Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: virtualdj remote λπατοπ
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Κανονικά αυτό το θέμα θα έπρεπε να το γράψω στης ευχές... αλλα το γράφω εδώ μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή η ιδέα...
Όταν πάω στους γάμους παίρνω πάντα μαζί μου δύο mac τον έναν για backup επειδή μου έτυχαν κάνα δυο στραβά κατά καιρούς... η σύνδεση που κάνω είναι... έχω έναν μικτή και εκεί βάζω τον έναν mac με τζακ arca από τα ακουστικά σε κανάλι και τον βασικό mac που παίζω τον συνδέω στον κοντρολερ και από εκεί με rca στον μικτή... οταν βάζω ένα τραγούδι στον βασικό mac ,ταυτόχρονα βάζω και το ίδιο στον backup ώστε αν γίνει κάτι να αλλάξω αμέσως κανάλι στον μικτή και να μην γίνει κενό...
Ερώτηση... δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση από virtualdj σε virtualdj και ότι κάνεις στον έναν να γίνετε και στον άλλον αυτόματα? Κάτι σαν το virtualdj remote app αλλά να είναι για τους υπολογιστές... όπως είναι πχ το teamviewer κάπως έτσι.

Και εννοείται ότι με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν δύο ίδιοι λογαριασμοί, ίδια έκδοση vdj και τραγούδια ίδια θέση και στους δύο
 

Posted Tue 02 Jul 24 @ 1:56 pm
Έχει προταθεί σαν ευχή, αλλά δεν νομίζω να γίνει πράξη.
Και ο λόγος είναι απλός:
ΠΟΛΥ φασαρία (αν θες το αναλύω) για πολύ μικρό κέρδος.

Αν και πλέον ΔΕΝ στείνω δεύτερο laptop, όταν το έκανα, εγώ ακολουθούσα άλλη λογική:
Είχα στη sidelist 5-10 "δυνατά" τραγούδια διαφορετικών ειδών (π.χ. ένα ζεϊμπέκικο, ένα/δύο disco, ένα 90's ένα/δύο τσιφτετέλια κ.ο.κ) και τον άφηνα standby.
Αν ποτέ χρειαζόταν να αλλάξω στο δεύτερο laptop (δεν μου χρειάστηκε ποτέ) τότε θα επέλεγα απλά ένα από αυτά τα κομμάτια να "σώσω" την κατάσταση, να περιηγηθώ σε ανάλογη λίστα και να συνεχίσω.

ΟΧΙ, δεν θα ίδρωνε το αυτί μου αν εκεί που έπαιζε Ρουβάς και κράσαρε ο υπολογιστής δεν θα συνέχιζα με το ίδιο τργούδι του Ρουβά, αλλά θα κάρφωνα Μπίγαλη ή Ρακιντζή.


Όσο για την φασαρία:
Αν έχεις κονσόλα με διπλό USB και software μίκτη κάτι γίνεται.. Εννοώ οτι η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά εύκολα. Π.χ. με την DDJ-1000
Αλλά αν δεν έχεις κονσόλα με διπλό USB και software μίκτη, τότε μπλέκουμε με το πως ο ένας υπολογιστής θα κάνει τα ίδια με τον άλλο, και που θα στέλνει τον ήχο.
Για παράδειγμα αν έχεις μία DDJ-800 (μονό USB) ο δεύτερος υπολογιστής ΠΟΥ θα στέλνει ήχο; Σε άλλη άσχετη κάρτα ήχου; Και όταν αλλάξεις laptop τι θα κάνεις; Πως θα μιξάρεις αφου η κονσόλα σου είναι συνδεμένη στο άλλο λαπτοπ.
Αν αλλάξεις USB θα έχεις "διακοπή" στον ήχο.. Οπότε είτε έτσι είτε αλλιώς την διακοπή δεν την γλυτώνεις..

Μπορώ να συνεχίσω, αλλά καταλαβαίνεις που πάει..

Η ιδέα δεν είναι άσχημη. Αλλά επαναλαμβάνω, πολύ φασαρία για ελάχιστο κέρδος..

Και μεταξύ μας, αν φτάσει να έχει τόσο σοβαρά προβλήματα το κυρίως laptop που να χρειάζεται να μεταβείς στο backup (με εξαίρεση να σου προκαλέσει κάποιος φυσική ζημιά) τότε εσύ φταις όχι που δεν έχεις σωστό backup, αλλά που επιτρέπεις στον εαυτό σου να φτάνει στην κατάσταση που χρειάζεται το backup.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα, αν το πρόγραμμα αρχίσει να συτμπεριφέρεται "περίεργα" τότε από την στιγμή που κάνει κλωνοποίηση της λειτουργίας του σε ένα άλλο σύστημα, η λογική λέει οτι θα κλωνοποιήσει και την προβληματική συμπεριφορά.
Δηλαδή αυτή η λύση (του συγχρονισμού ενεργειών και παιξίματος) δεν σε βοηθάει/σώζει ούτε σε περίπτωση που το πρόγραμμα αρχίσει να τρελένεται εξαιτίας κάποιου bug.

 

Posted Tue 02 Jul 24 @ 9:49 pm
lakis69 wrote :
. η σύνδεση που κάνω είναι... έχω έναν μικτή και εκεί βάζω τον έναν mac με τζακ arca από τα ακουστικά σε κανάλι και τον βασικό mac που παίζω τον συνδέω στον κοντρολερ και από εκεί με rca στον μικτή...


για αυτο που κανεις ο μικτης ειναι περιττος βαλτα και τα δυο πανω στον κοντρολερ

 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 9:02 am
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Το έγραψα αυτό γιατί μου έτυχε μια φορά ευτυχώς... εκεί που έπαιζα να γίνει μαύρη τέλειος η οθόνη του μακ και δεν έμαθα ποτέ τον λόγο... το έστειλα για έλεγχο μήπως ήταν τίποτα η κάρτα γραφικών κτλ αλλά ευτυχώς όλα ήταν οκ... από τότε δεν μου έκανε κάτι...

Όσο αφορά το να έχω κοντρολερ με 2 usb... πριν μερικά χρόνια ζήτησε ένα παιδί να κάνω αλλαγή την sx2 που εχω με sx3... ο λόγος που σκέφτηκα να το κάνω ήταν για το 2 usb όμως... η sx3 είχαν βγει ελατοματικες από το εργοστάσιο βέβαια το παιδί το είχε διόρθωση αλλά ο λόγος που δεν θέλω να έχω 2 λαπτοπ σε έναν κοντρολερ είναι ότι θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχω ήχο γιατί... αν κάτι συμβεί στον κοντρολερ θα έχω 2 λαπτοπ που θα παίζουν.μετα ήχο από τα ηχεία τους ... ενώ αυτό που κάνω με τον έξτρα μικτή (για τον φιλο που εγραψε ειναι περιττός) μου δίνει 100% σιγουριά, γιατί αν πάθει κάτι ο κοντρολερ ( μην γραψω τα εκατομμύριαπου μπορούννα συμβούν) τότε θα έχω ήχο από τον μικτή.

Όσο αφορά που είπες τα τραγούδια, και εμένα δεν θα με ένοιαζε αν έπαιζα ρουβα εκείνη την ώρα... αυτό όμως που με πειράζει και το κάνω όλο αυτό... είναι να παίζω παραδοσιακά που υπάρχει εκείνη την ώρα και κάμερα από τον φωτογράφο και έχει ξεκινήσει το γλέντι και εγώ να έχω κάποιο πρόβλημα... εκεί τι να βάλω ρουβα ? Η να πάρω το μικρόφωνο και να πω ... ουπς συγνώμη 5 λεπτά διάλυμα να λύσω το πρόβλημα?... ξεφτίλα!... ο άλλος σε πληρώνει από 500 ευρώ για τον γάμο του να είναι σίγουρος στην μοναδική του στιγμή 100% σίγουρος ότι όλα θα οανε καλά!
Και τέλος γιαυτό που είπες ότι αν έχω πρόβλημα στον υπολογιστή κτλ ... εμένα ευτυχώς έτυχε μια φορά... προβλήματα όμως σε λπατοπ μπορούν να συμβούν πολλά ακόμα και το μηχάνημα να είναι ντουμπανο... αλλα εγώ ευτυχώς είμαι ως τώρα είμαι προνοητικός και έχω οαντα πλάνο Β και γιαυτό δεν έχει τύχει κάτι άσχημο
 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 12:14 pm
Για τα παραδοσιακά σκας;
Που με 4 ενότητες βγάζεις ολόκληρο το γάμο; :P
Πέτα τες κι αυτές στη sidelist κι Άγιος ο Θεός.. :P

Πέρα από την πλάκα. Το θέμα του backup το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές.
Όσο προετοιμασμένος κι αν είσαι, αν είναι να σου τύχει η στραβή, θα σου τύχει.
Αυτό που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο απ' όλα, είναι αν σου τύχει, ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ.
Κι όταν λέω πως το αντιμετωπίζεις δεν εννοώ τι backup έχεις (backup ηχεία, backup ενισχυτές, backup καλώδια, backup κονσόλες, backup γεννήτριες, backup τα πάντα)
Αλλά πως διαχειρίζεσαι την κατάσταση..
Αυτό είναι που ξεχωρίζει τον ερασιτέχνη από τον επαγγελματία. Το πως μένεις ψύχραιμος, το πως "ενεργοποιείς το backup σου" και το πως συνεχίζεις με την ίδια όρεξη και την ίδια διάθεση να κάνεις την δουλειά σου.
Δεν φταίει κανένας να υπομείνει την κακή σου διάθεση ή τα νεύρα σου επειδή χάλασε μία κονσόλα, κράσαρε ένα laptop ή κάηκε ένα ηχείο.


Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Γιατί έχω δει και τις δύο περιπτώσεις:
DJ που χρειάστηκε να σταματήσει το γλέντι 15 λεπτά για να αλλάξει ενισχυτή και το έσωσε (εννοώ το διαχειρίστηκε άψογα και κανένας δεν το έκανε θέμα ή γκρίνιαξε ή σχολίασε αρνητικά) και
DJ που επειδή από πτώση τάσης του "κόλλησε" ο εξωτερικός σκληρός για 4/5 λεπτά και έπαιξε από το κινητό ένα τραγούδι να έχει χάλια ψυχολογία μετά και να μ@μ@ει όλο το σκηνικό ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!...
 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 12:35 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Καλά σίγουρα παίζει ρόλο και η συμπεριφορά... εμένα σε γάμο έτυχε να βάλω το πρώτο χώρο του ζευγαριού που είναι το πιο βασικό από όλα... και έπεσε η ασφάλεια από το μαγαζί... και πήρα το μικρόφωνο και τους έκανα να γελάνε του τύπου... είστε τόσο θερμό ζευγάρι ρίξετε την ασφάλεια... ωραία κάναμε την πρόβα πάμε τώρα στο κανονικό και άλλα τέτοια και γελούσαν όλοι και μην σου πω ότι τους άρεσε που έγινε αυτό γιατί ήταν μια στιγμή που την χειρίστηκα με χιούμορ... το θέμα.ομως είναι να ήμαστε 100% καλυμμένη εμείς από μηχανήματα και backup και εννοείται ότι ευτράπελα διάφορα συμβαίνουν πάντα εκεί είναι στο χέρι του καθένα πώς θα το αντιμετωπίσει αλλά για τα μηχανήματά μας η ευθύνη είναι καθαρά δική μας
 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 12:56 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011

Ορίστε και για να μην λέτε ότι δεν έχω άρτιο εξοπλισμό να μια φωτογραφία από γάμο μου ....

 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 1:01 pm
Ναι, αλλά τα καλώδια είναι Oyaide !!

Edit:
Πέρα από την πλάκα, όλα τα στραβά του Ελληνικού DJ-ing σε μια φωτογραφία!
Κονσόλα DDJ-SB (χωρίς έξοδο balanced) αλλά καλώδια Oyaide..
Βάση laptop τελάρο (για καλό εξαερισμό) και δίπλα για backup σπασμένο VirtualDJ 7 (ή ακόμα χειρότερα VirtualDJ 8 με το skin του VirtualDJ 7) και τέλος DJ Stand ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ από τον πλανόδιο πωλητή της γειτονιάς σας.

Το μόνο που λείπει από την φωτογραφία είναι 3 κιλά προβατίνα δίπλα στην κονσόλα..
 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 1:30 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
😆😁😆😁😆😁
 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 1:49 pm
lakis69 wrote :
ς ... ενώ αυτό που κάνω με τον έξτρα μικτή (για τον φιλο που εγραψε ειναι περιττός) μου δίνει 100% σιγουριά, γιατί αν πάθει κάτι ο κοντρολερ ( μην γραψω τα εκατομμύριαπου μπορούννα συμβούν) τότε θα έχω ήχο από τον μικτή.


αν καταλαβα καλα παιζεις με την sx2 σχετικα παλιο μηχανημα αλλα τερας αξιοπιστιας δεν ειπες πιον μικτη εχεις αλλα ακομα και στην περιπτωση που ειναι και αυτος αξιολογος την στιγμη που και αυτος παιζει μονιμα εχει τις ιδιες πιθανοτητες αν παθει και αυτος βλαβη ( και πολυ περισσοτερες αν δεν ειναι ποιοτικος εχω δει πολλα) συν το οτι επιβαρυνεις το συτημα σου αλλα και το τελικο αποτελεσμα του ηχου οταν αυτος περναει απο τοσες συσκευες και καλωδια
και οπως ειπε ο γιωργος δεν μπορεις να εισαι προετοιμασμενος για τα παντα ( μια φορα μου ειχε βγαλει την βασικη μου μπριζα ενα γκαρσονι για να βαλει το κινητο να φορτισει!!!) αλλα το βασικοτερο ειναι πως θα διαχειριστεις την αναποδια που καποια στιγμη απο καπου θα ερθει ( παλιοτερα ειχε γλιστρησει γκαρσονι με την παραμανα του πανω στα μηχανηματα αυτο πως να το προβλεψεις?)

 

Posted Wed 03 Jul 24 @ 6:09 pm