Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Να τα πραγγειλω?

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

DjHrgeHome userMember since 2012
παιδες πειτε μου κατι...
εγω θελω ισα ισα ν απαιζω τν μουσικουλα μου σπιτι μου..κ αντε σε κανα παρτακι κανενος φιλου..μην φανταστητε τωρα..
λοιπον..
εχω βρει αυτα:
http://www.djmarket.gr/ηχεία-akiyama-300watt-p-2622.html
http://www.djmarket.gr/virtual-pc-dj-computer-deejay-american-vms2-p-2847.html

και σας ρωταω τα εξης:
1) να τα παραγγειλω απο εκει? ειναι εμπιστο σαιτ?
2) με αυτα ειμαι καλυμενος? δηλαδη μπορω να τα συνδεσω ολα μια χαρα? λαπτοπ, ηχεια, και κοντρολερ? η χρειαζεται να παρω τπτ παραπανω?
 

Posted Fri 29 Jun 12 @ 8:43 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
To katastima einai aksiopisto.

Den tha xreiasteis kati parapanw (ektos apo kalwdia vevaia).
Kalorizika :)
 

Posted Fri 29 Jun 12 @ 8:57 pm
alexmakPRO InfinityMember since 2009
stin idia timi iparxoune kai alla ixia autoenisxizomena.. oso gia to site einai comple.. dn the exeis kapio provlima..
 

Posted Sat 30 Jun 12 @ 6:28 am
DjHrgeHome userMember since 2012
χαιρομαι! :) ευχαριστω πολυ!
 

Posted Sat 30 Jun 12 @ 3:43 pm
Prin xareis sigourepsou oti i timi afora zeygari (2 Hxeia diladi) kai oxi 1.

Elpizo na min einai etsi , kai na sou ekopsa tin xara.
 

Posted Sat 30 Jun 12 @ 6:24 pm
Φυσικα και εννοει 1 ηχειο. Οποιος πουλαει ηχεια ζευγαρι ,ΠΑΝΤΑ το γραφει στο site του και εδω δε βλεπω να γραφει τιποτα τετοιο ,αρα ειναι μοναδα.
 

Posted Sat 30 Jun 12 @ 8:19 pm
Ego to ksero , gia to palikari to eipa , etsi gia na min eimai ego aytos pou tha tou ekove tin xara...
Tora eisai esy...xa xa xa
Plaka kanoume fysika , kai elpizo to palikari na to iksere , kai na min pesei apo ta synefa.
 

Posted Sun 01 Jul 12 @ 8:31 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Kalytera na sou kopei h xara apo tin arxi para na perimeneis dyo kai na sou erthei ena..
 

Posted Sun 01 Jul 12 @ 9:59 am
Καλησπερα σε ολη την παρεα εδω του φορουμ.Aσχολουμε εδω και 2 χρονια με το mobile djing σε διαφορα events (γαμου εκδηλωσεις κλπ.) και τοσο καιρο νοικιαζα ηχεια για τα διαφορα events.Αποφασισα λοιπον να αποκτησω το δικο μου ηχητικο συστημα με σκοπο να μπορω να καλυψω εκδηλωσεις για 300-350 ατομα.Εχω καταληξει σε αυτοενισχυζομενα ηχεια λογω μεταφορας.Τι γνωμη εχετε για τα παρακατω ηχεια; http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=14827&LANG=GR Προσωπικα τα θεωρω πολυ καλη επιλογη.Περιμενω και απο εσας τις αποψεις σας.
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 8:46 am
Είναι μια πολύ καλή επιλογή. Και αργότερα αν μπορέσεις να τα συνδυάσεις και με 2 sub της ίδιας σειράς θα είσαι ακόμα καλύτερα. ;)
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 10:06 am
Οντως με 2 sub μετεπειτα θα ειναι ενα ολοκληρωμενο συστημα.Μια ακομα ερωτηση.Χρησιμοποιω την vms4 και επειδη διαβασα οτι δν ειναι πολυ σωστο αλλα και επικινδυνο να την συνδεσω απ ευθειας με τα ηχεια εχω σκοπο να αγορασω και μια κονσολα μιξης ετσι ωστε 1ον να μην βαλω σε κινδυνο το ολο συστημα αλλα και 2ον να μπορω να συνδεσω κανα μικροφωνο η ακομα και οργανα πανω της.Εριξα μια ματια σε αυτην http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11569&LANG=GR και εχω καποιες αποριες.1ον Απ οτι καταλαβα η vms4 θα συνδεθει στην υποδοχη 2ΤΡ ΙΝ.Γραφει πανω σε αυτην την υποδοχη -10dbv.Aυτο σημαινει και απωλεια ενστασης.Γιατι εχει που εχει χαμηλη εξοδο θα χασω και αλλο;Μπορω να την συνδεσω στις εισοδους των μικροφωνων που ειναι και Xlr βυσματα;2ον αν συνδεσω την εισοδο των ακουστικων της vms4 με την εισοδο για monitor που λεει ο μικτης και τα ακουστικα τα συνδεσω στην επιλογη phones θα δω διαφορα εντασης η τζαμπα ο κοπος;Και κατι τελευταιο και ασχετο με τα παραπανω μπορω να αλλαξω τις εξοδους master και phones τις vms4 με της vms4.1 η να αλλαξω γενικα ολη την καρτα ηχου της με την αντιστοιχη της 4.1 η δν γινεται αυτο;Σας ζαλισα εεε;; :P
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 11:23 am
1. Αν την VMS την δουλεύεις σαν hardware μίκτη τότε δεν έχεις πρόβλημα να την συνδέσεις απ' ευθείας πάνω στα ηχεία σου.
2. Την VMS θα την συνδέσεις ή στα κανάλια 7+8 ή στα κανάλια 9+10. Αν θυμάμαι καλά σχεδόν όλες η Yamaha μπορούν να δεχτούν συνδέσεις TRS στα "καρφιά" οπότε αν θες balanced συνδέσεις θα συνδεθείς εκεί. Διαφορετικά θα συνδεθείς στα RCA
3. Το -10dbu σημαίνει τι έντασης σήμα περιμένει να δεχτεί η κονσόλα στις συγκεκριμένες εισόδους. Δεν σημαίνει οτι κάνει μείωση της έντασης κατά 10dbu!
4. ΟΧΙ δεν μπορείς να συνδέσεις την VMS στις εισόδους MIC. Η VMS βγάζει εξόδο LINE OUT ενώ οι υποδοχές εκεί είναι MIC IN!!!
5. Αυτό που λες δεν δουλεύει έτσι όπως το φαντάζεσαι. Το MONITOR δεν είναι είσοδος, είναι ΕΞΟΔΟΣ!!! Οπότε δεν μπορείς να συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών της VMS με την έξοδο MONITOR της κονσόλας. Μπορείς όμως να συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών στο 2TR IN και αφού ενεργοποιήσεις το 2TR in TO MONITOR να έχεις ακουστικά από εκεί (η συγκεκριμένη κονσόλα δυστυχώς δεν έχει PFL ανά κανάλι)
6. Όχι, Όχι, Όχι
7. Όχι!
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 11:47 am
Σε ευχαριστω πολυ για τις αμεσες και σημαντικες πληροφοριες σου!Πιστευεις θα εχω μεγαλη απωλεια εντασης αν την συνδεσω στα καναλια που μου ειπες.Και το λεω αυτο γτ εχω παρατηρησει οταν την συνδεω απ ευθειας με ενισχυτες εχω πολυ καλη ενταση ενω οταν περνω καναλι απο καποιον μικτη παρατηρω οτι εχει απωλειες.Σαν midi θα τον δουλευω γι αυτο και σκεφτομαι για αγορα μικτη.
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 12:00 pm
[quote=PhantomDeejay]
2. Την VMS θα την συνδέσεις ή στα κανάλια 7+8 ή στα κανάλια 9+10. Αν θυμάμαι καλά σχεδόν όλες η Yamaha μπορούν να δεχτούν συνδέσεις TRS στα "καρφιά" οπότε αν θες balanced συνδέσεις θα συνδεθείς εκεί. Διαφορετικά θα συνδεθείς στα RCA

Απ οτι καταλαβα μιλας για συνδεση κατω απο τα rca στα καρφια ακριβως απο κατω που λεει line Διπλα απο το Return!Eτσι δεν ειναι;
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 12:04 pm
Μπορείς πάντα να συνδέσεις την VMS σε κάποιο κανάλι όπως το 5/6 (από τα RCA της VMS στα καρφιά της Yamaha, UNBALANCED) ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς το Gain (ρύθμιση) του καναλιού. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτικός για να μην το παρακάνεις με το Gain και εισάγεις παραμόρφωση.
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 12:06 pm
DjTolias89 wrote :
PhantomDeejay wrote :

2. Την VMS θα την συνδέσεις ή στα κανάλια 7+8 ή στα κανάλια 9+10. Αν θυμάμαι καλά σχεδόν όλες η Yamaha μπορούν να δεχτούν συνδέσεις TRS στα "καρφιά" οπότε αν θες balanced συνδέσεις θα συνδεθείς εκεί. Διαφορετικά θα συνδεθείς στα RCA


Απ οτι καταλαβα μιλας για συνδεση κατω απο τα rca στα καρφια ακριβως απο κατω που λεει line Διπλα απο το Return!Eτσι δεν ειναι;


Ναι. Αλλά μόνο αν είναι είσοδοι TRS (Balanced)

Υ.Γ.:
TRS= Tip, Ring, Sleeve = Βύσμα τύπου "στερεοφωνικό καρφί" που λειτουργεί σαν είσοδος BALANCED (X L R)
XLR= Χ(γείωση), Live, Return = σύνδεση balanced. Συνήθως γίνεται με βύσματα τύπου "Canon" (πλέον έχει επικρατήσει ο όρος XLR) τριών pin
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 12:07 pm
Μoνο τα καναλια 1 και 2 ειναι balanced τα καρφια κατω απο τις εισοδους μικροφωνων απ οτι διαβασα στο manual της.Και θελω balanced να την συνδεσω.αν την συνδεσω σε unbalanced θα εχω προβληματα;Εχεις να μου προτινεις καποιον αλλον τετοιο μικτη γι αυτην την περισταση;
 

Posted Tue 03 Jul 12 @ 12:15 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
xoris na exo diabasei analytika olla ta prohgoumena, gia to thema tou balanced / unbalanced.
Den yparxei tipota kako na exeis unbalanced syndesi otan oi apostaseis einai mikres px 1-2 metra, opos otan exeis ton enisxyti dipla sou ston idio xwro.
To unbalanced sima epibaletai kai einai monodromos otan exeis na steileis line level shma se megalyteres apostaseis px se autoenisxyomena hxeia h se stage (gia live).
Proxtes pou epaiksa kapou, kai eno eixa ola ta kalodia mazi mou protimisa gia eukolia na syndeso me ana aplo rca, efoson o enisxitis htan dipla mou.
 

Posted Wed 04 Jul 12 @ 10:59 am
Φιλε apopsis balanced θελω να συνδεσω την vms4 με την yamaha.Η εξοδος στα αυτοενισχυζομενα ειναι balanced.Αλλα εφοσον μου λες οτι για 1-2 μετρα δν υπαρχει προβλημα τοτε οκ.Αν και αρχιζω να το ξανασκεφτομαι για τετοιου ειδους κονσολα και τυνω προς κανενα επαγγελματικο 2καναλο μικτη.Μια αλλη ερωτηση αν π.χ. καει η καρτα ηχου της vms4 λογικα δεν θα μπορω να χρησιμοποιησω τις εξοδους της για να στειλω σημα σε ενισχυτη η αυτοενισχυζομενο ετσι δεν ειναι;Μιλαω για περιπτωση βλαβης για να ξερω πως να στησω ενα back-up συστημα.
 

Posted Wed 04 Jul 12 @ 4:40 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Το να σου καει η καρτα ηχου δεν ειναι το πιο πιθανο που μπορει να σου συμβεί... πιο πολυ να ανησυχείς για τους σκληρους δισλους, ηχεια / ενισχυτες, κανενα τροφοδοτικό, τετοια πραγματα. ..
 

Posted Wed 04 Jul 12 @ 5:47 pm


(Old topics and forums are automatically closed)