Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: Combinatie VDJ en mengpaneel (JB system)

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik nog geen VDJ heb doch wens deze aan te schaffen.

Vooralleer ik de aankoop doe had ik graag van iemand geweten of het volgende mogelijk is:
Ik bezit een oud mengpaneel van JB Systems waarop ik een 4-tal Technics plantendraaiers heb opstaan. Ik had graag in de mate van het mogelijke dit mengpaneel en platendraaiers blijven gebruiken maar dan wel met de VDJ software zodat ik mijn muziekbestanden op PC ook kan gebruiken en dadelijk ook de setjes registreren.

Is het mogelijk om mijn voorhistorisch materiaal te combineren met VDJ? Zoja, welke versie heb ik dan nodig en eventueel welke hardware?
Momenteel heb ik een krachtige pc met I7 processor. Ik heb me laten vertellen dat er een speciale geluidskaart nodig is doch ik ben echter niet zeker of mijn oud materiaal kan gebruiken.

mvg
een leek
 

Posted Fri 23 Mar 12 @ 8:30 am
Beetje lastig, want het hangt er maar net vanaf wat je wilt....
Met je huidige setup zou ik voorstellen 2 TT's als TimeCode-spelers te gebruiken, 2 TT's als reguliere platenspelers (die blijven dan, net zoals nu, via je mengtafel lopen) en daarmee heb je alleen een ASIO-compatible geluidskaart nodig met tenminste 2 stereo ingangen die geschikt zijn voor Phono. Heeft dat ding dan ook nog 2 stereo uitgangen, dan kun je de 2 decks in VDJ gescheiden af laten spelen via de mengtafel.
Oh, ja: En Virtual DJ, de Full Pro-versie. De andere versies ondersteunen die setup niet.

Je verlanglijstje wordt dan:
VDJ Pro
2 TimeCode vinylschijven
ASIO 4 in, 4 uit geluidskaart.

Oh, ja 2: Misschien handig om uit te leggen wat ik met de setup bedoel:
Je kunt VDJ met TimeCode aansturen. Je bedient dan met je TT het deck in het scherm. Deze timecode-platen kun je bij de lokale DJ-specialist kopen. Je sluit 2 TT's aan, 1 op elke stereo ingang. VDJ zo configureren dat die snapt dat er een Timecode-signaal binnen komt en je kunt weer ouderwets cue-en, scratchen, backspin trekken, enz. zoals je ook deed met je huidige setup. Alleen doe je dat dan met MP3'tjes ;)
 

Posted Fri 23 Mar 12 @ 10:17 am
Oef dit is een hele opluchting dat ik mijn oude aquip kan blijven gebruiken.

Bedankt voor de uitleg en 'waarschijnlijk' tot hoors? lol.





 

Posted Fri 23 Mar 12 @ 2:45 pm
Beste,

Is deze geschikt voor mijn gebruik.....ESI maya44usb ?

mvg
 

Posted Sat 24 Mar 12 @ 11:22 am
Nee, niet echt. Hij voldoet aan bijna alles spec's, maar de ingangen zijn Line-In in plaats van (omschakelbaar) Phono-In. Nu kun je die wel emuleren, maar dan ga je softwarematig proberen een hardwaregebrek te compenseren.

Ik vond er vrij snel 1, maar van en met software van een concurrerende partij....
En een paar pagina's verder dezelfde maar nu van een hardwarefabrikant: >>DEZE<<. Ligt in dezelfde prijsklasse als de Maya44.
Mocht je zelf verder willen zoeken: Als een geluidskaart met 4 ingangen geen Ground-schroef heeft, kun je er met zekerheid van uit gaan dat ze niet geschikt zijn voor draaitafels.
 

Posted Sat 24 Mar 12 @ 11:35 am
hallo

waarom valt mijn JBS 2 controller na 10 minuten uit bij VDJ home free en hoe kan ik dat eventueel veranderen
zonder dat al teveel geld kost

greets Rinus
 

Posted Sun 02 Sep 12 @ 9:56 am
Rinus,
zoals je >>hier<< kunt zien beidt de Home Free-versie inderdaad maar 10 minuten ondersteuning aan de controller. Het is uiteindelijk gratis.
Je kunt 2 dingen doen: verder werken met de meegeleverde LE-versie (die werkt alleen en uitsluitend met de controller) of de Pro-versie aanschaffen. (die koop je overigens met korting als je >>hier<< je serienummer invoert. (stukje naar beneden scrollen)
 

Posted Sun 02 Sep 12 @ 11:52 am


(Old topics and forums are automatically closed)