Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: CPU - GPU

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Mia erotisi 8elw apla na ma8w kati.. am exw epe3ergasi Intel kai grafikon AMD-ATI 8a exw ligotero pragmatiko xrono adapokriseis eite se Virtual Dj eite se Serato kai genikos? kalo 8a itan na exw kai ta dio eite Intel eite AMD ?
 

Posted Mon 19 Aug 19 @ 1:58 pm
1) Γράφε Ελληνικά. Μου βγήκαν τα μάτια να διαβάσω αυτό που γράφεις.

2) Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο (αν και ο συνδυασμός επεξεργαστή AMD με κάρτα γραφικών Intel είναι ανύπαρκτος, αφού οι κάρτες γραφικών Intel είναι ενσωματωμένες μόνο σε επεξεργαστές Intel)
 

Posted Mon 19 Aug 19 @ 7:52 pm
Χαχα συγνώμη.. για το δεύτερο ναι το ξεχασα δίκιο έχεις.. αν είχα όμως CPU INTEL και κάρτα γραφικών AMD RADEON πάλι δεν παίζει ρόλο; Γιατί θυμάμαι παλιά κάτι μου είχατε πει ότι είναι ποιο πολιτισμένος ο nVIDIA αντί για ATI η INTEL HD .. σημαίνει αν αγοράσω λάπτοπ με CPU INTEL και γραφικών AMD δεν θα αλλάξει κάτι .. σωστά; Δηλαδή το latency δεν θα ανέβει λίγο περισσότερο.. σωστά; Επειδή παίζω πολυ με scratch και τέτοια τρελα κόλπα..
 

Posted Mon 19 Aug 19 @ 11:26 pm
Googlαρε στο net, τους παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν το audio latency (γενικά και ειδικά και ιδίως σε αγγλικά κείμενα) και βγάλε τα όποια συμπεράσματά σου...

Όταν πλέον καταλήξεις - αγοράσεις - setάρεις το laptop για την μουσική σου, το "καλό" καλώδιο USB και το original software, εδώ θα είμαστε όλοι (άλλοι με λιγότερες και άλλοι με περισσότερες γνώσεις), για να σε βοηθήσουμε περαιτέρω...
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 9:14 am
Παράγοντες αρκετοί μπορεί να είναι. Όμως σε ένα θέμα παλιό που είχα ανεβάσει με θέμα ένα λάπτοπ dell που είχε CPU INTEL αλλά GPU AMD RADEON μου είχατε πει θα έχει ποιο ψηλό LATENCY από ότι μια nVidia που είναι πιο πολιτισμένα.. έχω απορία επίσης ότι τώρα σε όλα τα MacBook έχουν RADEON σχεδόν όμως τα έχουν πολλοί μεγάλοι DJ που ασχολούνται με scratching ..
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 9:24 am
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 9:52 am
Ναι όμως phantom τώρα κάπως με μπερδεψε κάπως και χάθηκα.. Σαν να μου λέει δεν έχει σημασία αν έχω κάρτα γραφικών AMD η INTEL.. ότι με καμία κάρτα γραφικών δεν θα έχω πρόβλημα στο latency.. λίγη βοήθεια παιδιά 😁 σημασία έχει μόνο η CPU και η ram ποιο πολύ; Σε χαρακτηριστικά hardware ρωτάω!!
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 9:57 am
Επαναλαμβάνω, αν και δεν έχω αμφιβολία ότι ξέρω να γράφω ελληνικά: Googlαρε στο net και διάβασε ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το audio latency και κατά πόσο το επηρεάζουν...

Ελπίζω να μην χρειαστεί να το επαναλάβω και 3η φορά! :P
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 10:05 am
Αχ αχ .. πολύ επιστημονικα μιλάτε χαχαχ.. στο θέμα του hardware τι μεγαλύτερο ρόλο παίζει θέλω να μαθω.
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 3:02 pm
Καθόλου "επιστημονικά" δεν τα λέμε.
Πάντα σε "ρίχνει" ο πιο αδύναμος κρίκος. Οπότε δεν υπάρχει μια απλή απάντηση όσον αφορά το "τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο"
Τέλος για την GPU ναι μπορεί γενικά να προτείνουμε nVidia αντί για ATI αλλά αυτό γίνεται γιατί συγκεκριμένα μοντέλα Η/Υ είχαν θέματα με τους drivers. Η γενιά εκείνη (εκείνων των υπολογιστών) πέρασε και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σοβαρή διαφορά που να σε κάνει να προτιμήσεις την μία εταιρεία ή την άλλη (σαν εταιρεία).
Επίσης μιας και μιλάς για latency, έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις timecode για heavy scratching ? Γιατί αν όχι, τα 6ms που τα παίρνεις άνετα από οποιοδήποτε καλοκουρδισμένο/προσεγμένο υπολογιστή με οποιαδήποτε σχεδόν κονσόλα είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ (ως προς τη χαμηλή τους τιμή)
Δεν έχει νόημα να κυνηγάς 4 και 2ms latency αν δεν κάνεις heavy scratching με DVS όπου μπορεί μια "όχι και τόσο καλή" κάρτα γραφικών να μην σε αφήσει να κατέβεις 1ms ακόμα...
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 5:52 pm
Σημαίνει πλέον τέλος το θέμα με τις κάρτες γραφικών... Σωστά;
 

Posted Tue 20 Aug 19 @ 6:13 pm
Ρώτησες κάτι απλό. Αν θα έχεις θέμα με επεξεργαστή Intel και κάρτα γραφικών ATI.
Η απάντηση είναι επίσης απλή:
ΓΕΝΙΚΑ ΟΧΙ.

Τα υπόλοιπα είναι συμπεράσματα δικά σου.
 

Posted Wed 21 Aug 19 @ 8:53 am
Ευχαριστώ πολύ...
 

Posted Wed 21 Aug 19 @ 9:18 am


(Old topics and forums are automatically closed)