Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Ηχογράφηση set

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα. Προχθές μου κόλλησε στο κεφάλι η ιδέα να ηχογραφήσω ένα set ώστε να μπορώ να το ακούω στο αυτοκίνητο. Μιας και δεν κατέχω κανένα μέσω ηχογράφησης σκέφτηκα την εύκολη λύση κατευθείαν σύνδεση στον υπολογιστή από τον μίκτη. Ο μίκτης διαθέτει rec out, αλλά δεν έχω κάρτα ήχου ικανή να κάνει αυτό που θέλω. Το μόνο που διαθέτω είναι η κάρτα ήχου το laptop. Η ερώτησή μου είναι θα ακούγεται πολύ χάλια; Δεν θέλω τρομερή ποιότητα ήχου αφού έχω μαμίσια ηχεία. Ακόμα φοβάμαι για την κάρτα ήχου λόγου της αυξημένης έντασης.
Τέλος έχω ένα desktop με εσωτερική 'καλή' κάρτα ήχου αλλά έχω να το χρησιμοποιήσω 2 χρόνια και δεν είναι έτοιμος για χρήση. Τι να κάνω; Να προσπαθήσω με το laptop η να μπω στον κόπο να συνδέσω το pc (ή και τίποτα από τα δύο).
 

Posted Wed 11 Jul 12 @ 9:38 am
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την κάρτα του laptop ούτε λόγο "έντασης" (το REC OUT είναι στην ουσία ένα Line Out που δεν "λογαριάζει" τι κάνεις με το Master του μίκτη) ούτε με την ποιότητα της εγγραφής.
Με on-board κάρτες ήχου τόσο σε laptop όσο και σε σταθερούς Η/Υ αυτό που χάνεις σε πιστότητα είναι σχεδόν αμελητέο. Χάνεις λίγο στις πολύ χαμηλές συχνότητες <50Hz και λίγο περισσότερο στις πολύ υψηλές >18Κ. Πρόσεξε, δεν χάνεις την πληροφορία. Χάνεις την πιστότητα της πληροφορίας σε σχέση με την πηγή. Όπως καταλαβαίνεις όμως στις συγκεκριμένες περιοχές η πολύ καλή πιστότητα δεν παίζει και τρομερό ρόλο για καθημερινές εφαρμογές ;)

Σημ:
Τα μοναδικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις είναι:
Α) Να δηλώσεις στο laptop σου (ανάλογα με τους drivers που έχει) οτι στην είσοδο έχεις συνδεδεμένο LINE και όχι MIC
B) Να παίξεις με το ρυθμιστικό έντασης ηχογράφησης έτσι ώστε όταν κάνεις μίξη (δηλαδή όταν και τα δύο upfaders είναι ανοιχτά στο τέρμα) η ηχογράφηση να μην παραμορφώνει!
Σημ2: Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης θα είναι σχετικά πιο "αδύναμο" σε ένταση απ' ότι θα περίμενες. Αυτό διορθώνεται μετά την εγγραφή με κάποιο πρόγραμμα όπως το Audacity είτε πειράζοντας απευθείας την γενική ένταση, είτε εφαρμόζοντας ένα gentle compression πάνω από τα περίπου -4.5db και κάνοντας κανονικοποίηση του αρχείου στη συνέχεια.
 

Posted Wed 11 Jul 12 @ 12:10 pm
kalispera paidia!

exw kai egw ena themataki exw ena midi controller (american audio versadeck) kai thelw na hxografisw ta set kai dn exw vrei kapoio tropo... tn syndew me to pc anoigw to virtual pataw to rec alla otan peirazw to volume fader sto virtual paramenei stathero me apotelesma na mhn akougontai swsta oi allages...

efxaristw polu!
 

Posted Wed 18 Jul 12 @ 6:59 am
epipleon thelw na prosthesw oti o controller den exei rec out
perimenw thn vohtheia sas...
efxaristw!
 

Posted Wed 18 Jul 12 @ 8:13 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Mporeis na "gyriseis" tin Versadeck se Midi mode. TO grafei sto manual , alla kai edw stin 2i selida http://www.virtualdj.com/forums/156753/VirtualDJ_Skins/Citronic_MPX10__American_Audio_Versadeck_Skin.html?search=versadeck&page=2

Se midi mode mporeis na kaneis REC eswterika. Tha prepei omws kai na allakseis to Sound setup se ..
Inputs None
Outputs ..Headphones
Sound card ..American Audio i ASIO i oti allo sou vgazei san epilogi.

Kalo tha einai an den kaneis RECORD na gyrizeis tin Versadeck pali se analogue mode me to Sound setup pou exeis idi.

Ennalaktika, an i konsola den exei oute REC output oute kai BOOTH (pgrama dyskolo, Booth prepei na exei), mporeis na pareis ena Splitter kai na odigiseis to master toso ston enisxyti sou oso kai sto Input tou ypologisti sou kai na kaneis ixografisi me to Audacity i kapoio allo antistoixo software.
 

Posted Wed 18 Jul 12 @ 1:50 pm
afto me to audacity ekana me volepse kalutera efxaristw polu dj dad na sai kala!
 

Posted Wed 18 Jul 12 @ 2:31 pm


(Old topics and forums are automatically closed)