Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: CPU gebruik

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Hallo VDJ-specialisten,

Ik heb sinds kort de Hercules RMX2 met VDJ-pro draaien. Nu valt het me op dat het CPU-gebruik bij het laden van nieuwe nummers in de decks enorme uitschieters heeft. Zo erg soms dat het programma vast loopt. Gelukkig heb ik afgelopen vrijdag proefgedraaid want zaterdag moest het gebeuren. Het ging dus mis. Ik had nog een LE versie erop staan. Die eraf gegooid en VDJ-pro opnieuw geïnstalleerd en de Wifi uitgeschakeld. Toen ging het beter maar de pieken in de CPU blijven. Hij heeft het zaterdag gelukkig de hele avond volgehouden maar het is niet echt prettig.
Verder had ik op de achtergrond niets draaien.

De gegevens van mijn pc:
- Windows 8
- 4 gig Ram
- AMD A4-5300 Apu with Radeon HD Graphics
- VDJ Pro
- De latency staat op 'auto'

Is dit pieken nu normaal of is het toch een instelling die verkeerd is? Wat is die latency eigenlijk precies?

Alvast bedankt!
Tys
 

Posted Mon 18 Feb 13 @ 10:49 am
Mijn eerste verdachte is Windows 8. Zelfs als je WiFi uit staat zullen apps proberen updates op te halen. Een wereld van verschil voor mij was het uitschakelen van de Live Tiles.
De meeste staan aan de linkerzijde van de Metro-desktop. Windows Store, Bing, je berichten, foto's het weer, enz. zijn allemaal apps die om updates zeuren. Ze zijn redelijk herkenbaar: klik erop met de rechter muisknop. Als onderin nu een menubalk verschijnt met de knop "Live tegel uitschakelen" heb je de goede. Schakel de tegel uit en ga ze zo allemaal af.

Tweede verdachte: heb je ooit al eens een scan gedaan van je collectie? Maar dan ook alles: Toevoegen aan database, scannen naar BPM's en scannen naar tags.
Klik met je rechter muisknop op de schijf met je muziek en klik "Add to search database". Dat gaat redelijk snel. Voordat je naar bed gaat kies je (op dezelfde manier) voor "Scan for BPM's"(dat duurt echt wel even) en de volgende avond "Scan for tags".
Resultaat is dat alle info van je muziek in de database staat en een nummer dat je inlaadt niet meer hoeft te worden geanalyseerd.

Laatste is dat je drivers niet up-to-date zijn en dan vooral je moederborddrivers. Controleer op de website van de fabrikant eens of er nieuwe voor handen zijn. BIOS-update? Misschien...

Als dat allemaal niet helpt, moet er gerichter gezocht worden. Daar is bijna alles al over geschreven: http://www.virtualdj.com/forums/174386/Dutch_Forum/Help__volgende_week_draaien__muziek_hapert.html?page=1
 

Posted Mon 18 Feb 13 @ 12:11 pm
Martin, als ik dat zo hoor over Windows 8 lijkt me het beter geen nieuwe laptops met W8 mee naar de BoB's te slepen? Als iemand met z'n smartphone online zit gaan m'n apps updaten?
Dat wordt lachen!
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 4:42 am
Nu overstappen naar W8 is sowieso niet slim. Beter is om te wachten tot de meeste ontwikkelaars hun drivers geupdate hebben voor het gebruik met/in W8. Daarnaast hoor ik op het moment meer geklaag over W8 dan dat het complimenten krijgt.
Mijn lokale hardware leverancier en computertechneut heeft W8 getest en raadde mij het ten zeerste af.
Je zit met de compatibiliteit van je drivers. Met de komst van Windows Vista/7 zat men met dezelfde problemen.

Als ik het goed heb begrepen, draai jij zonder controller. Dan zou je ook geen last moeten hebben van het driver probleem.
Wel zit je zoals Martin al vertelde met je "live tiles" en die willen blijkbaar constant updaten/sync'en, ook al is er geen internetverbinding. Dat kan weer invloed hebben op o.a. de prestaties van VDJ.
Hang me er echter niet aan op. Maar ik heb inmiddels zat vreemde dingen met Windows meegemaakt.
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 10:01 am
Ik heb (behalve de contactneurose) absoluut geen problemen met Windows 8. Voor die 29,- voor de update vond ik het wel waard om een gokje te nemen dus ben ik lekker aan het pionieren geslagen. Hoe kan ik anders hier enig advies geven?

Driverproblemen: None!
Software-compatibiliteit: Laptop: 100%, PC: Alleen met QuickProtect (backup-pakket van Iomega) maar daar zijn voldoende alternatieven voor.
Systeembelasting: niets gekker dan met W7.
Denon DN-MC6000 draait prima. Wordt ook ondersteund door W8.

En dat op een laptop met een Dual Core AMD 1,6 GHz met 4 GB, NVidea videokaart met 256 MB en een Intel SSD :p
(Ding raakt wel aan zijn grenzen en ik raad ook niet aan er 1 2e hands te kopen.....)

B.O.T. oftewel Back on Topic: De RMX2 is (nog) niet geschikt voor gebruik met Windows 8. Op de Hercules-pagina met de driver-updates van de RMX2 wordt alleen gesproken over Vista en Windows 7: http://ts.hercules.com/nl/index.php?pg=view_files&gid=17&fid=62&pid=308&cid=1
Even geduld hebben dus, of terug naar W7.
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 11:06 am
Van mij mag je ;-) Als mijn computerboer/expert zegt beter bij W7 te blijven, volg ik dat advies maar al te graag op.
Mijn tip voor nu is. Als alles prima draait op W7. Waarom dan overstappen en risico nemen dat er problemen optreden? (zeker in bob zijn geval en waar hij zijn laptop"s" voor gebruikt)

 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 1:17 pm
Ik had net zo makkelijk weer teruggestapt naar W7, en bij Bob schat ik dat hij nieuwe heeft met W8 er standaard op.
@Bob: wel al thuis geprobeerd? De tegeltjes kunnen uit, dus de invasie smartphones strakjes weersta je met gemak.... ;)
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 1:20 pm
Ik ben nu al mijn files aan het scannen naar VDJ zoals Martin me tipte. Dit duurt nogal lang aangezien ik nogal een collectie heb. Als dat klaar is kan ik zien of mijn CPU gebruik met laden niet meer zo uitschiet. Ik heb er wel vertrouwen in maar ik zal maar niet te vroeg juichen ;)

Verder ervaar ik eigenlijk geen problemen met Windows 8, RMX2 en VDJ.
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 1:28 pm
Mooi dat je geen problemen ervaart.

Ik heb ook mijn BPM's gescanned. Had bij mij weinig verschil met de CPU lading.
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 2:22 pm
Alles is gescanned. Bij het laden van een nieuwe track schiet het CPU-gebruik nog steeds tot 60-70% maar het duurt nu veel korter dus duidelijk een verbetering. Drivers zijn up-to-date. Wifi staat uit en de live-tegels zijn ook uit. Ik moet nu maar gewoon ervaren hoe het in de praktijk gaat.

Bedankt voor het mee denken in ieder geval!
 

Posted Fri 22 Feb 13 @ 8:31 am
wilbergPRO InfinityMember since 2009
En daarom draai ik dus al een jaartje of 2 stabiel met een studio PC....
CPU gebruik komt (met wat ik ook doe) niet boven 20.
 

Posted Sat 23 Feb 13 @ 5:12 am


(Old topics and forums are automatically closed)