Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Κόλλημα του Virtual Dj εν ώρα λειτουργίας (χρήση Akai Amx) - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Καλησπέρα και πάλι κύριοι..............

Χρήση υπολογιστή:

Pc Laptop, Windows 8.1, i7 2.4Ghz, 24gb ram, 256ssd - 750rpm (2ος), nVidia GeForce 2gb ram
Controller: Akai Amx

Παιδιά SOS βοήθεια.............έλυσα το πρόβλημα που είχα με τα hotcue που δεν τα κρατούσε και με τα bpm...................

Και τώρα που έπαιζα στο club παιδιά μέσα στην μέση της βραδιάς................το κομμάτι συνέχισε να παίζει αλλά δεν ανταποκρίνονταν τιποτα από το Akai Amx..............
Και έπρεπε να κλείσω το πρόγραμμα να κάνω επανεκκίνηση και μετά να ξανανοίξω το Vdj για να συνεχίσω να παίζω..............ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣΑΝ και έδωσα 310 ευρώ για να πάρω το VDJ 8 ............. αυθεντικό για αυτό τον λόγο..............

Σας παρακαλώ παιδιά την βοήθεια σας.............

Υπόψιν δεν είχα τίποτα ανοιχτό.............wifi, bluetooth, internet, τίποτα....................(έπαιζα και slide show στην οθόνη του projectora)
Γιατί αυτό?
Τι φταίει τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω....?

Posted Wed 14 Jan 15 @ 12:57 pm
Αν πάγωσε το AKAI αλλά το τραγούδι συνέχιζε να παίζει, τότε δεν σου φταίει το vdj αλλά κάτι από hardware. Πιθανά κάποια απώλεια επικοινωνίας της κονσόλας με το laptop, είτε από καλώδιο usb είτε από έστω κ στιγμιαίο πρόβλημα στην τροφοδοσία της κονσόλας.
Απορία: cd player δεν υπάρχει στο μαγαζί ώστε να παίξεις ένα δύο τραγούδια μέχρι να κάνεις επανεκκίνηση ?

Κάρτα ήχου είχες από το AKAI ή κάποια άλλη;

Έχω στο pc συνδεδεμένο το akai amx και ναι παίζω με την κάρτα ήχου του.......
έχω ένα vga το οποίο δίνω σήμα για έξοδο για προβολή εικόνων μέσω slide show effect...........
και έχω συνδεδεμένο μια βάση για αέρα από κάτω από το laptop να μην θερμαίνεται καθόλου.....

???

Και αυτό συμβαίνει όταν έκανα το καινούριο update του virtual dj
Επίσης τώρα που κόλλησα......και αναγκάστηκα να κάνω κλείσιμο προγράμματος ..........
όταν το ξαναάνοιξα έχασα πάλι bmp και tags.....
pfff..................τι φταiει help me

Πρώτα απ' όλα ψυχραιμία.
Δεύτερον:
Από την στιγμή που χρησιμοποιούσες σαν κάρτα ήχου την ΑΜΧ και όταν κόλλησε ο ήχος έπαιζε, αυτό δείχνει οτι έχασες το κομμάτι του MIDI.
Το πιθανότερο είναι οτι αν άνοιγες τις ρυθμίσεις, πήγαινες στους controller και έκανες reconnect device θα μπορούσες να συνεχίσεις κανονικά.
Τρίτον:
Το οτι έκανες ενημέρωση δεν σημαίνει οτι είναι αυτή που ευθύνεται για το πρόβλημα. Ειδικά από την στιγμή που χρησιμοποιείς τον controller τόσο λίγο καιρό. Μπορεί να είναι πρόβλημα του controller, των drivers, τυχαίο γεγονός, κτλ
Τέταρτον:
Η βάση του laptop με τα ανεμιστηράκια ελπίζω να μην τραβάει ρεύμα από την USB και να έχει ξεχωριστό τροφοδοτικό γιατί αλλιώς πας γυρεύοντας για μπελάδες.
Πέμπτον:
Πέρα από το να κρατάς τακτικά backup τις βάσεις σου, μήπως έκανες τίποτα άλλο που επηρέασε την ΒΔ και έχασες tags και cues ? (πχ system restore, επαναφορά παλιού backup που άλλαξε την βάση σε παλιότερη ημερομηνιά, κτλ)
Και αυτό το ρωτάω γιατί είτε η βάση σου θα καταστρεφόταν εντελώς (οπότε θα ήταν άδεια ή θα σου έβγαζε μήνυμα το πρόγραμμα οτι ήταν corrupted) είτε στην χειρότερη θα έχανε τις αλλαγές που έκανες ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που άνοιξες το πρόγραμμα.

Σου δίνω αναλυτικά τι ένα.......
Έχω δύο σκληρούς δίσκους τον C (256ssd) και τον E (750 κανονικός)
Τώρα στον C (SSD) έχω εγκατεστημένο το VDJ και στον άλλο E (750) έχω όλα τα τραγούδια .................(υπόψιν τις φωτογραφίες που προβάλω τις έχω στην επιφάνεια εργασίας που συνεπάγεται ότι τις έχω στον δίσκο C <δεν ξέρω αν παίζει ρόλο>)

Όταν μιλήσαμε για τα hotcue και τα bmp που χανόταν μου είχες πει να κάνω ένα καινούριο (χρήστη - ομάδα) στον δίσκο που έχω μέσα τα αρχεία ήχου δηλαδή στον δίσκο E (750GB) ο οποίος θα λέγεται Everyone και θα έχει τσεκαρισμένο τον πλήρη έλεγχο. όπως φαίνεται και από τις εικόνες έκανα αυτό τον χρήστη και πάτησα και τον πλήρη έλεγχο...........
Τώρα σου παραθέτω όλους τους χρήστες που έχει το σύστημα στον δίσκο E (750 GB) και όλες τις παραμέτρους που έχουν (βλέπε φώτο)

τώρα όσο αναφορά......το κόλλημα................έχω ανεμιστηράκι που είναι και βάση το οποίο δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό........το συνδέω στο laptop ο οποίος όπως σου είπα είναι θηρίο (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

και επάνω στις usb του Laptop βάζω ένα ενσύρματο ποντίκι, και βάζω και το akai amx το οποίο δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό......και την βάση

καλώδιο usb χρησιμοποιώ αυτό του κατασκευαστή της akai......αυτό που είχε δηλαδή στην συσκευασία

version vdj8 built 2094.906
αυτή είναι η έκδοση που χρησιμοποιώ

Σε παρακαλώ βρες μου μια λύση
Το Σαββάτο θα παίξω σε ένα γάμο και θα γίνω ρεζίλι

Παιδιά κανένας?

Πέρα απ' το να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο (και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις πάντα) τι σε κάνει να πιστεύεις οτι το ίδιο κόλλημα θα συμβεί ξανά;
Και αν ξανασυμβεί, κάνε αυτό που σου είπα πρώτα: Ρυθμίσεις->Mappers->Reconnect Device

Παρεπιπτόντως από την στιγμή που ειδικά το AKAI δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία, απέφυγε να τραβάς πολύ ρεύμα απ' τις θύρες USB του υπολογιστή.

Οκ θα το κάνω reconnect και θα έχεις νεότερα.,....

Πέρα από αυτό ............... που χάνω τα bmp ?

Τις είδες τις φώτο?

Οκ θα το κάνω reconnect και θα έχεις νεότερα.,....

Πέρα από αυτό ............... που χάνω τα bmp ?

Τις είδες τις φώτο?

Phanton σχετικά με το που χάνω τα bmp και τα tags ακόμη σου έστειλα αναλυτικά ....... τι έκανα?
Τα είδες τι γνώμη έχεις?

Εξακολουθείς και χάνεις τα HotCue, τα BPM κτλ ?
Γιατί από τις φώτο, οι ρυθμίσεις σου είναι σωστές...

ναι οχι όλα αλλά κάποια πάλι ναι γιατί?

Και όλα σου τα τραγούδια είναι στον εξωτερικό;
Μπορείς να ανοίξεις ένα από αυτά τα τραγούδια στον Tag Editor του VirtualDj και να ανεβάσεις μια φωτογραφία;

80%