Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ποιο λειτουργικο συστημα ειναι καλυτερο για vdj?

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

GetisLE userMember since 2013
καλησπερα, διαβαζοντας διαφορα θεματα εδω μεσα οσον αφορα το λαπτοπ setup, εχω μια ερωτηση που δεν εχει λυθει απο κανενα.

ποιο ειναι το καλυτερο λειτουργικο για vdj και audio σε controller και cdj Με καρτα ηχου?

συζητωντας με ενα συναδελφο μηχανικο υπολογιστων με παροτρινε να χρησημοποιησω windows xp καθως το συστημα θελει πολυ λιγοτερους πορους απο τα windows 7 για να λειτουργισει.

ετσι λοιπον εχω 2 επιλογες στο καινουργιο partition που θα κανω στο δισκο για να κανω ενα καθαρο audio setup βαζοντας μονο τα βασικα και ρυθμισεις μονο για αυτο να βαλω τα 7 ή τα Xp?

μπορει καποιος να με βοηθησει; προσωπικα μου αρεσουν τα 7 αλλα εαν τα αλλα ειναι καλυτερα θα χρησημοποιησω αυτα.
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 3:26 pm
Γενικά είναι το ίδιο! Αν θυμάμαι καλά τα XP σταμάτησαν να υποστηρίζονται ή αν όχι ακόμα θα το κάνουν μέσα στον επόμενο χρόνο. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ένα παλιό σύστημα, καθώς τα drivers για controller και CDJs φτιάχνονται για καινούργια συστήματα (όπως το windows 7). Για 8 ούτε λόγος. Τέλος αν έχεις κόλημα και το hardware σου το υποστηρίζει μπορείς να φτιάξεις ένα Hackindosh (Google it :) ).
Ψάξε στο forum και εδώ http://www.djunkies.gr/dj-tips/82-rithmisi-upologisti-gia-djs.html για οδηγούς σχετικά με τη σωστή ρύθμιση του PC καθώς αυτό παίζει το συμαντικότερο λόγο για την σταθερότητα του PC.
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 3:33 pm
GetisLE userMember since 2013
τα 8 δεν μου αρεσαν στην ολη φιλοσοφια τους. τα xp τα θεωρω αρχαια οποτε θα μεινω στα 7 που τα βρισκω βολικα και λειτουργικα.

εχω διαβασει για αυτες τις ρυθμισεις. το θεμα ειναι οτι το λαπτοπ δεν το χρησημοποιω αποκλειστικα για djing οποτε ειναι καπως βαρετο να αλλαζω συνεχως ρυθμισεις για home use ή dj use. οποτε θα κανω dual booting για να εχω το ενα για σπιτι και το αλλο για δουλεια, απλα αναρωτιεμαι τι λειτουργικο να βαλω σε αυτο που θα εχω για την δουλεια...
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 3:36 pm
Αν μιλάμε για καινούργιο υπολογιστή (3-4 ετών ή ποιο καινούργιο) τότε τα Windows 7 είναι μονόδρομος.
Καταρχήν για να βάλεις XP θα πρέπει να έχεις υλικό που να υποστηρίζει ακόμα τα XP σε θέμα drivers. Και δεν μιλάμε απλά να "παρέχει" drivers για XP αλλά να είναι και καλογραμμένοι και προσεγμένοι. Συνήθως για να βάλεις XP θα έχεις πρόβλημα με την κάρτα γραφικών καθώς οι drivers που δίνουν πλέον οι εταιρείες για XP είναι προχειρογραμμένοι και "γενικοί"
Πέρα από αυτό τα Windows 7 αν ρυθμιστούν σωστά αποδίδουν πολύ καλύτερα από τα XP και ειδικά σε καινούργια μηχανήματα καθώς υποστηρίζουν καλύτερα τις καινούργιες τεχνολογίες. Είναι σαν να αγοράζεις Ferrari και να ρωτάς αν είναι καλύτερα να της βάζεις βενζίνη super γιατί δεν έχει πρόσθετα... :P

Τα Windows 8 είναι καινούργιο λειτουργικό. Πέρα από το αν υπάρχουν drivers για όλο το υλικό σου, σίγουρα εμφανίζουν και θα εμφανίσουν κι άλλες "παιδικές" ασθένειες. Στηρίζονται πάνω στην φιλοσοφία των 7 όσον αφορά τον πυρήνα τους που σημαίνει οτι είναι καλό λειτουργικό που θα γίνει καλύτερο στο μέλλον. Όμως προς το παρών είναι θέμα τύχης του πως θα σου "κάτσει". Υπάρχουν χρήστες που δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα, και υπάρχουν κι άλλοι που δεν μπορούν να φτιάξουν το σύστημα τους να παίζει αξιοπρεπώς με τίποτα. Προσωπικά για επαγγελματική χρήση υψηλών απαιτήσεων (όπως είναι το dj-ing) θα περίμενα το SP1 πριν τα χρησιμοποιήσω. Για το σπίτι ή το γραφείο ίσως και να τα είχα βάλει ήδη αν δεν μου την έσπαγε απίστευτα το νέο GUI :P
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 4:20 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Windows 7, VirtualDJ 7, Pioneer (7 grammata) :P
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 4:38 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
djdad wrote :
Windows 7, VirtualDJ 7, Pioneer (7 grammata) :P


exeis meinei piso

to 2013 einai i xronia tou 8

windows 8, virtual dj 8, wego 228 euro
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 4:47 pm
GetisLE userMember since 2013
πιστευω με καλυψατε... ενα τελευταιο... αξιζει να κανω τον δισκο 3 partition τα 2 να ειναι για windows (home και dj) και το αλλο κομματι και μεγαλυτερο να ειναι καθαρα για αποθηκευση και προσβασιμο και για τους 2 για να εχω τα αρχεια μουσικης κτλ... η να το κανω απλα 2 ? (home + dj) Μονο...
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 5:28 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
An deis posa partition exo tha sokaristeis, an kai ta exo meiosei tora gia na mperdeuomai ligotero!
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 5:34 pm
GetisLE userMember since 2013
δηλαδη ειναι καλη αυτη η λυση οπως την εχω σκεφτει, 2 windows και ενα τα αρχεια? το ενα σεταρισμενο με τα βασικα και σε ρυθμισεις djing και το απλο απλο.
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 6:07 pm


(Old topics and forums are automatically closed)