Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: Beginner

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Hallo,

Ik en een vriend willen heel graag wat met muziek gaan doen. Nu zou ik graag wat goeie spullen hebben om mee te beginnen met draaien, niet te duur. Weet iemand wat goeie spullen waar je echt als beginner wat mee kan ? Waar je ook wel redelijk mee kan draaien ?

Groetjes
 

Posted Wed 04 Jan 12 @ 6:36 pm
Hoi,

da's best een probleem. We hebben geen zicht op wat je kunt uitgeven, wat je ermee wilt doen (DJ spelen kent best een hoop richtingen) en wat je er eventueel later nog mee zou willen. Elk advies dat je gegeven wordt is gericht op persoonlijke ervaring en zal dus altijd anders zijn. Daarnaast zijn er ook forumregels:

"Stel geen vragen als wat is de beste hardware, of welke controller is beter. Dit is persoonlijk voor iedereen en dit soort vragen kunnen we daarom ook niet beantwoorden."

Mijn advies is dus ook om een winkel te vezoeken die gespecialiseerd is in DJ-gear en daar te kijken (en nog beter: voelen) wat je het best ligt. Zij kunnen je ook van een gericht advies voorzien.
 

Posted Wed 04 Jan 12 @ 6:46 pm
wat ik je kan mee geven is ga niet naar het goedkoopste en het duurste moet ook niet, als beginner ben je vast en zeker al goed op weg door qua prijs de middenmoot te nemen

ik ben zo eerst begonnen met het goedkoopste te kopen met al resultaat dat ik na een korte tijd duurdere spullen kocht die beter waren
 

Posted Thu 05 Jan 12 @ 4:20 am
Skytec is niet duur maar het gaat misschien 5 jaar mee intensief gebruiken ik gebruik zelf Jb Systems is een goed merk is wel prijzig maar ik heb er nog nooit spijt van gehad
 

Posted Thu 05 Jan 12 @ 6:36 am
zoals martin al aangaf

"Stel geen vragen als wat is de beste hardware, of welke controller is beter. Dit is persoonlijk voor iedereen en dit soort vragen kunnen we daarom ook niet beantwoorden."


 

Posted Thu 05 Jan 12 @ 1:05 pm
hoi

ik gebruik nu een maand de Hercules mk4
hij is erg fijn voor beginners zoals ik
hij is klein maar fijn (voor een beginner)

ik hoop dat je hier wat mee kunt

groetjes Joep
 

Posted Fri 06 Jan 12 @ 9:28 am
Dozo10PRO InfinityMember since 2011
buiten de praktijk ( het draaien) is er ook de theorie ( de technische kant van het verhaal) begin eerst eens met het doorlezen van de volgende pagina's:

http://www.virtualdj.com/wiki/How-to-DJ%20FAQ.html

http://www.virtualdj.com/wiki/How-to-DJ%20Tips.html

er zijn er veel meer....
er komt iets meer kijken bij het goed mixen van een aantal tracks dan de juiste hardware hebben.

Er zijn er die hebben het natuurlijk
Er zijn er die kunnen het leren
Er zijn er die het nooit zullen leren

Begin eerst eens de verschillende beatmaten te onderscheiden, en te leren beat tellen..
Elke dj staat stiekum in zijn hoofd te tellen, indien je hier bedreven mee raakt is het geen tellen meer maar een "gut"feeling ...

Tip:
Ga eens langs bij een grotere muziek winkel, de verkoper kan je veel vertellen over de verschillende hardware te koop, jij kan dan ter plekke kijken en aanvoelen of het wat is voor je en of het binnen je budget past.


Veel plezier met spelen en leren , dat doen we allemaal namelijk ;-)
 

Posted Fri 06 Jan 12 @ 10:18 am


(Old topics and forums are automatically closed)