Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Βοήθεια για σωστές ρυθμίσεις του λαπτοπ - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Χαιρετω το φορουμ, θα ηθελα να με βοηθησετε ωστε να ρυθμισω το λαπτοπ μου
για την καλυτερη αποδοση στο θεμα μουσικης..εχω ενα dell ν7010 inspiron,i3,2.53ghz,4gb ram στα 64 bit
Exω την pioneer ddj s1 με το serato κ μου εχει παρουσιασει το εξης προβλημα..το εκανε κ τοπικ ενα φιλαρακι κ τον ευχαριστω πολυ
καθως παιζω μουσικη ξαφνικα κοβεται ο ηχος κ ακουγεται ενα απαισιο βουητο σαν να κανει βραχυκυκλωμα κ εχω ξενερωσει τη ζωη μου,κ στην οθονη του υπολογιστη εκει που ειναι η θεσεις των κομματιων που παιζουν κ γυριζει κ καλα η βελονα του κομματιου που παιζει κολλαει..κλεινω το προγραμμα κ το μηχανημα κ τα ξανα ανοιγω κ δουλειει κανονικ ωσπου να το ξαναπαθει ομως δεν το κανει μια φορα κ τελος..
Αυτο ωφειλεται σε μη σωστες ρυθiσεiς tου laptop?κ μονο?
θα ηθελα την καθοδηγηση σας ωστε να γινουν οι σωστες ρυθμισεις

Posted Wed 04 Jul 12 @ 5:14 am
αγορασε το software και ολα οκ

Είναι ενημερωμένα όλα αυτα κ οι drivers απο κει που λες κ το προγραμμα τρεχει στην τελευταια εκδοση...
Παιζει κανονικα στην αρχη μιξαρω κ ολα κομπλε κ μετα απο καμια ωρα μπορει κ παραπανω ή λιγοτερο δειχνει να κολλαει &
παλαιοτερα απλα σταματαγε η μουσικη κ ωσπου να κλεισω κ να ανοιξω το μηχανημα υπηρχε σιγη κ οταν το ξαναανοιγα ολα κομπλε..
συνεχιζε οχι απο κει που κολλησε (οσοι ωρα ηταν κολλημενο στην ουσια ετρεχσε το κομματι) γτ οταν ξανασυνεχιζε συνεχιζε περιπου μετα απο 10 δευτερολεπτα απο κει που ειχε σταματησει.....αλλα τελευταια οταν τρωει το κολλημα πρεπει να κλεισω κ το προγραμμα απ το λαππτοπ (οχι μονο το μηχανημα) κ δεν επικρατει σιγη αλλα ο αθλιος ηχος που ανεφερα σαν να περναει ρευμα εκοφαντικος ηχος & οτι χειροτερο..
αυτο που λες για τις θυρες usb ή το καλωδιο?το εχω δοκιμασω σε ολες τις θυρες..
γι αυτο ρωταω οπως ανεφερε ο phantom στο τοπικ που ανεβασε ο φιλος μου μηπως εχει να κανει με αλλη ρυθμιση του λαπτοπ..μιλησαν για περι latency.... αλλα δεν πολυσκαμπαζω πολλα απο αυτα..τοι μπορω να κανω...?αφου σκεφτομαι να παρω αλλα μηχανηματα

Το εγραψα και στο αλλο post του φιλου σου .... Google it, για το θεμα Latency. Αυτο ειναι το προβλημα ,αν ΟΛΑ τ'αλλα τα εχεις τσεκαρει...

Aυτό με το Latency φίλε μου πως το κοιτάω...που πρέπει να κοιτάξω για να κάνω ρυθμίσεις

Πρώτα απ' όλα η κάρτα ήχου σου έρχεται με ένα δικό της πρόγραμμα ρυθμίσεων. Όταν εγκατέστησες τον controller στον υπολογιστή σου εγκαταστάθηκε ένα πρόγραμμα που λέγεται Pioneer Dj ASIO ή κάπως έτσι.
Με την κονσόλα συνδεδεμένη και το serato κλειστό θα ανοίξεις αυτό το πρόγραμμα.
Θα γράφει κάπου audio buffer και θα έχει ένα slider με το οποίο θα μπορείς να το ρυθμίσεις.
Οι τιμές που σου λέει θα είναι σε samples και milliseconds.
Κοίταξε σε τι τιμές τρέχει τώρα η κάρτα σου.
Επιθυμητές τιμές είναι μεταξύ 4 και 11ms με όσο το δυνατόν πιο μικρή τιμή.
Αν η κάρτα σου τρέχει κάτω από 11ms αύξησε λίγο το buffer ( κατά 1ms τη φορά) κλείσε το πρόγραμμα και δοκίμασε να δεις αν το πρόβλημα διορθώθηκε.
Προσωπικά ακόμα κι αν η κάρτα σου παίζει σωστά στα 5ms προτείνω να την ρυθμίσεις κάπου μεταξύ 7 και 8 για λόγους ασφαλείας.
Αν φτάσεις στα 1024 samples (11ms) και το πρόβλημα παραμένει τότε θα πρέπει να κάνουμε troubleshooting τον υπολογιστή σου καθώς σημαίνει οτι κάποιο πρόγραμμα που είναι εγκατεστημένο δεν συμπεριφέρεται σωστά.
Κάνε αυτά μέχρι εδώ και τα ξαναλέμε!

... καλυψε το θεμα ο Phantom

Οι τιμες που τρεχει τωρα η asio ειναι:

buffer size 512 sample

latency 11.6msec (44100Hz)

bit depth 24 bit κ το kernel Buffer 3

τι ρυθμισεις να βαλω?
αν το παω στα 1024 sample βγαινει 23.2 (44100hz) ms κ οχι 11ms

Phantom πες μου για τις τιμες τι να βαλω...

κ τελικα μαλλον βρηκα το κολλημα που ετρωγε τι ευθυνεται...
Ειναι λογικο οταν παιζει το ενα κομματι κ κανεις load για το επομενο κ αν το κομματι (αρχειο) ειναι κατεστραμενο ή κατι τετοιο
με το που πατας το load να κοβεται το αλλο το κομματι που παιζει κανονικα κ να σου κανει αυτη την παραμορφωση στον ηχο κ να ακουγεται
σαν να περναει ρευμα? (κ εννοειται να σου μαμαει το προγραμα κ να σε κανει ρομπα)
Κ επισης ξερει κανεις αν υπαρχει κανενα προγραμμα που να ανιχνευη για κατεστραμενα αρχεια? ή πρεπει να κανω load ενα ενα τα κομματια για να δω ποια θα μου το κανουν αυτο κ να τα σβηνω?

Συγνώμη, έκανα λάθος πριν. 512 samples 11ms ήθελα να γράψω.
Τώρα αν είναι λογικό να σου δημιουργεί προβλήματα ένα ή περισσότερα κατεστραμμένα αρχεία, ναι είναι.
Αλλά το σε ποιο βαθμό εξαρτάται από το πρόγραμμα. Το αν κάποια κατεστραμμένα αρχεία "τρελαίνουν" το πρόγραμμα σου αυτό είναι ένα θέμα του serato. Με το VirtualDj το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην φορτώνει το αρχείο.
Για πρόγραμμα που να ελέγχει τα αρχεία θα σου απαντήσω αύριο για να κάνω μια μικρή αναζήτηση...

Οποτε οι ρυθμισεις που τρεχουν τωρα στην Asio μου ειναι κομπλε δεν τις πειραζω,ε?

Οκ για το προγραμμα θα περιμενω...

Σ'ευχαριστω παρα πολυ

Phantom μήπως βρήκες κανένα πρόγραμμα?

Φίλε οτι θελεις για ρυθμίσεις σε windows 7 , serato itch και ddj s1 απλα κανε με αντ στο φβ εχω τραβιξει μεγαλο λουκι και το εφτιαξα το εχω ψαξει τερμα ! Αν δεν εχεις λυσει το προβλημα σου ακομη !! (https://www.facebook.com/djlokadino.simeonidesa)

Τα πάντα για τους Djs και μουσικούς παραγωγούς. Καθημερινή ενημέρωση σε τεχνολογικά και μουσικά θέματα.
Dj & music producer tech news & music news. http:// *****.gr/

Moderated by PhantomDeejay
Reason: Do NOT SPAM!!!

καλημερα μια ερωτηση...

kalhspera k apo mena... exw edw k merikes meres thn pioneer ddj-sr ex8es to vradi pou epeksa gia 2h fora o hxos htan xalia san na htan kammeno hxeio akougotan idika otan fortone to deutero tragoudi :-(
Buffer size
256 Sample
Latency 5.8 msec
kernel buffers 3
bit dept 24 bit
ta fota sas an gnorizei kapios

Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο το latency

87%