Sign In:     


Forum: Greek Forum

Topic: Θόρυβος απο το τροφοδοτικό του laptop - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Όταν παίζω με laptop ακούω ένα θόρυβο (μπζζζζ) που φεύγει όταν αποσυνδέω το τροφοδοτικό και το laptop παίζει απο τις μπαταρίες. Τι να κάνω; Υπάρχει λύση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ναι, υπάρχει λύση. Ο θόρυβος που ακούγεται στα ηχεία οφείλεται σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται "Ground Loop"
http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_%28electricity%29

Ο πιο απλός και σωστός τρόπος για να "διορθωθεί" το πρόβλημα και να φύγει ο θόρυβος είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιες ειδικές συσκευές γνωστές και σαν Ground Loop Isolators



Οι συσκευές αυτές είναι κατασκευασμένες ακριβώς για να λύνουν το πρόβλημα αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Που τις συνδέουμε και πόσες συσκευές θα χρειαστούμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Κανονικά χρειαζόμαστε τόσα Ground Loop Isolators όσες είναι και οι έξοδοι της κάρτας ήχου που χρησιμοποιούμε. Αν δηλαδή χρησιμοποιούμε μια τετρακάναλη κάρτα ήχου (4 stereo out) θα χρειαστούμε 4 συσκευές και θα τις συνδέσουμε αμέσως μετά την κάρτα ήχου και πριν τον μίκτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μπορώ να πάρω μόνο ένα ground loop isolator και να το βάλω μετά το master του μίκτη πριν τον ενισχυτή; Δεν είναι το ίδιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ναι, γίνεται να βάλουμε μόνο ένα ground loop isolator μετά τον μίκτη και πριν τον ενισχυτή, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να βάλουμε 4 πχ ground loop isolators πριν τον μίκτη.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποια είναι η διαφορά; και τι είναι σωστότερο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η διαφορά είναι οτι στην πρώτη περίπτωση (4 συσκευές π.χ.) "καθαρίζουμε" το σήμα πριν φτάσει στο μίκτη. Έτσι στον μίκτη μας έχουμε καθαρό σήμα και μπορούμε να κάνουμε μίξεις ευκολότερα χωρίς παραμόρφωση. Στην δεύτερη περίπτωση το σήμα μέσα στον μίκτη είναι "βρώμικο" και με την μίξη και τις ρυθμίσεις μας (Gain,EQ,Effects κτλ) πολλαπλασιάζεται ή και "μετατίθεται" σε άλλες συχνότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Ground Loop Isolator που βρίσκεται μετά την έξοδο του μίκτη να μην μπορεί πάντα να "καθαρίσει" πλήρως το σήμα είτε γιατί είναι υπερ-πολλαπλάσιο απο αυτό που περιμένει σε κανονικές συνθήκες, είτε γιατί ο θόρυβος έχει μετατοπιστεί ως συχνότητα.
Επομένως το σωστότερο είναι να χρησιμοποιούμε τις συσκευές αυτές ΠΡΙΝ τον μίκτη.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Έχω ακούσει κάτι οτι κάτι κάνουμε με την γείωση του τροφοδοτικού. Τι είναι αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τα Ground Loop Isolators είναι συσκευές που καθαρίζουν το σήμα, δηλαδή "καταστέλλουν" το πρόβλημα αφού δημιουργηθεί.
Υπάρχει και η άλλη λογική του να "προλάβουμε" το πρόβλημα ώστε να μην δημιουργηθεί καν. Με λίγα λόγια αυτό που έχεις ακούσει για την γείωση του τροφοδοτικού είναι ένας τρόπος "πρόληψης" του προβλήματος.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Δηλαδή; Πως προλαμβάνουμε το πρόβλημα; Τι κάνουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Απο την φύση δημιουργίας ενός ground loop ένας τρόπος αποφυγής του (και πραγματικής διόρθωσης του προβλήματος) είναι είτε να συνδέσουμε φυσικά τις γειώσεις όλων των μηχανημάτων (ώστε να ανήκουν στο ίδιο κύκλωμα) είτε να "αποσυνδέσουμε" την ξένη γείωση.
Έτσι στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει (τροφοδοτικό laptop) ο τρόπος αποφυγής δημιουργίας του προβλήματος είναι το να "αποσυνδέσουμε" την ξένη γείωση, δηλαδή την γείωση του τροφοδοτικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Αυτό πως γίνεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους. Επειδή όμως το θέμα πλέον αγγίζει ως ένα βαθμό και θέματα ασφάλειας οι σωστοί τρόποι είναι τρείς:

  1. Χρησιμοποιούμε ένα αντάπτορα ειδικά σχεδιασμένο για τον λόγο αυτό. Ο αντάπτορας αυτός τοποθετείται στο φις του τροφοδοτικού του laptop.
  2. Αποσυνδέουμε την γείωση απο το φις του τροφοδοτικού. Επειδή όμως τα περισσότερα φις είναι "σφραγισμένα" αυτή η μέθοδος είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί σωστά.
  3. Επειδή και οι αντάπτορες σπανίζουν στην αγορά (δεν χρησιμοποιούνται συχνά) και τα φις είναι σφραγισμένα όπως είπαμε παραπάνω, ο τρίτος τρόπος είναι να "κατασκευάσουμε" ένα αντάπτορα ή στην τελική αν τα χέρια μας δεν πιάνονται με τέτοια να ζητήσουμε να μας κατασκευάσουν.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πως "κατασκευάζουμε" ένα αντάπτορα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Θα χρειαστούμε 2 φις σούκο (ένα αρσενικό και ένα θηλυκό) και ένα μέτρο καλώδιο ρεύματος "δύο επί ενάμιση εύκαμπτο"
Ανοίγουμε τα φις και κατασκευάζουμε μια προέκταση (μπαλαντέζα) στην οποία δεν συνδέουμε τους ακροδέκτες της γείωσης.
Στο τέλος κλείνουμε τα φις και ελέγχουμε με ένα πολύμετρο οτι όλες οι συνδέσεις είναι σωστές και οτι δεν έχουμε διαρροές ρεύματος απο το ένα pin στο άλλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Είναι ασφαλές να απομακρύνουμε την γείωση; Δεν υπάρχει πρόβλημα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή ώστε να απαντηθεί με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.
Η αφαίρεση της γείωσης μιας συσκευής πάντα εισάγει θέμα ασφάλειας της συσκευής, και πάντα την κάνει πιο επικίνδυνη. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που υπό προϋποθέσεις η γείωση μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να εγείρει θέματα ασφαλείας.
Ευτυχώς τα τροφοδοτικά των laptop ανήκουν στην κατηγορία αυτή.
Για να εξηγήσουμε γιατί μπορούμε να αφαιρέσουμε την γείωση του τροφοδοτικού του laptop με σχετική ασφάλεια, θα πρέπει να εξηγήσουμε τι κάνει μια γείωση και πως μας προστατεύει:

Η γείωση λοιπόν είναι ένας αγωγός (καλώδιο) που συνδέει το μεταλλικό κέλυφος μιας συσκευής (και οποιαδήποτε άλλα μεταλλικά της μέρη είναι εκτεθειμένα και μπορεί έστω και κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες να ακουμπήσει ένας άνθρωπος) με την γη. Αυτός ο αγωγός είναι "νεκρός" (δεν περνάει ρεύμα) και είναι τοποθετημένος εκεί ώστε αν υπάρξει διαρροή ρεύματος απο κάποιο άλλο σημείο της συσκευής και "φτάσει" σε κάποιο απο αυτά τα μεταλλικά μέρη, το ρεύμα να φύγει προς την γη και όχι προς τον άνθρωπο και να τον προστατέψει απο ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας.

Στην περίπτωση των τροφοδοτικών των laptop η γείωση συνδέεται πάνω στο εξωτερικό μεταλλικό κέλυφος του μετασχηματιστή που υπάρχει μέσα στο τροφοδοτικό. Το καλό με τα τροφοδοτικά αυτά είναι οτι ο μετασχηματιστής με την σειρά του περικλείεται εξ' ολοκλήρου απο πλαστικό και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ μεταλλικό μέρος εκτεθειμένο που να μπορεί να ακουμπήσει ο άνθρωπος. Αυτή η "ιδιαιτερότητα" είναι που μας κάνει να μπορούμε να αφαιρέσουμε την γείωση του τροφοδοτικού με σχετική "ασφάλεια" χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την ζωή μας.
Φυσικά, θα πρέπει πάντα να εξετάζουμε το πλαστικό περίβλημα του τροφοδοτικού πριν απο κάθε χρήση και σε περίπτωση που δούμε ρωγμές (ή χειρότερα ακόμα σπασίματα και κομμάτια πλαστικού να λείπουν) να μην το χρησιμοποιούμε ή να επαναφέρουμε την γείωση που έχουμε αφαιρέσει.

Έτσι για παράδειγμα ενώ είναι ασφαλές να αφαιρέσουμε την γείωση απο το τροφοδοτικό ενός laptop ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου ασφαλές να αφαιρέσουμε την γείωση απο ένα σταθερό υπολογιστή όπου υπάρχουν πολλά μεταλλικά μέρη εκτεθειμένα!!!

 

Posted Mon 21 Feb 11 @ 1:43 am
an exoume kapio midi control topothetoume auta sto master out? (px MC6000)
 

alexmak wrote :
an exoume kapio midi control topothetoume auta sto master out? (px MC6000)


Enas "midi controller" DEN mporei na exei "Master out" alla midi in/outs.
Mia ola se ena syskeyh opos h MC6000 mporei na exei master outs, afou exei eksodous analogikou audio.
Tis lyseis pou anaferei o Phantomdj -pou ton eyxaristoume- tis xrisimopoioume mono otan xreiazetai, diladi otan yparxei thorybos.
 

xexasa na sou po phantom euxaristo gia to kopo sou.. otan enoei thorivo pos ton enoei? px otan vazo terma ta ixia xoris na akouo kapio song k ta exo sindemena stin konsola akougete ena sfirigma.. otan omos ta aposindeo telios apo tin konsola k ta vazo terma dn akougete auto ofilete apo tin giosi i einai fisiologiko?
 

Όχι, δεν είναι αυτός ο θόρυβος που αναφέρεις. Αυτός είναι ο θόρυβος της κάρτας ήχου/μίκτη (όλα τα μηχανήματα έχουν τέτοιο θόρυβο).
Ο θόρυβος του Ground Loop είναι αρκετά πιο έντονος και ακούγεται ακόμα και σε μέτριες προς χαμηλές εντάσεις... και το βασικότερο: Εμφανίζεται ΜΟΝΟ στα laptop και "φεύγει" όταν το laptop τρέχει απο τις μπαταρίες.
 

PhantomDeejay wrote :
και το βασικότερο: Εμφανίζεται ΜΟΝΟ στα laptop και "φεύγει" όταν το laptop τρέχει απο τις μπαταρίες.


George, diorthose me an nomizeis, alla to ground loop den afora mono ta laptop, mporei na exoume ground loop (brogxo geiosis) kai ypo alles synthikes, px na pernoume reuma apo 2 diaforetikes mprizes h faseis an exoume 3fasiko.
Se aytin tin periptosi polles fores to problima lynetai ean emeis geiosoume ta mixanimata metaxy tous. :
Pws: ksebizonontas apo mia bida sto metaliko sasi/case tou mikti, tou power amplifier klp kai enonontas ta me ena aplo kalodio metaxy tous. To opoio kalodio an meinei monimo kalo tha einai na einai kapoias diatomis analogis me tin paroxi reymatos tou enisxyti, gia na parexetai kai prostasia (pou einai kai o protarxikos skopos tis geiosis) ektos apo tin exalipsi tou thorybou.
Toulaxiston ego exo lysei problimata me ayton ton tropo.
Bebaia stin periptosi pou ta mixanimata mas pernoun reuma apo diadoretikes mprizes, frontizoume na dosoume reyma mono apo mia.
 

To topic auto prostethike sta Xrisima Links kai Arxeia.
 

Apopsis σωστά τα λες. Απλά ήθελα να πω στον Αλέξη οτι το πρόβλημα δεν δημιουργείται σε σταθερούς υπολογιστές όπως ο δικός του..
 

auta ta parasita einai panta se mia tade edasi i oso auxomioneis tin edasi dinamoun i xamilonoun k auta.. epidi ena tetio provlima to antimetopiza me tin rmx... k otan evgaza to laptop apo tin mpriza k to douleva apo tin mpataria tou dn ekane katholou thorivo.. auto einai?
 

Akrivws auto.
 

ok!!! thnks pedia!
 

apopsis wrote :

George, diorthose me an nomizeis, alla to ground loop den afora mono ta laptop, mporei na exoume ground loop (brogxo geiosis) kai ypo alles synthikes, px na pernoume reuma apo 2 diaforetikes mprizes h faseis an exoume 3fasiko.
Se aytin tin periptosi polles fores to problima lynetai ean emeis geiosoume ta mixanimata metaxy tous. :
Pws: ksebizonontas apo mia bida sto metaliko sasi/case tou mikti, tou power amplifier klp kai enonontas ta me ena aplo kalodio metaxy tous. To opoio kalodio an meinei monimo kalo tha einai na einai kapoias diatomis analogis me tin paroxi reymatos tou enisxyti, gia na parexetai kai prostasia (pou einai kai o protarxikos skopos tis geiosis) ektos apo tin exalipsi tou thorybou.
Toulaxiston ego exo lysei problimata me ayton ton tropo.
Bebaia stin periptosi pou ta mixanimata mas pernoun reuma apo diadoretikes mprizes, frontizoume na dosoume reyma mono apo mia.


Βασικά να επισημάνουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων δεν ευθύνονται οι διαφορετικές πρίζες για τα ground loops κι αυτό γιατί σε όλα τα σπίτια και στο 99% των επαγγελματικών χώρων η γείωση στον πίνακα και στις πρίζες είναι ΜΙΑ (δηλαδή και απο διαφορετικές πρίζες σε διαφορετικές ασφάλειες οι γειώσεις βραχυκυκλώνουν όλες μεταξύ τους και καταλήγουν στην κεντρική γείωση στην γη)
Όταν ευθύνονται οι διαφορετικές πρίζες αυτό σημαίνει οτι ο χώρος έχει δύο διαφορετικές φυσικές γειώσεις. Αυτό γίνεται συνήθως σε μαγαζιά που έκαναν επέκταση ή συνενώθηκαν και έχουν δύο κεντρικούς πίνακες και δύο ρολόγια, και επομένως δύο αστέρες γείωσης στο έδαφος.

Σε mobile (κυρίως) καταστάσεις όπου μπορεί να δανειζόμαστε ρεύμα απο δύο και τρεις διαφορετικές παροχές τότε έχουμε προβλήματα ground loop.

Τέλος να σημειώσουμε οτι συσκευές όπως οι περισσότεροι (όχι όλοι όμως) μίκτες και τα περισσότερα CD-Players που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ διεπαφές γείωσης στο φις τους (δηλαδή έχουν ένα απλό διπολικό φις) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να δημιουργήσουν πρόβλημα Ground Loop
 

yparxei kai mia alh periptosh. H DEH tis perisoteres fores kanei oydeterogeiosh stoys yposta8moys ths kai stoys metrites ths opote an den yparxei kalh geiosh gia kapeion logo exoyme paly to idio fenomeno toy bronxoy me ta parapanw apotelesmata!!!
 

Όχι, η ουδετερογείωση δεν έχει να κάνει με ground loops. Έχει να κάνει με πολλά άλλα προβλήματα και γενικότερα στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση, και στον ήχο, αλλά όχι με τα ground loops. Κατ' αρχήν η ουδετερογείωση είναι μια παλιά τακτική ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων σε οικοδομές, αλλά και πάλι βάση προδιαγραφών όλες οι εγκαταστάσεις (ρολόγια) γειώνουν με αστέρα ή τρίγωνο στην γη. ΔΕΝ γειώνουν στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ)
Το κυριότερο πρόβλημα στον ήχο απο ουδετερογειώσεις είναι η "παρεμβολή" θορύβων απο άλλες συσκευές όπως dimmer και μοτέρ (δηλαδή φώτα και ψυγεία στα περισσότερα μαγαζιά)
 

PhantomDeejay wrote :


Βασικά να επισημάνουμε οτι στο 99% των περιπτώσεων δεν ευθύνονται οι διαφορετικές πρίζες για τα ground loops κι αυτό γιατί σε όλα τα σπίτια και στο 99% των επαγγελματικών χώρων η γείωση στον πίνακα και στις πρίζες είναι ΜΙΑ (δηλαδή και απο διαφορετικές πρίζες σε διαφορετικές ασφάλειες οι γειώσεις βραχυκυκλώνουν όλες μεταξύ τους και καταλήγουν στην κεντρική γείωση στην γη)
Όταν ευθύνονται οι διαφορετικές πρίζες αυτό σημαίνει οτι ο χώρος έχει δύο διαφορετικές φυσικές γειώσεις. Αυτό γίνεται συνήθως σε μαγαζιά που έκαναν επέκταση ή συνενώθηκαν και έχουν δύο κεντρικούς πίνακες και δύο ρολόγια, και επομένως δύο αστέρες γείωσης στο έδαφος.


Mia kaki epafi - mia kaki priza den tha mporouse na dimiourgisei brogxo geiosis ? afou h antistasi pros sti gh tha einai diaforetiki...
px an pernoume apo dyo piges/prizes esto kai an einai mia h geiosi sto xoro.

PhantomDeejay wrote :

Σε mobile (κυρίως) καταστάσεις όπου μπορεί να δανειζόμαστε ρεύμα απο δύο και τρεις διαφορετικές παροχές τότε έχουμε προβλήματα ground loop.

Se mia periptosi pou epaiza se ksenodoxeio eixa stisei 2 active hxeia aristera-deksia mou se apostasi 3 3.5 metra.. kai epeidi eixe prizes piso apo kathe hxeio ta syndesa ekei... eixe tromero thorybo otan ebaza tin deyteri priza. To problima lythike otan trabiksa mia mpalanteza kai edosa reuma kai sta 2 hxeia apo tin idia priza....
Den mporo na ksero bebaia an oi prizes pernane reuma apo diaforetiki fasi, h an h egkatastasi eixe 2 geioseis.
Ti eksigish dineis edo ?
 

¼÷é, ç ïõäåôåñïãåßùóç äåí Ý÷åé íá êÜíåé ìå ground loops. ¸÷åé íá êÜíåé ìå ðïëëÜ Üëëá ðñïâëÞìáôá êáé ãåíéêüôåñá óôçí çëåêôñïëïãéêÞ åãêáôÜóôáóç, êáé óôïí Þ÷ï, áëëÜ ü÷é ìå ôá ground loops. Êáô' áñ÷Þí ç ïõäåôåñïãåßùóç åßíáé ìéá ðáëéÜ ôáêôéêÞ çëåêôñïëüãùí åãêáôáóôÜóåùí óå ïéêïäïìÝò, áëëÜ êáé ðÜëé âÜóç ðñïäéáãñáöþí üëåò ïé åãêáôáóôÜóåéò (ñïëüãéá) ãåéþíïõí ìå áóôÝñá Þ ôñßãùíï óôçí ãç. ÄÅÍ ãåéþíïõí óôï äçìüóéï çëåêôñéêü äßêôõï (ÄÅÇ)
Ôï êõñéüôåñï ðñüâëçìá óôïí Þ÷ï áðï ïõäåôåñïãåéþóåéò åßíáé ç "ðáñåìâïëÞ" èïñýâùí áðï Üëëåò óõóêåõÝò üðùò dimmer êáé ìïôÝñ (äçëáäÞ öþôá êáé øõãåßá óôá ðåñéóóüôåñá ìáãáæéÜ)

giorgo h oydeterogiosh ginetai kai stis meres mas se para poles perioxes apo thn DEH (einai oikonomikh giosi) kai kali (skepsoy oles tis kolones xamilis kai oloys toys metrites twn katanalotwn apo mia geiosi oles oi geioseis parala ti omiki antistasi dinoyn sto kikloma
to mionektima poy exei einai oti an kopei se kapioy simeio o oydeteros dimioyrgeite deyteros bronxos me epakoloy8a polla problimata kai ena apo ayta einai kai to ground loops
 

@Apopsis:
1. Όχι η αντίσταση προς την γη και να είναι διαφορετική είναι πάντα πολύ μικρή και δεν δημιουργεί πρόβλημα ground loop
2. Στο ξενοδοχείο που έπαιξες ναι υπάρχει η περίπτωση οι 2 πρίζες να ανήκαν σε διαφορετικά κυκλώματα (είναι ιδιαίτερη περίπτωση τα ξενοδοχεία)

@djsadim:
Χωρίς να είμαι ηλεκτρολόγος αυτό που ξέρω (και έχω συναντήσει) είναι οτι όλα τα ρολόγια των καταναλωτών πρέπει να γειώνουν στο έδαφος. Το πως γειώνει η ΔΕΗ το δημόσιο δίκτυο (κολώνες, μετασχηματιστές υψηλής κτλ) δεν αφορά την εγκατάσταση. Το πρόβλημα υπάρχει όταν ο ηλεκτρολόγος που κάνει εγκατάσταση του δικτύου ΜΕΣΑ στο κτίριο για να "γλυτώσει" καλώδια (κόστος σε υλικό) κάνει ουδετερογειώσεις. Εκεί υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ήχο (παρεμβολές) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ground loop. Μου έχει τύχει κτίριο με ουδετερογείωση όπου πάλεψα πολλές ώρες να λύσω τα προβλήματα με τον ήχο, αλλά δεν είχα πρόβλημα ground loop.

Και κάτι τελευταίο: Στην ουδετερογείωση δεν δουλεύει (δεν μπορεί να δουλέψει) ο αυτόματος διαφυγής με όσα επακόλουθα ασφάλειας μπορεί αυτό να σημαίνει...

Υ.Γ.: Παιδιά είναι πολύ ωραία αυτή η συζήτηση αλλά απλά να ξεκαθαρίσω οτι στόχος μου με αυτό το νήμα ήταν να γράψουμε σε ένα μέρος συγκεντρωτικά πως λύνουμε το γνωστό πρόβλημα ground loop των laptop, και όχι τα ground loops στο σύνολο τους.
Σε καταστάσεις P.A. για παράδειγμα τα ground loops λύνονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους όπως ground lift στα μηχανήματα (όλα τα μηχανήματα P.A. έχουν διακόπτες ground lift) και την χρήση D.I. Box (Direct Injection Box) είτε με ground lift είτε χωρίς, με balanced καλώδια, με ειδικούς πίνακες τριφασικού που κουμπώνουν πάνω σε κάποιο άλλο πίνακα και μετά προεκτάσεις με ονομαστική παροχή 50 και 100Α και άλλα.
Αν θέλετε να το αναλύσουμε και σε τέτοιο επίπεδο, πολύ ευχαρίστως!
 

giorgo exeis dikio oti ksefigame kai xalame to topic poy einai toso enimerotiko.
mono mia diekrinisi kai stamataw edw. thn oydeterogiosi thn kanei h DEH kai mono h DEH sto "roloi tis" apo to metriti kai mesa pros thn egkatastash toy katanaloth yparxei ksexoristos agogos geiosis se oli thn egkatastasis kai einai etsi opos ta ypes.
otan kaneis oydeterogeiosi meta ton antiloktropliksiako diakopti diafighs einai egklimatiko giati ton akironeis
 

καλησπερα

να ρωτησω πανω στο ζητημα αυτο κατι?
μου παρουσιαζεται κ εμενα αυτο το φαινομενο. και ειναι πολυ εκνευριστικο ειδικα οταν παιζεισ σε χαμηλες εντασεις η καποιο κομματι κανει καποια "χαμηλη γεφυρα" εωσ οτου ξαναμπει.

επειδη σκοπευω να αγορασω ενα τα παρακατω mp3/audio controllers (bcd 3000 behringer ή καποιο hercules MK4/rmx ) τα οποια συνδεονται με usb με το λαπτοπ κ εχουν δικη τους stereo output και εχουν γειωση , πιστευετε οτι το φαινομενο αυτο θα συνεχιστει??

σας ευχαριστω εκ των προτερων
γιωργος
 

Ναι, γιατί το φαινόμενο ξεκινάει απο το laptop και όχι απο την κάρτα ήχου...
 

26%