Μιας και βλέπω device & mapper και από τον PhantomDj για το Traktor kontrol X1 mk2 (παρότι ο δικός μου mapper είναι μακράν καλύτερος - αστειεύομαι φυσικά..), θέλω να ρωτήσω τους ''BIG THREE'' αν ''βλέπουν'' μέλλον όσον αφορά τα leds, τόσο για το x1 mk2 όσο και για το z1 (στη z1 βέβαια το θέμα έχει να κάνει μόνο με τα leds των δύο γραμμών στα volume faders).
Παρεμπιπτόντως, Μπάμπη γιατί δεν ανέβασες τους mappers και της z1?
Παρεμπιπτόντως, Μπάμπη γιατί δεν ανέβασες τους mappers και της z1?
Posted Mon 06 Oct 14 @ 6:11 pm
Exoume ton tropo (pleon) kai tin diathesi na ypostiriksoume episima olous tous controllers tis NI se HID, me ta Leds klp. auto omws proypothetei na exoume tis konsoles sta xeria mas.
Apo ti stigmi pou i NI den mas dinei tis konsoles san dwrean deigmata (gia eunoitous logous), tote dystixws eksartatai apo tis syskeues pou tyxon tha pesoun sta xeria mas.
Mesw Teamviewer mporoume na dwsoume lyseis se MIDI , pou omws einai tis perissoteres fores elleipeis, kai den eksasfalizoun swsti leitourgia se ola ta leitourgika (Windows kai Mac)
An kapoios exei kapoia(es) konsola(es) tis NI kai mporei na mas tis steilei gia merikes meres (me ta eksoda apostolis dika mas) kai fysika thelei na mapparistoun swsta kai na voithisei kai allous xristes na apolausoun to VirtualDJ me tis konsoles tou, as steilei ena pm se mena i ston Phantom.
Apo ti stigmi pou i NI den mas dinei tis konsoles san dwrean deigmata (gia eunoitous logous), tote dystixws eksartatai apo tis syskeues pou tyxon tha pesoun sta xeria mas.
Mesw Teamviewer mporoume na dwsoume lyseis se MIDI , pou omws einai tis perissoteres fores elleipeis, kai den eksasfalizoun swsti leitourgia se ola ta leitourgika (Windows kai Mac)
An kapoios exei kapoia(es) konsola(es) tis NI kai mporei na mas tis steilei gia merikes meres (me ta eksoda apostolis dika mas) kai fysika thelei na mapparistoun swsta kai na voithisei kai allous xristes na apolausoun to VirtualDJ me tis konsoles tou, as steilei ena pm se mena i ston Phantom.
Posted Tue 07 Oct 14 @ 5:40 am
O X1 MKII θα είναι σύντομα ο πρώτος controller της NI που θα υποστηρίζεται επίσημα από το VirtualDj 8 χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης και ρύθμισης του Controller Editor.
Με λίγα λόγια θα υποστηρίζεται πλήρως σε HID Mode τόσο σε Windows όσο και σε MAC μαζί με τα έγχρωμα LED's :)
Όπως είπε και ο Μπάμπης όμως, για να υποστηρίξουμε κάποιον controller πρέπει να τον έχουμε στην διάθεση μας για μερικές μέρες. Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιο controller της NI και μπορεί να τον αποχωριστεί για μερικές μέρες ας μας στείλει PM ;)
Με λίγα λόγια θα υποστηρίζεται πλήρως σε HID Mode τόσο σε Windows όσο και σε MAC μαζί με τα έγχρωμα LED's :)
Όπως είπε και ο Μπάμπης όμως, για να υποστηρίξουμε κάποιον controller πρέπει να τον έχουμε στην διάθεση μας για μερικές μέρες. Οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάποιο controller της NI και μπορεί να τον αποχωριστεί για μερικές μέρες ας μας στείλει PM ;)
Posted Tue 07 Oct 14 @ 6:06 am
Καλησπέρα σε όλους. Μόλις ενεργοποίησα το Traktor Kontrol X1 MKii. To VDJ 8, το αναγνώρισε κανονικά και έβγαλε και το αρχικό μήνυμα "....είναι ήδη ρυμθισμένο κ.λ.π.". Πλην όμως, δεν παίζει η λειτουργία: shift+turn browse knob για να μεταβεί σε άλλο "δέντρο αναζήτησης". Δηλαδή,από το κεντρικό browser του VDJ με τα τραγούδια ενός φακέλου, να πας αριστερά στους φακέλους του σκληρού σου και το αντίστροφο. Καμιά ιδέα.....
Posted Wed 10 Jun 15 @ 10:00 am
Κράτα το κουμπί Browse πατημένο και στρίψ'το
Posted Wed 10 Jun 15 @ 11:04 am
PhantomDeejay, σ ευχαριστώ πολύ φίλε. Αυτό που μου πρότεινες παίζει. Ευγνώμων.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για την NI. Δουλεύω στο rack μου την κάρτα ήχου audio kontrol 1, από το 2006 που γύρισα στο pc djing, έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό ήχο όπως επισης και επαγγελματικά κουμπιά και εισόδους - εξόδους, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα που πήρα το Χ1 mk ii επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες μου από την NATIVE INSTRUMENTS. Αναλογικά με τα χρήματα (190€) η ποιότητα ειναι ξανά κορυφαια, τόσο στους περιστρεφόμενους επιλογείς, όσο και στα πλαστικά κουμπιά. Η απόκριση άψογη σε όλα. Πληροφοριακά , ο προηγούμενος controller μου ειναι ο dmc2 της Numark, ο οποίος επίσης, έβγαλε τα λεφτά του αλλά άρχισε να κουράζεται.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
ΥΓ: κι ενα ευχαριστώ ακόμη στον dj dad ο οποίος με έχει βοηθήσει από το ξεκίνημα μου στο pc djing αρκετές φορές. Γεια σου φίλε Μπάμπη!
Με την ευκαιρία θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για την NI. Δουλεύω στο rack μου την κάρτα ήχου audio kontrol 1, από το 2006 που γύρισα στο pc djing, έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό ήχο όπως επισης και επαγγελματικά κουμπιά και εισόδους - εξόδους, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τώρα που πήρα το Χ1 mk ii επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες μου από την NATIVE INSTRUMENTS. Αναλογικά με τα χρήματα (190€) η ποιότητα ειναι ξανά κορυφαια, τόσο στους περιστρεφόμενους επιλογείς, όσο και στα πλαστικά κουμπιά. Η απόκριση άψογη σε όλα. Πληροφοριακά , ο προηγούμενος controller μου ειναι ο dmc2 της Numark, ο οποίος επίσης, έβγαλε τα λεφτά του αλλά άρχισε να κουράζεται.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι.
ΥΓ: κι ενα ευχαριστώ ακόμη στον dj dad ο οποίος με έχει βοηθήσει από το ξεκίνημα μου στο pc djing αρκετές φορές. Γεια σου φίλε Μπάμπη!
Posted Wed 10 Jun 15 @ 2:55 pm
Φίλοι χαιρετώ και εγώ, θα ήθελα να παρατηρήσω οτο στο x1 mkii η επιφάνεια αφής που σε βοηθά να κάνεις πολλές και χρησιμοτατες λειτουργίες δεν έχει καλή απόκριση, χάνει ιδιαίτερα αν θέλεις να πας στην αρχή ή στο τέλος του κομματιού αλλά γενικά σε αίσθηση, λόγο ότι αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην δουλειά υπάρχει περίπτωση να φτιαχτεί;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Posted Mon 15 Jun 15 @ 2:26 pm
Αν θες την προσωπική μου άποψη, το touchstrip είναι όσο καλύτερο γίνεται.
Ο controller αυτός είναι κομμένος και ραμμένος στη λογική του Traktor. Επίσημο documentation για το πρωτόκολλο επικοινωνίας του δεν υπάρχει και στην ουσία τον έχουμε hack-άρει μέχρι εκεί που γίνεται.
Το touchstrip μπορείς στο VirtualDj να το χρησιμοποιήσεις με 2 τρόπους, σαν jog και σαν position slider χρησιμοποιώντας το SHIFT.
Αν η απόκριση του jog σου φαίνεται χαμηλή ή υψηλή τότε μπορείς να την προσαρμόσεις από τις ρυθμίσεις αλλάζοντας τα JogSensitivityScratch, JogSensitivityCue και JogSensitivityBend.
Για οποιαδήποτε άλλη βελτίωση, εκτός κι αν αύριο η Native Instruments αποφασίσει να δώσει στην δημοσιότητα το πρωτόκολλο επικοινωνίας του controller δεν νομίζω οτι στην παρούσα φάση υπάρχουν περιθώρια.
Ο controller αυτός είναι κομμένος και ραμμένος στη λογική του Traktor. Επίσημο documentation για το πρωτόκολλο επικοινωνίας του δεν υπάρχει και στην ουσία τον έχουμε hack-άρει μέχρι εκεί που γίνεται.
Το touchstrip μπορείς στο VirtualDj να το χρησιμοποιήσεις με 2 τρόπους, σαν jog και σαν position slider χρησιμοποιώντας το SHIFT.
Αν η απόκριση του jog σου φαίνεται χαμηλή ή υψηλή τότε μπορείς να την προσαρμόσεις από τις ρυθμίσεις αλλάζοντας τα JogSensitivityScratch, JogSensitivityCue και JogSensitivityBend.
Για οποιαδήποτε άλλη βελτίωση, εκτός κι αν αύριο η Native Instruments αποφασίσει να δώσει στην δημοσιότητα το πρωτόκολλο επικοινωνίας του controller δεν νομίζω οτι στην παρούσα φάση υπάρχουν περιθώρια.
Posted Mon 15 Jun 15 @ 2:41 pm
Τελικά μετά από tests με το X1 mk2 μετά από λίγο παίξιμο και ενώ λειτουργούν τα πάντα, ξαφνικά κρασαρει το vdj8 κι ακούγεται ένα ξύσιμο στην έξοδο ήχου και κολλάει το προγράμματα.
Πήγα στη διαχείριση συσκευών και εμφανίζει αυτό:

Στο κίτρινο θαυμαστικό γράφει: Traktor Kontrol X1 MK2 DFU.
Καμία ιδέα;
Πήγα στη διαχείριση συσκευών και εμφανίζει αυτό:

Στο κίτρινο θαυμαστικό γράφει: Traktor Kontrol X1 MK2 DFU.
Καμία ιδέα;
Posted Tue 16 Jun 15 @ 1:08 pm
DFU = DNT Fuck U lol
Kati egine me tous drivers. Dokimase na tous egkatastiseis pali.
Kati egine me tous drivers. Dokimase na tous egkatastiseis pali.
Posted Tue 16 Jun 15 @ 5:13 pm
Μπάμπη, είσαι θεός!
Θα το κάνω και θα σας ενημερώσω.
Posted Wed 17 Jun 15 @ 7:36 am
kravaritisgeo wrote :
Μπάμπη, είσαι θεός!
Λοιπόν νεώτερα:
Έστησα drivers από την αρχή κι όλα καλά στη διαχείριση συσκευών, βλέπει τη συσκευή κανονικά. Όταν ξεκινάω το πρόγραμμα την αναγνωρίζει και εμφανίζει το γνωστό μήνυμα "...είναι ήδη ρυθμισμένο κλπ." Τα κουμπιά δουλεύουν όλα κανονικά και ......... όταν πατάω το Play .....ξεκινάει το κομμάτι κι ο ήχος κρασαρίσματος ξσξσξσξσξσξσξξσξσξσ..
Αν βγώ από το VDJ τελείως και συνδέσω τον Numark DMC και την Audio Kontrol 1, όπως έπαιζα πρίν τον X1, το πρόγραμμα παίζει πάλι σξσξσξσξσξσξσξσ. Αν κάνω επανεκκίνηση τοn Η/Υ τότε παίζει κανονικά με Numark + AUDIO KONTROL 1.
Θα με τρελάνει;
Αν γίνεται - μπορείτε - θέλετε, στέλνω ή φέρνω τη συσκευή στα χέρια σας. Είναι κρίμα να μη δουλεύει τέτοιο όμορφο μηχανάκι.
Ευχαριστώ πολύ.
Posted Wed 17 Jun 15 @ 10:24 am
Το X1 MK2 δεν έχει κάρτα ήχου. Τα προβλήματα σου φαίνονται να δημιουργούνται από την κάρτα ήχου (δεν ξέρω γιατί)
Κάνε μια δοκιμή να παίξεις στο σπίτι με την on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου. Έχεις πάλι κολλήματα;;;
Κάνε μια δοκιμή να παίξεις στο σπίτι με την on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου. Έχεις πάλι κολλήματα;;;
Posted Wed 17 Jun 15 @ 2:18 pm
Κολλάει και με την on board κάρτα και με άλλη εξωτερική που το δοκίμασα.
Ενώ και οι δυο εξωτερικές που χρησιμοποιώ παίζουν άψογα όταν συνδέω τον άλλο controller. Συμπεραίνω ότι δεν φταίνε οι κάρτες ήχου.
Κάτι "δεν του αρέσει του VDJ8".
Ενώ και οι δυο εξωτερικές που χρησιμοποιώ παίζουν άψογα όταν συνδέω τον άλλο controller. Συμπεραίνω ότι δεν φταίνε οι κάρτες ήχου.
Κάτι "δεν του αρέσει του VDJ8".
Posted Wed 17 Jun 15 @ 10:29 pm
To Controller Editor το έχεις εγκαταστήσει;
Επίσης κοίταξες αν το X1 MK2 έχει το τελευταίο firmware ?
Επίσης κοίταξες αν το X1 MK2 έχει το τελευταίο firmware ?
Posted Thu 18 Jun 15 @ 12:41 am
Nomizw oti exei na kanei me to gegonos oti o synduasmos X1 kai AUDIO KONTROL dimiourgei conflict.
Kane auto ti dokimi...
Apegkatestise tous drivers tis X1 kai tis AUDIO KONTROL.
Kane epanekkinisi. Egkatestise mono tous drivers tis X1.
Des an exeis provlimata me tin X1 kai tin on board karta ixou.
an oxi, meta egkatestise tous Drivers tis AUDIO KONTROL kai des pali.
Kane auto ti dokimi...
Apegkatestise tous drivers tis X1 kai tis AUDIO KONTROL.
Kane epanekkinisi. Egkatestise mono tous drivers tis X1.
Des an exeis provlimata me tin X1 kai tin on board karta ixou.
an oxi, meta egkatestise tous Drivers tis AUDIO KONTROL kai des pali.
Posted Thu 18 Jun 15 @ 3:41 am
So......
Όχι Μπάμπη, δεν δούλεψε ούτε έτσι. Έκανα ότι ακριβώς περιγράφεις. Μετά από κάποια ώρα, όχι πάντα την ίδια, μπορεί να το κάνει στα 5 λεπτά μπορεί και μετά από κανα δυό ώρες..... κολλάει το πρόγραμμα. Drivers, firmware, Editor από την NI, όλα κανονικά, ενημερωμένα, ενεργοποιημένα!
Όταν κολλήσει, σβήνω το VDJ, αποσυνδέω τα USB της κάρτας ήχου Audio Kontrol 1 και του X1 τα επανασυνδέω, ξεκινάω πάλι το VDJ, τα βλέπει κανονικά, ξεκινάνε όλα να παίζουν κανονικά, με τέρμα χρήση κουμπιών loops, effect κλπ. φόρτωμα μεγάλων αρχείων, όλα κανονικά μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά αρχίζει το "σπαστικό ξύσιμο-κόλλημα". Σε test 6 ωρών, χθες, με VDJ + AUDIO KONTROL 1 + NUMARK DMC2 δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Υπάρχει σοβαρή διένεξη όπως φαίνεται και θα με σκάσει.
Αυτά........
Όχι Μπάμπη, δεν δούλεψε ούτε έτσι. Έκανα ότι ακριβώς περιγράφεις. Μετά από κάποια ώρα, όχι πάντα την ίδια, μπορεί να το κάνει στα 5 λεπτά μπορεί και μετά από κανα δυό ώρες..... κολλάει το πρόγραμμα. Drivers, firmware, Editor από την NI, όλα κανονικά, ενημερωμένα, ενεργοποιημένα!
Όταν κολλήσει, σβήνω το VDJ, αποσυνδέω τα USB της κάρτας ήχου Audio Kontrol 1 και του X1 τα επανασυνδέω, ξεκινάω πάλι το VDJ, τα βλέπει κανονικά, ξεκινάνε όλα να παίζουν κανονικά, με τέρμα χρήση κουμπιών loops, effect κλπ. φόρτωμα μεγάλων αρχείων, όλα κανονικά μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά αρχίζει το "σπαστικό ξύσιμο-κόλλημα". Σε test 6 ωρών, χθες, με VDJ + AUDIO KONTROL 1 + NUMARK DMC2 δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Υπάρχει σοβαρή διένεξη όπως φαίνεται και θα με σκάσει.
Αυτά........
Posted Thu 18 Jun 15 @ 3:19 pm
Φιλοι καλησπερα,μπεντ αν θελεις να κανεις πως γινεται απο το τατς παντ?εγω απο εκει μονο το κρος φειντερ μπορω να μετακινω και που αν γινοταν να μην μετακινουταν θα με βολευε περισσότερο,,αν πατησω σιφτ και τατς παντ τοτε παει μπροστα πισω γρήγορα που βολευει αρκετα
Ευχαριστω εκ των προτέρων
Ευχαριστω εκ των προτέρων
Posted Thu 25 Jun 15 @ 1:34 pm
Χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την τελευταία έκδοση του εργοστασιακού mapper. Στην αρχή το touchpad ήταν mapped σαν crossfader αλλά στη συνέχεια ενημερώθηκε ο mapper και τώρα δουλεύει σαν jog.
Posted Fri 26 Jun 15 @ 1:02 am
Γιωργο καλησπερα
Αν μπορεις η εκδοση του εργοστασιακου μαπερ δηλ?
Αν μπορεις η εκδοση του εργοστασιακου μαπερ δηλ?
Posted Fri 26 Jun 15 @ 1:36 pm