Forum: VirtualDJ Technical Support

For reporting any bug, questions or comment related to the latest version of VirtualDJ
(NOTE: VirtualDJ continuously updated, so many older topic on this forum are most probably already fixed in the current build)

If you need extended support, contact our Support Team.
Forum Guidelines  (*) The moderators hold the rights to move or modify posts in order to keep the discussions clear or to facilitate the search.
Topic: VMS5 Audio trouble
I recently purchased a new VMS5. I downloaded driver Asio 1.25 and downloaded 8 LE with the included code. I followed the instructions for setup but when it came play time I have no audio on deck 2. Can anyone please help me resolve this issue?

Posted Mon 11 Mar 19 @ 6:01 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Is your VMS5 set to 8out mode (front switcher) ?
If not..
Power off VMS5, set to 8out , power on VMS5, open VDJ

Posted Tue 12 Mar 19 @ 2:53 pm
It's set to 8out, still no deck 2 sound. Under audio settings it's External mixer & vms5 soundcard. outputs read as: Deck 1 out 3&4/ Deck 2 out 5&6/ Deck 3 out 1&2/ Deck 4 out 7&8.

Posted Tue 12 Mar 19 @ 8:27 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
All other Decks (1,3,4) have sound properly ?

You have speakers connected to the Master Output of the VMS5, right ?

In VirtualDJ Settings->AUDIO tab, once the ADJ ASIO is used in audio configuration, there should be an ASIO button below the deck x lines.
Click on that for the ADJ ASIO Utilities window to appear and post a screenshot here.

Posted Tue 12 Mar 19 @ 10:05 pm
PachNPRO InfinityMember since 2009
Maybe it's a crossfader issue.
What channel is the crossfader assigned to? At the front of your VMS 5?

Posted Wed 13 Mar 19 @ 8:36 am
CF A is set to ch2 and CF B is ch3

Posted Wed 13 Mar 19 @ 2:27 pm
For some reason it's not posting. I'll tell you what it reads.
Mode 8out 2 in
Ch group - midilog1 out 5L out 6R
Midi2 out1L out 2R
Midi3 out 3L out 4R
Midi4 out 7L out 8R
Buffer 6ms

Posted Wed 13 Mar 19 @ 2:32 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005

Posted Wed 13 Mar 19 @ 2:44 pm

Posted Wed 13 Mar 19 @ 3:09 pm
When I recently logged on, VDJ did some update and everything works perfect...Thanks for helping me with this everyone. Keep on spinnin'!

Posted Tue 19 Mar 19 @ 4:53 pm
That good news that all now works perfect with the VMS5.

Posted Wed 20 Mar 19 @ 7:48 am