Sign In:     

Forum: Greek Forum

Topic: Chill out room ... (mpla mpla) !!! - Page: 17

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

djadamx wrote :
H μέση τιμή που δίνει το link που έκανες post είναι 280€ χωρίς φπα. Αν υπολογίσεις οτι μια μέση τιμή ενοικίασης για το πακέτο που αναφέρει είναι 130-180€ άντε να σου πω 200€, ο dj μπορεί να πάρει έως και 80€. Χωρίς να ψάξει για πελάτη ή να έχει δικά του μηχανήματα κλπ. Και φυσικά παίζει ρόλο ποιός είναι ο dj που θα παίξει μουσική, γιατί αν είναι κανένας πιτσιρικάς που τα μισά τραγούδια του τα έχουν δώσει promix ανά κατηγορία (νησιώτικα- disco κλπ) και τα 30€ μια χαρά είναι. Αν πλήρωναν το dj 150€ δεν θα μιλάγαμε για αφάλιση, έτσι δεν είναι ? Πάντως μπορείς να έχεις μπλοκάκι με τεβε και να κόβεις απόδειξη παροχής.

Χμμμ...
Ας το δούμε λίγο αλλιώς:
1) Είσαι Dj, έχεις δικά σου μηχανήματα (δεν νοικιάζεις) και καλύπτεις γάμους. Χρεώνεις 300 ευρώ + Φ.Π.Α.
Ας κάνουμε ανάλυση εξόδων:
Μετακίνηση: 30 ευρώ κατά μέσω όρο.
Φθορές μηχανημάτων - συντήρηση: 10 ευρώ
Συνολικό "καθαρό" κέρδος: 260 ευρώ τη βραδιά.

2) Είσαι Dj, δεν έχεις δικά σου μηχανήματα (νοικιάζεις) και καλύπτεις γάμους. Χρεώνεις 300 ευρώ + Φ.Π.Α.
Μετακίνηση: 30 ευρώ κατά μέσω όρο
Ενοικίαση μηχανημάτων: 150 ευρώ κατά μέσο όρο.
Συνολικό "καθαρό" κέρδος: 120 ευρώ τη βραδιά.

3) ΔΕΝ Είσαι Dj, είσαι "επιχειρηματίας", έχεις δικά σου μηχανήματα (δεν νοικιάζεις) και "καλύπτεις" γάμους. Χρεώνεις 300 ευρώ + Φ.Π.Α.
Αμοιβή υπενοικιασμένου Dj : 50 ευρώ κατά μέσω όρο.
Φθορές μηχανημάτων - συντήρηση: 10 ευρώ
Συνολικό "καθαρό" κέρδος: 240 ευρώ τη βραδιά.

4) ΔΕΝ Είσαι Dj, είσαι "επιχειρηματίας", δεν έχεις δικά σου μηχανήματα (νοικιάζεις) και "καλύπτεις" γάμους. Χρεώνεις 300 ευρώ + Φ.Π.Α.
Αμοιβή υπενοικιασμένου Dj : 50 ευρώ κατά μέσω όρο.
Ενοικίαση μηχανημάτων: 150 ευρώ κατά μέσο όρο.
Συνολικό "καθαρό" κέρδος: 100 ευρώ τη βραδιά.

5) Είσαι υπενοικιασμένος Dj. Αμοιβή 50 ευρώ
Μετακίνηση: 30 ευρώ κατά μέσω όρο
Συνολικό "καθαρό" κέρδος: 20 ευρώ τη βραδιά.

Για δείτε λίγο προσεκτικά τους συνδιασμούς 3-5 & 4-5. Νομίζει κανείς οτι ο "επιχειρηματίας" που θα προσλάβει άλλο dj να κάνει την δουλειά θα μηδενίσει το δικό του κέρδος ή θα αρκεστεί στο κόστος που θα χρέωνε την ενοικίαση των μηχανημάτων;

Τώρα, θέλετε να αφαιρέσουμε τα εισαγωγικά από το "καθαρό" κέρδος; Να βάλουμε μέσα στο παιχνίδι εφορία και ασφάλεια;

Μπλοκάκι αποδείξεων & ΤΕΒΕ;;; (Δηλαδή ΟΑΕΕ);;; Το έχεις ψάξει;;; Γιατί ανεξαρτήτως εσόδων θα πρέπει να πληρώνεις για ασφάλεια στον ΟΑΕΕ γύρω στα 200 ευρώ το μήνα. Δηλαδή χονδρικά ανεξαρτήτως εσόδων θα πρέπει να πληρώνεις 2500 ευρώ το χρόνο για ασφάλεια, και αυτό στην ΠΡΩΤΗ κατηγορία. Μετά από 4 χρόνια που αλλάζεις κατηγορία ανεβαίνεις στα 400!!!

Και κάτι τελευταίο:
Παρά την κρίση έχουμε να κάνουμε με παροχή υπηρεσιών. Ο καθένας είναι ελεύθερος να χρεώνει "όσο θέλει" σε μία ελεύθερη αγορά. Προσωπικά προτιμώ να έχω το όνομα του καλού αλλά ακριβού, παρά του φθηνού dj. Και στην τελική την ώρα της επιλογής του dj για το γάμο σου θα παίξει και αυτό ρόλο. Ναι, τώρα τον καιρό της κρίσης έχω ρίξει και εγώ τις τιμές μου τόσο για γάμους όσο και για τις βραδιές που παίζω σε μαγαζιά. Αλλά προτιμώ να κρατάω ένα minimum επίπεδο, και δεν το μετάνιωσα. Έτσι και εγώ έχω την "πολυτέλεια" να ασχολούμαι με μεράκι και αγάπη μ' αυτό που κάνω και ο πελάτης ξέρει τι θα πάρει. Ξέρει οτι θα πληρώσει κάτι παραπάνω, αλλά ξέρει οτι θα αξίζει.
Σίγουρα θα έχω λιγότερες δουλειές απ ότι αν έριχνα τις τιμές μου 50% κάτω. Αλλά όταν θα πάω σ' αυτές τις λίγες δουλειές, θα πάω με όρεξη και διάθεση να αποδώσω 100%. Αν πήγαινα να παίξω σε ένα γάμο για 20 και για 50 ευρώ, μόνο όρεξη δεν θα είχα... Και πιθανότατα απλά να σερβίριζα έτοιμες playlist.

Tha diafwnisw sxetika me tin analysi pou ekanes oson afora to katharo kerdos stin periptwsi pou exeis dika sou mixanimata.
Ena simantiko meros autou kerdous prepei na paei stin aposvesi twn mixanimatwn pou exeis idi agorasei.
An ta exeis idi aposvesei exei kalws, alla katalavainete oti oi vlaves kai oi antikatastaseis twn mixanimatwn den einai mikra posa.

Oi times sto parapanw site, einai logikes, alla to katharo kerdos einai polles fores mikrotero, gia pollous kai aprovleptous logous.
Oson afora to merokamato twn 50 euro pou exeis ypologisei, auti i timi eutyxws den paizei akoma.
50 euro tha dwseis se ena dj pou tou dineis 3-5 merokamata tin vdomada. Gia ena Savato se gamo, den paizei to 50ariko. Paizei apo 80 kai panw. Se vaftiseis Kyriaki mesimeri, nai.

djdad wrote :
Tha diafwnisw sxetika me tin analysi pou ekanes oson afora to katharo kerdos stin periptwsi pou exeis dika sou mixanimata.
Ena simantiko meros autou kerdous prepei na paei stin aposvesi twn mixanimatwn pou exeis idi agorasei.
An ta exeis idi aposvesei exei kalws, alla katalavainete oti oi vlaves kai oi antikatastaseis twn mixanimatwn den einai mikra posa.

Δεν γράφω για απόσβεση γιατί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :P
Για συντήρηση/βλάβες υπολογίζω 10 ευρώ ανά εκδήλωση (δεν έχεις φθορές σε κάθε εκδήλωση) αλλά αν θες το κάνουμε και 20...
djdad wrote :
Oi times sto parapanw site, einai logikes, alla to katharo kerdos einai polles fores mikrotero, gia pollous kai aprovleptous logous.

Δεν ισχυρίστηκα οτι είναι παράλογες οι τιμές προς θεού... Δεν ξέρω και τι τιμές παίζουν (και παίζανε) στην Αθήνα... Εγώ εδώ και 3 χρόνια (από το 2009) έχω σταθερή τιμή 300 ευρώ ο γάμος (για το κέντρο), 150 ευρώ για το σπίτι μέρες όπως η Πέμπτη και "προσφορά" 400 ευρώ και για τις δύο μέρες.
Όσο για το καθαρό κέρδος: Έχω μπει και μέσα σε ένα ή δύο γάμους αλλά ήταν επιλογή μου! :P
djdad wrote :
Oson afora to merokamato twn 50 euro pou exeis ypologisei, auti i timi eutyxws den paizei akoma.
50 euro tha dwseis se ena dj pou tou dineis 3-5 merokamata tin vdomada. Gia ena Savato se gamo, den paizei to 50ariko. Paizei apo 80 kai panw. Se vaftiseis Kyriaki mesimeri, nai.

Στην επαρχία παίζει, και δυστυχώς φοβάμαι οτι φέτος το καλοκαίρι μπορεί να παίξουν και μικρότερες...

Άσχετο-Σχετικό:
Εκτός απο τα δικά μου ηχητικά έχω συνεργασία με ένα κατάστημα ενοικίασης ηχητικών συστημάτων. Το καλό είναι οτι επειδή η συνεργασία μας "κρατάει" απο το 1996 έχω flat rate ενοικίαση ηχοσυστημάτων 100 ευρώ ανεξαρτήτως μεγέθους. Έτσι αν δεν με καλύπτουν τα δικά μου ηχητικά μπορώ να νοικιάσω μέχρι και 20KWatt (ναι είκοσι) για μόλις 100 ευρώ!!! Αν μάλιστα χρειαστώ περισσότερο ήχο (σιγά να μην, αλλά λέμε τώρα) υπάρχει και η δυνατότητα να φτάσω τα 50KW με τιμή ελαφρώς μεγαλύτερη (απλά εκεί θα πρέπει να φέρει το ηχοσύστημα το ίδιο το κατάστημα και να το στήσει/μαζέψει μιας και είναι Line Array)
Οι μακροχρόνιες συνεργασίες με λογικούς ανθρώπους είναι σωτήριες! Και αν σε κάποιους φαίνεται παράξενο αυτό τότε πιστεύω οτι αρκεί να αναφέρω οτι στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορεί να έχω "ακουμπήσει" και πάνω απο 15.000 ευρώ μέχρι σήμερα μόνο απο ενοικιάσεις ηχοσυστημάτων, τόσο δικές μου, όσο και "φίλων" ή γνωστών που τους προωθώ εκεί ;)
Αυτό το λέω κυρίως για τους νέους της παρέας που δεν έχουν δικό τους εξοπλισμό. Προσπαθήστε να βρείτε ένα μαγαζί με λογικές τιμές ενοικίασης και κάντε μια συζήτηση για ενός είδους "συνεργασία". Δεν θα σας δουν μόνο μία φορά... Εαν π.χ. έχετε σκοπό να κάνετε mobile events τότε μπορεί να χρειαστείτε εξοπλισμό και 5 ή και 10 φορές μέσα σε μία σεζόν. Και εσείς θα βγείτε κερδισμένοι, και το κατάστημα!

Όσον επαγγελματισμό κι αν αποπνέει το site που παρατέθηκε πριν, άλλο τόσο κακό στην εικόνα του κάνει η 1η δημοσίευση του εν λόγω dj στο facebook...

Φίλε PHANTOM γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις απλά μου επιτρέπεις να σου πω ότι στην Αθήνα τα έξοδα μετακίνησης δεν ξεπερνούν με τίποτα τα 10€. Όσον αφορά το ΤΕΒΕ (OAEE) το ανέφερα λόγω οτι ο φίλος frenderic μίλησε για ανασφάλιστη δουλειά. Φαντάζομαι οτι δεν περιμένεις από το ζευγάρι που κάνει το γάμο να σου βάλει IKA ούτε από την εταιρεία που διοργανώνει την εκδήλωση και σε μισθώνει από 1 έως 4-5 φορές το μήνα να σε έχει ως μισθωτό. Οπότε αν κάποιος θέλει να δουλεύει ως dj ελεύθερος επαγγελματίας και θέλει ασφάλιση (και πρέπει να θέλει) πάει στον ΟΑΕΕ και βγάζει μπλοκάκι ή κάνει αυτασφάλιση στο ΙΚΑ. Όσο για το κόστος το ξέρω οτι είναι πολύ υψηλό γιατί είμαι πολλά χρόνια ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ.
Επίσης το σχόλιο του φίλου μας οτι θα "υποστεί τις παρανοϊκές μουσικές επιλογές του ζευγαριού" με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι είναι δικαίωμα του ζεύγους να επιλέξει, οτι είδος μουσική θέλει και όσο αχταρμά και ας είναι, στην εκδήλωσή τους γιατι είναι δ ι κ ι ά τους και για αυτό μας πληρώνουν. Είναι δική μας επιλογή να απορρίψουμε μια δουλειά που δεν είναι καθόλου στο στυλ μας.
Όσον αφορά τα μεροκάματα στα μαγαζιά νομίζω οτι το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στα mainstream μαγαζιά όπου κάθε βράδυ παίζουν τα άπαντα των pitbull rihanna κιάμου κλπ. Εκεί, δυστυχώς, είτε πας εσύ με τις μουσικές και τεχνικές γνώσεις που έχεις και την εμπειρία σου, είτε ο νέος wannabe dj που δουλεύει για 30€ και ξέρει από μουσική μόνο από το youtube - mad mtv και κάνει beatmatching μόνο με το sync και μόνο με ηλεκτρονικό beat που είναι πάντα σταθερό, το αποτέλεσμα λίγο θα διαφέρει για τον πολύ κόσμο και το αφεντικό. Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ.
Ημουν επαγγελματίας dj από το 83 έως το 96, πλέον παίζω αραιά και που (από hobbie και το γνωστό μικρόβιο) για να καλύψω κάποιο φίλο ή στα μαγαζιά καναδυό γνωστών (barακια) σε έκτακτες περιπτώσεις (ασθένεια, αποχώρηση dj κλπ). Το μεροκάματο που παίρνω ( το ίδιο με των μόνιμων dj's) είναι από 60-70€ για ωράριο από 11 έως 3-3:30. Όταν στο ίδιο βράδυ πρέπει να παίξεις από blackeyed peas έως parov stelar και από grammatics και swing μέχρι coasters και balcan beat κάνοντας τους πελάτες να παιρνούν καλά τότε νομίζω οτι διαφοροποιήσε αρκετά και μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά που αξίζεις. Αυτά βέβαια για Αθήνα, δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτές οι επιλογές στην επαρχία.
Τέλος θέλω να πω οτι απλά καταθέτω τις απόψεις μου χωρίς να κάνω κριτική σε κανέναν.

djadamx wrote :
Φίλε PHANTOM γενικά συμφωνώ με αυτά που γράφεις απλά μου επιτρέπεις να σου πω ότι στην Αθήνα τα έξοδα μετακίνησης δεν ξεπερνούν με τίποτα τα 10€

Με την βενζίνη να έχει πάει σχεδόν 2 ευρώ το λίτρο, τι να πω... Μάλλον έχεις Fiat Seicento Diesel... :P (Απλά είπα να κάνω λίγο χιούμορ μιας και είμαστε στο Chill Out Room!!!)

djadamx wrote :
Αυτά βέβαια για Αθήνα, δεν ξέρω αν υπάρχουν αυτές οι επιλογές στην επαρχία.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα... Σε μικρό βαθμό και σε λίγα μαγαζιά, αλλά υπάρχουν. Τουλάχιστον ξελαμπικάρει λίγο το αυτί απ' την mainstream σαβούρα!

¼÷é ñå phantom ôï ãÜúäáñï ìå ôï gps Ý÷ù ! ÐÝñá áðü ðëÜêá ôþñá, óôçí ÁèÞíá ðÜíù áðü 50 ÷ëì ðÞãáéíå Ýëá äåí ðáßæåé. Áñá ìÝóï êüóôïò 8-10€. Åóý ôþñá, ðïõ ôñÝ÷åéò áðü ×áíéÜ ìÝ÷ñé ÇñÜêëåéï êáé äåí îÝñù êáé ðïõ áëëïý...Üóôá. ¸÷åéò óêåöèåß ôçí ðåñßðôùóç íá ðáßæåéò ôåëåßùò...virtual...? íá ìçí åßóáé êáí åêåß äçëáäÞ... óôåßëå êáíÝíá ïëüãñáììá óïõ ! Lol

Paidia eyxomai se olous sas , Kali Anastasi kai Kalo Pasxa , na exete , kai oti epithimitai gia esas kai tin oikogeneia sas.

καλη ανασταση σε ολους παιδια και καλο πασχα

problimatismos...

to Compact Disc Club ebgale mia nea syllogi pou dixnei synexeia i tileorasi me titlo "ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΑΚΟΜΑ" kai paizei kapoia tragoudia pou einai zeimpekika, to leei alloste kai o titlos.
eixa periergia na do poia alla tragoudia exei mesa kai mpika sto site na do, kai blepo se mia stigmi to "ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ"

kai leo ego tora.... basi stis skyloempirias mou, einai dynaton na xaraktirizei auto to tragoudi kaneis zeimpekiko?
einai entelos fail kai gia zeimpekiko kai san tragoudi.... an to balei kaneis sto seti tou tha tou petane ntomates!

exei ki'alla akyra mesa ALLA to xeirotero ap'ola einai oti DEN exei mesa auto pou skeftetai proto kapoios me to pou blepei auti ti syllogi "strofes - terlegas"

Agaphte aledjo oso periergo kai na soy fainetai to psila ta xeria zeimpekiko einai. Apla anhkei se mia parallagh toy zeimpekikoy opoy o rythmos einai pio grhgoros. Twra gia thn poiothta toy tragoydioy dhl prepei na einai skyle gia na einai kalo ena zeimpekiko?

djsonath wrote :
Agaphte aledjo oso periergo kai na soy fainetai to psila ta xeria zeimpekiko einai. Apla anhkei se mia parallagh toy zeimpekikoy opoy o rythmos einai pio grhgoros. Twra gia thn poiothta toy tragoydioy dhl prepei na einai skyle gia na einai kalo ena zeimpekiko?

ego pantos de mporo na fantasto anthropo na xoreuei zeimpekiko me auto to tragoudi.
oso gia ti "poiotita" den einai diki mou gnomi.... apla exo dei oti einai apoximeno tragoudi.

asxeto, mas piran ti douleia oi papades!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=134339&catid=6

xaxaxa se ligo tha fortwnoyn toys ymnoys sto virtual..

Zhteitai dj me enimerwmeni ekklisiastiki diskothiki !!! lol
Tratzik ! gia na min pw kai tipota pio vary.

sth sygkekrimenh periptwsh o DJ prepei na kanei......PAPADES....

Και αν κολλάει το CD να ρίχνει καντήλια;;;

paidias kserete ti ekptwsi exeis stin pro ekdosi me to ddj ergo???

50%

καλησπερα παιδες και χρονια πολλα! btw το search στο ελληνικο φορουμ δε δουλευει καθολου ε?

17%