Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αγορα εξωτερικου σκληρου δισκου.

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλη Χρονια σε ολους, με υγεια και πολλες επιτυχιες.

Θελω να αγορασω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο, για τη δουλεια, χωρις τροφοδοτικο 1-TB (kai 2-TB δεν θα με χαλαγε) γιατι ο Seagate 500GB που εχω ειναι πλεον φουλ.

Τα δυο λαπτοπ που χρησιμοποιω δεν εχουν θυρα USB-3, εχουν ομως E-SATA.

Να παρω δισκο με θυρα e-sata μιας και ειναι πιο γρηγορη απο USB-2 ? και ποιον ? (δεν εχω εμπειρια στο θεμα)

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αξιοπιστο? Ευχαριστω.
 

Posted Mon 14 Jan 13 @ 4:37 pm
Δεν έχω δουλέψει πολύ με e-sata αλλά από την μικρή μου εμπειρία θα σου πω οτι για εργασίες DJ-ing δεν αξίζει τον κόπο να "μπλέξεις"

Και εξηγώ:
Τα αρχεία mp3 που χρησιμοποιούμε όλοι μας είναι της τάξης των μερικών MB (3-15ΜΒ). Ακόμα και με FLAC να παίζεις μιλάμε για 30-150MB.
Για αυτά τα μεγέθη τιμών η μεγαλύτερη ταχύτητα του e-sata είναι πρακτικά αμελητέα. Θα κερδίζεις μερικά μsec μέχρι το πολύ 1msec σε κάθε φόρτωμα αρχείου στη RAM.

Αν και κάθε αύξηση ταχύτητας θεωρητικά μόνο καλή μπορεί να είναι, εντούτοις το e-sata έχει το μειονέκτιμα της περιορισμένης συνδεσιμότητας.
Μόνο τα τελευταίας γενιάς laptop (και όχι όλα) και κάποια παλιότερα hi-end μοντέλα προσφέρουν θύρα e-sata.
Έτσι υπάρχει περίπτωση πολλές φορές να μην μπορείς να συνδέσεις το δίσκο σου σε διάφορα συστήματα ή να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις "αντάπτορα" ο οποίος και κοστίζει, και εξανεμίζει το όποιο πλεονέκτημα της ταχύτητας.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι οτι για τους όγκους δεδομένων που χρησιμοποιούμε σαν dj δεν αξίζει τον κόπο να θυσιάσεις την συνδεσημότητα για την ταχύτητα.
Αν μιλούσαμε για άλλη χρήση του δίσκου με μεγαλύτερες μεταγωγές δεδομένων (από μερικές εκατοντάδες MB και πάνω) τότε μπορεί να άξιζε τον κόπο.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με δίσκους e-sata. Μπορεί να κάνω και "λάθος" αλλά προσωπικά για χρήση dj-ing εγώ εξακολουθώ και προτείνω δίσκους USB 2.0 (ούτε καν δίσκους USB 3.0). Είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί, και με ικανοποιητική ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων για την δουλειά που τους θέλουμε, και "παίζουν" παντού... Μέχρι και στην τηλεόραση σου μπορείς να τους συνδέσεις πλέον!!! :P
 

Posted Tue 15 Jan 13 @ 12:56 am
Ετσι ειναι, το εψαξα λιγο σημερα στα μαγαζια.

Ειναι δυσκολο να βρεις σκληρο που ψαχνω με e-sata και αν βρεις θα κοστιζει. Βρεικα εναν
Toshiiba 1-TB USB 3 & 2 με 89 euro τον οποιο μαλλον θα αγορασω.

Τhanks George.
 

Posted Tue 15 Jan 13 @ 7:55 am
Λοιπον σημερα πεζω με τον Tochiba που τελικα αγορασα αλλα δυστυχος απενεργοποιειτε γρηγορα δηλαδη μεσα σε 2-3 λεπτα, με αποτεσμα το γωωστο παγωμα του virtual για 2 δευτερολεπτα περιπου (αρκετα ενοχλητικο).

Απο την διαχειρηση ενεργειας η απενεργοποιηση τον δισκων ειναι στο "ποτε".

Αυτο το εκανε και ο Segate αλλα μετα απο 10 λεπτα περιπου και χωρις τοση καθηστερηση. Τι να κανω? καποια λυση υπαρχει?

Υ.Γ. Εκανα φορματ στο Tochiba πριν τον φορτωσω.

Μπας και ειναι θεμα USB/ρευμα
 

Posted Wed 16 Jan 13 @ 2:05 pm
Συνήθως όλοι αυτοί οι καινούργιοι δίσκοι έχουν κάποιο utility που σου επιτρέπει να ρυθμίσεις την δική τους διαχείριση ενέργειας (έχουν κάτι σαν δικό τους BIOS στο firmware του USB controller του δίσκου)
Ψάξε να δεις αν ο δικός σου έχει τέτοιο utility διαχείρισης και δοκίμασε να πειράξεις ρυθμίσεις από εκεί. Στην ανάγκη κοίτα και στο site της Toshiba μήπως δίνει εκεί κάποιο εργαλείο.
 

Posted Thu 17 Jan 13 @ 1:04 am
Μπορεις να μου πεις πως θα βρω αυτη τη ρυθμιση διαχείριση ενέργειας USB του δισκου (αν εχει τελικα). Πηγα δεξι κλικ στο εικονιδιο του δισκου, ιδιοτητες αλλα δεν βρηκα κατι.
 

Posted Thu 17 Jan 13 @ 9:35 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Sto root tou diskou koita. Tha prepei na exei ena folder p.x. Toshiba, me kapoia utilities/setup klp.
 

Posted Thu 17 Jan 13 @ 9:39 am
Oso milagame piga piso ton Tochiba giati mallon itan argos kai pira Seagate 1-TB (pou den simpathei idiaitera o George), doulevw me ton Seagate FreeAgent Go 500GB edw kai 4 xronia xwris provlima.

Vrika kai oles tis parapano rithmiseis pou legame (sleep mode).

Molis ton dokimaso tha sas pw. An doulepsei opos o palios tha einai ola ok, an oxi tha sas klaftw ligo ews otou to kseperasw.

Efxaristo George kai Babis gia ton xrono sas.
 

Posted Thu 17 Jan 13 @ 11:25 am


(Old topics and forums are automatically closed)