Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Νέος στο forum, ζητάει ΒΟΗΘΕΙΑ σχετικά με 2 θεματάκια...!!!

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

djbabisPRO InfinityMember since 2009
Γειά σε όλους...!

Θα παρακαλούσα οποιονδήποτε μπορεί να με βοηθήσει!

Υπ'όψιν ότι δουλεύω με την τελευταία έκδοση του Virtual σε MAC, χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα!

1o. Όταν από το Browser κάνω check & clean στο root Drive, όσα filenames είναι με ελληνικούς χαρακτήρες, χάνει τις ρυθμίσεις (BPM's, CUE) και πρέπει να ξανακάνω τη διαδικασία απο την αρχή για όλα τα αρχεία! Σαν να τα εισαγω για 1η φορα! Αν κάποιο αρχείο έχει στον τιτλο ή στον καλλιτεχνη λατινικους χαρακτηρες, τα αναγνωρίζει μια χαρα και τα κραταει σε κάθε clean!

2o. Παλιότερα όταν δούλευα σε έκδοση για windows, στα video effects ειχε τον TITLER, με τον οποίο εμφάνιζε σε κάθε mp3 ή video τον τίτλο του τραγουδιού! Πολύ βολικό και αρεστό σε όλους γιατί ξέρανε καθε φορά ποιο τραγούδι παίζει! Στην έκδοση για MAC δεν μπόρεσα να το βρώ! Έχω ψάξει κατα καιρούς στα Effects του site, αλλά δεν βρήκα τίποτα! Υπάρχει και αν ναι που μπορώ να το βρω?

Μπορεί όλα τα παραπάνω να έχουν ήδη απαντηθεί, αλλά καθότι νεος στο forum, είμαι λίγο στα χαμένα και δεν ξέρω που να ψαξω!

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση και την βοήθειά σας εκ των προτέρων...!
 

Posted Thu 22 Nov 12 @ 11:42 am
Φοβάμαι πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τα "δικαιώματα" του δίσκου που έχει το mac σου.
Το ίδιο θέμα έχω κι εγώ στη δουλειά με 3 mac και κάθε φορά μου σπάνε τα νεύρα τα "δικαιώματα".

Βασικά, κάνε δεξί κλικ (στον δίσκο που έχεις τα τραγούδια) και τέρμα κάτω, δες αν είναι επιλεγμένο το "read & Write".
Άν βλέπεις μόνο το "read" τότε είναι λογικό να σου παρουσιάζει το πρόβλημα.
Ο λόγος, είναι ότι προσπαθεί να κάνει edit την database αλλά το ρημάδι το mac, δεν του το επιτρέπει.
Δες και την φώτο για να καταλάβεις που το βρίσκεις!

 

Posted Thu 22 Nov 12 @ 2:44 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
to problima entopizetai se bug stin Mac version. To eksetazoume.
Tha thelame omws kapoies plirofories.
Mipws diapistwses an as poume paizei rolo an to filename einai me kefalaia i oxi. H mipws den xanei ta dedomena an den yparxoyn xaraktires me tonous ?
Kane an theleis ena test...
Metonomase 3 arxeia etsi wste ....
To ena na einai mono me kefalaia
To deutero me peza kai tonous
kai to trito me peza xwris tonous.

Afou vevaiwtheis oti mpikan stin database, kane Check kai Clean kai des an eksafanistikan kai ta 3 i an kapoio apo auta emeine me tis plirofories tou.

Euxaristoume.
 

Posted Thu 22 Nov 12 @ 3:08 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
To Titler den nomizw oti yparxei se Mac version. Mporeis omws na xrisimopoiiseis to SBDJ ScroolText http://www.virtualdj.com/addons/4560/SBDJ_ScrollText.html
to opoio sou dinei tin synatotia na scrolareis i kai na pagwseis ena mynima tis morfis #ARTIST# - #TITLE#,
na dwseis xrwma tis epilogis sou gia to font , to background klp, tin thesi pou tha emfanizetai..kp.
Perissoteres plirofories sxetika me to tropo pou to xrisimopoieis mporeis na vreis edw .. http://www.virtualdj.com/forums/92604/Virtual_DJ_Plugins/SBDJ_ScrollText.html?page=1 (polles selides na diavaseis. an ta vrw mazemena kapou tha postarw)

EDIT. Sorry i Mac version den mporei na dexthei #entoli# ara einai mono gia mynimata. Opote akyro to ScrollText. An vrw kati analogo tha postarw.

Ti ta thelete ta Macs ? :P
 

Posted Thu 22 Nov 12 @ 3:17 pm
djbabisPRO InfinityMember since 2009
RadioDJ105 σ'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, αλλά δεν νομιζω ότι είναι αυτό, γιατι το έλεγξα και όλοι μου οι φάκελοι έχουν την ένδειξη READ-WRITE!!!

Είναι όμως σίγουρα αυτό που είπε ο DJDad και έχει να κανει αποκλειστικά με τους τόνους! Μόλις διόρθωσα ένα φάκελο με 200 videoclips διαφόρων τυπων! Έβγαλα απο παντού τους τόνους! Τα filenames έχουν τη μορφή π.χ. : ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ - Μεινε Μαζι Μου Αποψε! Κάποια έχουν και αποστρόφους! Έκανα όλο το φακελο scan for bpm's! Μάρκαρα μερικά Cue! Στη συνέχεια Check & Clean και ως δια μαγείας όλος ο φάκελος ήταν μια χαρά πλην ενος αρχείου που ξέχασα τον τόνο! :)

Φυσικά χρωστάω χάρη γιατι με βγαλατε απο τον κόπο να διορθώσω καμια 1000άδα video clips και όπως ξέρουμε όλοι είναι ότι πιο βαρετό υπάρχει!

Το άλλο θέμα με τον Titler με πληγώνει γιατι το χρησιμοποιούσα πολύ και ηταν πολυ βολικό! Θα περιμένω και θα ελπίζω ότι κάποιος θα ασχοληθεί και θα το κάνει!

Ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας!

Μακάρι να μπορέσω να σας φανώ χρήσιμος κι εγώ από τη μεριά μου!!!

Ενας ταπεινός πλην ευχαριστημένος VIRTUAL DJ χρήστης!!! :))
 

Posted Thu 22 Nov 12 @ 4:57 pm
Εύχομαι τα titles να μην τα άλλαξες χειροκίνητα! Επειδή το tag και file renaming είναι ένα πράγμα που πάντα με απασχολούσε, για την σωστότερη και πιο εύκολη αρχειοθέτηση, θα μπορούσα να σου προτείνω κάποια προγραμματάκια για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη. Για μαζική μετονομασία αρχείων και πολύ γρήγορη(μιλάω για ονομασία αρχείου και όχι του tag) υπάρχει ένα πανεύκολο προγραμματάκι το οποίο λέγεται magic file renamer. Φαντάζομαι στο νετ θα υπάρχει πληθώρα τέτοιων προγραμμάτων, ενδεχωμένως και freeware, απλά αυτό είναι αυτό που δουλευώ προσωπικά και μου έχει λύσει τα χέρια. Στο εν λόγω πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις διάφορα φίλτρα για να κάνεις αυτόματες μετονομασίες. Έχω κάτσει και έχω φτιάξει λοιπόν ένα φίλτρο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο σου μετονομάζει όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες(με τόνους, πεζά, κεφαλαία) στους αντίστοιχους λατινικούς (πχ ώ,ω ή Ω ->w). Έτσι μπορείς πανεύκολα και γρήγορα να μετονομάζεις μαζικά πάρα πολλά αρχεία σε χρόνο dt και μετά με ένα tag πρόγραμμα (tag n rename χρησιμοποιώ εγώ αν σε ενδιαφέρει) μπορείς να φτιάξεις και τα tag σου με λατινικούς χαρακτήρες. Με αυτό τον τρόπο δε θα ξαναέχεις ποτέ πρόβλημα με οποιοδήποτε software και ειδικότερα στο virtual δε θα σε νοιάζει να χρησιμοποιείς ελληνικό skin όπως γίνοταν παλιότερα ώστε να μη σου βγάζει κινέζικα. Αν σε ενδιαφέρει λοιπόν και αν επιτρέπεται (ας μας πουν οι mods) μπορώ να σου ανεβάζω την trial version του προγράμματος μαζί με το φίλτρο που έχω φτιάξει. Ελπίζω η αναφορά στα παραπάνω προγράμματα να μη θεωρηθεί διαφημιστική. Αν υπάρχει πρόβλημα με αυτή την αναφορά τότε διαγράψτε το μήνυμα μου και απλά ενημερώστε με για το τι επιτρέπεται και τι όχι.
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 2:38 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
nikolas29 wrote :
..... Στο εν λόγω πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις διάφορα φίλτρα για να κάνεις αυτόματες μετονομασίες. Έχω κάτσει και έχω φτιάξει λοιπόν ένα φίλτρο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο σου μετονομάζει όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες(με τόνους, πεζά, κεφαλαία) στους αντίστοιχους λατινικούς (πχ ώ,ω ή Ω ->w). ....


Αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στον Phantom :P

Αν κάποιος έχει διαλέξει τους Ελληνικούς χαρακτήρες, θεωρώ αδόκιμο για κάποιον να μετονομάσει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη με λατινικούς χαρακτήρες, λόγω κάποιου bug που θα διορθωθεί κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη version (7.4 οπως δείχνουν τα πράγματα).
Ισως μια εφαρμογή να βγάζει τους τόνους κια μια άλλη ισως να τα μετατρέπει σε κεφαλαία να ήταν πιο χρήσιμες.

Σε παλαιότερες εκδόσεις υπήρχε πρόβλημα στην υποστήριξη unicode και ήταν και ο λόγος που κάποιο πήγαν σε λυσι greeklish (όπως εγώ), αλλά για κάποιον που το "επιασε" αργότερα δεν βλέπω κάποιο λόγο να αλλάξει την ονομασία των αρχείων, αφού πλέον τα Ελληνικά υποστηρίζονται πλήρως.

Και για να ξεκαθαρίσουμε και στους υπόλοιπους το πρόβλημα ειναι μονο σε Macs ! και θα διορθωθεί σύντομα

 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 6:45 am
To φίλτρο μπορείς να το φτιάξεις στα "μέτρα" σου djdad. Το οτι έκατσα κι έφτιαξα αυτό το φίλτρο δε είναι περιοριστικό. Μπορείς να βάλεις εσύ τι φίλτρα θέλεις και επιθυμείς. Σώζεις μια φορά το preset που έχεις φτιάξει κι απο εκεί κι ύστερα κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη.Μπορεί επίσης να κάνει και διαφοροποιήσεις στο capitilize και αρκετά ακόμα πράγματα. Προσωπικά το Capitalize το φτιάχνω τύπου Sentence κατά τη διάρκεια του tag editing στο tag&rename, που απ'οσο διάβασα σε κάποιο άλλο θεματάκι το χρησιμοποιείς κι εσύ. Υπάρχουν άπειρες επιλογές στα προγράμματα και στο τι μπορείς να κάνεις. Όρεξη να έχεις που λέμε... :D
 

Posted Sun 25 Nov 12 @ 2:14 pm
Στον Phantom δεν αρέσει το να αναγκάζεται ενώ θέλει να χρησιμοποιεί Ελληνικά να πρέπει να τα μετατρέψει σε Greeklish... :P
Τώρα αν κάποιος θέλει ή βολεύεται περισσότερο με τα Greeklish είναι επιλογή του και είναι σεβαστή.
Σε κάθε περίπτωση όμως ένα πρόγραμμα πρέπει πλέον να υποστηρίζει σωστά τόσο Unicode όσο και ANSI κωδικοσελίδες.

Το γεγονός οτι το Unicode/ANSI support εμφάνισε bug στην 7.3 για MAC είναι ατυχές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ικανός λόγος για να μετατρέψει κάποιος την βιβλιοθήκη του σε Greeklish.

Και κάτι τελευταίο:
Στο μαγαζί που παίζω τώρα παίζουμε και Videoclips. Στην οθόνη είναι μόνιμα ενεργοποιημένο το Scroll Text του SBDJ και ανάμεσα στις πληροφορίες και τα banners που περνάνε, εμφανίζεται και ο τίτλος του τραγουδιού που είναι στον αέρα.
Θα το θεωρούσα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να περάσει εκεί μήνυμα στα Greeklish. Και θα το θεωρούσα απαράδεκτο και σε οποιοδήποτε μαγαζί κι αν το έβλεπα.

Υ.Γ.: Το Tag & Rename είναι πανίσχυρο πρόγραμμα, αλλά για να λειτουργήσει 100% σωστά με όλες του τις δυνατότητες πρέπει και τα tags των τραγουδιών να είναι επεξεργασμένα και σωστά. Κάτι που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν κάνει το 85-90% των digital jockeys που συναντώ από εδώ κι απο εκεί.
 

Posted Mon 26 Nov 12 @ 5:19 am


(Old topics and forums are automatically closed)