Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 90

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

theologos3 wrote :
Θα ήθελα να σας μεταφέρω μια εμπειρία μου που μας ενδιαφέρει όλους.
Πριν μερικές μέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα απο ιδιοκτήτη ενός παραθαλάσσιου μπαρ της πόλης μου ο οποίος μου ζήτησε να παίξω το ίδιο βράδυ, αν μπορούσα, γιατί τον κρέμασε ο dj και είχε οργανώσει ελληνική βραδιά.
Οκ του λέω και αφού συζητήσαμε περί μουσικής φτάνουμε στο επίμαχο σημείο του μεροκάματου. Ο διάλογος έχει ως εξής...

-Θα έρθεις στις 9 και θα μείνεις ως τις 3, αν εχει κόσμο θα φύγεις και θα αναλάβω εγώ. Τι πόσο θέλεις για να παίξεις?
-70 euro και θα κάτσω μέχρι το τέλος, δεν έχω πρόβλημα.
-ειναι πολλά, στο δικό μου dj δίνω 20 euro και παίζει απο τις 5 το απόγευμα ως τις 1 το βράδυ, εσένα θα σου δώσω 30
-δεν γίνεται αυτό, δώσε μου τουλάχιστον 60
-και πάλι ειναι πολλά.....
-τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να έρθω, σε ευχαριστώ για την προτίμηση πάντως
-οκ αλλα αν δεν έχεις τίποτε άλλο να κανεις το βράδυ δεν νομίζω να σου κάτσουν άσχημα τα 30 euro και να ξέρεις......δεν θα το πω σε κανένα για μην σου χαλασω την πιάτσα.....

Τα συμπεράσματα δικα σας....
Εννοείται πως δεν πήγα.

Θέλω μόνο να πω στα νέα παιδιά που θα διαβάσουν το ποστ......πως οι περισσότεροι εδώ κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο ή καλύτερα να το πω νυχτοκάματο γιατί εχει διάφορα.
Αν είσαι νεος και δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου μην πας στα μαγαζιά με 20 euro , αν το κάνεις για φιγούρα στους φίλους ακόμη χειρότερα. Αν έχεις σκοπό να γίνεις επαγγελματίας τότε θα το βρεις μπροστά σου, πως θα πας το άλλο καλοκαίρι να του ζητήσεις έστω 50? Επίσης κάνεις κακό στους είδη επαγγελματίες dj που πολλοί ζουν μόνο απο αυτό.
Πριν 3 χρόνια στα μπαρ και στα clup τα νυχτοκάματα ήταν απο 60 εώς 100 χαλαρά.
Κάποτε τα μαγαζιά πλήρωναν ακόμη ένα μισθό για να αγοράσουν cd και είχαν όλο τον εξοπλισμό, ακόμα και ακουστικά. Τώρα δεν έχουν ούτε cdplayer, τόσο καλα! Τα θέλουν όλα απο εμάς και τσάμπα. Όχι βρε παιδιά.
Συγνώμη για την φλυαρία , αυτό έτσι κ αλλιώς ειναι ένα θέμα που εχει συζητηθεί ξανά εδώ, αλλα καλό ειναι που κ που να θυμόμαστε κάποια πράγματα.
Εύχομαι σε όλους καλό χειμώνα και οποίος αντέξει, γιατί τα μαγαζιά δυστυχώς μειώνουν συνεχώς μέρες και μεροκάματα και είμαστε οι πρώτοι στην λίστα των περικοπών.

Δυστηχώς αυτή ειναι η πραγματικότητα φίλε μου theologos3

Το πιο ακριβό πληκτρολόγιο στον κόσμο;;;

Λογικά εκτός από κάφε πάει τα παιδιά στο σχολείο, κουβαλάει τα ψώνια από το supermarket και κατεβάζει όλα τα hot new singles / promos με ένα κλικ! :P

ευτυχως που ειναι web only προσφορα...γιατι στο καταστημα θα εχει πιο ακριβα !
στο παραδιδουν με φορτηγο χρηματαποστολης ? και 2 security ?

Παιζει να ειναι το πιο μικρο booth στο κοσμο...

Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

Θα μπορούσε να έχει συνδέσει την δεύτερη έξοδο (unbalanced με RCA) ή την τρίτη (Booth Out με TRS καρφιά)
Άντε....
Κατευθείαν να πείτε κακία! Τουλάχιστον τα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα στο μίκτη και αναμμένα!!! (Γιατί σε βίντεο κλιπ το έχω δει κι αυτό)

aledjo wrote :
Παιζει να ειναι το πιο μικρο booth στο κοσμο...

το πιο μικρο δεν ξερω αν είναι , αλλά το booth ξεσβερκιασμα είναι σιγουρα.:)

aledjo wrote :
ΤΟΥΜΠΑΝΟ
Lenovo
Intel Core i3-4000M (2.40 GHz)
4096 MB DDR3
1 TB SATA
AMD Radeon HD 8570M με 1 GB

το πηρα με 359 euro
http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=1408189snwbfvb0uo3965aitdi&o=24665

πολύ καλο το πηρε ο ανηψιος μου του κατέβασα το vdj 8 Free και το δοκίμασα
οντος Τουμπανο.
Κ α λ ο δ ο υ λ ε υ τ ο.......

djdionisisspiros wrote :
Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

PhantomDeejay wrote :
Θα μπορούσε να έχει συνδέσει την δεύτερη έξοδο (unbalanced με RCA) ή την τρίτη (Booth Out με TRS καρφιά)
Άντε....
Κατευθείαν να πείτε κακία! Τουλάχιστον τα μηχανήματα είναι συνδεδεμένα στο μίκτη και αναμμένα!!! (Γιατί σε βίντεο κλιπ το έχω δει κι αυτό)

Τώρα που το ξανασκέφτηκα...
Εκεί που δείχνει η φωτογραφία με κόκκινο οτι λείπουν τα καλώδια είναι το FX RETURN.
Στον DJM 900 και 900 Nexus η έξοδος MASTER (XLR Balanced) είναι κάτω από τις συνδέσεις CH4 και CH3.
Και αν παρατηρήσει κανείς την φωτογραφία φαίνεται οτι κάτω από τα RCA του καναλιού 4 υπάρχουν συνδεδεμένα καλώδια. :)
Και για τον τελευταίο άπιστο Θωμά, ορίστε και μια φωτογραφία του πίσω μέρους ενός DJM-900 Nexus

εγώ πάντως από τα βιντεακια που έχω δει με την κοπελιά της βγάζω το "καπέλο"

φαίνεται και στην εικονα η συνδεση Ballanced που εχει ο μικτης να εχει ένα cannon xlr διακρίνεται λιγο.
οσον αφορά την συγκεκριμένη dj δείτε δυο τρία video live και θα της βγάλλεται το καπέλο

Καλημέρα παιδιά.
Θα ήθελα να σας πω τον πόνο μου!
Πάω το περασμένο Σάββατο σε ένα μαγαζί στην Οδό Κολοκυνθούς. Εκεί έπαιζε μουσική μια κοπελίτσα με το αγόρι της.
'Επαιζαν 90'ς, είχαν ένα μονάχα λάπτοπ και επί τρεις ώρες δεν άκουσα καμμία μίξη. Μάλιστα, 2-3 φορές, το κομμάτι "μπήκε" από άσχετο σημείο, κάπου στα μισά του 3ου ρεφρέν. Νομίζω πως είχαν απλά δυο Winamp να τρέχουν και... όποιον πάρει ο χάρος.
Το δε κορυφαίο είναι πως το ζευγάρι, παράλληλα με το να επιλέγουν μουσική, πρόσφεραν στο κοινό και ερωτικό σοου. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ! Αρκεστήκαμε να βλέπουμε μπαλαμούτι, χούφτωμα και ερωτικά φιλάκια. Αφού σκέφτηκα να κάνω έρανο με την παρέα μου για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο και να αφήσουν κανέναν άλλον να παίξει με το WINAMP.
Αυτό έγινε το περασμένο Σάββατο. Γιατί το αμέσως επόμενο Σάββατο (δηλαδή αυτό που πέρασε μόλις)... το μαγαζί είχε άλλους DJ.
Το Σάββατο που μας πέρασε, λοιπόν, το ίδιο μαγαζί, είχε φέρει 2 επαγγελματίες (άντρες - όχι ζευγάρι) να επιλέξουν μουσική.
Είδα 2 λάπτοπ και χάρηκα! Είπα από μέσα μου "στοίχημα, το ένα είναι για BACK UP".
Διαψεύστηκα μετά από λίγο.
Το ένα mac, είχε το Virtual DJ που ποτέ δεν έπαιξε ή κι αν έπαιξε είχε χρήση winamp και το άλλο λαπτοπ είχε Youtube!

Τι έκαναν τα παλικάρια; ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ. Καθήστε γιατί θα πέσετε ξεροί όταν το διαβάσετε,,,

'Επαιζαν μουσική ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και από τα 2 λαπτοπ, με τραγούδια που τα έβλεπαν στο YOUTUBE (σε real time).
Και δεν τα κατέβαζαν, ώστε να παίζει κάποιο αρχείο. Απλά έπαιζε το βίντεο-κλιπ!
Δεν λέω βλακείες. 'Ημουν δίπλα και τράβαγα και φωτογραφίες με το κινητό για τους δύσπιστους.
Φυσικά, μίξη μετρημένη με αλλαγή δεν άκουσα. Απλά όταν τελείωνε το ένα τραγούδι, πατούσαν το "space" στο άλλο λαπτοπ και έκαναν τον σταυρό τους να μην κοπεί το ίντερνετ.
Την επόμενη μέρα, έστειλα ένα πολύ ωραίο μήνυμα στον ιδιοκτήτη και του είπα πως "τα παλικάρια, μπορεί να αυτοαποκαλούνται DJs, αλλά απέχουν πολύ".
Καθόμουνα εγώ και ριπάριζα CD σαν τον μ@λ@κα από το 1995 στα 320...! Δεν είναι κωμικο-τραγικό;

RadioDJ105 wrote :
...
Το ένα mac, είχε το Virtual DJ που ποτέ δεν έπαιξε ή κι αν έπαιξε είχε χρήση winamp και το άλλο λαπτοπ είχε Youtube!

...

XA! XA! XA!!!
ήταν επαγγελματίες τα παιδιά αφού "έπαιζαν" με mac!!!

Ma vasi tin koini logiki, to magazi meta apo merika Savata den prepei na exei pelates. H koini logiki omws merikes fores paei peripato.
arrwstimenes epoxes. Ti na peis.

Η εποχη κρίσης γενικά απαρτίζεται σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα από αλμπάνηδες ξερόλες που κάνουν όλες τις δουλειές και ξέρουν τα
παντα .
Ο παραπάνω μαγαζάτορας είναι απλός άλλος ένας έξυπνος με ακριβά παπούτσια αλλά κυκλοφορεί με τελείος φθαρμένα λάστιχα το αυτοκίνητό του.
εν ολίγοις θα το φαει το κεφαλι του .......
Το τελευταίο διαστημα αρχισαν κάποιες αίθουσες εκδηλώσεων να ζητάνε μίζα από τους dj που έπαιξαν στο μαγαζι τους σε κάποιο γάμο.
Μου εχει τύχει πολλές φορες να με κατηγορούν επειδή δεν τα παίρνουν.
τελος παντων είμαστε στην εποχη της παγκοσμιοποίησης θα δουμε πολλά κουράγιο παιδες...
https://www.youtube.com/watch?v=cjkSO0uv_a4
από αυτούς πλέον μαθαίνουν οι πιτσιρικάδες και τους βλέπεις στα μπαρ να κάνουν λες και ανακατεύουν το χυλο να μην κολλήσει.

90%