Quick Sign In:  

Forum: Nordic Forum

Topic: 5 frågor om VDJ

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Hej!

Jag har precis beställt DMC2 + CM200USB och väntas få grejornainom 1-2 veckor.
Nu har jag en del frågor om Virtual DJ.

1, Om man har egna loopar och effekter, kan de då automatiskt sync. med musiken ?

2, Jag funderar på att köra en "dual-monitor" setup och undrar om det finns något plugin eller liknande som ser ut som discolampor eller en EQ som går i takt med musiken, kanske något istil med det här: http://fc43.deviantart.com/fs26/f/2008/038/2/8/The_Great_Equalizer_by_dmbmansd.jpg
Något sådant här vore coolt: http://media.photobucket.com/image/dj%20booth/wannapiece/eXtremeVendorPic1.jpg

Typ: http://www.youtube.com/watch?v=DrxaZ6rOUdk&feature=related

3, Vad rekommenderas för utrustning om man ska ha 2 skärmar till karaoke, kan man använda en 32" eller 37" LCD-TV eller ska man ha en 24" riktig dator-monitor som gästerna kan sjunga karaoke till ?

4, Vad är fördelen med att använda 3 cue punkter, jag såg på youtube att många verkar använda det, varför ? Många av de remixade låtarna börjar och slutar ju ofta med en vanlig trumma, jag är nybörjare så förklara gärna varför mixarna blir bättre med 3 cue-punkter ?

5, Jag har hört att man kan få rabatt om man går över från CUE LE till VDJ Pro, stämmer det ? Någon som vet hur mycket man får betala ?
CUE LE ska ju följa med DMC2.

Tack på förhand för all hjälp
/Fredde
 

Posted Mon 13 Apr 09 @ 2:27 pm
1. Själv har jag aldrig haft någon större tro i Syncing förmågan i datorprogram, jag använder det inte, då det iallafall för mig inte är pålitligt, vissa menar att det funkar perfekt, så jag ska inte klanka ner. Men av vad jag hört ska detta vara enkelt att ställa in. Det ska nog gå fint då.

2. Finns många externa program som går på ljud input. Då kan du ha VDJs ljud till att gå genom detta program, finns nog tyvärr inget liknande i VDJ på den skalan. Det stödjer dock till exempel Sonique, och du kan skriva egan plugins.

3. VDJ kan ju köra outputten på en TV-skärm mycket väl, tror att gästerna skulle uppskatta en stor LCD över en datorskärm. Ofta finns ju det en TV vid ett gig eller kan ordnas. Det är bara att ta med en sladd och plugga in.

4. Fördelen kan vara att man ibland vill göra mixar av olika teknikalitet eller stil. Jag kan till exempel på en låt ha cues på första beatet, första main beatet, samplingen eller texten i breaket precis innan main beatet, melodin, eller bara en riktigt bra plats att börja på. Det sparar tid helt enkelt. Att bara köra club mixing är inte allas stil. Beror på det också

5. Inte helt säker, men rabatten kan nog vara en 10 procent skulle jag tro.
 

Posted Mon 13 Apr 09 @ 3:00 pm


(Old topics and forums are automatically closed)