Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ (με κεφαλαία γράμματα) - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Χωρίς καμία (μα καμία) διάθεση "μείωσης" ή προσβολής κανενός...

Τώρα τελευταία παρατηρώ στο forum την "αγωνία" πολλών χρηστών να κάνουν διάφορα με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Καταλαβαίνω οτι οι καιροί είναι δύσκολοι και οτι η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστους ούτε τους dj (ίσα ίσα μερικούς τους χτύπησε "πρώτους" την πόρτα) αλλά θα ήθελα να πω μερικά πράγματα:

ΗΧΟΣ
Ο ήχος είναι (και πρέπει να είναι) το κύριο μέλημα ενός επαγγελματία dj. Είναι κάτι που λειτουργεί σαν "φάντασμα". Κανένας δεν το προσέχει, αλλά είναι πάντα εκεί... Κανένας "πελάτης" δεν θα τον προσέξει, και ειδικά αν είναι καλός. Εαν όμως ο ήχος είναι "κακός" είτε θα τον προσέξει και θα διαμαρτυρηθεί είτε δεν θα τον προσέξει μεν αλλά και πάλι θα διαμαρτυρηθεί γιατί και υποσυνείδητα και συνειδητά τα αυτιά του θα διαμαρτύρονται! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το γνωστό βουητό/τσίριγμα των αυτιών μας που διαρκεί ακόμα και πολλές ώρες μετά απο μία εκδήλωση και σε αντίθεση με οτι νομίζουν πολλοί δεν προκαλείται απο την μεγάλη ένταση, αλλά απο την κακή ποιότητα του ήχου!

Επομένως όταν μιλάμε για επαγγελματίες ή τέλος πάντων για ανθρώπους που παρέχουν υπηρεσίες dj με κάποια αμοιβή (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) θα πρέπει να θεωρούμε αυτονόητη την καλή ποιότητα του ήχου!

Ο καλός ήχος δυστυχώς όμως δεν επιδέχεται και πολλές εκπτώσεις! Δυστυχώς η γκάμα ηχείων και ενισχυτών (ή έστω αυτοενισχυόμενων ηχείων) που παρέχουν καλό ήχο ξεκινά απο μία Α κλάση τιμής και πάνω... Αυτό συμβαίνει γενικά σε όλα τα μηχανήματα όλων των κατηγοριών όλων των επαγγελμάτων όλου του κόσμου! Όσο και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να αγοράσει ηχείο για επαγγελματική χρήση που να έχει μία καλή ισχύ και καλή ποιότητα ήχου με 200 ευρώ για παράδειγμα. Σαφώς και υπάρχουν ηχεία σ' αυτή την κατηγορία τιμής που υποστηρίζουν οτι είναι "επαγγελματικά", αλλά σαφώς άλλο τι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, και άλλο τι συμβαίνει στην πράξη.

Παρατηρείται συχνά λοιπόν το φαινόμενο διάφοροι "dj" να παίζουν "επαγγελματικά" (δηλαδή επ' αμοιβή) με ερασιτεχνικά / ημί-επαγγελματικά ηχοσυστήματα. Το φαινόμενο αυτό που έχει επιδεινωθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό είναι ένα τεράστιο ΛΑΘΟΣ.
Είναι λάθος για διάφορους λόγους:
1. Λόγος image / marketing / προώθησης της δουλειάς του dj:
Όσο "άσχετος" κι αν είναι ο εν λόγω πελάτης, την διαφορά στον ήχο έμμεσα ή άμεσα θα την καταλάβει. Δεν μπορεί λοιπόν ο dj να πλασάρει τον εαυτό του σαν επαγγελματία (και κατ' επέκταση να χρεώνει κι ανάλογα). Είναι σαν ένας ηλεκτρολόγος που θα έρθει σπίτι μας να χρησιμοποιεί τρυπάνι "hobby". Ακόμα κι αν δεν έχουμε ιδέα απο μηχανήματα και μάρκες μπορούμε να καταλάβουμε πόσο εύκολα και άνετα (ή όχι) κάνει ένα εργαλείο την δουλειά του... Επομένως μπορούμε να κρίνουμε κατά πόσο είναι όντως επαγγελματίας ή οχι ο εν λόγω ηλεκτρολόγος. (φυσικά και θα κρίνουμε και απο άλλα και όχι μόνο απο τα εργαλεία, αλλά θα αναφερθούμε παρακάτω)
2. Λόγος αξιοπιστίας:
Είτε μας αρέσει είτε όχι τα ερασιτεχνικά / ημί-επαγγελματικά ηχοσυστήματα δεν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να αντέχουν στις καταπονήσεις που αντέχουν τα επαγγελματικά ηχοσυστήματα. Και αν το να καεί το τρυπάνι του ηλεκτρολόγου μας μετά απο 5 τρύπες δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό, το να σταματήσει να δουλεύει (ή έστω να αρχίσει να υπολειτουργεί) το ηχοσύστημα ενός dj είναι η μεγαλύτερη ζημιά που μπορεί να πάθει. Και για του λόγου το αληθές, πολλοί ημι-επαγγελματικοί ενισχυτές υποφέρουν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες τους κάνουν να "κλείνουν" τα κανάλια τους πολύ εύκολα λόγω υπερθέρμανσης... Το ίδιο ισχύει και για αυτοενισχυόμενα ηχεία, μόνο που εκεί τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς η ψύξη είναι παθητική (ψήκτρες στην εξωτερική πλευρά του ηχείου χωρίς ανεμιστηράκι).

Καταλαβαίνω οτι ένας dj και ειδικά όταν ξεκινάει την καριέρα του δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα να αγοράσει ένα καλό (ή έστω ένα αξιοπρεπές) επαγγελματικό ηχοσύστημα. Όμως το να παίζει επαγγελματικά με ερασιτεχνικά μηχανήματα δεν είναι ούτε η λύση ούτε η απάντηση στο πρόβλημα του.
Παρόλα αυτά (επειδή όλοι ξεκινήσαμε απο κάπου) μπορεί να παίξει επαγγελματικά νοικιάζοντας για παράδειγμα ένα επαγγελματικό ηχοσύστημα και αφού συγκεντρώσει κάποια χρήματα (σαφώς λίγα - λίγα) να αγοράσει επαγγελματικό εξοπλισμό. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και ένα "παράπλευρο" αποτέλεσμα: Για μία εκδήλωση 500 ατόμων όσο καλός κι αν είναι ο dj δεν μπορεί να χρεώσει 500ευρώ π.χ. και να εμφανιστεί με δύο αυτοενισχυόμενα ηχεία (ακόμα και επαγγελματικά) της τάξης των 300Watt που φυσικά δεν θα τον καλύψουν. Αντίθετα αν είναι καλός μπορεί να χρεώσει 500 ευρώ για μια εκδήλωση 200 ατόμων όπου θα παρουσιαστεί με ένα επαγγελματικό ηχοσύστημα της τάξης του 1KW και θα του περισσεύει η μισή ισχύς...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Software)
Εδώ θα γίνω κακός. Πολύ κακός...
Όχι, δεν είμαι ο πρώτος αναμάρτητος που θα ρίξει τον λήθο, ΑΛΛΑ είναι τουλάχιστον ανήθικο να είναι κάποιος dj επ' αμοιβή και να χρησιμοποιεί σπασμένο software. Απο την στιγμή που η χρήση του software αυτού του αποφέρει οικονομικό όφελος οφείλει τουλάχιστον να χρησιμοποιεί ΝΟΜΙΜΟ (πληρωμένο) software. Και στην τελική μπορεί να πληρώσει το software με τα χρήματα που το ίδιο το software του αποφέρει...
Πολύ περισσότερο θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να πληρώνει κάποιος dj 700 και 1000 ευρώ για να αγοράσει 2 CDJ (πχ CDJ350/CDJ400 κτλ) και να μην διαθέτει άλλα 300 ευρώ για να πληρώσει το software που χρησιμοποιεί...
Όχι δεν θεωρώ κακό κάποιος να παίζει επαγγελματικά με κάποια έκδοση LE εφόσον αυτή τον καλύπτει. Θεωρώ όμως Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο ο νόμιμος κάτοχος μίας έκδοσης LE να χρησιμοποιεί σπασμένη FULL έκδοση απο την στιγμή που για αυτόν το κόστος απόκτησης της FULL έκδοσης είναι ακόμα πιο μικρό.

CONTROLLERS/CD PLAYERS
Αν κι εδώ τα πράγματα είναι αρκετά πιο ελαστικά, η αξιοπιστία των μηχανημάτων πρέπει να είναι το βασικό σημείο προσοχής. Όπως και με τα ηχοσυστήματα έτσι και με τα CD players και τους controllers τα ερασιτεχνικά μηχανήματα δεν έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να αντέχουν τις καταπονήσεις που δέχονται τα επαγγελματικά μηχανήματα. Για ένα dj που παίζει περιστασιακά απο εδώ κι απο εκεί ένα ημί-επαγγελματικό μηχάνημα μπορεί να του είναι υπεραρκετό. Για κάποιον όμως που παίζει σε συχνή βάση (και πολύ περισσότερο αν είναι mobile dj) η αγορά ενός ημι-επαγγελματικού μηχανήματος είναι "πεταμένα λεφτά" και στην πράξη θα του κοστίσει ακριβότερα απο το αντίστοιχο καθαρά επαγγελματικό μηχάνημα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είτε αρέσει είτε όχι, το να παίζει κάποιος μουσική επαγγελματικά (επ' αμοιβή δηλαδή) δεν είναι ένα φτηνό "χόμπι" και ειδικά αν είναι mobile dj. Σαφώς και στις μέρες που ζούμε εν' μέσω κρίσης πρέπει να προσέχουμε τα έξοδα μας και τις αγορές μας. Όμως ας έρθουμε λίγο και στην θέση αυτών που μας πληρώνουν τα πολύτιμα ευρώ τους για τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε... Ας σκεφτούμε για λίγο οτι εμείς θέλουμε να προσλάβουμε ένα dj για μία εκδήλωση. Ας σκεφτούμε εμείς τι απαιτήσεις θα είχαμε σ' αυτή την περίπτωση, και μάλιστα σε αντιστοιχία με τα χρήματα που θα μας ζητήσει ο καθένας...
Δυστυχώς στις μέρες μας η δουλειά μας υποβαθμίζεται συνεχώς. Θα είναι κρίμα να την υποβαθμίσουμε περαιτέρω κι εμείς οι ίδιοι παρέχοντας υπηρεσίες χαμηλής ποιότητας στον βωμό της οικονομικής κρίσης εξευτελίζοντας στην ουσία τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ μας!!!

Ευχαριστώ που ανεχτήκατε τη γκρίνια μου...

 

Posted Sun 18 Dec 11 @ 5:39 pm
Ego pali den diakrino oute vlepo kapoia gkrinia , antithetos vlepo epitelous sostes topothetiseis kai episimanseis , apo enan anthropo epaggelamatia stin douleia tou , kai eimai o protos gkriniaris ki ego tote mazi sou Giorgo , an ayto einai gkrinia.
Xronia exei malliasei i glossa mou na ta leo se olous kai se ola ta neotera paidia , alla dystyxos ayti i katastasi me ayto to epaggelma paei apo to kako sto xeirrotero.
To stamatao edo , giati tha arxiso na gkriniazo..... ego tora.
 

Posted Sun 18 Dec 11 @ 5:59 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
PhantomDeejay wrote :
Εαν όμως ο ήχος είναι "κακός" είτε θα τον προσέξει και θα διαμαρτυρηθεί είτε δεν θα τον προσέξει μεν αλλά και πάλι θα διαμαρτυρηθεί γιατί και υποσυνείδητα και συνειδητά τα αυτιά του θα διαμαρτύρονται! Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το γνωστό βουητό/τσίριγμα των αυτιών μας που διαρκεί ακόμα και πολλές ώρες μετά απο μία εκδήλωση και σε αντίθεση με οτι νομίζουν πολλοί δεν προκαλείται απο την μεγάλη ένταση, αλλά απο την κακή ποιότητα του ήχου!


Anoigeis thema tora.... milas mono gia ekdiloseis/gamous/baftisia? i kai gia dj se magazia?
an milas mono gia ekdiloseis/gamous/baftisia, symfono apolyta!

an milas kai gia dj se magazia, cafebars ktl, tha diafoniso sto komati pou kano quote!
oxi pos de tha ithela na einai etsi, alla sti pragmatikotita den antidraei kaneis kai mou ti dinei poly sta neura.

otan ego pao se ena bar,
1) to ixosystima einai gtp
2) o dj paizei katebasmena apo to youtube
ME PONAEI to kefali mou!
ki'omos blepo na einai gemato to magazi kai na synexos... alla de diamartyrete kaneis!

ti ezisa exthes to sabbato (ithela na to grapso sto chill out alla me prolabes)
eixa paei se ena filaraki pou paizei me vdj kai hercules rmx.
itan ena magazi pou mazeuei kalo kosmo kai oxi pitsikaria.
cafebar, kai kata tis 11:30-12:00 arxizei na gemizei to magazi toso pou de mporouses na pas toulaleta.
apo tin ora pou mpika mesa koitaza to magazi eixe kati mikra ixeia peripou 30cm to kathena psila stis gonies.
ftoxo ixo, mikri entasi, afou akouga ti legane sti diplani parea mi sou po kai stin alli gonia!
de sou kanei gia bar.... ta ixeia. otan ta blepeis nomizeis oti eisai se kamia taberna pou i mousiki einai gia background.
katalla to magazi kyrile..... afou ti mpyra mou ti xreose 7 euro!!!!!!!!!

kata tis 01:00 skaei i astinomia (klasika) kai leei to boss to filo mou na xamilosei. (les kai itan dynata....)
afou loipon feugei i astynomia, to boss eipe na synexisei se auti tin entasi!!!!
kathomastan me to filo mou kai prospathousame na akousoume pio tragoudi paizei alla de mporousame!
itan les epeze ena trantzistoraki mesa se poly kosmo....
ki'omos o kosmos itan akoma ekei. perasane ores kai kaneis den edine simasia.
eite eixe mousilki eite oxi to idio kai to auto!

kai milas meta gia poiotita.....
makari na itan etsi opos ta les alla.... na se pao se kati magazia na trabas ta aftia sou!
 

Posted Sun 18 Dec 11 @ 6:16 pm
ilias7Home userMember since 2005
Kati tetoia arthra diabazw ki emfanizomai ki egw.Ayta poy perigrafeis Giwrgo,isxyoun se ola ta epaggelmata paroxis yphresiwn.Dystyxws to kratos mas, einai ANIKANO na prostatepsei tous epaggelmaties.Exw ksanapei,pws katoxirwsi epaggelmatos stin ellada DEN yparxei.Ara kapoia stigmi,ta lefta poy prepei na ependisei kapoios,den epistrefontai.Aisthanete MALAKAS.Ola ta epaggelmata exoun ginei "tis arpaxtis".An den kanw lathos eisai topografos.Amfibaleis oti mporw na sou "faw" doyleia apla synergazomenos me allon kai me ta dika toy ergaleia?
Min tin psaxneis.Aytos poy ependyei simera,i ta exei,i to kanei gia to gousto toy.Esy ti les,egw den tha ithela agorasmeno to Vdj?
Fantasou kapoia stigmi,na xreiazete o Dj mia Karta ergasias,na einai se kapoio sillogo,na kobei apodeiksi,na exei TEBE kai mono tote na mporei na askei to epaggelma,poso diforetika tha itan.Oyte crack,oyte TELE tha ipirxan,gaiti alliws den tha mporoyse na brei doyleia.
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 1:20 am
Polu wraio arthro George. Eugai kai euxaristoume gia ton xrono pou diatheses gia olo auto to katevato !!! An kai gia tin poiotita tou ixou tha sumfonisw me ton aledjo. Ligoi einai autoi pou tha proseksoun tin poiotita tou ixou (eidika ama exoun piei kai kana potaki parapanw). Panw sto kefi kai sti methi ta aftia mas UPOleitourgoun (gi' auto kai parapatame eksallou ,to tumpano to aftiou mas vgainei ektws kai etsi xanoume ton prosanatolismo mas).
Oso gia tin nomimi katoxi enw programmatos ,EIDIKA gia enan epaggelmatia (H' erasitexni pou vgazei xartziliki) theorw oti einai upoxreotiki. Mi ksexname oti polla programmata exoun kai BUGS. Exoume dei kosmo kai kosmo na mpainei na zitaei voitheia gia kapoio kollima tou sto software ,xwris na to exei agorasmeno. Me ti moutra to kanoun auto? Kai tzampatzis ,kai zita voitheia! Einai san na kleveis ena amaksi kai meta na pigaineis stin antiprosopeia kai na paraponiesai gia tin katanalwsi tou.... :p
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 4:07 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
κλασσικη νοοτροπια ελληνα... αφου ολα τα αλλα ειναι ετσι γιατι να κανω εστω εγω το πρωρο βημα να αλλαξω>? ας περιμενω να αλλαξουν οι αλλοι και τοτε βλεπουμε...well said George
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 5:06 am
Den tha mporousa na diafwnhsw se tipota me to Giwrgo kai oute diafwnw...apla tha valw mia allh parametro...an ypothesoume oti egw thrw ena megalo pososto twn proypothesewn tou epaggelmatia...exw pro level mhxanhmata,megalh peira,gkama mousikhs terastia kai fysika ola mou ta softwares nomima agorasmena...arketa megalh texnognwsia se syndeseis rythmiseis klp....tote giati doulevei to xekwlo...kai to pitsiriki me ta spasmena..ki egw psaxnomai 3 mhnes twra anergos???
Tis apanthseis tis xerw...alla autes den exoun kamia sxesh me ton EPAGELMATISMO mas...kai dystyxws oute me th mousikh kai to djing

ALLOI einai autoi pou prepei na ginoun EPAGELMATIES
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 5:11 am
ilias7Home userMember since 2005
Ayto akribws ennow fenderisc.oi perisoteroi magazatores DEN pairnoun sta sobara ton Dj.An omws stin stiili eksodwn sta biblia toys ebazan kai to poso tou Dj,tha itan alliws ta pragmata.
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 5:18 am
Παιζω επαγγελματικα περιπου 18 χρονια και εχω συνεργαστει σε πολλα διαφορετικα μερη, απο Cafe μεχρι μεγαλα Clubs πολλων ατομων. Διαβασα πολυ προσεκτικα ολα τα αρθρα ολων των παιδιων που εγραψαν πριν απο μενα και θελω απο την πειρα μου να δηλωσω το εξης. Επαγγελματιας DJ στην Ελλαδα δεν υπαρχει ,βασικα δεν υπηρξε ποτε. Η νοοτροπια του Ελληνα επιχειρηματια (οπως παρα πολυ σωστα ειπε καποιος παραπανω) ειναι οτι ο DJ ειναι στην ιδια μοιρα με τον ποτηρα η τον σερβιτορο που ενδεχομενως να μην ξερουν και καλα τη δουλεια. Προς θεου δεν εχω τιποτα με αυτες τις κατηγοριες του προσωπικου ενος μαγαζιου ,αλλα εχω πολλα προσωπικα θεματα με τα αφεντικα τους...Σε ολα αυτα τα χρονια ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ηταν αυτοι που εβλεπαν και αντιμετωπιζαν τον επαγγελματια DJ ως δημιουργο και οχι σαν αλλον εναν που θα μας παρει τα αυτια αποψε...Και στο δια ταυτα λοιπον της υποθεσης. Οταν εσκασαν μυτη τα DJ Softwares και καποιοι djs τα αγορασαν ,αυτοματα θεοποιηθηκαν ως δια μαγειας και ολοι οι υπολοιποι που τα εχουν σπασμενα ,δαιμονοποιηθηκαν. Συμφωνω ρητως και αδιακριτως πως ενας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ DJ αν σεβεται τον εαυτο του και την ιδιοτητα του θα πρεπει να εχει τον αναλογο εξοπλισμο που θα τον καθιστα αλλωστε και επαγγελματια. Αυτο που ηθελα να ρωτησω (κυριως τους παλιοτερους) ειναι πολυ απλο λοιπον ! Πριν ξεσπασουν ολα αυτα τα ηλεκτρονικοκαλουδια ,ΟΛΟΙ παιζατε ΜΟΝΟ original cds ????? ΠΟΤΕ δεν πηρατε καποιο cd recorder να κανετε copy καποιο κομματι η καποια κομματια ? Αν ειχατε ΜΟΝΟ original cds και παιζατε συμφωνα με τους νομους που εχει θεσπισει η ΑΕΠΙ ,τοτε παω πασο και υποκλινομαι, Αν οχι ομως ,μη σας χαλαει καθολου που ενα μεγαλο ποσοστο των νεων DJs στρεφεται σε σπασμενα softwares για να βγαλει ενα αξιοπρεπες και ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ νυχτοκαματο... Ξερω πως μετα απο αυτο το post θα ξεσπασει θυελλα αλλα δε με πολυνοιαζει κιολας. Το τελευταιο μονο που θα πω ,ειναι πως ΟΛΟΙ οι συναδελφοι που ειχα ολα αυτα τα χρονια, ΕΚΤΟΣ απο τα βινυλια που αναγκαστικα επρεπε να το εχεις original για να το παιξεις , ειχαν ΟΛΟΙ recorders και επεφτε η κοπια της κοπιας στο φουλ και επαιζαν στα μαγαζια. Τοτε δε μας εκαιγε το θεμα γνησιοτητας λοιπον συνεδελφοι ? Ευχαριστω πολυ
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 7:18 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
sunnymtx wrote :
Αυτο που ηθελα να ρωτησω (κυριως τους παλιοτερους) ειναι πολυ απλο λοιπον ! Πριν ξεσπασουν ολα αυτα τα ηλεκτρονικοκαλουδια ,ΟΛΟΙ παιζατε ΜΟΝΟ original cds ????? ΠΟΤΕ δεν πηρατε καποιο cd recorder να κανετε copy καποιο κομματι η καποια κομματια ? Αν ειχατε ΜΟΝΟ original cds και παιζατε συμφωνα με τους νομους που εχει θεσπισει η ΑΕΠΙ ,τοτε παω πασο και υποκλινομαι, Αν οχι ομως ,μη σας χαλαει καθολου που ενα μεγαλο ποσοστο των νεων DJs στρεφεται σε σπασμενα softwares για να βγαλει ενα αξιοπρεπες και ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ νυχτοκαματο... Ξερω πως μετα απο αυτο το post θα ξεσπασει θυελλα αλλα δε με πολυνοιαζει κιολας. Το τελευταιο μονο που θα πω ,ειναι πως ΟΛΟΙ οι συναδελφοι που ειχα ολα αυτα τα χρονια, ΕΚΤΟΣ απο τα βινυλια που αναγκαστικα επρεπε να το εχεις original για να το παιξεις , ειχαν ΟΛΟΙ recorders και επεφτε η κοπια της κοπιας στο φουλ και επαιζαν στα μαγαζια. Τοτε δε μας εκαιγε το θεμα γνησιοτητας λοιπον συνεδελφοι ? Ευχαριστω πολυ


den einai etsi.
to dj software einai ergaleio kai to agorazeis MIA fora!
opos kai palia ta cdplayers... ta agorazes mia fora kai as epaizes me antigrafi cd.

ta tragoudia einai analosima kai an ta thes original prepei na agoraseis synexeia.
an loipon thes na kaneis to idio opos kanane kai palia, kanto kai simera.
antigramena tragoudia.... de mporei kaneis "ithika" na sou pei tipota otan einai mesa apo ti douleia giati katalabainei.

an paromoiazeis ta antigramena/klemena tragoudia me ta ergaleia tis douleias cdplayers/djsoftware, tote na arxisoume na kleboume kai laptop!

 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 7:56 am
Το θέμα μου δεν ήταν να ανοίξω συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα... Αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και ένα τεράστιο θέμα απο μόνο του.

Όμως:
Είτε μας αρέσει είτε όχι είναι πολύ "εύκολο" να παριστάνει κάποιος τον dj. Πολύ πιο εύκολο τουλάχιστον απο το να παριστάνει τον Τοπογράφο Μηχανικό (που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις) ή ακόμα και τον κομμωτή όπου χωρίς γνώσεις, εξάσκηση και τεχνική δεν μπορείς να πειραματίζεσαι στο κεφάλι του άλλου.
Αλλά ακόμα και αυτές τις γνώσεις αν έχει κάποιος και δουλεύει παράνομα, πάλι θα χρησιμοποιήσει επαγγελματικό εξοπλισμό. Δεν υπάρχει ημι-επαγελματικό ταχύμετρο (για τους Τοπογράφους) ούτε και θα κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ Τοπογράφος τοπογραφικό με GPS χειρός αφού η ακρίβεια που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή που προσφέρει το "ερασιτεχνικό" GPS. Αντίστοιχα μια "παράνομη" κομμώτρια δεν θα χρησιμοποιεί ψαλίδι χειροτεχνίας και πιστολάκι σαν αυτά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Ακόμα και αυτοί οι "παράνομα" εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν (είτε δανεικό είτε αγορασμένο) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. Και οι "παράνομοι" υδραυλικοί, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ εξοπλισμό χρησιμοποιούν...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι djs θέλουν να αποτελούν εξαίρεση!

Για τον ήχο που πολλοί αντιδρούν θέλω να επισημάνω κάτι:
1. Σαφώς και μιλάω για mobile events καθώς ο μέσος dj που εργάζεται σε bar και club βρίσκει το ηχοσύστημα στημένο και δεν μπορεί να επέμβει (αν έχει τις γνώσεις φυσικά).
2. Μπορεί ο κόσμος να νομίζουμε οτι δεν προσέχει, αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί και βολεύει κάποιους... Βολεύει τον dj που πιστεύει οτι με ηχοσύστημα των 500 και των 1000 ευρώ μπορεί να καλύψει υπαίθρια εκδήλωση με 500 άτομα, βολεύει τον καταστηματάρχη ενός μαγαζιού που θα βάλει φτηνιάρικα ηχεία, βολεύει αυτόν που πουλάει αυτά τα φτηνιάρικα ηχεία (μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους) κτλ. Εντούτοις πολλές φορές έχω ακούσει παράπονα (και ειδικά για γάμους που κάλυψαν κάποιοι συνάδελφοι μου) για τον ήχο. Δεν έχω ακούσει τόσο πολλά παράπονα για το πρόγραμμα όσο για τον ήχο... (Ακόμα κι αν για μένα κάποιοι απο αυτούς κάνουν απαράδεκτο πρόγραμμα, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση)
"Μας πήρε τ' αυτιά", "Βούιζε το κεφάλι μας", "Δεν ακούγαμε τίποτα και καθόμασταν στην δεύτερη σειρά" είναι λίγα μόνο απο τα συνηθέστερα σχόλια/παράπονα που ακούω...
Αντίθετα πολλές φορές εισέπραξα θετικά σχόλια όχι για το πρόγραμμα μου, αλλά για τον ήχο μου απο άτομα φαινομενικά άσχετα με το όλο θέμα... Φέτος το καλοκαίρι ήρθε "παππούς" 70 χρονών στο booth σε ένα γάμο και μου είπε: "Παιδί μου έχω να ακούσω τόσο καθαρό κλαρίνο σε γάμο απο όταν πάντρεψα την κόρη μου και είχαμε πάρει τον ΧΧΧΧΧ. Νόμιζα οτι δεν έπαιζε κασέτα αλλά ορχήστρα! Έχεις κάρτα να σε πάρω για τον γάμο της εγγονής μου;"
Φυσικά ο "παππούς" δεν καταλάβαινε τίποτα απο ήχο και απο τεχνικές ηχείων, ηχογραφήσεων κτλ... Καταλάβαινε μόνο οτι ευχαριστιόταν την μουσική που άκουγε. Δεν τον ένοιαζε πόσο έπαιρνα για να παίξω σε ένα γάμο (γενικά δεν παίζω σε γάμους παρά μόνο για φίλους και συγγενείς) ούτε αν το συνολικό κόστος του ηχοσυστήματος ξεπερνούσε σε αξία το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο του γαμπρού (Έπαιζα με ένα νοικιασμένο ηχοσύστημα EAW [Easter Acoustic Works] ισχύος 30KWatt και αξίας 50.000 ευρώ) Για τον παππού αυτόν δεν είχε καμία σημασία αν έπαιζα απο το laptop, απο CD ή απο βινύλια. Ο παππούς τις κασέτες ήξερε, κασέτες νόμιζε οτι παίζω...
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ο καλός ήχος λειτουργεί και σαν διαφήμιση... Τουλάχιστον απο την προσωπική μου εμπειρία τόσο στην επαρχεία (στον τόπο καταγωγής και διαμονής μου) όσο και στην Θεσσαλονίκη πολλές φορές δέχτηκα θετικά σχόλια για τον ήχο...

Και για να απαντήσω και στα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν:

1) Αλέξη, "ηχεία 30cm" δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα τους... Μπορεί να είναι γ.τ.π. ή μπορεί να είναι τίποτα πανάκριβα (και πολύ ποιοτικά) TANNOY ή JBL Control ή BOSE... Έχω στήσει μαγαζί με ηχεία οροφής TANNOY και δεν μπορείς να φανταστείς τι ήχο βγάζουν, τόσο σε ένταση όσο και σε ποιότητα... Στο μάτι φαίνονται σαν τα ηχεία που βάζουν στο ταβάνι στα super market, αλλά η διαφορά στην τιμή (και την τεχνολογία τους) είναι ασύγκριτη... Ενδεικτικά ένα απλό ηχείο οροφής έχει 100 ευρώ και ένα TANNOY ξεκινάει απο τα 500-600 ευρώ... ΤΟ ΕΝΑ!
Επίσης το να παίζει το μαγαζί μουσική χαμηλά σε ένταση μπορεί να είναι και επιλογή! Ξέρω μαγαζί που παρά το γεγονός οτι έχει εγκατεστημένο ένα πολύ καλό και δυνατό ηχοσύστημα παίζει μουσική πάντα χαμηλά... Πρέπει να "στίσεις αυτί" για να ακούσεις τι παίζει. Αλλά αυτό είναι επιλογή του καταστήματος. Το κατάστημα αυτό προωθεί τον εαυτό του σαν "ποτάδικο" και όχι σαν bar/club. Δηλαδή ποντάρει στο να μαζέψει κόσμο που θέλει απλά να πιει ένα-δύο ποτάκια και να κάνει χαλαρές συζητήσεις με την του. Απευθύνεται σε ηλικίες 30-50 ετών και όχι σε πιτσιρικάδες που θέλουν άπειρα db απλά για να πιουν ένα καφέ. Αν η χαμηλή ένταση είναι επιλογή του καταστήματος που πήγες δεν μπορώ να το κατακρίνω... Εαν είναι αδυναμία κάλυψης του χώρου απο το ηχοσύστημα σαφώς και ο dj δεν φταίει και ούτε και μπορεί να κάνει και τίποτα. Ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που έχει την ευθύνη...
Τέλος, ο κόσμος που πήγε και κάθισε στο συγκεκριμένο μαγαζί με τις ώρες χωρίς να προσέχει τι ακούει μπορεί να εμπίπτει στην κατηγορία που ανέφερα παραπάνω... Δηλαδή στην κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να πιουν ένα ποτάκι χαλαρά και όχι να ξεβιδωθούν στο χορό και στο clubbing...

2)Ηλία το θέμα μου δεν είναι οι "άδειες εργασίας". Χρειάζεται να διανύσουμε πολύ δρόμο σαν χώρα και σαν λαός για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο που αναφέρεις το οποίο σαφώς και είναι επιθυμητό... Αλλά χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας απο όλους μας, κι εδώ θα περάσω για λίγο στον fenderisc:

3) Καταλαβαίνω τι λες και την πίκρα όλων όσων λες. Αλλά πιστεύω πραγματικά πως ο μόνος τρόπος να δείξουμε την αξία μας είναι να αφήσουμε τα ξέκωλα και τους πιτσιρικάδες να κάνουν οτι κάνουν, και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε... Μόνο έτσι θα φανεί στο τέλος η διαφορά... Το να πέσει κάποιος στην παγίδα να αρχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών του για να ανταγωνιστεί τον "κακό/φτηνό" πιτσιρικά δεν θα φέρει σε καμία περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα... Αντίθετα η διαφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε θα μπορέσει (μακροπρόθεσμα δυστυχώς, το ξέρω) να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να ξεχωρίσουν τα σκάρτα απο τα καλά...
Κι εγώ φέτος το χειμώνα είχα μια περιπέτεια με το μαγαζί που συνεργάζομαι εδώ και κάποια χρόνια λόγω ενός φτηνού πιτσιρικά. Αλλά δεν ίδρωσε το αυτί μου. Ναι έχασα μερικά μεροκάματα... Αλλά ο πιτσιρικάς γρήγορα έδειξε (ο ίδιος) τις αδυναμίες του... Κακή ποιότητα ήχου (λόγω τραγουδιών απο το Youtube), κακή ροή προγράμματος, μέτριες αλλαγές, παντελής έλλειψη "διαβάσματος" του κόσμου, και μουσικές επιλογές ακραίες για το ύφος του μαγαζιού που έδιωξαν πολύ κόσμο. Και έτσι μετά απο 3 μήνες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μου ζήτησε να γυρίσω πίσω, γιατί ο άλλος κόντευε να του καταστρέψει τελείως το μαγαζί!

Τέλος θέλω να αναφέρω και μία άλλη προσωπική εμπειρία παλαιοτέρων ετών:
Όταν ξεκίνησα να παίζω μουσική σε μαγαζιά και σε εκδηλώσεις φυσικά και δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω οποιοδήποτε μηχάνημα... Το μόνο που κατάφερνα να αγοράσω με τα λίγα λεφτά που έβγαζα ήταν καινούργια βινύλια. Έπρεπε λοιπόν να βρω ένα τρόπο να ανεβάσω το "κασέ" μου... Έπρεπε να βρω ένα τρόπο να γίνω πιο γνωστός για να μπορώ να ζητάω και περισσότερα χρήματα...
Έτσι, για τουλάχιστον 2 χρόνια έπαιζα μουσική σε parties και άλλες εκδηλώσεις "τζάμπα"! Όχι δεν έπαιζα τζάμπα (δηλαδή χωρίς χρήματα). Έπαιζα χωρίς προσωπικό κέρδος! Πήγαινα και νοίκιαζα ηχοσύστημα και πικαπ και σαν αμοιβή ζητούσα όσο ακριβώς μου κόστιζε η ενοικίαση των μηχανημάτων! Έτσι, όντας 60-75% φθηνότερος απο άλλους dj κατάφερνα να αναλαμβάνω μικρές εκδηλώσεις, πάρτυ φροντιστηρίων, εγκαίνια καταστημάτων κτλ και να γίνομαι πιο γνωστός. Έτσι μετά απο 2 χρόνια περίπου κατάφερα να χρεώσω για πάρτι 2 χιλιάδες δραχμές περισσότερο απο το κόστος ενοικίασης των μηχανημάτων! Αν θυμάμαι καλά είχα πάρει αμοιβή 32.000δρχ ενώ η ενοικίαση μου είχε στοιχίσει 30.000! Πάντως ακόμα θυμάμαι οτι υπήρχε διαφορά 5.000δρχ πάνω στην τιμή ενοικίασης αν τα πικαπ ήταν ΜΚ2... Υπήρχε "πακέτο" με 25.000 που είχε δύο πικαπ Gemini (αντίγραφα των ΜΚ2,
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 7:58 am
Μπερδευεσαι μαλλον φιλε μου...Τα εργαλεια που λες εσυ ,συνοδευονται και απο DJ softwares και δεν ειναι μια κι εξω...Αλλο το ενα και αλλο το αλλο
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 7:59 am
δεν θυμάμαι μοντέλο) και πακέτο με 30.000 που είχε αντί για τα Gemini τα Technics!
Προσπαθούσα πάντα να νοικιάζω το δεύτερο "πακέτο" αλλά δεν τα κατάφερνα πάντα (λόγω του κόστους της αμοιβής που χρέωνα)
Πάντως για να καταλάβετε λίγο και το "σχετικό" κόστος, ένα Maxi-Single εκείνη την εποχή είχε 2.500 δραχμές, ένα πλήρες άλμπουμ ξεκινούσε απο 7.000 δρχ και μια διπλή συλλογή ξεκινούσε στις 12.000 δρχ!



 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:00 am
sunnymtx wrote :
Η νοοτροπια του Ελληνα επιχειρηματια (οπως παρα πολυ σωστα ειπε καποιος παραπανω) ειναι οτι ο DJ ειναι στην ιδια μοιρα με τον ποτηρα η τον σερβιτορο που ενδεχομενως να μην ξερουν και καλα τη δουλεια. Προς θεου δεν εχω τιποτα με αυτες τις κατηγοριες του προσωπικου ενος μαγαζιου ,αλλα εχω πολλα προσωπικα θεματα με τα αφεντικα τους...Σε ολα αυτα τα χρονια ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ηταν αυτοι που εβλεπαν και αντιμετωπιζαν τον επαγγελματια DJ ως δημιουργο και οχι σαν αλλον εναν που θα μας παρει τα αυτια αποψε..

Σε νησί έχεις πάει να δουλέψεις ποτέ; Μήπως πήγες ποτέ Ρόδο για παράδειγμα; Γιατί σίγουρα θα άλλαζες γνώμη... Σωστοί επιχειρηματίες υπήρχαν και υπάρχουν. Αλλά είναι λίγο δύσκολο για όλους μας να συνεργαστούμε με κάποιους απο αυτούς... Εκτός αν θεωρείς οτι ανήκεις ανάμεσα στους 200 καλύτερους dj της Ελλάδας οπότε και μπορεί να σε προσέξουν και να επιλέξουν (αυτοί, όχι εσύ) να συνεργαστούν μαζί σου.

 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:06 am
Το ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ,το ειχα και με κεφαλαια ! Δεν τους τσουβαλιασα ΟΛΟΥΣ, μιλησα για την μαζα ομως. Οσο για το αν ειμαι στους 200 καλυτερους ,δε μπαινω στη φαση των συγκρισεων ,δε με ενδιαφερει αλλωστε. Εχω το γνωθι 'σαυτον πλεον και εχω κατεβει εδω και χρονια απο το καλαμι της εφηβειας...ξερω ομως παρα πολυ καλα τη λεξη σεβασμος και αξιοπρεπεια στη δουλεια μου ,κατι το οποιο ΛΙΓΟΙ το καταννοουν. Οσο για το νησι που ρωτας ,οχι δεν ετυχε να παιξω σε νησι αλλα το μερος που μενω και ειμαι ολα αυτα τα χρονια μπορεις να το πεις και σαν νησι...Κατοικω στον Ωρωπο και τα καλοκαιρια ειναι ιδιαιτερα δυνατα απο μουσικη εδω ,η μαλλον ΗΤΑΝ ιδιαιτερα δυνατα.. Τις εποχες των στροβοσκοπιων τις εζγσα σαν DJ πολυ εντονα εδω και ισως ΜΟΝΟ τοτε να γνωρισα αφεντικα τα οποια και πολυ καλη σχεση με τη μουσικη ειχαν αλλα καταλαβαιναν και την σωστη μιξη απο τον ιπποδρομο και εκριναν αναλογως...Τωρα εκεινοι που ειναι "γατοι" αφεντικα ,ειναι ελαχιστοι ,οι περισοτεροι θελουν ΜΟΝΟ θεαθηναι και φτηνες γκομενες στις κονσολες τους....η ποιοτητα δλδ εχει παει περιπατο αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα που με στενοχωρει ιδιαιτερως οταν το συζητω...
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:10 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
PhantomDeejay wrote :

1) Αλέξη, "ηχεία 30cm" δεν μου λέει κάτι για την ποιότητα τους... Μπορεί να είναι γ.τ.π. ή μπορεί να είναι τίποτα πανάκριβα (και πολύ ποιοτικά) TANNOY ή JBL Control ή BOSE... Έχω στήσει μαγαζί με ηχεία οροφής TANNOY και δεν μπορείς να φανταστείς τι ήχο βγάζουν, τόσο σε ένταση όσο και σε ποιότητα... Στο μάτι φαίνονται σαν τα ηχεία που βάζουν στο ταβάνι στα super market, αλλά η διαφορά στην τιμή (και την τεχνολογία τους) είναι ασύγκριτη... Ενδεικτικά ένα απλό ηχείο οροφής έχει 100 ευρώ και ένα TANNOY ξεκινάει απο τα 500-600 ευρώ... ΤΟ ΕΝΑ!
Επίσης το να παίζει το μαγαζί μουσική χαμηλά σε ένταση μπορεί να είναι και επιλογή! Ξέρω μαγαζί που παρά το γεγονός οτι έχει εγκατεστημένο ένα πολύ καλό και δυνατό ηχοσύστημα παίζει μουσική πάντα χαμηλά... Πρέπει να "στίσεις αυτί" για να ακούσεις τι παίζει. Αλλά αυτό είναι επιλογή του καταστήματος. Το κατάστημα αυτό προωθεί τον εαυτό του σαν "ποτάδικο" και όχι σαν bar/club. Δηλαδή ποντάρει στο να μαζέψει κόσμο που θέλει απλά να πιει ένα-δύο ποτάκια και να κάνει χαλαρές συζητήσεις με την του. Απευθύνεται σε ηλικίες 30-50 ετών και όχι σε πιτσιρικάδες που θέλουν άπειρα db απλά για να πιουν ένα καφέ. Αν η χαμηλή ένταση είναι επιλογή του καταστήματος που πήγες δεν μπορώ να το κατακρίνω... Εαν είναι αδυναμία κάλυψης του χώρου απο το ηχοσύστημα σαφώς και ο dj δεν φταίει και ούτε και μπορεί να κάνει και τίποτα. Ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που έχει την ευθύνη...
Τέλος, ο κόσμος που πήγε και κάθισε στο συγκεκριμένο μαγαζί με τις ώρες χωρίς να προσέχει τι ακούει μπορεί να εμπίπτει στην κατηγορία που ανέφερα παραπάνω... Δηλαδή στην κατηγορία ανθρώπων που θέλουν να πιουν ένα ποτάκι χαλαρά και όχι να ξεβιδωθούν στο χορό και στο clubbing...


isos nanai ki'etsi.
ta ixeia pantos itan gtp :)

i enstasi mou gia tetoia magazia pou paizoun xamila mousiki, einai oti de mporo na katalabo ti ton theloun ton dj!
an einai na paizei xamila i mousiki, tote mporeis na baleis mia lista kai na paizei mono tou to winamp afou de dinei kaneis simasia ston dj.

enas akoma logos einai ta chillout kai beatakia typou best fm.
pote de katalaba giati prepei na yparxei dj afou kai mia lista sto winamp kanei akribos tin idia douleia.
an thes pes mou kai gi'auto giati ego de brisko kamia logiki. ektos an ton exei gia mouri to magazi

 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:18 am
sunnymtx wrote :
Οσο για το αν ειμαι στους 200 καλυτερους ,δε μπαινω στη φαση των συγκρισεων ,δε με ενδιαφερει αλλωστε. Εχω το γνωθι 'σαυτον πλεον και εχω κατεβει εδω και χρονια απο το καλαμι της εφηβειας...ξερω ομως παρα πολυ καλα τη λεξη σεβασμος και αξιοπρεπεια στη δουλεια μου ,κατι το οποιο ΛΙΓΟΙ το καταννοουν. Οσο για το νησι που ρωτας ,οχι δεν ετυχε να παιξω σε νησι αλλα το μερος που μενω και ειμαι ολα αυτα τα χρονια μπορεις να το πεις και σαν νησι...

1) Το να είσαι στους 200 καλύτερους δεν το είπα υποτιμητικά. Εννοούσα οτι οι επιχειρηματίες αυτοί που λέμε (δηλαδή οι πραγματικά σωστοί επιχειρηματίες που προσέχουν την μουσική και τον dj κτλ) έχουν το μυαλό να "ψωνίζουν" από τον αφρό. Επομένως θα ψωνίσουν απο τους καλύτερους που υπάρχουν (διευκρίνηση: το καλύτερος δεν είναι ίδιο με το επώνυμος/γνωστός/celebrity). Επομένως για να διαλέξουν κάποιον απο εμάς θα πρέπει να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους των καλύτερων.
2) Το αν έχεις δουλέψει σε νησί στο ρώτησα γιατί εκεί η πληθώρα των επιχειρηματιών δεν τσουβαλιάζουν τον dj στην ίδια θέση με την barwoman. Ειδικά σε μεγάλα νησιά (την Μύκονο δεν θα την σχολιάσω) θα δεις οτι η πληθώρα των djs είναι πολύ προσεκτικά διαλεγμένη, καλά πληρωμένη και φυσικά χρήζει του απαραίτητου σεβασμού, πράγμα που όμως δίνει στους dj αυτούς και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ για την μουσική που παίζουν ;)

Τώρα τι γινόταν και τι γίνεται στον Ωρωπό δεν ξέρω... Μπορώ μόνο να φανταστώ με βάση αυτά που γράφεις.
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:27 am
aledjo wrote :

i enstasi mou gia tetoia magazia pou paizoun xamila mousiki, einai oti de mporo na katalabo ti ton theloun ton dj!
an einai na paizei xamila i mousiki, tote mporeis na baleis mia lista kai na paizei mono tou to winamp afou de dinei kaneis simasia ston dj.

enas akoma logos einai ta chillout kai beatakia typou best fm.
pote de katalaba giati prepei na yparxei dj afou kai mia lista sto winamp kanei akribos tin idia douleia.
an thes pes mou kai gi'auto giati ego de brisko kamia logiki. ektos an ton exei gia mouri to magazi

Αλέξη δεν ξέρω... Ίσως να τον βάζουν για "μούρη" όπως λες, ίσως να τον βάζουν για "δημόσιες σχέσεις" (ώστε να πάνε για ποτό και 5-10 φιλαράκια του) ίσως για κάποιον άλλο λόγο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε, ίσως κι απο συνήθεια... Βλέπεις εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει η ευκολία του PC και της λίστας... Μέχρι πριν απο μερικά χρόνια όμως αυτό ήταν αδύνατο... Έπρεπε να υπάρχει dj για να αλλάζει τα CD για να μην παίζουν συνέχεια τα ίδια τραγούδια με την ίδια σειρά...
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 8:33 am
Συμφωνω με αυτο που λες για την Elite των djs. Οσο για εμας εδω στον Ωρωπο ,η ποιοτητα εχει πεσει κατακορυφα δυστυχως σε ολα που εχουν να κανουν με τον DJ...Χαλια μεροκαματα ,ποιοτητα μουσικης ,απαραδεκτη και γενικως κανενας δε δινει δεκαρα αν καποιος ανεβει στην κονσολα και παιξει σωστη και συναμα διασκεδαστικη μουσικη....Τα ημιμετρα σε ολο τους το μεγαλειο και τα κακης ποιοτητος ηχητικα συστηματα και mixes των περισσοτερων djs εδω (ειδικα τη χειμερινη σεζον) ειναι για κλαμματα. Λυπαμαι που περιγραφω την κατασταση με τοσο ασχημα λογια αλλα αν εχεις οδηγησει Ferrari και μετα πας στο Fiat βλεπεις αμεσως τη διαφορα...Οσο για ενσημα του DJ ουτε λογος φυσικα ,σιγα να μη σου κολλησω και ενσημα που βαζεις 50 τραγουδια......δε θα σχολιασω αλλο, γιατι πραγματικα σας ειπα πως το θεμα αυτο ποναει για ολους εμας που αρχισαμε να παιζουμε μουσικη στην αρχη των 90's...Εμφανης η διαφορα
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 12:55 pm
*offtopic
ωρωπο στο αιθριο παιζεις;
 

Posted Mon 19 Dec 11 @ 1:59 pm
67%