Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Χρειάζομαι τα φώτα σας - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Καλησπέρα και από εμένα.Θέλω να αγοράσω μια καινούργια κονσόλα μέχρι 400 ευρώ.Είμαι ανάμεσα στην VMS 4.1 και στην DDJ Ergo.Την θέλω για να παίζω σε πάρτυ και για το σπίτι. Εάν μπορείτε και φυσικά θέλετε να μου προτείνεται μερικές ακόμα κονσόλες που να μου ταιριάζουν (μέχρι 400 ευρώ).Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 5:26 am
Όλα ξεκινάνε από το ποσό που θέλεις να διαθέσεις και από τις δυνατότητες που θέλεις να έχεις με τον controller σου. Ακόμα και με ένα Hercules των 100 ευρώ μπορείς να έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, ειδικότερα αν μιλάμε για πάρτυ στο σπίτι. Πρέπει πρώτα να δεις τι σου ταιριάζει. Θέλεις μεγάλο jog, μικρό; Θες αναλογικές εξόδους; Θες να έχει booth ή record έξοδο; Σκοπεύεις να αγοράσεις την fullpro version, γιατί αν όχι τότε θα πρέπει να περιοριστείς στις λειτουργίες του controller όπως έρχεται απο τη μαμά του με την LE. Οπότε σε αυτή την περίπτωση (που δεν αγοράσεις την fullpro και εφόσον δε μπορείς να κάνεις δικό σου mapper) θα πρέπει να κοιτάξεις να έχει τα ανάλογα πλήκτρα που σε ενδιαφέρουν όπως σε βολεύει να τα χρησιμοποιείς. Υπάρχουν άπειρα κριτίρια της επιλογής ενός controller και θα ήταν καλό να αναπτυχθεί ένα thread πάνω σε αυτό όπου καθένας θα λέει την άποψή του. Στα λεφτά που θες πάντως υπάρχουν πάρα πολλές και καλές επιλογές για να μην πω άκρως επαγγελματικές. Σε αυτά τα λεφτά παίζει και η Reloop Terminal Mix2 που ακούγεται για πολύ καλός controller. Επίσης ο Stanton DJC-4 όμως σε άλλο θέμα του φόρουμ αναφέρεται οτι βγάζει ασυμβατότητες με την κάρτα ήχου που διαθέτει. Και ο Pioneer είναι πολύ καλή λύση που αναφέρεις όμως πριν καταλήξεις θα πρέπει να βάλεις πάνω απ'όλα τα δικά σου κριτήρια για την όποια σου επιλογή. Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα παραπάνω.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 3:06 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Δεν γνωρίζω τα κριτήρια του φίλου, με τα οποία κατέληξη στις δυο παραπάνω κονσόλες, θεωρώ τη σύγκριση αδόκιμη, αφού οι δύο αυτές κονσόλες για μένα ανήκουν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Καταρχήν δεν θα έβαζα την Ergo στις τερακάναλες κονσόλες μονο επειδή έρχεται με ενα 4deck skin ή επειδή έχει μαππαρισμένο ένα κουμπί να κάνει την εναλλαγή μεταξύ δύο decks. Για όποιον έχει κάνει mixing με 4 decks, καταλαβαίνει πως αν το κομμάτι του μίκτη της κονσόλας δεν εχει 4 volume faders, θα είναι πολυ δύσκολο στην πραγματοποίηση των σχεδίων του.

Από την άλλη η VMS4.1 προσφέρει κάτι που λίγες κονσόλες στην αγορά έχουν. Την δυνατότητα πολύ εύκολα να γυρίσουν σε αναλογικές πηγές και να δουλέψουν το κομμάτι του μίκτη της κονσολας σαν πραγματικό αναλογικό μίκτη χωρίς την απαραίτητη λειτουργία του υπολογιστή.

Πλαστικά κουμπία με μικρή διαδρομή για την Ergo, λαστιχένια για την VMS4 με αρκετά μεγάλη διαδρομή αλλά καλή αίσθηση.

Ποιότητα κατασκευής. Στιβαρή μεταλική κατασκευή για την VMS4, πλαστική πανάλαφρη κατασκευή για την Ergo.
American Audio vs Pioneer. Εδω δυστηχώς θα πρέπει να παραδεχτώ οτι η American audio θα πρέπει να βελτιώσει πολύ την ποιότητά της αν θέλει να πλασαριστεί επάξια στα σαλόνια των μεγάλων. Η VMS4 αποτελεί ίσως εξαίρεση στον κανόνα, αφού ακόμα και τα τελευταία μοντέλα της, οι μίκτες MXR είναι απλά απαράδεκτα ποιοτικά.

Μπορεί να σε μπέρεψα, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως πρέπει να ξεμπερδευτείς μόνος σου, και να ιεραρχήσεις τα κριτήρια επιλογής σου. Επιλογές υπάρχουν πολλές.

Εχω αρκετές κονσόλες στην διάθεσή μου (συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω). Αν έψαχνα αυτή τη στιγμή για κάποια που θα μου δίνει και την εναλλακτική λύση της περίπτωσης αναλογικής πηγής σαν Β plan, θα έψαχνα κάποια που πέρνει USB stick που δυστηχώς όμως εκεί υπάρχουν περιορισμένες επιλογές
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 7:15 am
Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας.Κατά δεύτερον θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν λαμβάνω υπ' όψη μου την έκπτωση που δίνουν τα προϊόντα για την αγορά της Pro έκδοσης του VirtualDJ γιατί τα λεφτά για την αγορά της είναι ήδη εξασφαλισμένα.Για να είμαι ειλικρινής με αυτά που μου αναφέρατε με μπερδέψατε ακόμα παραπάνω :P.Από ότι καταλάβατε ψάχνω για 4κάναλη κονσόλα με αρκετές δυνατότητες.Η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλοκαταλήξει προς την VMS 4.1 .Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι τα διάφορα προβλήματα που έχει παρουσιάσει σε συναδέλφους όπως βλέπω σε διάφορα posts του φόρουμ και αυτό με κάνει να ''διστάζω'' στην αγορά της.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 9:50 am
Απο μια σύντομη έρευνα που έκανα σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν και αρκετοί controllers "καθαρά" τετρακάναλοι. Βλέπω μόνο τον VMS 4.1 και ακόμα ένα τον Numark N4. Ούτε καν ο ergo δεν έχει 4 κανάλια παρά μόνο με switch όπως λέει και ο djdad. Το οτι έχει ένα κουμπάκι που αλλάζει τα κανάλια απο A->C και B->D δεν τον κάνει τετρακάναλο. Απο τη στιγμή που θα αγοράσεις και την fullpro, θα έχεις τη δυνατότητα maping που σημαίνει οτι μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε controller 4κάναλο, ακόμα και αυτούς των 100 ευρω. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα προσωπικά. Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση απο την διατύπωσή σου. Πρέπει να βάλεις τα κριτήρια σου λοιπόν και να σκεφτείς τι θα αγοράσεις και γιατί.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 2:28 pm
Για να λέμε την αλήθεια έχω ψιλοκλίσει προς την VMS 4.1 . Το μόνο που θα ήθελα να μάθω είναι σχετικά με τα προβλήματα που έχει παρουσιάσει γιατί βλέπω σε πολλά threads ότι μέχρι και η 4.1 παρουσιάζει προβλήματα . Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 3:33 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Δεν υπάρχου προβλήματα με την VMS4.1. Προβλήματα υπήρχαν κυρίως με το παλιότερο μοντέλο VMS4 στην χαμηλή ένταση εξόδου master και ακουστικών καθώς και στην παραμόρφωση που έβγαζε το μικρόφωνο. Αυτά όμως διορθώθηκαν με την 4.1
Το μόνο που ίσως διαπιστώσεις είναι οτι αρκετοί δυσκολεύνται να καταλάβουν τον τρόπο λειτουργίας της, σαν αναλογικός μίκτης. Το setup διαφέρει αρκετά από τις άλλες κονσόλες, όμως από τη στιγμή που θα το καταλάβεις, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Θεωρώ ότι στα χρήματα που διαθέτεις και τα χαρακτηριστικά που ζητάς, η VMS4.1 είναι καλή επιλογή.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 4:04 pm
Οπότε άμα είναι οδεύω προς την αγορά της ! Εάν χρειαστώ κάποια βοήθεια πιστεύω να με καλύψετε όπως κάνατε.Ευχαριστώ.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 4:34 pm
DjRanX2 απ'ότι βλέπω θα κάνεις την ίδια μετάβαση με μένα, δηλαδή από dj mp3e2 στη VMS4.1. Προχώρα, δεν θα το μετανιώσεις καθώς με τόσα λεφτά δε βρίσκει κάτι καλύτερο. Δεν έχω κάνα παράπονο μέχρι στιγμής από την VMS4.1, απλά προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τη λειτουργία και την παραμετροποίηση της.
 

Posted Mon 03 Dec 12 @ 4:58 pm
Basika geia sas.. agorasa telika thn VMS 4.1!(epitelous).Alla distixws exw ta eksis provlimata...
1)Sto manual leei pws iparxei ena firmware update..ean vgike twra teleutaia h ean kserete tpt parapanw apo emena peite to mou gt egw den vrika tpt :(
2)To VDJ LE ths VMS den m exei to 'Config' wste na paw sto sound setup kai gia kapoio logo den akougete h mousikh apo ta hxeia..
3)Ta upfaders den antapokrinontai sto tragoudi.. (einai panw - paizei kanonika to tragoudi , einai katw - sinexizei na paizei).
4)Mou parousiazei kapoia parasita kata thn anaparagwgh twn tragoudiwn.. k den exw idea th mporei na ftaei se auto..

Euxaristw ek twn proterwn
 

Posted Tue 11 Dec 12 @ 1:15 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Firmware update den yparxei gia tin 4.1 Profanws eite leei na koitakseis an yparxei (kalou kakou), i auti i protasi exei meinei apo tin VMS4 , opou ontws ypirxe firmware update.

H LE version den exei COnfig menu, einai mia version plug n play xwris rythmiseis. Den einai omws aparaitito, afou exoun geinei oles ekeines oi rythmiseis wste na paizei mia xara.

H VMS4/4.1 exei analogiko mikti sto kento tis, kai epomenws opws oloi oi miktes xreiazontai ixeia sto master gia na vgaloun ixo :)
Syndeeis epomenws ixeia sto MAster tis VMS kai ta akoustika mprosta stin ypodoxi.
An theleis na akous apo ta ixeia tou ypologisti sou, tha prepei na syndeseis me kapoio kalwdio to Master tis VMS4 me to Line IN tou ypologisti sou wste na "perasei" o ixos mesa apo to sound output toy ypologisti.

An exeis "parasita", "kopsimata" ston ixo, tha prepei na dokimaseis ypsiloteres times sto ASIO buffer (apo to AA Utility) i na beltistopoiiseis tin apodosi tou ypologisti sou akolouthwntas tis odigies apo edw ..
http://www.virtualdj.com/wiki/Common%20PC%20Performance%20Issues.html
 

Posted Tue 11 Dec 12 @ 1:50 pm
Prwta apo ola euxaristw gia thn grigorh apanthsh.
H 2h erwthsh mou htan ontws xazh (exw arxizei k kaiw kuttara apo ta neura mou :P).Loipon h alitheia einai oti den polikatalava auto me to master sto kentro p m eipes..(to kapsimo pou legame :P).Exei kamoia sxesh to knob?Auto p m eipes me to na sindesw ixeia sto master .. dld? sta XLR outputs?Auto p exw kanei egw einai na sindesw ta hxeia me enan enisxith k epeite o enisxiths ston ipologisth.(mallon blakeia exw kanei).Oso anafora ta parasita, to exw sthn karta hxou tou ipologisth simfwna me auta p diavasa alla to provlima paramenei..A kai signwmh pou sas prizw vradiatika..
 

Posted Tue 11 Dec 12 @ 2:30 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Nai , syndeeis ensixyti kai ixeia i autoenisxyomena ixeia sta XLR outputs tis VMS4. Otan to kaneis auto tha katalabeis pws douleuei kai tha lyseis step by step oti alla provlimata exeis.

Des kai edw merikes xrisimes plirofories .. http://www.virtualdj.com/wiki/VMS4%20/%20VMS4.1.html
Min mplexteis me ta SOund Setup (ta opoia den exei i LE version).
Vale tin VMS4 se 8out mode kai ola ta Midilogs sto USB
 

Posted Tue 11 Dec 12 @ 3:49 pm
Επίσης σου έχεις τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τη full έκδοση του VDJ pro για 20 μέρες. Πρόσεξε ότι με shift+pause γίνεται εναλλαγή των decks άρα εσύ μπορεί να νομίζεις ότι παίζειι το deck 1 ενώ στη πραγματικότητα να παίζει το 3 και να πρέπει να ανεβάσεις άλλο volume fader.
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 1:00 am
Apo oti fainete einai thema oti den exw sindesei ton enisxith sta XLR . auto to kalwdio prepei kanonika na to agorasw.. den tha eprepe na m to eixe mazi?idou h aporia..
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 5:48 am
Όχι. Γιατί να το έχει;;; Και γιατί να μην είχε το αντίστοιχο καλώδιο ο ενισχυτής στη συσκευασία του;;; :P

Πέρα από την πλάκα ένα απλό και αρκετά διαδεδομένο καλώδιο είναι... Και φτηνό μάλιστα.

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι:
Αν συνδέσεις την κονσόλα σε οικιακό ενισχυτή (Hi-Fi, Home Theater κτλ) τότε θα χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο RCA-RCA και θα το συνδέσεις στις κόκκινες και άσπρες υποδοχές που λέει Output/Master
Αν συνδέσεις την κονσόλα πάνω σε επαγγελματικό τελικό ενισχυτή τότε θα χρησιμοποιήσεις καλώδια XLR και θα τα συνδέσεις εκεί που λέει "Balanced Output"
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 6:13 am
Nai ontws swsto k auto..H alitheia einai oti variemai na paw 5 stena pio katw na parw ena kalwdio :Pparola auta dokimasa me ena kalwdio L R apo ton enisxuth se antistoixo LR Booth ouput ths konsolas.To simantiko einai oti akougotan o hxos apo ta hxeia omws mou dimiourgouse parasita..An to valw stis XLR outputs tha mou dimiourgei akoma?
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 9:31 am
Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι είναι η κάθε σύνδεση, αλλά και να δεις γιατί ακούς παράσιτα.
Τα παράσιτα που ακούς λογικά είναι crackles/pops από κακή ρύθμιση των ASIO Drivers.

Ψάξε λίγο στο internet (αλλά και εδώ στο site) για Unbalanced VS Balanced για να καταλάβεις πότε βάζεις καλώδια XLR και πότε όχι...
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 10:36 am
Apo oti epsaksa k malista apo diko sou post katalava arketa pragmata gia ta XLR outputs k genika balanced vs unbalanced.To thema einai ws ekshs omws.. pws mporw na rithmisw thn karta ASIO ean akoma akougontai parasita..?
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 11:05 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Tha prepei ligo na prosdioriseis ton oro "parasita".
Einai ixos paramorfwmenos ? Exeis kopsimata ston ixo ? Exeis ena diarki vomvo (hummm) ?

An exeis ta 2 prwta, eite tha anevaseis to Buffer (latency) apo to ASIO Settings tis American Audio to opoio egkathistatai ston ypologisti sou me tous drivers eite (to opoio kai proteinw) na akolouthiseis tis odogies autou tou link gia na beltistopoiiseis ton apodosi tou ypologisti sou .. http://www.virtualdj.com/wiki/Common%20PC%20Performance%20Issues.html
 

Posted Wed 12 Dec 12 @ 11:59 am
95%