Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Βοήθεια με ακουστικά!

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

djdadosHome userMember since 2007
Καλησπέρα σε όλους, έχω αγοράσει πρόσφατα ένα μονό ακουστικό σε στυλ lollipop (από αυτά με το βραχίονα), αλλά διαπίστωσα προφανώς ότι λόγω στερεοφωνικών τραγουδιών ακούω μόνο ότι αφορά το ένα κανάλι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω ώστε να ακούω μονοφωνικά το επόμενο τραγούδι στο ακουστικό; Να σημειώσω επίσης ότι έχω την Dj Console RMX. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!
 

Posted Mon 28 Nov 11 @ 1:16 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Efoson to akoustiko einai mono kai to jack/bisma tou sterofoniko, thaprepe to idio to akoustiko na kanei 'sum' ta dyo kanalia se mono h na exei enan diakopti mono/stereo.
Endexomenos na einai mono kai na min to ksereis ... kane ena test me ena tragoudi twn Beatles :) (an mou peis poioi einai autoi, stamatame tin koubenta edo.... !) Des kai gia dikopti.
An den exei mporeis na to ftiakseis monos sou braxykyklonontas ta L kai R ...
 

Posted Mon 28 Nov 11 @ 4:19 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
ginetai akoma ki'an einai mono xoris diakopti alla xreiazesai tin pro full ekdosi gia na odigeis sto akoustiko kai deksi kai sto aristero kanali

advanced config....
 

Posted Mon 28 Nov 11 @ 4:26 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Tha mporouses episis na apeuthyntheis se ena katastima ilektronikwn kai na zitiseis ena vismatalki/adaptora pou na metatrepei to mono se stereo. (an telika to vysma pairnei mono to ena kanali)

Vevaiwsou episis xrisimopoiwntas ta akoustika kai ektos Virtualdj i akoma kai se kapoio HiFi stereofoniko.
 

Posted Mon 28 Nov 11 @ 9:50 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
djdados wrote :
Καλησπέρα σε όλους, έχω αγοράσει πρόσφατα ένα μονό ακουστικό σε στυλ lollipop (από αυτά με το βραχίονα), αλλά διαπίστωσα προφανώς ότι λόγω στερεοφωνικών τραγουδιών ακούω μόνο ότι αφορά το ένα κανάλι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω ώστε να ακούω μονοφωνικά το επόμενο τραγούδι στο ακουστικό; Να σημειώσω επίσης ότι έχω την Dj Console RMX. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση!


egw pali den katalabenw giati 8es na akoys kai ta dyo kanalia!
kai eksigoyme afoy aytoy toy tipoy ta akoystika einai gia proakoystikh gia diging ti se pirazei na min akoys to ena apo ta dyo kanalia afoy oi kiries plirofories yparxoyn kai sta dyo kanalia!!
problima 8a antimetopiseis monaxa se poly palia tragoydia opos ype kai o Giorgos o apopsis!!!!
 

Posted Tue 29 Nov 11 @ 12:53 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Yparxoun tragoudia akoma kai tora pou ksekinane px me mia kithara gia intro kai tin exoun terma -pan- mono sto ena kanali,.
Dyo paradeigmata pou mou erxontai sto myalo : Lenny Kravitz - Fly Away, Θεοδοσια Τσατσου - Σε Θελω.
Alla kai se tragoudia tis dekaeties tou 90.
Bebaia an paizeis mono Lady Gaga den nomizo na to synantiseis auto.
 

Posted Tue 29 Nov 11 @ 5:29 am
djdadosHome userMember since 2007
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αρχικά. Ευτυχώς τους ξέρω τους Beatles!!! :P
Παρατήρησα αυτό το πρόβλημα σε αρκετά από τα τραγούδια που έβαλα, δηλαδή σε ένα-δύο ας πούμε δεν άκουγα καθόλου φωνή αλλά μόνο μουσική. Δεν ξέρω αν έφταιγε το τραγούδι σε αυτό. Πάντως σε αρκετά τραγούδια άκουγα διαφορετικά από ότι άκουγα σε ότι έβγαινε στο main. Θα το ψάξω αν είναι θέμα ακουστικού, αν παίζει κάτι με το διακόπτη και αν μπορώ να κάνω κάτι με το Configuration και αν κολλήσω κάπου θα ξαναρωτήσω. Ευχαριστώ και πάλι!
 

Posted Tue 29 Nov 11 @ 7:29 am
djdadosHome userMember since 2007
Καλημέρα! Έκανα μερικές δοκιμές για να δω τι παίζει. Αρχικά δοκίμασα αρκετά τραγούδια να τα ακούσω απευθείας από ηχεία υπολογιστή και από στερεοφωνικό και συνέβαινε το ίδιο. Μετά έπαιξα με το balance στις ιδιότητες ήχου των windows. Όταν πήγαινα τον δείκτη full στο left ή στο right άκουγα κανονικά το τραγούδι, ενώ όταν το επανέφερα στη μέση ήταν σαν να χάνω το ένα κανάλι. Μπορώ να κάνω κάτι με το balance του monitor στο virtual dj ή να πάρω κάποιον αντάπτορα; Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!
 

Posted Wed 30 Nov 11 @ 1:54 am
Μου "μυρίζει" ανάποδη φάση στο ένα κανάλι!!! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε τα ακουστικά σου είναι στην πράξη για πέταμα...

Για να καταλάβεις τι εννοώ:
Ας πούμε οτι μια δεδομένη χρονική στιγμή η κυματομορφή του μπάσου βρίσκεται και στα δύο κανάλια στα +5 db
Ας πούμε τώρα οτι τα +5db μεταφράζονται με +5Volts στο κάθε κανάλι

Αντιστροφή φάσης (γενικά) έχουμε όταν αντί για +5Volts στέλνουμε -5Volts και όταν αντί για -5Volts στέλνουμε +5V

Όταν ένα σήμα μετατρέπεται σε MONO στην ουσία γίνεται πρόσθεση των δύο στερεοφωνικών καναλιών του. Έτσι θεωρητικά το μπάσο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα ήταν +10db και θα εκφραζόταν με +10Volts στο μονοφωνικό (πλέον) κανάλι.

Αν αντιστρέψουμε το ένα κανάλι τότε κατά την πρόσθεση θα έχουμε (+5Volts) + (-5Volts) = 0Volts = Η απόλυτη ησυχία!!!

Η αντιστροφή της φάσης του ενός καναλιού και η πρόσθεση του στο άλλο είναι η τεχνική που εφαρμόζεται για να "αφαιρεθούν" τα φωνητικά απο ένα τραγούδι.
Στην πράξη ο αλγόριθμος ακύρωσης φωνής αντιστρέφει την φάση στην περιοχή των μεσαίων συχνοτήτων και προσθέτει τα δύο κανάλια. Έτσι "ακυρώνει" όλο τον ήχο που είναι κοινός (ακριβώς ίδιος) και στα δύο κανάλια στην συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν ξέρω αν τα ακουστικά σου έχουν αντεστραμμένη φάση στο ένα τους κανάλι, και μου φαίνεται και απίθανο και χωρίς λόγο "ύπαρξης" να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις ένα απλό "test" για να διαπιστώσεις αν υπάρχει κάτι τέτοιο:

Παίξε απο τον υπολογιστή σου ένα ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ αρχείο και παίξε με το LEFT/RIGHT. Αν δεν ακούς καμία διαφορά (πέρα απ' το γεγονός οτι στη μέση τα ακουστικά θα πρέπει να παίζουν πιο δυνατά) τότε μάλλον είναι ιδέα σου οτι δεν ακούς σωστά. Αν όμως καταλαβαίνεις διαφορά τότε κάτι "περίεργο" παίζει με τα συγκεκριμένα ακουστικά...
 

Posted Wed 30 Nov 11 @ 3:23 am
Υ.Γ.:
Επειδή μου ήρθε "φλασιά" , λες οτι ο υπολογιστής σου σου κάνει τα ίδια και στα επιτραπέζια ηχεία του;;;

Αν ναι κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά στην κάρτα ήχου σου. Έχεις π.χ. κάποιο εφέ ενεργοποιημένο. Πήγαινε στις ιδιότητες ήχου στα Windows και στις ρυθμίσεις για προχωρημένους κάνε κλικ εκεί που λέει \"Απενεργοποίηση όλων των εφέ\"
 

Posted Wed 30 Nov 11 @ 3:30 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
Γιώργο θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και για μένα το πρόβλημα μου φαίνεται να είναι στην κάρτα ήχου και όχι στο ακουστικό (αφού είναι παθητικό μου φαίνεται απίθανο να κάνει ανάστροφη πολικότητας στο ένα κανάλι) αν δεν είναι καπια ρύθμιση στην κάρτα τότε φταίει η κάρτα πάντως αν συμβαίνει αυτό ο ήχος όταν έχεις R+L "αδειάζει" δηλαδή χάνονται τα μπάσα και ακούγετε λες και είναι μέσα από πηγάδι.
 

Posted Wed 30 Nov 11 @ 3:52 am


(Old topics and forums are automatically closed)