Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

γεια σας παιδια,και καλως σας βρηκα.
ειμαι στην σκεψη της αγορας μιας κονσολας που λεγεται ddj-ergo και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το προγραμα virtual dj

1)με ποιον τροπο κανω backup το προγραμμα,ετσι ωστε σε περιπτωση που παθαινει κατι το laptop και χρειαστει φορματ,να περασω τις playlist των τραγουδιων που εχω φτιαξει οπως ητανε?δηλαδη να γινουν ολα οπως πρωτα.
2)υπαρχει φορματ με καλη ποιοτητα οπως τα mp3 με μικροτερη ομως χωριτικοτητα ετσι ωστε να χωρανε περισσοτερα τραγουδια στον δισκο του laptop?
3)τι σημαινει αριστερα το genre και τι αποθηκευονται εκει?
4)υπαρχει καποιο τηλεφωνο στην ελλαδα με καποιον που γνωριζει το προγραμμα,σαν τεχνικη υποστηριξη ετσι ωστε αμα χρειαστουμε κατι να τηλεφωνησουμε????

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

 

Posted Sat 11 Feb 12 @ 11:10 am
εχω windows 7 και κονσολα numark mixtrack pro και δεν μπορω να ακουσω και απο τα ηχεια του pc και απο τα ακουστικα το αλλο τραγουδι. τι ρυθμιση πρεπει να κανω? ευχαριστω!!
 

Posted Sun 12 Feb 12 @ 7:04 am
DJCOSICOSI wrote :
γεια σας παιδια,και καλως σας βρηκα.
ειμαι στην σκεψη της αγορας μιας κονσολας που λεγεται ddj-ergo και θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις σχετικα με το προγραμα virtual dj

1)με ποιον τροπο κανω backup το προγραμμα,ετσι ωστε σε περιπτωση που παθαινει κατι το laptop και χρειαστει φορματ,να περασω τις playlist των τραγουδιων που εχω φτιαξει οπως ητανε?δηλαδη να γινουν ολα οπως πρωτα.
2)υπαρχει φορματ με καλη ποιοτητα οπως τα mp3 με μικροτερη ομως χωριτικοτητα ετσι ωστε να χωρανε περισσοτερα τραγουδια στον δισκο του laptop?
3)τι σημαινει αριστερα το genre και τι αποθηκευονται εκει?
4)υπαρχει καποιο τηλεφωνο στην ελλαδα με καποιον που γνωριζει το προγραμμα,σαν τεχνικη υποστηριξη ετσι ωστε αμα χρειαστουμε κατι να τηλεφωνησουμε????

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!


1) Για το πρόγραμμα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να έχεις backup. Για όλα τα υπόλοιπα κάνεις backup δύο πράγματα: Α) Τον φάκελο "VirtualDj" που βρίσκεται μέσα στον φάκελο "Τα έγγραφά μου" και Β) Τα αρχεία "VirtualDj Local Database.XML" που βρίσκονται στο root κάθε δίσκου σου (πλην του C:)

2) Format με μικρότερο όγκο δεδομένων και καλύτερη ποιότητα ήχου από το mp3 υπάρχει μεν αλλά δεν χρησιμοποιείται στην πράξη για διάφορους λόγους.
Γενικά καλό είναι να μην φορτώνεις τον δίσκο του laptop αλλά να χρησιμοποιείς ένα εξωτεροκό σκληρό δίσκο. Έτσι, για format εγώ θα σου έλεγα να μείνεις στα mp3 και μόνο αν έχεις "πόρωση" με την ποιότητα του ήχου να χρησιμοποιήσεις FLAC εφόσων κάνεις ο ίδιος RIP τα CD σου, ή τα βρίσκεις έτσι σεην πρωτογενή αγορά.

3) Το Genre σημαίνει "Μουσικό Γένος". Εκεί το VirtualDj συγκεντρώνει αυτόματα και κατηγοριοποιεί όλα τα μουσικά γένη που βρίσκει στα tags των τραγουδιών σου. Σε μία καλά οργανωμένη μουσική βιβλιοθήκη εκεί θα πρέπει να δεις υπκατηγορίες τύπου "Disco", "Rock", "POP", "Reggae", "RNB", "RAP", "Club", "Salsa" κτλ

4) Επίσημος "αντιπρόσωπος" στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως δύο έλληνες (απο εδώ, απο την Ελλάδα) που δουλεύουν στο support και στο chat του VirtualDj οπότε μπορείς να έχεις επίσημη τεχνική υποστήριξη και βοήθεια στα ελληνικά. Επίσης το VirtualDj έχει μια αρκετά μεγάλη (για τα δεδομένα προγραμμάτων για dj) κοινότητα εδώ, με αρκετά δραστήρια και τακτικά μέλη. Οπότε μπορείς να πάρεις και αρκετή βοήθεια και γνώση απο αυτό εδώ το forum.

 

Posted Sun 12 Feb 12 @ 12:35 pm
chilinik1 wrote :
εχω windows 7 και κονσολα numark mixtrack pro και δεν μπορω να ακουσω και απο τα ηχεια του pc και απο τα ακουστικα το αλλο τραγουδι. τι ρυθμιση πρεπει να κανω? ευχαριστω!!


Θα σε παρακαλούσα
Α) να ανοίξεις ένα δικό σου νήμα καθώς αυτό που ρωτάς είναι άσχετο με αυτό που ρωτάει αυτός που δημιούργησε το υπάρχον, και

Β) να ενημερώσεις το profil σου με το σειριακό αριθμό του προγράμματος σου.

Ευχαριστώ!
 

Posted Sun 12 Feb 12 @ 12:38 pm
ευχαριστω για τις απαντησεις!
τωρα να ρωτησω κατι αλλο...
εχω στην δουλεια μου οπου εχω αρκετο ελευθερο χρονο κατεβασει το virtual dj free,επειδη εχω χρονο στην δουλεια,ριπαρω cds καθομαι και φτιαχνω τους τιτλους,τα βpm,και διαφορα αλλα στοιχεια για καθε τραγουδι.
οταν γυρναω σπιτι και παρω την κονσολα με το λαπτοπ,θα θελω να περναω τα ηδη φτιαγμενα τραγουδια στο λαπτοπ και να μην χανονται ολα αυτα που εχω φτιαξει απο την δουλεια,επισης στο λαπτοπ θα εχω ηδη καμια 1000 τραγουδια που σιγα σιγα θα φτιαχνω τα cue τους.
το θεμα λοιπον το βασικο ειναι,
1)εφοσον σε καποια τραγουδια που θα προυπαρχουν στο λαπτοπ και που σιγα σιγα θα φτιαχνω τα cue τους,θα φτιαξει το προγραμμα μια database με αυτα τα cue (στο λαπτοπ)
σκεφτομουν λοιπον οτι και στη δουλεια το προγραμμα θα φτιαξει μια database με τις ρυθμισεις που θα κανω στα τραγουδια που θα φτιαχνω στη δουλεια(στο σταθερο)
το σκεπτικο μου ειναι να αντιγραφο την database απo την δουλεια στο λαπτοπ και να ειναι ολα καλα (αν ειναι δεν το γνωριζω αυτο,και το ερωτω!)
το ερωτημα μου ειναι οτι αν μεταφερω την database της δουλειας στο λαπτοπ,δεν θα αντικαταστει την ηδη database με τα φτιαγμενα cues που ηδη θα εχω στο λαπτοπ,αρα θα χαθουνε ολες οι ρυθμισεις που δουλευω απο το λαπτοπ απευθειας?
ελπιζω να εγινα κατανοητος και να μου απαντησετε τι κανω για ολο αυτο?

 

Posted Sun 12 Feb 12 @ 2:37 pm
Έχουμε και λέμε:

1) Όσον αφορά τραγούδια που υπάρχουν σε εσωτερικούς δίσκους ή στον δίσκο συστήματος (C:\) ναι θα έχεις πρόβλημα. Θα πρέπει να ενώσεις τις δύο βάσεις δεδμένων. Αυτό γίνεται σχετικά εύκολα με ένα καλό text editor όπως το Notepad++

2) Όσον αφορά εξωτερικούς δίσκους δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Το VDJ θα ενημερώνει την database που υπάρχει στο root του εξωτερικού δίσκου και έτσι οι πληροφορίες θα φαίνονται σωστές και ατους δύο υπολογιστές. Αυτός είναι ένας απο τους λόγους που σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο.

3) Αν χρειαστείς βοήθεια στο πως να ενώσεις δύο database πες μας να σου πούμε.
 

Posted Sun 12 Feb 12 @ 4:04 pm
μαλιστα,το θεμα ειναι οτι μαλλον θα δουλεψω με εσωτερικους,γιατι εχω καποια κατηγοροποιημηνα τραγουδια που θα τα περασω κατευθειαν στο εσωτερικο του λαπτοπ,αρα θα με ενδιεφερε να μαθω πως ενωνονται δυο database,αν δεν ειναι χρονοβορο γιατι πρεπει να το κανω σχεδον καθε μερα,που θα προσθετω νεα τραγουδια στο λαπτοπ.
πιστευω μια καλη ιδεα θα ητανε το virtual dj να αποθηκευε ολες τισ αλλαγες του τραγουδιου πανω στο τραγουδι ετσι ωστε οπου και να πηγαινε το τραγουδι να ειχε "πανω" του τις αλλαγες.
κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι οτι,πρεπει η ιδια διαδρομη που εχουν τα κοματια στο σταθερο,να γινει και στο λαπτοπ?
δηλαδη εχω ενα κοματι στο επιφανεια εργασιας,νεος φακελος,λαικα,κιαμος,πρεπει και στο λαπτοπ να το εχω ακριβως στην ιδια διαδρομη??
ευχαριστω
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 1:13 am
επισης ενα αλλο ερωτημα ειναι οτι αμα παω στην λυση με τον εξωτερικο σκληρο οπως ειπατε(το μονο που φοβαμαι στον εξωτερικο ειναι οτι επειδη ειναι μεσω usb καλωδιου,αν υπαρξει κολημα η καθυστερηση σε καποιο τραγουδι),θα μπορω μεταφεροντας το απο το σταθερο στο λαπτοπ,να ενημερωνει μονο του την database και να αποθηκευει τις αλλαγες και απο τα 2 pc?
αν το κανει αυτο ειναι η πιο ευκολη λυση,απλα θελω να ξερω αν τα κοματια πρεπει να ειναι στην ιδια διαδρομη,και αν αλλαχτει καποιοσ φακελοσ τι γινεται?
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 1:18 am
Λοιπόν:
1) Για τους εσωτερικούς δίσκους ΝΑΙ πρέπει τα τραγούδια να έχουν την ίδια διαδρομή.
Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι οτι η "Επιφάνεια εργασίας" για παράδειγμα μπορεί να είναι διαφορετική διαδρομή για κάθε υπολογιστή.
Για παράδειγμα:
"C:\Users\Desktop PC User Name\Desktop"
"C:\Users\Laptop PC User Name\Desktop"
"C:\Documents And Settings\Windows XP User Name\Desktop"
Οπότε στην περίπτωση που επιμείνεις με εσωτερικούς δίσκους ή θα πρέπει να έχεις το ίδιο λειτουργικό και το ίδιο username και στους δύο υπολογιστές, ή θα πρέπει να ξεχάσεις όλους τους ειδικούς φακέλους και να δημιουργήσεις π.χ. ένα κεντρικό φάκελο σε κάθε δίσκο (π.χ. C:\Music) ώστε να έχεις το ίδιο path και στους δύο υπολογιστές.

2) Είναι πολιτική του VirtualDj να ΜΗΝ τροποποιεί τα αρχεία σου με κανένα τρόπο χωρίς δική σου ΚΑΘΑΡΗ εντολή, και πολύ περισσότερο να μην το κάνει μαζικά. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση για την ώρα το VirtualDj να αποθηκεύσει κάποιες απο τις πληροφορίες του στα tags των τραγουδιών.

3) Χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν εξωτερικούς σκληρούς δίσκους χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορώ να γράψω ολόκληρο κείμενο για ποιο λόγο μάλιστα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς εξωτερικό δίσκο αντί για τον εσωτερικό δίσκο laptop.

4) Θα σου ξεκαθαρίσω πως δουλεύει το VirtualDj όσων αφορά την βάση δεδομένων:
Α) Υπάρχει μία "Master" βάση δεδομένων στον φάκελο "VirtualDj" εντός του φακέλου "My Documents". Αυτή η βάση κρατάει βασικές πληροφορίες όπως την σειρά οργάνωσης των φακέλων σου, τους εικόνικούς φακέλους, τα φίλτρα σου, κτλ. Επίσης κρατάει και πληροφορίες για όσα τραγούδια βρίσκονται στον δίσκο C:
B) Σε κάθε επιπλέον δίσκο ή μέσο αποθήκευσης ανεξαρτήτως απο το εαν είναι εσωτερικός ή εξωτερικός σκληρός δίσκος, usb flash drive, memory card κτλ το VirtualDj δημιουργεί μία βάση στο root του δίσκου. Δημιουργεί μία βάση ΣΕ ΚΑΘΕ δίσκο. Αυτή η βάση κρατάει τις πληροφορίες που αφορούν τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου.
Το VirtualDj είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να "προσθέτει" όλες τις διαθέσιμες βάσεις που βρίσκει σε μία "εικονική" βάση που χρησιμοποιεί. Έτσι, την ώρα που παίζες η βάση δεδομένων του προγράμματος είναι το άθροισμα της βάσης του C: (ακόμα κι αν δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι σ' αυτή) με όλες τις υπόλοιπες τοπικές βάσεις των δίσκων. Όταν παίζεις ένα τραγούδι το VirtualDj τροποποιεί αυτόματα την σωστή βάση με τις πληροφορίες που χρειάζεται (π.χ. αυξάνει το playcount, ενημερώνει το last played και αποθηκεύει τυχόν αλλαγές στα cue-points)
Αυτό το σύστημα επιτρέπει στο VirtualDj να χειρίζεται με "φορητό" τρόπο την βάση του και τα διαθέσιμα τραγούδια.
Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, μπορώ π.χ. να έρθω στο μαγαζί που παίζεις και στην μέση της βραδιάς να αποσυνδέσω τον δικό σου εξωτερικό σκληρό δίσκο (με το VirtualDj ανοιχτό και να παίζει μουσική) να συνδέσω τον δικό μου, και να συνεχίσω να παίζω στην θέση σου. Όλες οι πληροφορίες των δικών μου τραγουδιών θα εμφανιστούν άμεσα στο πρόγραμμα και θα είναι άμεσα προσβάσιμες. Χωρίς καν επαναλαμβάνω να χρειαστεί να κλείσει το πρόγραμμα!!!

5) Όσον αφορά την ένωση των database: Είναι μεν μια εύκολη σχετικά διαδικασία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο εύκολη ώστε να την κάνεις κάθε μέρα. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να γίνει κάθε μέρα. Αν υποθέσουμε οτι 2 υπολογιστές συγχρονίσουν μία φορά τα τραγούδια τους και την βάση τους, τότε το να ενημερώνεις την μουσική σου συλλογή είτε απο τον ένα υπολογιστή είτε απο τον άλλο είναι πολύ εύκολο και δεν χρειάζεται συνένωση των βάσεων αρκεί να την ενημερώνεις απο ένα υπολογιστή την φορά.

6) Υπάρχεις και ένας έμμεσος τρόπος να συγχρονίσεις δύο υπολογιστές χωρίς να χρειαστεί να κάνεις συνένωση των βάσεων δεδομένων:
Μέσα σπό το πρόγραμμα (το VirtualDj) επιλέγεις τους καινούργιους φακέλους και τους αντιγράφεις σε ένα εξωτερικό δίσκο. Το πρόγραμμα ΑΥΤΟΜΑΤΑ μαζί με τα τραγούδια θα αντιγράψει και τις πληροφορίες που τα αφορούν στην τοπική βάση του εξ. δίσκου. Στη συνέχεια στον δεύτερο υπολογιστή αφού ανοίξεις το πρόγραμμα και συνδέσεις το πρόγραμμα, επιλέγεις πάλι ΜΕΣΑ απο το VirtualDj τους φακέλους του εξωτερικού δίσκου και τους αντιγράφεις στον νέο υπολογιστή. Το VirtualDj πάλι αυτόματα θα αντιγράψει και τις πληροφορίες της database.
Αυτή η διαδικασία βολεύει για ολόκληρους φακέλους, αλλά δεν είναι πρακτική όταν ενημερώνεις με 5-6 τραγούδια π.χ φακέλους που έχουν 200 και 300 τραγούδια...
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 2:09 am
7) Για να κάνεις συνένωση δύο βάσεων χρειάζεται να κάνεις τα εξής:
1) Ανοίγεις τις δύο βάσεις με ένα καλό text editor. Προτείνω το Notepad++ πού είναι open source και free.
2) Απο την πρώτη βάση (αυτή του PC που ενημερώνεις) διαγράφεις το footer του αρχείου XML δηλαδή την τελευταία γραμμή
</VirtualDJ_Database>

3) Απο την δεύτερη βάση (δηλαδή απο αυτή που έχει τις νέες πληροφορίες) σβήνεις το header του αρχείου XML δηλαδή τις δύο πρώτες γραμμές
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<VirtualDJ_Database Version="705">

4) Αντιγράφεις (copy-paste) όλα τα περιεχόμενα του δεύτερου αρχείου στο ΤΕΛΟΣ του πρώτου
5) Αποθηκεύεις το πρώτο αρχείο.

Για "παρθένες" βάσεις δεδομένων αυτό είναι μια απλή και "εύκολη" διαδικασία. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι δύο βάσεις που συνενώνεις έχουν μέσα τους πληροφορίες για εικονικούς φακέλους, παρακολουθούμενους φακέλους και φίλτρα (Virtual Folders, Favorite Folders, Filter Folders)
Καταλαβαίνεις πιστεύω οτι με την παραπάνω διαδικασία καταλήγεις με το να έχεις διπλοεγγραφές για εικονικούς φακέλους κτλ. και θα πρέπει να καθαρίσεις την βάση σου.

Σε κάθε περίπτωση τόσο πριν την συνένωση όσο και αμέσως μετά θα πρέπει να κάνεις "Check-Clean-Fix" των βάσεων δεδομένων μέσα απο το VirtualDj.
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 2:20 am
Ξέχασα μόνο να αναφέρω οτι όσον αφορά τους εξωτερικούς δίσκους το VirtualDj αγνοεί (παρόλο που το αποθηκεύει) το γράμμα του δίσκου. Έτσι παρότι σε ένα υπολογιστή ο εξ. δίσκος μπορεί να πάρει το γράμμα E: και σε ένα άλλο το γράμμα F: ή G:, η βάση δεδομένων θα λειτουργεί κανονικά και το πρόγραμμα θα διαβάζει και θα φορτώνει τα τραγούδια κανονικά.
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 2:25 am
τελικα μετα τις απαντησεις σου θα καταληξω τελικα να εχω εξωτερικους και μαλιστα δυο,εναν για mp3 και εναν για video
κατι τελευταιες ερωτησεις.
σε περιπτωση που χαλασει ο εξωτερικος,τι πρεπει να εχω κανει backup για να μην χασω τιποτα?την database που θα φτιαχτει στον εξωτερικο μονο η και αυτην που ειναι στο c?
και επειδη σκεφτομαι για αγορα λαπτοπ,θα παιζω και video,καραοκε,τραγουδια,θα ηθελα να μου πειτε μερικα χαρακτηριστικα,πχ να εχει εξοδο hdmi,ποση μνημη,καρτα γραφικων,κλπ...
ευχαριστω
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 2:35 am
Για τον εξωτερικό δίσκο απλά θα κάνεις backup ολόκληρο τον δίσκο. Επίσης δεν βλέπω τον λόγο να χρησιμοποιήσεις δύο δίσκους. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα εξωτερικό δίσκο 1TB ο οποίος για την ώρα μου είναι υπεραρκετός και στον οποίο έχω τόσο μουσική όσο και video clips και karaoke. Σημασία δεν έχει η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Δεν πιστεύω δηλαδή οτι χρειάζεσαι 125.000 τραγούδια για παράδειγμα... Προσωπικά έχω γύρω στις 40.000 και είναι υπεραρκετά! (Παίζω και πολλά διαφορετικά μουσικά είδη. Διαφορετικά θα μπορούσα να έχω και τα μισά...)

Για laptop θα σου έλεγα οτι σχεδόν οποιοδήποτε laptop της σημερινής εποχής είναι υπεραρκετό. Παρόλα αυτά πρόσεξε τα υπόλοιπα:

1) HDMI: Καλό, χρυσό και άγιο, αλλά δεν ξέρω και πολλά μαγαζιά που να διαθέτουν projectors με είσοδο HDMI. Επίσης δεν ξέρω και πολλά μαγαζιά που να διαθέτουν τρόπο σύνδεσης σε τηλεόραση μέσω HDMI. Το μήκος του καλωδίου HDMI δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Έτσι τα περισσότερα μαγαζιά ακόμα διαθέτουν συνδέσεις s-video για τις τηλεοράσεις και τους projectors τους. Σε μερικές περιπτώσεις διαθέτουν και συνδέσεις D-SUB για τους projectors. Οπότε προσωπικά θα προτιμούσα να πάρω κάτι που να έχει τουλάχιστον εξόδους D-SUB ή DVI και S-Video. Αν βρεις κάτι που να έχει και τα τρία (D-SUB ή DVI και S-Video και HDMI) ακόμα καλύτερα
2) Κάρτα γραφικών: Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχει την δική της μνήμη και να μην είναι shared με την RAM. Επίσης καλό θα είναι να πάρεις laptop που να έχει ανεξάρτητη GPU και να μην στηρίζεται η κάρτα γραφικών στην "ενσωματωμένη" GPU των επεξεργαστών τεχνολογίας i3,i5,i7.
Καλό θα είναι επίσης να προτιμήσεις κάτι σε ATI καθώς τον τελευταίο καιρό οι drivers της N-Vidia έχουν κάποια θεματάκια. Video RAM οτιδήποτε πάνω απο 512MB είναι αρκετό!
3) RAM: Αν και μπορείς να παίξεις απροβλημάτιστα με 2GB RAM θα σου έλεγα οτι όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Ειδικά αν έχεις σκοπό να παίζεις video υψηλής ανάλυσης και να χρησιμοποιείς περισσότερα απο 2 decks, τα 4GB είναι μια καλή μέση λύση. Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα τότε πάρε και 8GB.
4)CPU: Προτίμησε intel. Όχι οτι οι AMD είναι κακοί. Πολλές φορές όμως τα chipset των AMD έχουν διάφορα θέματα με τον ήχο και εφαρμογές που εξαρτώνται τρομερά απο το latency. Αν διαθέτεις τα χρήματα πάρε έναν i5.
5) Οθόνη: Καταλαβαίνω οτι τα μικρά laptop μεταφέρονται πιο εύκολα και είναι πιο βολικά, αλλά δες το κι απο την άλλη πλευρά. Θα τοποθετήσεις αυτό το laptop σε μία απόσταση απο εσένα και λογικά η οθόνη του θα απέχει απο μισό μέτρο μέχρι 75cm απο το κεφάλι σου. Θα πρέπει να μπορείς να δεις εύκολα τι συμβαίνει και να βρίσκεις εύκολα αυτό που θες χωρίς να σκύβεις όλη την ώρα στην οθόνη. Και αντιαισθητικό είναι, και την μέση σου θα καταπονήσεις ακόμα περισσότερο, και τα μάτια σου θα κουράσεις. Οπότε εγώ θα σου προτείνω να κινηθείς σε μεγάλες διαστάσεις, τουλάχιστον 17' ή 19' ή ακόμα και 21'. Ναι ένα laptop με τέτοια οθόνη και μεγάλο και βαρύ θα είναι αλλά όταν αγοράζουμε κάτι για μια δουλειά πρέπει πρώτα απ' όλα να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά άνετα και ξεκούραστα.

Επιπρόσθετα:
1. Οτι μα οτι laptop κι αν αγοράσεις το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις θα είναι να απεγκαταστήσεις όλο το bloatware που θα έχει.
2. Θα πρέπει να βελτιστοποιήσεις το λειτουργικό για εφαρμογές ήχου και να ελαχιστοποιήσεις το latency
3. Θα χρειαστείς εκτός απο την ERGO και το VirtualDj PRO Full καθώς η LE που έχει η συσκευασία της ERGO δεν σου επιτρέπει να παίξεις video clip και karaoke σε πλήρη οθόνη σε δεύτερη έξοδο.
4. Για την αγορά του VirtualDj PRO Full θα έχεις κάποια καλή έκπτωση άμα κάνεις resister το serial number της LE που θα πάρεις με το ERGO. Οπότε, πρώτα αγόρασε την κονσόλα και μετά κάνε αναβάθμιση στην Full έκδοση.
5. Οι χρήστες του VirtualDJ PRO Full δικαιούνται δωρεάν αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα (πέρα απο τα άλλα προνόμια όπως plug-ins, skins, κτλ)
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 3:35 am
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.μπορεις λιγο να μου εξηγησεις τι εννοεις λεγοντας
bloatware
και
latensy?
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 4:24 am
Bloatware = Όλα εκείνα τα άχρηστα προγράμματα που έρχονται προ-εγκατεστημένα με τα laptop και είτε είναι αχρείαστα είτε πολλές φορές φορτώνουν στην μνήμη κατά την εκκίνηση και επιβαρύνουν το σύστημά σου. Ειδικά τα laptop της HP είναι πρωταθλητές σ' αυτό!

Latency = Καθυστέρηση. Γενικά με τον όρο αυτό εννοούμε είτε τον χρόνο που κάνει ο ήχος να ακουστεί απο τα ηχεία απο την ώρα που εμείς θα πατήσουμε το κουμπί (οπότε μιλάμε για το latency της κάρτας ήχου και ο χρόνος μετριέται σε milliseconds) είτε για τον χρόνο που κάνει μία διεργασία να εξυπηρετηθεί απο την CPU (οπότε μιλάμε για DPC Latency και ο χρόνος μετριέται σε microseconds όπου 1000 microseconds = 1millisecond)
Και τα δύο αυτά νούμερα είναι σημαντικά όταν έχουμε να κάνουμε με εφαρμογές που παίζουν ήχο σε real-time. Για το Audio Latency τιμές μεταξύ 5 έως 12 milliseconds θεωρούνται άκρως ικανοποιητικές (τα περισσότερα CDJ της Pioneer έχουν latency 8milliseconds για παράδειγμα) ενώ για το DPC Latency πρέπει να έχουμε τιμές κάτω από 300microseconds με επιθυμητές τιμές κάπου κοντά στα 80.
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 7:34 am
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
PhantomDeejay wrote :

2) Κάρτα γραφικών: Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να έχει την δική της μνήμη και να μην είναι shared με την RAM. Επίσης καλό θα είναι να πάρεις laptop που να έχει ανεξάρτητη GPU και να μην στηρίζεται η κάρτα γραφικών στην "ενσωματωμένη" GPU των επεξεργαστών τεχνολογίας i3,i5,i7.
Καλό θα είναι επίσης να προτιμήσεις κάτι σε ATI καθώς τον τελευταίο καιρό οι drivers της N-Vidia έχουν κάποια θεματάκια. Video RAM οτιδήποτε πάνω απο 512MB είναι αρκετό!


Nvidia kai ksero pswmi. Meta apo arketo xrono sto support (chat kai tickets) mporw na pw oti sxedon ola ta provlimata sxetika me to video yparxoun se ypologistes me Intel Graphics kai ATI. Mporei oxi ola ta montela, alla siugoura den ypirkse oute enas me Nvidia me thema sto video.


 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 11:58 am
Αν και θα μπορούσα να διαφωνήσω καθότι έχω NVidia με προβλήματα στο video και Ati χωρίς προβλήματα, εσύ είμαι σίγουρος οτι θα ξέρεις καλύτερα και οτι εγώ μάλλον έχω πέσει στις ιδιάζουσες περιπτώσεις!!! ;)

Οπότε, Laptop με NVidia!
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 12:21 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ki egw ATI exw kai paizw xwris provlimata video edw kai ena xrono. Alla anaferomai sta teleutaia montela, pou profanws tha agorasei ena apo auta. Eidika ta legomena 2is genias, osa exoun Intel HD Graphics kai ATI exoun sovaro provlima me tous drivers, me apotelesma to video na paizei san kare-kare.
Apo tin alli meria akoma kai oi pio teleutaies kartes nvidia me enimerwmenoun drivers paizoun xwris provlimata.
 

Posted Mon 13 Feb 12 @ 12:36 pm
θελω να ρωτησω, για να γινεις premium member πρεπει να δινεις 10 ευρω καθε
μηνα και αν δεν εισαι premium member πως μπορεις να εχεις ηχο απο το you
tube στον υπολογιστη με το virtual να τρεχει
 

Posted Tue 14 Feb 12 @ 5:59 am
Ήχο απο το YouTube?

Είμαστε σοβαροί;;; Ακόμα και επίσημα τραγούδια σε HD από το VEVO ενώ έχουν γ@μ@τη ανάλυση στην εικόνα έχουν πειραγμένο και υπερσυμπιεσμένο ήχο...
Ένας απο τους λόγους που δεν μου αρέσει το streaming είναι οτι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις την ποιότητα του ήχου που θα ακούσεις. Ακόμα κι αν απ' τα ακουστικά σου ακούγεται "καλά", ο "αέρας" είναι ο τελικός κριτής και τότε είναι αργά...

Είμαι πιο θετικός σε υπηρεσίες που παρέχουν μια "εγγύηση" για την ποιότητα ήχου των κομματιών τους (πχ Grooveshark) αλλά και πάλι είμαι επιφυλακτικός.

Τεσπα... ο καθένας όπως βολεύεται...

Υ.Γ.:
Δεν ξέρω να σου απαντήσω αν και πως γίνεται να παίξεις ήχο απο το YouTube γιατί είμαι κατά του streaming. Ίσως να υπάρχει τρόπος και να τον ξέρουν κάποια απο τα άλλα παιδία (Dj Dad, Apopsis) όποτε περίμενε και την δική τους απάντηση...
 

Posted Tue 14 Feb 12 @ 10:17 am
19%