Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 39

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

mporeite pws mporw na katevasw ena skin pou legete "External Mixer" (nomizw)..??

exw perasmeni sto allo profil mou tin hercules e2 me tin LE..alla....

Αλλά η LE δεν σου επιτρέπει να κατεβάσεις skins. Χρειάζεσαι κάποια από τις εκδόσεις Broadcaster, PRO Basic ή PRO FULL.

tasos_c wrote :
AIAIAI TMA-1 vs Sennheiser HD-25 II ποιο από τα 2 θα προτιμούσατε; Σε θέμα αντοχής τα ΑΙΑΙΑΙ τι λένε; Τα έχει κανένας εδώ;

Έχω τα ΑΙΑΙΑΙ και σε θέμα αντοχής τα βάζω πάνω από τα Sennheiser, απλά και μόνο γιατί δεν έχουν και κάτι που μπορεί να σπάσει...
Από μόνωση τα Sennheiser είναι καλύτερα, αλλά και παράλληλα από άποψη άνεσης πιο άβολα συγκριτικά με τα ΤΜΑ-1 (τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι). Όπως και να χει, και τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές που θα σε καλύψουν απόλυτα.

to thema antoxis me endiaferei para polu giati exo parei arketa akoustika kai spane sxetika efkola..
ta tma 1 fenonte polu kala kai mallon se afta tha pao. 169e exoun kai pistevw na ta aksizoun ta lefta tous.

ilias7 wrote :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lJq4SO8OzCg

Argos....

San na arxizw na to pairnw apofasi na afisw pisw tin epoxi tou timecode kai na paw se controller.

To kako einai pws to mono controller pou me kalyptei ws twra einai to ddj-sx kai dn exw doulepsei pote mou serato.

Panta yparxei lysi. Pare esy tin SX, mou tin stelneis Athina kai mia vdomada exeis mapper gia to VirtualDJ ;)

Alla giati mono i SX ? Den sou gyalise kamia alli mexri twra. H DDJ S1/T1 ? H Numark NS6 ? i Reloop TM4 ?

koita mono kai mono apo thema "antalaktikwn" protimw pioneer

eixe enas filos to s4 kai tou evgale kapoio provlima hardware, gia na diorthwthei to provlima eprepe i konsola na stalei athina kai meta germania
diladi 2 vdomades gia na ftiaxtei to provlima tou

gia ton logo afto kai mono koitaw apokleistika pioneer...mou xalaei ena cue??anoigw ti konsola kai to allazw...

to sx me kalyptei san interface...thelw ta megala pads pou mou deinei gia remix use, kai thelw kati pou na mporei na stathei san stand alone mixer.

gia to software dad dyskola genikotera na paw se virtual...to ektimw aperiorista kai to thewrw koryfaio software, omws exw mathei na doulevw me traktor kai exw mia olokliri database ftiagmeni ekei mesa...

p.s: pisteveis oti tha tin epairna sta xeria mou kai tha mporousa na tin apoxwristw mia vdomada?epeidi me kserw sto lew...

tha ithela kapoios an ginetai na mou parathesei ola ta pleonektimata tou controller apo to timecode oson afora to thema tou performance.

"Αγγαρειολατρεία"
(Συνέχεια από ΕΔΩ)

Θα ξεκινήσω με ένα άσχετο παράδειγμα:
Όταν πέρασα στο Πολυτεχνείο (Τοπογράφος Μηχανικός) μας βγάλανε στο δεύτερο εξάμηνο να κάνουμε μετρήσεις. Τις μετρήσεις μας "επέβαλαν" να τις κάνουμε με κάτι όργανα που πλέον ανήκουν μόνο σε μουσεία, και με μετροταινίες!
Τότε όλοι γκρινιάζαμε και λέγαμε οτι υπάρχουν τα GPS, τα EDM (Electronic Distant Measure), τα όργανα με ηλεκτρονικά καταγραφικά κτλ...
Περνώντας λίγο τα χρόνια και όπως συνεχίζαμε τα μαθήματα στη σχολή, σχεδόν όλοι καταλάβαμε γιατί στο δεύτερο εξάμηνο μετρούσαμε με την "αρχαία" τεχνολογία, και μάλιστα σε μια επιστήμη που πάντα κυνηγούσε τις τεχνολογικές εξελίξεις:
Μέσα από την "αρχαία" τεχνολογία μάθαμε την επιστήμη! Μάθαμε πως και γιατί μετράμε έτσι κι όχι αλλιώς, πως διορθώνουμε κάτι που μετρήθηκε λάθος, τι μπορεί να έφταιξε που μετρήθηκε λάθος, κτλ. Γενικά για να το θέσω "απλά", ήρθαμε πιο κοντά στην επιστήμη μας!
Στα τελευταία εξάμηνα χρησιμοποιήσαμε και GPS και EDM και Total Station και γενικά όλα τα τεχνολογικά "καλούδια" του επαγγέλματος.

Σήμερα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (Τοπογράφος Μηχανικός). Όσο κι αν με τα αρχαία αναλογικά όργανα νιώθω πιο "κοντά" στην επιστήμη μου, θα ήμουνα τρελός αν πήγαινα έξω να μετρήσω με αυτά. Θα χρειαζόμουν πενταπλάσιο χρόνο για να επιτύχω το ίδιο αποτέλεσμα με την ίδια ακρίβεια, και φυσικά πέρα από τον χρόνο (που όταν μιλάμε για επάγγελμα μεταφράζεται και σε χρήμα) θα κουραζόμουν και σωματικά αρκετά περισσότερο. Σήμερα στο επάγγελμα μου το GPS είναι ο βασιλιάς πλέον (όχι τα GPS χειρός, μην μπερδεύεσαι) στα όργανα μετρήσεων, και φυσικά σχεδόν καμία σχέση δεν έχει η μεθοδολογία της δουλειάς μου με αυτή που είχε πριν από 4-5 χρόνια. Σήμερα βγάζω πολύ περισσότερη δουλειά σε πολύ λιγότερο χρόνο, με πολύ καλύτερη ακρίβεια (και επομένως ποιότητα τελικού προϊόντος) με πολύ μικρότερο κοστολόγιο (πέρα από το κόστος απόκτησης των μηχανημάτων) και σχεδόν την ίδια αν όχι λίγο μικρότερη (λόγο κρίσης) αμοιβή!

Σαν επαγγελματίας λοιπόν θα ήταν "αγγαρεία", ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και χρήματος να προσηλωθώ στα αρχαία μου όργανα που μου δίνουν καλύτερη "αίσθηση" της επιστήμης μου. ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ! Δεν χρησιμοποιώ το super-duper δέκτη GPS που κοστίζει 30.000 ευρώ χωρίς να ξέρω με ποια λογική μετράει, και όλα όσα είπα παραπάνω. Την επιστήμη πίσω από το "μαύρο κουτί" την έμαθα με τον "κλασσικό" αναλογικό τρόπο. Αλλά πλέον που ξέρω τι, πως και γιατί, δουλεύω σχεδόν αποκλειστικά "ψηφιακά" με το "μαύρο κουτί".

Τώρα κάνε αναγωγή όλα όσα είπα στο βινύλιο/turntable (άντε και παλιό CDJ χωρίς BPM) και τα καινούργια CDJ με τα BPM και το sync, τις κονσόλες και τα προγράμματα.
Ξεκίνησα κι εγώ με ΜΚΙΙ. Έμαθα να μιξάρω με το αυτί, να κάνω "χειροκίνητο" beatmatch κτλ. Αλλά σήμερα όταν δουλεύω, το 80% της βραδιάς θα πατήσω το sync για να φέρω τα BPM στα ίσα τους. Το θεωρώ αγγαρεία πλέον σε κάθε αλλαγή να αφιερώνω από 10 δευτερόλεπτα μέχρι μισό λεπτό να "φέρω" τα BPM όταν μπορεί να γίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αν κάποιο τραγούδι δεν έχει μετρηθεί καλά ή δεν "κάθεται" καλά, τότε ναι... θα μετρήσω με το αυτί και θα το φέρω "χειροκίνητα".
Διαφορετικά προτιμώ αυτά τα 30 δευτερόλεπτα ανά τραγούδι να τα ξοδέψω "διαβάζοντας" λίγο περισσότερη ώρα τον κόσμο μου ή να παίξω λίγο περισσότερο με τα effects μου, ή να σκεφτώ καλύτερα τι τραγούδι θα βάλω μετά, ή γιατί όχι να κάνω λίγο καλύτερες "δημόσιες σχέσεις".
Οπότε, "αναλογική" εκμάθηση (χρησιμοποιώντας βασικά εργαλεία δηλαδή) ΝΑΙ. Αγγαρεία / αγγαρειολατρεία, ΟΧΙ.

Υ.Γ.: Μπορεί μια-δυο φορές τον χρόνο αν με πιάσει καμιά νοσταλγία (ειδικά κάτι Κυριακές την άνοιξη) να πάω να κάνω ένα τοπογραφικό με τα "αρχαία" μου όργανα, αλλά αυτό θα το κάνω μόνο για να ικανοποιήσω τη "νοσταλγία" μου. Όταν έχω "σοβαρή" παραγωγή να κάνω η νέα "τυφλή" τεχνολογία έχει τον πρώτο λόγο.

Υ.Γ.2: Παλιότερα 1-2 φορές το χρόνο (συνήθως κοντά στις απόκριες) κανόνιζα κάποιο disco party για να κουβαλήσω τα ΜΚΙΙ και τα βινύλια και να πάρω μια "τζούρα" νοσταλγίας από τις παλιές εποχές. Από πέρυσι όμως που αγόρασα τα DN-S3700 τα οποία μπορεί να μην έχουν το ίδιο feeling με τα MKII αλλά παρέχουν μια ικανοποιητική προσομοίωση, η νοσταλγία μου για τα ΜΚΙΙ μειώθηκε δραματικά! Έχω να τα ανοίξω από πρόπερσι!!!

ετσι οπως το θετεις εχεις δικιο
ισως αν επεζα καθε μερα σε μαγαζι να βολευομουν με τις ευκολιες των controlers

*απλα εχω ψυχωση με τα μκ2 εχω 5 κομματια να καταλαβεις κι εχω μεινει πισω (ισως και λογω ηλικιας ειμαι ακομα στην εποχη των 80ς)
:)

snik3 wrote :
tha ithela kapoios an ginetai na mou parathesei ola ta pleonektimata tou controller apo to timecode oson afora to thema tou performance.

Perimenw apantiseis guys...

snik3 wrote :

Δεν είμαι σε θέση, μην έχωντας χρησιμοποιήσει timecodes, να σου παραθέσω όλα τα πλεονεκτήματα. Όμως ένα και το σημαντικότερο για μένα είναι: Η αξιοπιστία!

Ο κόσμος του ψηφιακού DJing είναι ιδιαίτερα αχαρής και περίπλοκος, απλά και μόνο επειδή η εξίσωση βασίζεται σε έναν Η/Υ.
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να προσθέσεις στην ήδη αβέβαιη εξίσωση αυτή, επιπλέον μη προβλέψιμους παράγοντες όπως π.χ. χάλασε η βελόνα/ το laser, έχει σκόνη το CD/ Βινύλιο και τα πικαπ/CD του ενός μαγαζιού είναι έτσι, ενώ του άλλου γιουβέτσι;

Και αν ναι- για να αντιστρέψω το ερώτημα-, τί είναι αυτό που σου προσφέρουν τα timecodes; Πόσο τοις εκατό απ΄αυτό είναι η αίσθηση της αφής ( το λεγόμενο hands on) και πόσο η αντίληψη ότι το "να παίζεις βινύλιο/CDs είναι sexy ή οι άλλοι DJs με σέβονται έτσι περισσότερο";

Δεν έχω την απάντηση, απλά δίνω τροφή για εποικοδομητική αντιπαράθεση!

Στη τελική, αυτό που κάνουμε το κάνουμε για τη μουσική και τη διασκέδαση του κόσμου. Η ζωή/ δουλειά μας είναι αρκετά περίπλοκη ως έχει, γατί να τη κάνουμε ακόμα δυσκολότερη;

Afto pou thelw einai na kanw ti douleia mou xwris provlimata.Tin ekana ws twra me timecodes arketa kala kai afto pou thelw na marhw einai an me controller tha kanw ti douleia mou me ligotero cpu k ram usage

39%