Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: DMX απορίες και βοηθεια - Page: 2
Ετσι όπως το ακούω είναι προτιμότερο να μα πάρω ένα κουμπί να κάνει εναλλαγή tab 1 με tab 2 και να βρω καμιά άλλη χρήση για να εξυπηρετήσουν τα κενά που περισσεύουν. Πχ sub masters που δεν έχω ακόμα καταφέρει να τα κάνω να δουλέψουν σωστά για κάποιο λογο

Ναι, βάζοντας δύο κουμπιά να αλλάζουν μεταξύ tab1 και tab2 τα πράγματα γίνονται ευκολότερα και τα override buttons από 32, 64 :)

Επανέρχομαι με μια πολύ σημαντική ερώτηση. Έστω ότι θέλω να παίζω μουσική με το mac και φώτα με το windows laptop, υπάρχει τρόπος να στείλω από το mac το σήμα στο δεύτερο λάπτοπ,έτσι ώστε να παίζουν συγχρονισμένα τα φώτα με τα grids?
Αν δηλαδή πάρω από το master της κονσόλας με ένα rca και δώσω σε jack στο μικρόφωνο του δεύτερου λάπτοπ θα γίνει δουλίτσα; Ή υπάρχει καλύτερος τρόπος;
Να σημειώσω εδώ ότι και στο δεύτερο λάπτοπ θα περνάει μέσα από το VDJ αφού και το Akai
Είναι σεταρισμένο μέσω του VDJ
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ (ακόμα) είναι το freestyler

Θεωρητικά όλα γίνονται, αλλά αυτό το
dimitris_g wrote :
Αν δηλαδή πάρω από το master της κονσόλας με ένα rca και δώσω σε jack στο μικρόφωνο του δεύτερου λάπτοπ θα γίνει δουλίτσα;
είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μπορείς να κάνεις.

Δεν το έχω κάνει προσωπικά, αλλά ξέρω οτι γίνεται να φτιάξεις MIDI port over WiFi μεταξύ PC και MAC.
Η μάλλον το είχα κάνει πριν από πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.
Πάντως, από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις την MIDI port μέσω δικτύου, τότε μπορείς είτε να τρέχεις το freestyler MRC στο MAC και να ελέγχεις το Freestyler στον υπολογιστή Windows, είτε να στέλνεις μόνο το MIDIclock μέσω δικτύου και όλος ο υπόλοιπος έλεγχος να γίνεται τοπικά στο Windows laptop.

Αν δεν το κατάλαβες η βασική διαφορά στους δύο τρόπους είναι ποιος υπολογιστής θα ελέγχει άμεσα το Freestyler και επομένως σε ποιον θα συνδέσεις το AKAI.

Ξέρω, θα ζητήσεις περισσότερες λεπτομέρειες.
ΔΕΝ ΕΧΩ! :P
Δεν μου χρειάστηκε ποτέ να παίξω από MAC και να ελέγχω τα φώτα από Windows.
Το δοκίμασα πριν από χρόνια, δούλεψε (και έτσι ξέρω οτι γίνεται) αλλά δεν θυμάμαι τίποτα..
Αν βρω χρόνο να "παίξω" μπορεί να το δοκιμάσω ξανά..

Δεν θέλω το mac να έχει καμία σχέση με το freestyler. Θέλω να έχω ένα ανεξάρτητο λάπτοπ με το ακαι δίπλα και απλά να παίρνει τον ρυθμό από το πρόγραμμα κατευθείαν ώστε να μην έχω και τον συγχρονισμό στο κεφάλι μου. Αν δεν θυμάσαι εσύ πως γίνεται να ρυθμίσεις τις πόρτες φαντάσου πως μου φαίνεται εμένα!!!😂😂😂😂
Θα επιστρατεύσω τον θείο μπας και… αν και έχει βρει καινουρια ενδιαφέροντα τώρα κι έχει πέσει με τα μούτρα (μεταξύ μας)

Το πρόβλημα δεν είναι στο να ρυθμίσεις τις πόρτες.

Σε γενικές γραμμές είναι εύκολο.
Κατεβάζεις το rtpMIDI και σετάρεις μια πόρτα.
Σετάρεις την ίδια πόρτα στο MAC με το MIDI studio και θεωρητικά εφόσον οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο δίκτυο όλα δουλεύουν.
Μένει μόνο να ρυθμίσεις στον ένα υπολογιστή να στέλνει το MIDI clock και στον άλλο να το διαβάζει.

PhantomDeejay wrote :

Μένει μόνο να ρυθμίσεις στον ένα υπολογιστή να στέλνει το MIDI clock και στον άλλο να το διαβάζει.

Ελα….λιγο θες!! 😂😂😂

dimitris_g wrote :
...Θα επιστρατεύσω τον θείο μπας και… αν και έχει βρει καινουρια ενδιαφέροντα τώρα κι έχει πέσει με τα μούτρα (μεταξύ μας)
Εάν η "πόρτα" δεν έχει πράσινα μάτια και ξανθό μαλλί, μην περιμένεις πλέον να ασχοληθώ... ;-)

ξηγημενη απαντηση ο θειος... σε βλεπω να παιρνεις μεικ απ μπας και του αλλαξεις γνωμη :)