Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Ddj sr2 mappers & bugs
Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα αγόρασα μια Pioneer ddj sr2.

Εγκατέστησα Audi drivers κτλ και παίζει κανονικά.
Έκανα κάποιο mapping για να με βολεύει εμένα καθώς έπαιζα πριν με cdj350 αλλά όμως παρατήρησα κάτι παλαβά.
Οταν φορτώνω ένα κομμάτι ας πούμε στο ένα deck έχω ξέρω εγώ μόνο ένα cue και όλα τα υπόλοιπα είναι σβηστά το pad της κονσόλας.
Ξαφνικά μετά από κάποια ώρα ότι άλλο κομμάτι φορτώνω παθαίνει κοκομπλοκο και τα ασπρίζει σχεδόν όλα τα pad έχει δεν έχει cues εκτός από 1-2 pad ασύμετρα.
Εάν κλείσω και ξανά ανοίξω το πρόγραμμα φτιάχνει αλλά μετά από λίγο ξανά χαλάει, υπάρχει κάποια λύση;

Διάβασα κάπου ότι είναι λίγο ψηλοκακογραμμενο το mapp στο vdj για την συγκεκριμένη. Εχεις κάποιος παρόμοιο πρόγραμμα ή έχω κάνει κάτι λάθος;

Παίζω με MacBook Pro M1 Max sequoia και build 8678

Posted 9 hours ago
Louk b Jr wrote :
Διάβασα κάπου ότι είναι λίγο ψηλοκακογραμμενο το mapp στο vdj για την συγκεκριμένη.

Που το διάβασες αυτό; (για να μην ενημερωνόμαστε κι εμείς από εκεί το ρωτάω..)
Η SR2 είναι/ήταν μια αρκετά δημοφιλής κονσόλα ανάμεσα στους χρήστες του VirtualDJ.
Όχι δεν έχει bugs ούτε είναι κακογραμμένο το mapping.
Σε μια τόσο παλιά και δημοφιλή (για την εποχή της) κονσόλα, αν υπήρχαν τέτοια προβλήματα θα είχε γεμίσει το forum παράπονα.

Τώρα στο δια ταύτα.
Η συγκεκριμένη κονσόλα, αν και δημοφιλής είχε την τάση να εμφανίζει πρόβλημα στα pads του δεξιού κυρίως deck αν θυμάμαι καλά, λόγο κάποιου εσωτερικού προβλήματος. Έχει αναφερθεί πολλές φορές, και εκτός από την επίσημη λύση (που ήταν αλλαγή πλακέτας) έχουν δοθεί και άλλες.
Ελπίζω το πρόβλημα σου να μην είναι αυτό, αν και η περιγραφή του μοιάζει. Μπορέις να κάνεις μια γρήγορη αναζήτηση εδώ στο forum και θα βρεις σίγουρα 2/3 καλά νήματα που συζητάνε τα προβλήματα αυτά και διάφορες λύσεις.

Αν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα είναι μόνο στα LED των pads, σωστά;
Εννοώ η κονσόλα δεν φτιάχνει/σβήνει hot cues από μόνη της. Απλά τα LEDS τρελαίνονται..
Αυτό συνήθως δείχνει ή σύντομη αποσύνδεση/επανασύνδεση του USB ή κακό ρεύμα ή κακή καλωδιοταινία /επαφή της καλωδιοταινίας εσωτερικά.

Την ώρα που τα LEDS τρελαίνονται, αν αλλάξεις padmode από hotcues σε κάτι άλλο (π.χ. slicer) και μετά πίσω σε hotcues, το πρόβλημα φεύγει;
Η λύνεται μόνο με επανεκκίνηση της κονσόλας;

Εχω μια SR2, οπότε ότι σου λέω είναι από την εμπειρία μου.

1) σιγουρέψου ότι έχεις το τελευταίο firmware 1.010
2) ανοίγεις πρώτα το πρόγραμμα και μετά την κονσόλα
3) Αυτό που λες, μου το κάνει και έμενα που και που, και φτιάχνει, είτε κλείνοντας και ανοίγοντας την κονσόλα, είτε φτιάχνοντας ένα custom button στο skin, με την εντολή "reinit_controller" και πατώντας το κάθε φορά που η κονσόλα "ξεκουμπώνει" ...
εννοείτε την δουλεύεις πάντα με το τροφοδοτικό της και ποτέ μόνο με το USB.

Από ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα οφείλετε στον driver της sr2, ενώ το audio κομμάτι της κονσόλας δουλεύει μια χαρά, το midi κομμάτι χάνει τη μπάλα που και που ... υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη υποψία ότι το πρόβλημα είναι ποιο έντονο με κακής ποιότητας καλώδιο ή χαλαρό βύσμα usb της κονσόλας.

Κάνε κι αυτή τη δοκιμή..
Στο Mapping θα δεις ένα Key με όνομα DNC_MODE
Αντι για blink 200ms, άλλαξέ το σε blink 300ms και δες αν στο ξανακάνει.
Αν στο ξανακάνει θα σου στείλω ένα αρχείο Mapping να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

djdad wrote :
Κάνε κι αυτή τη δοκιμή..
Στο Mapping θα δεις ένα Key με όνομα DNC_MODE
Αντι για blink 200ms, άλλαξέ το σε blink 300ms και δες αν στο ξανακάνει.
Αν στο ξανακάνει θα σου στείλω ένα αρχείο Mapping να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

θέλω και εγώ να το δοκιμάσω αυτό το άλλο

Τι ακριβός κάνει το DNC_MODE;