Μετά από νέα καθαρή εγκατάσταση των windows 10 Pro το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και πάλι δημιουργώντας μου νέους πονοκεφάλους.
Μετά από πολλή έρευνα κατάφερα να ελαχιστοποιήσω το πρόβλημα αλλά όχι και να το εξαφανίσω. Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα στο software του VDJ.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην έκδοση (30 Jan 2016): VirtualDJ 8.1 b2821 PC.
Η λύση ήταν πάλι να απενεργοποιήσω ΟΛΑ τα NVIDIA services και επίσης να αλλάξω την παράμετρο videoMaxMemory για NVIDIA από την τιμή 1980 (default-automatic) σε 250.
Παρόλα αυτά, συνεχίζω να έχω μερικά μικροκολλήματα της κλάσης του milisecond που δύσκολα τα παρατηρεί κάποιος που δεν γνωρίζει για το πρόβλημα, όμως σε πολύ μικρή συχνότητα σε σχέση με το αρχικό πρόβλημα π.χ. μια στις δέκα φορές, ενώ πρίν συνέβαινε σε κάθε νέο φόρτωμα του πρώτου όμως video και όχι σε μετέπειτα αλλεπάλληλα φορτώματα στο ίδιο deck πριν γίνει η αλλαγή στο παίξιμο από το ένα deck στο άλλο.
Ελπίζω οι παρατηρήσεις μου να βοηθήσουν και άλλους που έχουν παρόμοια προβλήματα, αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο software μιας και το πρόβλημα συμβαίνει περιέργως πάντα στο πρώτο φόρτωμα και όχι σε αλλεπάλληλα φορτώματα στο ίδιο deck.
Επίσης απέκλεισα το ενδεχόμενο του παρκαρίσματος δίσκων μιας και από την μια ο κύριος δισκος μου ειναι SSD που μάλλον ΔΕΝ παρκάρει! και από την άλλη με ειδικό utility απενεργοποίησα τα energy saving παρκαρίσματα σε όλους τους δίσκους μου....
Αν κάποιος έχει παρατηρήσεις και συμβουλές θα είμαι πολύ χαρούμενος να τις διαβάσω!
Μετά από πολλή έρευνα κατάφερα να ελαχιστοποιήσω το πρόβλημα αλλά όχι και να το εξαφανίσω. Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα στο software του VDJ.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην έκδοση (30 Jan 2016): VirtualDJ 8.1 b2821 PC.
Η λύση ήταν πάλι να απενεργοποιήσω ΟΛΑ τα NVIDIA services και επίσης να αλλάξω την παράμετρο videoMaxMemory για NVIDIA από την τιμή 1980 (default-automatic) σε 250.
Παρόλα αυτά, συνεχίζω να έχω μερικά μικροκολλήματα της κλάσης του milisecond που δύσκολα τα παρατηρεί κάποιος που δεν γνωρίζει για το πρόβλημα, όμως σε πολύ μικρή συχνότητα σε σχέση με το αρχικό πρόβλημα π.χ. μια στις δέκα φορές, ενώ πρίν συνέβαινε σε κάθε νέο φόρτωμα του πρώτου όμως video και όχι σε μετέπειτα αλλεπάλληλα φορτώματα στο ίδιο deck πριν γίνει η αλλαγή στο παίξιμο από το ένα deck στο άλλο.
Ελπίζω οι παρατηρήσεις μου να βοηθήσουν και άλλους που έχουν παρόμοια προβλήματα, αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο software μιας και το πρόβλημα συμβαίνει περιέργως πάντα στο πρώτο φόρτωμα και όχι σε αλλεπάλληλα φορτώματα στο ίδιο deck.
Επίσης απέκλεισα το ενδεχόμενο του παρκαρίσματος δίσκων μιας και από την μια ο κύριος δισκος μου ειναι SSD που μάλλον ΔΕΝ παρκάρει! και από την άλλη με ειδικό utility απενεργοποίησα τα energy saving παρκαρίσματα σε όλους τους δίσκους μου....
Αν κάποιος έχει παρατηρήσεις και συμβουλές θα είμαι πολύ χαρούμενος να τις διαβάσω!
Posted Fri 29 Jan 16 @ 11:02 pm
Τη ρύθμιση videousedxva δοκίμασες να την αλλάξεις;
Posted Sat 30 Jan 16 @ 12:31 pm
Ναι δοκίμασα και αυτό αλλά δεν είδα διαφορά... Διαφορά είδα όταν κατέβασα ην παράμετρο videoMaxMemory για NVIDIA από την τιμή 1980 (default-automatic) σε 250. Δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό σε σχέση με την NVIDIA, όμως παράλληλα σταμάτησα και όλα τα NVIDIA services. Σήμερα που το δοκιμάζω μέχρι στιγμής δεν μου έχει κάνει freeze ακόμα ούτε για milisecond που μου έκανε μερικές φορές χτες...
Συνήθως όταν το χρησιμοποιώ για να παίξω κάπου σταματάω τα άπαντα... συμπεριλαμβανομένων και antivirus και wifi κλπ κλπ κλπ....
Όταν καίγεσαι στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι!
Συνήθως όταν το χρησιμοποιώ για να παίξω κάπου σταματάω τα άπαντα... συμπεριλαμβανομένων και antivirus και wifi κλπ κλπ κλπ....
Όταν καίγεσαι στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι!
Posted Sat 30 Jan 16 @ 9:49 pm
An to videoMaxmemory elyse to thema tote to pio pithano einai na yparxei kapoio bug stous Nvidia drivers.
Den tha sou dimiourgisei kapoio thema. Apla twra to VDJ den tha xrisimopoiei tin Video Ram (afou tou eipes oti einai mikri), opote tha xrisimopoiei perissoteri CPU Ram.
Den tha sou dimiourgisei kapoio thema. Apla twra to VDJ den tha xrisimopoiei tin Video Ram (afou tou eipes oti einai mikri), opote tha xrisimopoiei perissoteri CPU Ram.
Posted Mon 01 Feb 16 @ 1:28 pm
djlgm70 wrote :
Ναι δοκίμασα και αυτό αλλά δεν είδα διαφορά... Διαφορά είδα όταν κατέβασα ην παράμετρο videoMaxMemory για NVIDIA από την τιμή 1980 (default-automatic) σε 250. Δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό σε σχέση με την NVIDIA, όμως παράλληλα σταμάτησα και όλα τα NVIDIA services.
Ασε video max memory 250. Επίσης εχε το νου σου για τα προβλήματα με windows 10 και nvidia drivers...
http://www.virtualdj.com/forums/207509/General_Discussion/WARNING__Windows_10_nVidia_Issue.html
και μετά δες εδώ μερικές συμβουλές για windows 10 http://www.virtualdj.com/user/PressNPlayDJ/blogs/5350/Tweaks_For_Windows_10_And_VDJ_8_1_Pro_Users.html
Posted Tue 09 Feb 16 @ 8:12 pm