Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: MacBook pro M3 pro chip - CRASH
Καλημέρα σας
Αφού πάλεψα το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα posts εδώ, περνώντας στο παρελθόν από δύο DELL, με σοβαρά προβλήματα κρασαρίσματος μετά την έλευση των STEMS 2.0, αγόρασα πριν λίγες μέρες ένα macbook.
Apple M3 Pro chip
11-core CPU
14-GPU
16-core Neural Engine
14-core GPU
18GB unified memory
512GB SSD
Έπαιξα σε μερικά events με τρελλό άγχος, χωρίς να έχω το παραμικρό θέμα. Σύμφωνα με τους περισσότερους, "τί προβλημα να έχεις μεγάλε μου με macbook?" γι αυτό και πήρα macbook. Χθές λοιπόν αφού ο Ινδός γαμπρός, μου έφερε τελευταία στιγμή ένα στικάκι με τα αρκουδιάρικα που ακούνε, το κούμπωσα κι συνεχισα να παίζω....... κι ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα.
Κρασάρισμα (δις) και κλείσιμο virtual dj και μουσικής φυσικά. Εντάξει δεν χρειάζεται να χεις τελειώσει harvard για να καταλάβεις ότι παίζει θέμα με το στικάκι που στη συνέχεια το έβγαλα και το πέταξα στην πισίνα. Το θέμα μου ήταν ότι μου βγήκε μήνυμα από το Virtual μετά το πρώτο κρασάρισμα, ότι χρειάζομαι πιο δυνατή κάρτα γραφικών !!!!!!!! κι ότι καλύτερα να γίνεται ανάλυση stems με χαμηλότερη ποιότητα....... και τρελλαίνεσαι ή δεν τρελλαίνεσαι; έδωσα ένα σκασμό λεφτά, για να δουν τα ματάκια μου τέτοιο μήνυμα; Βέβαια, μετάτο δεύτερο κρασάρισμα βγήκε ειδοποίηση ότι το στικάκι έχει πρόβλημα. Αλλά, το ότι χρειάζομαι υπολογιστή με δυνατότερη κάρτα γραφικών..... τί φάση;
Πιστεύετε ότι όλο αυτό δημιουργήθηκε 100% από το γαμοστικάκι ή να αρχίσω τα lexotanil;
 

Posted Fri 31 May 24 @ 11:15 am
Για τον υπολογισμό των STEMS παίζουν διάφοροι παράμετροι ρόλο.
Ένας από αυτούς είναι και η διαθέσιμη VRAM.

Το "πρόβλημα" είναι οτι το δικό σου MAC έχει unified RAM.
Που σημαίνει οτι RAM και VRAM μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Που σημαίνει οτι αν κάτι που τρέχει στο σύστημα "τρώει" αρκετή RAM δεν μένει αρκετή διαθέσιμη VRAM για τον "γρήγορο" υπολογισμό των STEMS.
Φυσικά αυτό έχει να κάνει τόσο με την στιγμιαία πίεση της μνήμης από τις διάφορες εφαρμογές, όσο και με την χρήση και διανομή της μνήμης από το λειτουργικό.

Υ.Γ.:
Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές σ' αυτό το forum..
Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έδωσες, ούτε πόσο "γρήγορο" είναι ένα μηχνάνημα για να παίζει σωστά και καλά (με οποιοδήποτε πρόγραμμα μουσικής)
Παίζει ρόλο το "στήσιμο" και το τι κάνεις.
Μπορείς να έχεις STEMS 2 απροβλημάτιστα με Windows Laptop με τα μισά λεφτά από το MacBook (αρκεί να το ψάξεις και να το ρυθμίσεις σωστά) ή μπορεί να πάρεις το πιο ακριβό MacBook ή Windows Laptop και υπό προϋποθέσεις να έχεις θέματα.

Μια Buggati Chiron μπορεί να είναι ένα υπερακριβό και ταχύτατο αυτοκίνητο με 1480 άλογα, αλλά αν θες να τρέξεις στο Rally Dakar, είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που μπορείς να πάρεις :P
 

Posted Fri 31 May 24 @ 12:11 pm
Παίζει ρόλο το "στήσιμο"
Υπάρχει κάποιο video ή κάπου οδηγίες πως να στήσεις ένα mac για να μη έχεις θέματα με τα προγράμματα μουσικής.
Μ ενδιαφέρει για m2 ευχαριστώ.
 

Posted Sat 01 Jun 24 @ 5:09 am