Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Χαμένη database
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Έκανα εγκατάσταση στο νέο μου macbook pro 2023 m2 τον vdj... και ενώ στους άλλους δύο mac 12 και 17 τον φάκελο του vdj της database τον έκανε εγκατάσταση στα "έγραφα μου" στον νέο mac δεν υπάρχει αυτός ο φάκελος... λογικά κάπου αλλού τον αποθηκεύει... που μπορώ να τον βρω και να τον επαναφέρω στα έγραφα μου για να μην χάσω όλα όσα έχω κάνει από τον mac του 17 ceu λίστες analyze κτλ.... μου είπε ο Γιώργος με προσωπικό μήνυμα να κάνω τα εξής...

BIBΛIOΘHKH/Application Support/VirtualDj
ΣTO Finder EΠEΛEΞE METABAΣH. KAI ΠATA TO KOYMΠI option ΣTO ΠΛHKTPOΛOΓIO ΓIA NA EMΦANIΣTEI H BIBΛIOΘHKH
PE ΦIΛE; ΠEPA AΠO THN ΠΛAKA TI TO ΘEΣ TO Mac AN ΔEN BPIΣKEIΣ TA BAΣIKA;
ΠANΩ ΣTO MENOY..
Finder, APXEIO, EΠEΞEPΓAΣIA, ΠPOBOΛH, METABAΣH

Αλλά δεν βρίσκω τίποτα από αυτά που μου γράφει... μάλλον έχουμε διαφορετικό λειτουργικό δεν ξέρω η είμαι πολύ χαζός και δε τα βλέπω μπροστά μου .... δεν είμαι 100% γνωστής των mac αλλά τα βασικά πιστεύω τα ξέρω μια χαρά.... κάτι έχουν αλλάξει στους m2 στο λειτουργικό δεν εξηγείτε αλλιώς.

 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 5:47 pm

ΕΔΩ
Αν πατήσεις το κουμπί OPTION στο πληκτρολόγιο, πάνω από το Υπολογιστής, θα εμφανιστεί.. "Βιβλιοθήκη"
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 5:53 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Το πρόβλημα είναι αι σίγουρα δικό σας .... έκανα εγώ ένα vdj 2021 που είχα και εμφάνισε τον φάκελο κανονικά και τώρα περιμένω να κάνει την αναβάθμιση σε 2024.... δεν νομίζω να είμαι τόσο χαζός δεν γίνετε... κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που έχετε στο site σας
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 5:57 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
PhantomDeejay wrote :

ΕΔΩ
Αν πατήσεις το κουμπί OPTION στο πληκτρολόγιο, πάνω από το Υπολογιστής, θα εμφανιστεί.. "Βιβλιοθήκη"


Τώρα είδα το μήνυμα σου ... περιμένω να κάνει αναβάθμιση στο 2024 να δω αν αλλάξει κάτι.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 5:59 pm
Και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τον "ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ" στα "Έγγραφα" στα MAC.

To έχουμε ξαναγράψει, οτι σε καινούργιες εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα βάζει πλέον (και σε Windows και σε MAC) τον φάκελο του μέσα στο Application Support γιατί αυτές είναι οι οδηγίες τόσο της Apple όσο και της Microsoft.
Οι παλιές εγκαταστάσεις παραμένουν να χρησιμοποιούν τον φάκελο "Εγγραφα"
Αλλά κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να σταματήσει.

Τέλος, σε περιβάλλον Windows, γίνεται να αλλάξεις την τοποθεσία του φακέλου του VirtualDJ μέσω registry.
Σε MAC όχι.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:01 pm
lakis69 wrote :
Το πρόβλημα είναι αι σίγουρα δικό σας .... έκανα εγώ ένα vdj 2021 που είχα και εμφάνισε τον φάκελο κανονικά και τώρα περιμένω να κάνει την αναβάθμιση σε 2024.... δεν νομίζω να είμαι τόσο χαζός δεν γίνετε... κάτι δεν πάει καλά σε αυτό που έχετε στο site σας


Δεν είναι "πρόβλημα"

Είναι αλλαγή που έγινε συνειδητά (διάβασε πιο πάνω)
Με το "κόλπο" σου θα έχεις φάκελο στα Έγγραφα (αν πέρασες τόσο παλιά εγκατάσταση) αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που εμείς συστήνουμε να γίνεται σε νέες εγκαταστάσεις.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:03 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Ναι αλλά θα χάσω ότι έχω κάνει στον 2017 και θα πρέπει να τα ξανά κάνω πάλι από την αρχή ?
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:06 pm
Όχι. Απλά τα βάζεις στη νέα θέση.
Δηλαδή για παράδειγμα τις λίστες τις αντιγράφεις από το Documents/VirtualDJ/MyLists του "παλιού" στο Library/Application Support/VirtualDJ/MyLists του "καινούργιου"

Το ίδιο και το ιστορικό, τις ρυθμίσεις, τα skins κτλ.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:08 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Εντάξει αγχώθηκα μου έφτασαν τα νεύρα κάγκελο άρχισα της χτιστός ανέστη και άλλες γιορτές αλλά οκ έβγαλα άκρη... πάντως δεν ήταν τόσο απλό που είπες ότι δεν ξέρω τα βασικά... εκεί και με τον τρόπο για να βρω την βιβλιοθήκη μόνο με φωτοτυπία και με οδηγίες όπου μου έδωσες... οκ τέλος καλό όλα καλά... ελπίζω... κάτσε να κάνω τεστ τώρα ότι όντως όλα δουλεύουν καλά
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:14 pm
Το μενού "Μετάβαση" στον Finder ήταν από τα πρώτα πράγματα που έμαθα για τα MAC πριν καν αποκτήσω MAC.
Είναι ΣΧΕΔΟΝ οτι είναι για τα Windows το Start Button.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 6:36 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Εγω αγορουδιμ είμαι από χωριό δεν έχουμε τέτοια στο χωριό μας.... ξέρω τόσο όσο χρειάζομαι να ξέρω τα βασικά πράγματα... δεν κατσα ποτέ να ψάξω τον μακ γιατί δεν χρειάστηκε ως τώρα να κάνω κάτι πάρα πάνω από αυτά που έκανα... όσο γιατί έχω μακ ... είχα windows και το πέταξα... οι μακ είναι πολύ πιο σταθεροί ... μεγάλη τώρα ιστορία γιατί άλλαξα και πήγα μακ ... από εκεί και πέρα δεν νοιάζομαι για το τι παραπάνω μπορεί να κάνει. Ίσως κακός, κάποια μέρα ίσως να ψάξω να δω τι άλλα κάνει εκτός από αυτά που ξέρω.... τέλος πάντων όλα καλά φαίνονται ως τώρα... από αύριο θα βάλω και τον sx2 με ηχεία να κάνω ένα sound Chek και γενικά αλλά όλα είναι συμβατά !πιστεύω δε θα έχω θέμα! Πετάει το εργαλείο...έβαλα τα stems έπαθα πλάκα... άλλο επίπεδο mix τώρα 😍😍😍😍😍😍
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 7:35 pm
Και πάλι, χωρίς παρεξήγηση, είτε MAC είτε Windows, από την στιγμή που αγόρασες ένα εργαλείο δουλειάς και όχι διασκέδασης, οφείλεις να αφιερώσεις τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να το μάθεις και να μπορείς να το δουλέψεις σωστά / αποτελεσματικά.
Διαφορετικά μην εκπλαγείς αν θα είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που θα ανακαλύψει με το χειρότερο τρόπο οτι και τα MAC κολλάνε, και τα MAC κρασάρουν / κάνουν reboot, και τα MAC έχουν προβλήματα με τον ήχο κ.ο.κ.

Μην παρεξηγηθείς, το λέω φιλικά, και με καλό σκοπό. Αν δεν μπεις στον κόπο να μάθεις 5 ΒΑΣΙΚΑ πράγματα για το σύστημα σου, τότε όταν σου τύχει κάτι απρόοπτο, θα είναι αργά.

Ξέρεις λες όσα χρειάζεσαι να ξέρεις. Αλλά δεν ξέρεις το μενού "Μετάβαση"

Τουλάχιστον το οτι όταν κλείνεις το καπάκι τα MAC "σβήνουν" το ξέρεις; (ακόμα κι όταν είναι στο ρεύμα)
Το πως να το σταματήσεις αυτό ώστε να μην γίνει κάμια στραβή (είτε από ατύχημα, είτε από πλάκα) το ξέρεις; (όχι δεν γίνεται από τις ρυθμίσεις ενέργειας)
Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα..
Το οτι τα MAC διαβάζουν (αλλά δεν γράφουν) δίσκους NTFS το ξέρεις; (άλλο παράδειγμα)

Αγόρασες Porsche. Μπράβο σου. Αλλά μια Porsche του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Porsche του 1984. Η Porsche του 1984 είχε 5 πράγματα για να την χειριστείς. Τίποτα άλλο.
Η Porsche του 2024, έχει κάτι δεκάδες κουμπάκια
Η Porsche του 2024 έχει μία οθόνη με καμιά 200αριά μενού και υπομενού, που αν δεν τα προσέξεις και δεν ξέρεις τι κάνουν, ή θα σε πετάξει εκτός δρόμου με την πρώτη ευκαιρία ή θα σε στείλει στην αντιπροσωπεία με ένα τεράστιο λογαριασμό με την πρώτη ευκαιρία. Η Porsche του 2024 δεν είναι "μπαίνω μέσα, πατάω γκάζι και άντε γεια" Αυτό το κάνεις μόνο στην πρώτη βόλτα. Μετά θέλει "διάβασμα" αν θες και να την χαρείς και να μην σε προδώσει στη στροφή..

Φιλικά πάντα.
Δεν το συνεχίζω. Η απορία σου λύθηκε, οπότε τα υπόλοιπα είναι απλά τροφή για σκέψη.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 9:16 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Δεν αντιλέγω!.... το έχω 10 μέρες περίπου στα χέρια μου και κάθε μέρα όλο και κάτι ψάχνω... κοιτάω βίντεο από το you tube το ψάχνω γιαυτό και δεν πατάω γκάζι ακόμα στην Πόρσε... τωρα είμαι στο βρουμ βρουμ έξω από το σπίτι 😆😆 θα μάθω σιγά σιγά.
 

Posted Wed 17 Jul 24 @ 11:34 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Τουλάχιστον το οτι όταν κλείνεις το καπάκι τα MAC "σβήνουν" το ξέρεις; (ακόμα κι όταν είναι στο ρεύμα)
Το πως να το σταματήσεις αυτό ώστε να μην γίνει κάμια στραβή (είτε από ατύχημα, είτε από πλάκα) το ξέρεις;

Τώρα πρέπει να αποκαλύψεις το οως γίνετε 😋😋 έψαξα βίντεο ,έψαξα στο google δεν βρήκα να λέει πως γίνετε... οποτε .... ομολόγησε πες τα όλα μίλα
 

Posted Thu 18 Jul 24 @ 1:45 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
https://youtu.be/1Eb7XgIY2IQ?si=OUT6WhJMtYlxjEBg

Λογικά μέσα από το bios θα γίνεται γιατί θυμάμαι που είχα ψάξει οως να απενεργοποιώ το άνοιγμα του λπατοπ χωρίς να ανοίγω το καπάκι... λογικά κάπου από εδώ μέσα θα γίνεται και αυτό σωστά?
 

Posted Thu 18 Jul 24 @ 4:27 pm
Κι όμως, όχι!

Ξεκίνα από εδώ:
https://apps.apple.com/us/app/amphetamine/id937984704?mt=12

Θα σε βοηθήσει και η ίδια η εφαρμογή να κάνεις οτι χρειάζεται. ΔΕΝ αρκεί από μόνη της. Θα χρειαστεί να περάσεις και "το έτερο της ήμισυ"
 

Posted Thu 18 Jul 24 @ 9:46 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Καλά αααα..... δε θα έρθεις τον Νοέμβριο 😆😁😆😁
θα το διαβάσω αν και στα αγγλικά δεν είμαι πολύ καλός θα το βάλω στην μετάφραση!
 

Posted Thu 18 Jul 24 @ 10:27 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Α εγκατάσταση είναι? Στου 12 βάζαμε ένα παρόμοιο πρόγραμμα το σκέφτηκα και αυτό! Αλλά νόμιζα υπάρχει ρύθμιση.. θα τι ψάξω ευχαριστώ
 

Posted Thu 18 Jul 24 @ 10:29 pm