Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ TAG EDITOR

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

djnet71PRO InfinityMember since 2007
Καλησπέρα

Μετά το τελευταίο update : VDJ2020 – NEW EARLY ACCESS BUILD - b.5522 παρουσιάστηκε το παρακάτω μικρό θεματάκι (σε macos Catalina).
Κάθε φορά που ανοίγω τον tag editor καθυστερεί κάποια δευτερόλεπτα να φέρει την ''καρτέλα'' του κομματιού και μέχρι να ανοίξει ''παγώνει'' το πρόγραμμα(ευτυχώς μόνο το display,ο ήχος συνεχίζει κανονικά)βγάζει τον γνωστό πλέον κύλινδρο και μετά ανοίγει η καρτέλα!Αυτό το κάνει σε όποιο track και να προσπαθήσω να ανοίξω τον tag editor.
Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει ???(εκτός από το λειτουργικό macos!!!χαχααχαχα)
 

Posted Sun 09 Feb 20 @ 7:52 pm
Το λειτουργικό MACOS!
 

Posted Mon 10 Feb 20 @ 8:37 am
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Ενώ πριν από το τελευταίο update δεν το έκανε το λειτουργικό Macos!
Ok!
Κάτι άλλο;
 

Posted Mon 10 Feb 20 @ 1:02 pm
Επειδή προφανώς δεν κατάλαβες το χιούμορ μου:
1) Το θέμα σου αναφέρθηκε προς διερεύνηση
2) Όταν βρεθεί η αιτία του κακού θα διορθωθεί
3) Τα Catalina δημιούργησαν το πρόβλημα που περιγράφεις σε ΠΑΡΑ πολλές εφαρμογές. Μεταξύ αυτών και στο VirtualDJ πριν βγει η έκδοση 2020 που χρειάστηκε "ειδικές μετατροπές" για να μην έχει αυτό το πρόβλημα.
4) Γενικά τα Catalina συμπεριφέρονται σαν ωρολογιακή βόμβα με χαλασμένο χρονόμετρο σε πολλές περιπτώσεις. Έχω MAC από Yosemite και μετά και τα Catalina δυστυχώς είναι για την Apple οτι ήταν τα Windows (S)Vista για την Microsoft 15 χρόνια πριν.
5) Η λογική της Apple τα τελευταία χρόνια είναι "κάνω οτι γουστάρω και εσείς κόψτε το λαιμό σας να συμβαδίσετε μαζί μου".
Όχι μόνο για τους προγραμματιστές και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το MAC OS, αλλά και απέναντι στους απλούς χρήστες!

Οπότε χονδρικά η απάντηση στο τι φταίει που το άνοιγμα (ή κλείσιμο) ενός μόνο συγκεκριμένου παραθύρου μιας εφαρμογής με δεκάδες παράθυρα κολλάει ενώ δεν κολλούσε, η απάντηση είναι το λειτουργικό που είναι πιο ευαίσθητο κι από 5χρόνο drama queen που πάει πρώτη μέρα στο σχολείο...
 

Posted Mon 10 Feb 20 @ 3:10 pm
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Προφανώς δεν το κατάλαβα!
Σε ευχαριστώ για τα infos.
Να ρωτήσω κάτι τότε γιατί δεν είμαι και τόσο σχετικός...Μήπως να μην κάνω τα updates του virtualdj που βγαίνουν κάθε φορά και δεν με αφορούν(σχετικά με τους controller που χρησιμοποιώ)?
 

Posted Mon 10 Feb 20 @ 3:35 pm
djnet71 wrote :
Να ρωτήσω κάτι τότε γιατί δεν είμαι και τόσο σχετικός...Μήπως να μην κάνω τα updates του virtualdj που βγαίνουν κάθε φορά και δεν με αφορούν(σχετικά με τους controller που χρησιμοποιώ)?


ΟΧΙ (Να τα κάνεις)
Κατ' αρχήν το 80% περίπου των updates αφορά βελτιώσεις στην σταθερότητα και τις επιδόσεις του προγράμματος. Μόνο το 20% αφορά "καινούργιες λειτουργίες"
Επίσης στο Changelog σπάνια θα δεις κάτι που αφορά συγκεκριμένο controller (εκτός από όταν τον υποστηρίζουμε για πρώτη φορά)
Τέλος στο Changelog ακόμα δεν αναγράφονται "μικροδιορθώσεις" καθώς θα ήταν ανούσιες και πολλές φορές ακατανόητες για τον μέσο χρήστη

Και μια μικρή ιστορία:
Αν πριν την αναβάθμιση σε Catalina δεν έτρεχες μια από τις τελευταίες εκδόσεις του VirtualDJ 8.3 ή το 2020 αλλά είχες μείνει 2 μήνες πίσω (όσον αφορά τα updates του VirtualDJ) τότε μετά την αναβάθμιση δεν θα μπορούσες καν να κάνεις update. Μόνο clean install.
Η Apple αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (αρχές Σεπτεμβρίου) να αλλάξει κάποια security settings στην beta του MAC OS που είχαν στη διάθεση τους οι προγραμματιστές με αποτέλεσμα ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή όλα δούλευαν κανονικά, οι εφαρμογές να έχουν τρομερό πρόβλημα στο να κάνουν ενημέρωση.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε άμεσα, αλλά όπως ανέφερα αν εσύ σαν χρήστης είχες μείνει πίσω στα updates τότε θα είχες πρόβλημα.
Φυσικά στο "επίσημο" changelog του προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά οτι διορθώθηκε το πρόβλημα με τα updates στα Catalina γιατί εκείνη την στιγμή ήταν beta έκδοση (τα Catalina) και δεν υποστηριζόντουσαν ακόμα (επίσημα) από το VirtualDJ.

Γενικά η άποψη μου είναι οτι αν μας φταίει ο γάιδαρος δεν χτυπάμε το σαμάρι.
Δυστυχώς η Apple τα τελευταία χρόνια (μετά τον θάνατο του Steve Jobs) κάνει βήματα προς τα πίσω αντί για μπροστά τόσο σε θέμα software όσο και hardware.
Δεν θέλω να ξεφύγω και να αρχίσω τη γκρίνια για το τελευταίο MAC OS. Αλλά η αλήθεια είναι κάτι που πρέπει να λέγεται.

Επιστροφή στο θέμα σου:
Γενικά όλα τα updates δοκιμάζονται και ελέγχονται στις εξής φάσεις.
1) Στο στάδιο της Beta
2) Στο στάδιο Beta -> Early Access
3) Όσο μια build είναι Early Access (δηλαδή Early Access -> Public Release)
Αν χρησιμοποιείς μόνο public release builds οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά / να χαλάσει κάτι μεταξύ 2 updates είναι πολύ μικρές.
Αλλά ακόμα κι αν ξεφύγει και "χαλάσει" κάτι τότε αυτό δεν θα είναι κάτι το mission critical. Οπότε μπορείς άνετα είτε να επιστρέψεις στην προηγούμενη build ή να περιμένεις την επόμενη για να φτιαχτεί (σε αυτή την περίοδο του έτους βγάζουμε public release build περίπου κάθε 2 εβδομάδες)

Σε κάθε περίπτωση, η "αναβάθμιση κατά το δοκούν" για μένα είναι λάθος επιλογή (για οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αν μιλάμε)

 

Posted Tue 11 Feb 20 @ 8:30 am
djnet71PRO InfinityMember since 2007
Noted!!!
Δεν έχω λόγια!!!Σε ευχαριστώ (για άλλη μια φορά)!!!
 

Posted Wed 12 Feb 20 @ 5:31 am


(Old topics and forums are automatically closed)