Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: track edit

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Υπάρχουν πολλά κομμάτια (κυρίως παλια) που δεν έχουν ηλεκτρονικό beat με αποτέλεσμα να χάνεται η σταθερότητα της μίξης όσο κι αν προσπαθείς να την μαζέψεις με το αυτί. Κάποια στιγμή είχε post άρει κάποιος συναδέρφους ότι έχει φτιάξει έναν μεγάλο όγκο κομματιών τέτοιων μέσω vdj. Γίνεται αυτό? Κι αν Ναι πως?
 

Posted Sat 11 Jul 20 @ 12:48 pm
djadamxControlleristMember since 2006
Με το bpm editor και το μεταβαλλόμενο bpm γίνεται δουλίτσα αν έχεις υπομονή, αλλά με το αυτί ξεμπερδεύεις πιο εύκολα με λίγη προπόνηση.
 

Posted Sun 12 Jul 20 @ 8:09 pm
Υπάρχουν 2 τρόποι:

1) Κάνεις χειροκίνητα Edit το BPM προσθέτοντας πολλαπλά BPM. Απαιτεί αρκετό χρόνο ανά κομμάτι, αλλά αν έχεις ώρα και όρεξη μπορείς να φτιάξεις το Grid να ακολουθεί το tempo παντού.

2) Κάνεις ανίχνευση για πολλαπλά BPM στο κομμάτι. Σε πολλές περιπτώσεις το VirtualDJ θα βρει τα διαφορετικά BPM/Phase αυτόματα

Υπάρχει και ο "μικτός" τρόπος:
Κάνεις ανάλυση για πολλαπλά BPM (που σχεδόν πάντα πιάνει σωστά την αρχή του κομματιού) και αν στο σημείο που συνήθως θες να κάνεις μίξη με το επόμενο κομμάτι το grid είναι λάθος, κάνεις edit χειροκίνητα και φτιάχνεις μόνο αυτό το σημείο. Βάζεις και ένα Cue (εγώ βάζω το cue 16 με όνομα Out Grid και χρώμα magenta) για να ξέρεις οτι στο σημείο αυτό το grid είναι σωστό για αλλαγή και είσαι έτοιμος.
Εγώ αυτό κάνω σε όλα τα Disco που "χάνουν" tempo (tempo drift) και είναι σχεδόν αδύνατο για τον αλγόριθμο του multiple bpm να το εντοπίσει. Και δεν ξοδεύω και εκατοντάδες εργατοώρες.... (αλλά δεν παίζω μόνο αυτή την μουσική)
Αν έπαιζα κυρίως αυτή τη μουσική, τότε μπορεί και να καθόμουν να διορθώσω το grid σε ολόκληρο το κομμάτι... (όπως έχω κάνει με μερικά live που τα παίζω συνέχεια)
 

Posted Mon 13 Jul 20 @ 9:15 am
Με την ευκαιρία αυτό που μπορεί να γίνει το έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα και πιστεύω εύκολο για την ομάδα που κάνει θαύματα είναι το κλείδωμα της ανάλυσης σε όποια κομμάτια επιθυμούμε.
 

Posted Mon 13 Jul 20 @ 4:18 pm


(Old topics and forums are automatically closed)