Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Χάου αρ γιου τουντεΐ;;; - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Χαΐ. Μαΐ νεΐμ ιζ Τζώρτζ.
Χάου αρ γιου τουντεΐ;;; Φαΐν;;;
Αΐ γουντ λαΐκ του μεΐκ ε στεϊτμεντ:

Σίνσ πίπολ δατ τοκ Ενγκλις ντον-τ ταΐπ λαΐκ αΐ ντου νάου δεν χουαΐ ιν δε γόρλντ γιου ταΐπ:

Gia, To onoma mou einai Giwrgos. Pws eiste shmera? Kala?
Tha ithela na kanw mia dhlwsh:

NO MORE GREEKLISH!!!

Πέρα από την πλάκα. Μπορεί οι κανόνες λειτουργίας να μην απαγορεύουν για την ώρα την χρήση Greeklish (κυρίως λόγω Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό), αλλά σε κάθε περίπτωση η χρήση των Greeklish πρέπει να αποφεύγεται... Αποτελεί ΒΑΝΑΥΣΟ ΒΙΑΣΜΟ της γλώσσας μας και κατάλοιπο των chat rooms του IRC του 1990...

Χηλιες φωρες ανορθογραφα ατονα Ελληνικα παρα Greeklish.

Προσωπικά από εδώ και πέρα ΔΕΝ θα διαβάζω και ΔΕΝ θα απαντώ σε ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ μήνυμα γραμμένο σε Greeklish.

Ευχαριστώ!!!
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 12:46 pm
Πες τα ρε Phantom και εγω ηθελα να πω κατι τετοιο :)
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 3:44 pm
Nα αγιασει το χερι σου αν και αργησες λιγο Γιωργο,φτανει πια ,ΕΛΕΟΣ,προτεινω -κι ας τ'απαγορευουν οι "κανονες"-,με "δημοκρατικες" διαδικασιες,οσοι γραφουν greenglih να κοβονται με τη μια.Χωρις πλακα αυτο παιδες ΠΡΕΠΕΙ να σταματησει,πριν κρασαρουν τα εγκεφαλικα μας κυτταρα,προσπαθωντας να "αποδικοποιοησουμε" τα κωλο-greenglih.
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 4:48 pm
snik3Home userMember since 2009
mazi sou...





:D
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 5:16 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
εγω διαφωνω...

οταν θα υπαρχουν και Ελληνικες ορολογιες για τα τεχνικα θεματα σε οτι εχει να κανει σχεση με υπολογιστες και djing
τοτε θα γραφω παντα Ελληνικα.

Μεχρι τοτε ΔΕΝ εχω καμια ορεξη να αλλαζω και ξανααλλαζω χιλιες φορες το πληκτρολογιο απο Ελληνικα-Αγγλικα
 

Posted Tue 19 Feb 13 @ 8:25 pm
djadamxControlleristMember since 2006
είσαι σίγουρος οτι δεν υπάρχουν ??
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 3:05 am
Αλέξη η ορολογία υπάρχει και στα Ελληνικά. Απλά δεν έχεις συνηθίσει να την "ακούς" - διαβάζεις στα Ελληνικά.
Και η εναλλαγή Ελληνικά-Αγγλικά στο πληκτρολόγιο είναι απλά δικαιολογία.
Προσωπικά το εννοώ οτι από εδώ και πέρα ΔΕΝ θα απαντάω σε μηνύματα Greeklish. Θα τα "διαβάζω" μόνο στα πλαίσια των υποχρεώσεων / αρμοδιοτήτων μου σαν Moderator, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με μηνύματα σε Greeklish.
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 3:09 am
Kαι παλι, ΜΠΡΑΒΟ Γιωργο.
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 6:30 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
τη cpu μου (μη μου πεις να γραψω επεξεργαστης γιατι ειναι πιο πολλα κουμπια) την εχω κανει overclocking (μη μου πεις να γραψω υπεσυγχρονισμο γιατι δε θα το καταβαλει κανενας) και η μνημη ram ddr3 (πως αλλιως να το γραψω? ραμ ντνταρ?) ειναι στα 1666 mhz (πως αλλιως? μεγακυκλους?????) αλλα δε παιζει μαζι με την nvidia 7500gs (πως???) το call of buty (????) γιατι πιανει λιγα fps (???)

επισης η κονσολα μου hercules rmx (?? ηρακλης μιξ?) κολαει οταν παιζει σε asio mode (?????) αλλα σε wdm mode (???) δουλευει σωστα εκτος απο το κουμπι του master tempo (??? μαστερ τεμπο?). Οταν παταω το cue (???) αργει να ξεκινησει αλλα με το play (??) παιζει μια χαρα χωρις latency (???)

μετρα ποσες φορες το αλλαξα.
και ΔΕ μιλας με χρηστη που κανει ενα ποστ την ημερα. βαλε ποσα ποστ κανω και σε αλλα forums......
πολυ κουραστικοοοοοοο
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 7:01 am
Φίλε Αλέξη όπως νομίζεις!!!
Δες πόσα κείμενα έχω γράψει και πόσες φορές έχω γυρίσει το πληκτρολόγιο... Δεν σε αναγκάζει κανένας (δυστυχώς κατά την άποψη μου) να γράψεις σωστά Ελληνικά.
Αλλά εγώ απλά κουράστηκα να διαβάζω Greeklish πολύ περισσότερο απ' ότι κουράστηκα να γυρνάω το πληκτρολόγιο Αγγλικά/Ελληνικά.
Προσωπική επιλογή είναι, και ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει...
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 7:06 am
ok Phantom exeis dikio...!!
χαχαχαχαχαχαχαχαχα απλά σε πειράζω!!!! έχεις δίκιο απλά πιστεύω πως έτσι εχουμε συνηθήσει και το φεισμουκ γιαυτο τα γραφουμε....γκρικλισ!!!!!!
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 9:18 am
aledjo wrote :
τη cpu μου (μη μου πεις να γραψω επεξεργαστης γιατι ειναι πιο πολλα κουμπια) την εχω κανει overclocking (μη μου πεις να γραψω υπεσυγχρονισμο γιατι δε θα το καταβαλει κανενας) και η μνημη ram ddr3 (πως αλλιως να το γραψω? ραμ ντνταρ?) ειναι στα 1666 mhz (πως αλλιως? μεγακυκλους?????) αλλα δε παιζει μαζι με την nvidia 7500gs (πως???) το call of buty (????) γιατι πιανει λιγα fps (???)

επισης η κονσολα μου hercules rmx (?? ηρακλης μιξ?) κολαει οταν παιζει σε asio mode (?????) αλλα σε wdm mode (???) δουλευει σωστα εκτος απο το κουμπι του master tempo (??? μαστερ τεμπο?). Οταν παταω το cue (???) αργει να ξεκινησει αλλα με το play (??) παιζει μια χαρα χωρις latency (???)

μετρα ποσες φορες το αλλαξα.
και ΔΕ μιλας με χρηστη που κανει ενα ποστ την ημερα. βαλε ποσα ποστ κανω και σε αλλα forums......
πολυ κουραστικοοοοοοο


Μιας και έχω λίγο χρόνο για "πέταμα":
Τον επεξεργαστή μου τον έχω υπερχρονίσει και η μνήμη τυχαίας προσπελάσεως (ΜΤΠ) τύπου Διπλού Ρυθμού Διαμεταγωγής (ΔΡΔ) 3 είναι χρονισμένη στους 1666 μεγάκυκλους, αλλά το "Call of Duty" (εμπορικό όνομα, αν και μεταφράζεται στα Ελληνικά ως "Το κάλεσμα του καθήκοντος" παραμένει ως έχει) δεν παίζει σωστά με την nvidia 7500gs (εμπορικό όνομα/μάρκα) γιατί πιάνει λίγα καρέ ανά δευτερόλεπτο (ΚΑΔ)
Επίσης η κονσόλα μου Hercules RMX (εμπορικό όνομα και πάλι/μάρκα προϊόντος) κολλάει όταν παίζει σε κατάσταση Εισόδου/Εξόδου Ροής Ήχου (ΕΕΡΗ) αλλά σε κατάσταση Μοντέλου Οδηγού των Windows (MOW) δουλεύει σωστά εκτός από το κουμπί του Κύριου Τέμπο (ή κύριου κλειδιού ή κύριου ρυθμού αν θέλεις). Όταν πατάω το πλήκτρο αναμονής αργεί να ξεκινήσει αλλά με το πλήκτρο αναπαραγωγής παίζει μια χαρά χωρίς καθυστέρηση.


Συμπέρασμα:
Ναι το κείμενο "ξενίζει" αλλά είναι όλο στα ελληνικά εκτός από τις εμπορικές ονομασίες / μάρκες που αναφέρονται. Ελληνική ορολογία υπάρχει, αλλά μας ξενίζει γιατί δεν την έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε, να την ακούμε και να την γράφουμε.

Παρεμπιπτόντως:
CPU = Central Processing Unit = Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας
RAM = Random Access Memory = Μνήμη Τυχαίας Προσπελάσεως
DDR = Double Data Rate = Διπλός Ρυθμός Διαμεταγωγής
MHz = Μεγάκυκλοι
FPS = Frames Per Second = Καρέ ανά δευτερόλεπτο
ASIO = Audio Stream Input Output = Είσοδος - Έξοδος Ροής Ήχου
WDM = Windows Driver Model = Μοντέλο Οδηγού των Windows

Όλα αυτά είναι ακρωνύμια. Και συνήθως όλα τα ακρωνύμια μεταφράζονται αν τα "ανοίξεις" στο πλήρες όνομα τους.

Πέρα από την πλάκα επειδή κι εγώ συμμετέχω σε πολλά forum στα περισσότερα (σχεδόν στο 99%) πλέον τα Greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου. Η τεχνική ορολογία είναι ορολογία και είναι αποδεκτή, αλλά το να γράφουμε greeklish μόνο και μόνο για να μην γυρίσουμε το πληκτρολόγιο σε Αγγλικά για να γράψουμε "ASIO" το θεωρώ χαζό.

Υ.Γ.: Φυσικά και θα γράψω ASIO αντί για ΕΕΡΗ. Απλά ήθελα να δείξω οτι η ορολογία υπάρχει και στα Ελληνικά!!! :P

Υ.Γ.2:
Μπαίνω σε ένα forum για το μηχανικούς όπου όλοι λίγο-πολύ χρησιμοποιούμε το Autocad. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να γράψεις κάτι για το Autocad? Εκεί να δεις πόσες φορές πρέπει να γυρίσεις το πληκτρολόγιο ελληνικά/αγγλικά. Αλλά δεν διαμαρτύρεται κανένας... :P
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 11:26 am
ilias7Home userMember since 2005
Egw symfwnw apolyta.Tosa xronia sto internet grafw monon ellhnika.Mono edw grafw etsi giati den mporesa na lysw to problhma me ta kinezika.Niwthw ahdia otan grafw etsi alla den ginete alliws se ayto to forum.Sorry.
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 11:31 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
@PhantomDeejay :) εισαι απιστευτος!

απλα σου ειπα το "προβλημα" μου και με αυτο που ειπες δε μου εδωσες λυση γιατι ΠΑΤΗΣΕΣ περισσοτερα κουμπια απ'οτι θα παταγες αμα εγραφες με greeklish.

απ'οτι βλεπεις λυση δεν υπαρχει σε αυτο το προβλημα, ουτε με τις ορολογιες ουτε με την εναλλαγη γλωσας

ΟΚ οπτικα το δεχομαι οτι ειναι πιο ευκολο να διαβαζεις Ελληνικα, αλλα μου ΣΠΑΕΙ τα νευρα να χρειαζεται να πατησω σχεδον τα διπλασια κουμπια απ'οτι αμα το εγραφα σε greeklish.

ΜΗ ξεχνας οτι τετοιες λυσεις για λιγοτερα πατηματα κουμπιων, πολεμαει και το virtuadj! αρα ειναι σημαντικο...

τεσπα
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 12:13 pm
Dee PPRO InfinityMember since 2006
Προσωπικά, πιστεύω ότι το αν κάποιος προτιμά να χρησιμοποιεί greeklish (ή μήπως καλύτερα φραγκολεβαντίνικα) θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Εξαρτάται πάντα από τον χώρο/ το μέσο το οποίο χρησιμοποιεί για να εκφραστεί π.χ. σαφώς δεν θα ήταν αποδεκτό να χρησιμοποιώ greeklish σε ένα φόρουμ λογοτεχνίας... Τώρα σ' ένα χώρο για DJs (ή μήπως καλύτερα δισκοιππευτές) δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα ή ακόμα και προϋπόθεση.

Αν και ομολογουμένως αντιαισθητικά, ακόμα και τα greeklish αποτελούν μια μορφή γραφής ή οποία αν ήταν αποκλειστικά απόρροια ανάγκης και κατάλοιπο του παρελθόντος θα είχε εκλείψει εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται, οπότε και αποτελεί ένα ακόμα μέσο έκφρασης των Ελλήνων. Ίσως δείγμα έκφρασης πρόχειρης και κακόγουστης, αλλά παρόλαυτα έκφρασης κοινώς κατανοητής. Επίσης, αν και δεν ενστερνίζομαι κατά κύριο λόγο τη χρήση τους, δεν θεωρώ ότι απειλούν σε καμία περίπτωση τη καθαυτού γραφή μας.

Στη τελική, αν ένας διαχειριστής ενός ιστοχώρου θέλει να απαγορεύσει τη χρήση τους, ένας χρήστης θέλει να τα χρησιμοποιήσει ή ένας άλλος χρήστης να μην αποκρίνεται σε μηνύματα γραμμένα σε greeklish είναι κάτι που ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τον εαυτό του...

Κάλυψα γι απόψε τις γλωσσολογικές ανησυχίες μου!

Υ.Γ. Aledjo ξεχνάς τους τόνους :-P
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 1:42 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
Dee P wrote :

Υ.Γ. Aledjo ξεχνάς τους τόνους :-P


δε τους ξεχνω, κανω οικονομια στα πατηματα κουμπιων!
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 2:09 pm
O Phantom από ότι κατάλαβα δεν επιβάλει την Ελληνική γραφή στο forum, άπλα είπε ότι δεν θα απαντά σε μηνύματα γραμμένα με greeklish.
Νομίζω ότι εφαρμόζοντας το 'παν μέτρο άριστον' μπορούμε όλοι να γράφουμε στην πλούσια Ελληνική γλώσσα μας και τους τεχνικούς όρους στα Αγγλικά.
Δεν είδα κανένα από τα μέλη που γράφουν με greeklish να παραπονέθηκε στον Fantom γιατί γράφει τους πολύτιμους οδηγούς τους ή τις απαντήσεις του στα Ελληνικά. Φαντάζεστε πόσο δυσανάγνωστα θα ήταν στα greeklish? (Ακόμη και γι' αυτούς που τα χρησιμοποιούν)
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 2:18 pm
Dee PPRO InfinityMember since 2006
@Aledjo Κ κλ κνς!

@papagpanos Η ανάρτησή μου δεν ήταν άμεση απάντηση στην ανάρτηση του Phantom, αλλά περισσότερο γενική/ προσωπική τοποθέτηση. Τουλάχιστον για μένα o Phantom ήταν αρκετά σαφής. Και αδιαμφισβήτητα θα συμφωνήσω ότι αναρτήσεις όπως Οδηγοί, Όροι Χρήσης κλπ. δεν νοούνται σε greeklish!

Γράφοντας τη προηγούμενη ανάρτηση, διαπίστωσα ότι ενώ θα την ολοκλήρωνα σε 5 λεπτά με greeklish, μου πήρε πάνω από 20 λεπτά. 10 από αυτά ήταν για να βρώ στο google τη λέξη προϋπόθεση με διαλυτικά... Για κάποιο λόγο για μένα ήταν σημαντικό, κατανοώ όμως αν για κάποιον άλλο είναι σπατάλη πολύτιμου χρόνου.

Μια που τό φερε η κουβέντα τα διαλυτικά είναι ένα πρόβλημα στα greeklish. Δεν θα ξεχάσω πρόσφατα που πήγα σε ένα σοφιστικέ ελληνικό εστιατόριο κοντά στη πόλη που μένω και στο εκλεκτό μενού της εβδομάδας προσέφεραν paidakia me meli kai thymari... Καλή όρεξη!!!

 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 2:20 pm
Dee P wrote :
@papagpanos Η ανάρτησή μου δεν ήταν άμεση απάντηση στην ανάρτηση του Phantom, αλλά περισσότερο γενική/ προσωπική τοποθέτηση. Τουλάχιστον για μένα o Phantom ήταν αρκετά σαφής. Και αδιαμφισβήτητα θα συμφωνήσω ότι αναρτήσεις όπως Οδηγοί, Όροι Χρήσης κλπ. δεν νοούνται σε greeklish!


Dee P το μήνυμα μου δεν αφορούσε προσωπικά εσένα, άλλωστε νομίζω γράφεις με Ελληνικά. Τουλάχιστον στις μεταξύ μας συνομιλίες για την Vestax VCI-400. Ήταν γενικότερη τοποθέτηση.
ΥΓ. Το προϋποθέσεις το έχει με διαλυτικά ο ορθογραφικός έλεγχος στον browser που χρησιμοποιώ. Και τα παϊδάκια.:)
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 2:44 pm
djadamxControlleristMember since 2006
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...
 

Posted Wed 20 Feb 13 @ 2:47 pm
50%