Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αναβάθμιση mac του 2012
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Έχω για back up έναν mac pro 13,3 του 2012.. έχω ssd και μνήμες 8. Επεξεργαστή 2.5ghz i5 και Έχει Sierra έκδοση 10.12.6 .

Έχω το vdj 2020 και θέλω να το κάνω αναβάθμιση στο 2021 που έχουν τα stems... η ερώτηση μου είναι αν το σηκώνει το 2021 εννοείτε δεν θέλω να δουλέψω τα stems...

Έχω διαβάσει πιο παλιά που γράφετε είναι παλιό μηχάνημα κτλ ξέρω είναι 10 χρόνον και ότι μπορεί να μου μείνει στα χερια ανα πασα στιγμη κτλ αλλά το έχω σαν καινούργιο και δεν παίζω σε μαγαζιά πάρα μόνο σε γάμους και το έχω ως δεύτερο, παίζω με έναν του 2017...

Να το κάνω αναβάθμιση η δε θα το σηκώσει? Και μιλάω πάντα ως λειτουργικό όχι αν είναι παλιό μηχάνημα κτλ κτλ που έχετε γράψει κατά καιρούς σε άλλα παρόμοια post.
Ευχαριστώ!
 

Posted Tue 22 Nov 22 @ 11:52 am
Η επίσημη απάντηση είναι:
Κάνε αναβάθμιση το λειτουργικό στην τελευταία έκδοση που υποστηρίζει το MAC σου (Νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, Catalina)
Κάνε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του VirtualDJ. Σε λίγες μέρες βγαίνει και η έκδοση 2023. Μπορείς να κάνεις αναβάθμιση και σε αυτήν (2023)
Το μόνο που δεν θα μπορείς να κάνεις (γιατί ο υπολογιστής σου θα είναι αργός) θα είναι τα stems. Τα οποία όμως όπως είπες δεν θέλεις / δεν χρειάζεσαι.

Και μία σημείωση:
Προσωπικά όταν μιλάω για παλιά μηχανήματα σε διάφορα νήματα, μιλάω από την σκοπιά που κάποιοι χρήστες με παλιά μηχανήματα έχουν απαιτήσεις οτι τα μηχανήματα αυτά θα "δουλεύουν σαν καινούργια"
Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ακόμα και ένα μηχάνημα του 2012 καλή ώρα που στη ζωή του έχει δουλέψει συνολικά 100 ώρες, σήμερα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις των προγραμμάτων "σαν καινούργιο"
Γιατί η τεχνολογία προχώρησε 10 χρόνια.
Αν το καταλαβαίνεις αυτό (που δείχνεις να το καταλαβαίνεις) τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα. Γιατί απλά αν εντοπίσεις κάπου μία αδυναμία του υπολογιστή σου (π.χ. δεν μπορεί να κάνει stems) τότε θα ξέρεις να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία, και φυσικά δεν θα τα βάλεις με το πρόγραμμα που "δεν μπορεί να κάνει stems σε ένα αδούλευτο MAC"
Αυτά τα γράφω γιατί εγώ κυρίως σχολιάζω κατά καιρούς την ηλικία κάποιων μηχανημάτων και ΔΕΝ θέλω να δοθεί η λανθασμένη αντίληψη οτι είμαι κατά των "παλιών" μηχανημάτων.
Για την ακρίβεια είμαι υπέρ τους, αρκεί κανείς να αναγνωρίζει τα όρια των δυνατοτήτων τους και πως αυτά με τον καιρό "πέφτουν"
Το 2014 είχα αγοράσει ένα Windows Laptop τούμπανο. Για την εποχή του έκανε "παπάδες"
Το έχω ακόμα, και το δουλεύω. Αλλά αναγνωρίζω οτι 8 χρόνια μετά δεν είναι το laptop που "δεν μασάει τίποτα" όπως ήταν 8 χρόνια πριν. Αναγνωρίζω οτι ένα σημερινό laptop αξίας 600 ευρώ είναι πιο γρήγορο από το δικό μου που μου κόστισε 1800 ευρώ το 2014.
Αυτή είναι το βασικό μου επιχείρημα όταν αναφέρω την ηλικία των μηχανημάτων.
Απλά για να μην παρεξηγούμαστε!
 

Posted Tue 22 Nov 22 @ 12:13 pm
Σημείωση:
Θα έπρεπε να είχες φύγει από τα Sierra εδώ και χρόνια.
Θα έπρεπε να είχες πάει τουλάχιστον High Sierra, αν όχι παραπάνω.
 

Posted Tue 22 Nov 22 @ 12:19 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
PhantomDeejay wrote :
Σημείωση:
Θα έπρεπε να είχες φύγει από τα Sierra εδώ και χρόνια.
Θα έπρεπε να είχες πάει τουλάχιστον High Sierra, αν όχι παραπάνω.


1ον... εννοείτε ότι, όπως είπες καταλαβαίνω ότι δεν θα κάνει παπάδες και δε το θέλω να κάνει και παπάδες ... το μόνο πλέον σε παπάδες που μπορεί να κάνει είναι... στην κηδεία του όταν τα τινάξει 😁😄😁😄 ... 2ον..φοβάμαι να το κάνω αναβάθμιση από Sierra γιατί μπορεί να είναι βαρύ και αργό γιαυτό ρώτησα αν με Sierra μπορώ να βάλω τα 2022.. το είχα ξανά γράψει παλιά... οταν ένα μηχάνημα κάθετε καλά δε το πειράζω αν δεν θέλω μεγάλες απαιτήσεις από αυτό... και μια ερώτηση που ξέχασα να κάνω... αν δεν μου κάτσει η δεν μου αρέσει το 2022 στον 12... μπορώ να το επαναφέρω στην έκδοση που ειχα ?
 

Posted Tue 22 Nov 22 @ 1:37 pm
Έχει υποθεί αρκετές φορές και δυστυχώς είναι κάτι που δεν έχει γίνει σε όλους κατανοητό: Κάθε νέα 'build' του Virtual Dj δεν παρέχει απαραιτήτως μία νέα δυνατότητα, αλλά κυρίως διορθώνει ή βελτιώνει μία παλαιότερη. Και αυτό αποδεικνύεται από το εκάστοτε Change Log. Συνεπώς και πρακτικά, δεν τίθεται θέμα επιλογής έκδοσης χρήσης.

Με άλλα λόγια, ο κάθε χρήστης οφείλει να διαθέτει πάντα την τελευταία 'επίσημη' έκδοση του προγράμματος (ή έστω την τελευταία 'ανεπίσημη').

Διότι, όταν αναφέρει το οποιοδήποτε 'πρόβλημα', ο οποιοσδήποτε γνώστης κληθεί να δώσει λύση, θεωρεί δεδομένη (τρόπον τινά) την χρήση της τελευταίας 'επίσημης' έκδοσης του προγράμματος (ή έστω της τελευταίας 'ανεπίσημης') και ξεκινάει την έρευνά του 'από κει και πέρα'.

Στην περίπτωση δε, κατά την οποία ο χρήστης διαθέτει "παλαιό" εξοπλισμό, απλά φροντίζει να απενεργοποιεί (μέσω settings) οτιδήποτε δεν υποστηρίζεται.
 

Posted Wed 23 Nov 22 @ 7:14 am