Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: Behringer BCD3000 op versterker

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

7897Home userMember since 2005
Hallo beste forum-leden!

Ik heb al een tijdje een BCD3000 en ben er met virtualDJ super tevreden over! Zit alleen even met een vraag die misschien, met jullie als mensen met verstand van zaken, even opgelost kan worden..

De master-output van de Behringer is met een rode witte tulp die je dan naar je versterker stuurt, daar is geen twijfel over mogelijk. Alleen op de hedendaagse versterkers, zoals bij deze, zie ik nergens een aansluiting voor mijn rood, witte jack.. Is het de bedoeling dat ik een speciale kabel moet aanschaffen om het geluid via de versterker naar mijn boxen te krijgen? Ik zou dan heel graag willen waten wát voor kabeltje dat is, dat ik dan meteen kan aanschaffen ;)!

Hier een plaatje van de master output en de versterker:
http://www.skratchworx.com/images/namm2007/behringer_bcd3000_back.png en http://www.getinthemix.co.uk/images/uploaded/ep1500_rear.jpg

Alvast bedankt!

Groet,

Martijn
 

Posted Thu 22 Apr 10 @ 11:43 am
de ingangen op je versterker zijn xlr pluggen, dat is niet modern, echter "professionele" hardware maakt hier gebruik van ipv tulp.

kijk hier eens voor verloopkabels, dan weet je in ieder geval wat je moet hebben, je kan dan zelf gaan zoeken waar je ze wilt aanschaffen.

controleer wel eerst even of het uitgangssignaal van de 3000 en de ingangspoort hetzelfde niveau hebben. ik weet namelijk niet zeker of er of beide uit/ingangen dezelfde spanning hebben
succes

http://www.audio-pluggen.nl/catalog/xlrverlopen.php

http://www.virtualdj.com/forums/action/newpost.html?topicid=127612
 

Posted Thu 22 Apr 10 @ 12:30 pm
7897Home userMember since 2005
Bedankt voor je snelle reactie!

Ja, het is me helemaal duidelijk. Zijn er trouwens, uit je hoofd, wel versterkers die een rood/wit tulp ingang hebben? Heb er eigenlijk nog niet een kunnen vinden..

Groet,

Martijn
 

Posted Thu 22 Apr 10 @ 3:36 pm
Effies de handleiding erbij gepakt (Ik heb een paar EP2500): Je kunt een verloopje van tulp naar Jack (6,3 mm) gebruiken. Naast de XLR-aansluitingen zitten ook Jack-ingangen. Wel uitkijken voor brom (aardlussen). Zeker omdat Behringer niet zo'n kei is in het scheiden van de - en de massa. Het kan dus zijn dat je bij de aanschaf van je verloopstekkers ook een zgn. groundloopisolator mee moet nemen. (Is het geld niet, kost nog geen tientje) Deze onderbreekt de kabel en maakt d.m.v. een trafootje een verbinding (Galvanische scheiding) en komt tussen de BCD3000 en de versterker.
 

Posted Thu 22 Apr 10 @ 4:53 pm
heel simpel een kabel kopen van tulp naar 6.3 mm jack in alle lengtes verkrijgbaar
 

Posted Thu 13 May 10 @ 10:45 am
"Wise guy.............."
 

Posted Thu 13 May 10 @ 5:29 pm


(Old topics and forums are automatically closed)