Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: pioneer xdj-rx2

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα φίλοι... Επειδή προτίθεμαι να αγοράσω τον pioneer xdj-rx2, θα ήθελα τη βοήθεια όποιου έχει δουλέψει τον συγκεκριμένο κοντρόλερ... Υπάρχει δυνατότητα να φορτώνει στο ένα deck από το USB και στο άλλο από το laptop ? Από τις θύρες USB υπάρχει όριο χωρητικότητας που μπορεί να διαβάσει, δηλαδή 16 GB - 32 GB - 64 GB ? ή ας πούμε 1 Τ ή απεριόριστα ? και σε αυτή την περίπτωση αν ας πούμε βάλουμε στη θύρα USB ένα εξωτερικό σκληρό με 1 ή 2 Τ έχει αξιοπρεπή χρόνο ανάγνωσης των δεδομένων ή "κολλάει" και αργεί να αποκριθεί, αφού υποθέτω ότι θα διαθέτει κάποιου είδους επεξεργαστή...
 

Posted Thu 20 May 21 @ 4:41 pm
1) Όχι
2) Υπάρχει "μαλακό" όριο, όπως σε όλες τις μονάδες της Pioneer που υποστηρίζουν USB Drives και αυτό είναι τα 32GB (το μέγιστο μέγεθος για δίσκο FAT32 στα Windows)
Μπορείς να κάνεις format φλασάκι 64GB σε FAT32 με διάφορα εργαλεία και η κονσόλα/τα CDJ θα το διαβάσουν, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα ανάγνωσης (κοινώς ενώ δουλεύει δεν συνίσταται)
Επίσης, εκτός από το μέγεθος του USB υπάρχει ένα άλλο πιο "σκληρό" όριο και αυτό είναι το πόσα αρχεία μπορεί να υπάρχουν μέσα στο φλασάκι: Μέχρι 10.000 (δέκα χιλιάδες)
Τέλος, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλο είναι το φλασάκι, ή του πόσα αρχεία έχει μέσα, για να δουλέψει ένα φλασάκι στην κονσόλα θα πρέπει τα κομμάτια που περιέχονται στο φλασάκι να έχουν πρώτα αναλυθεί από υπολογιστή και να γίνουν export στο φλασάκι.
Διαφορετικά η κονσόλα/CDJ ΔΕΝ διαβάζει "χύμα αρχεία" από το φλασάκι
Παλιότερα μπορoύσες να κάνεις analyze και export μόνο με το Rekordbox, αλλά πλέον μπορείς να κάνεις export και κατευθείαν από το VirtualDJ
3) Η ταχύτητα ανάγνωσης των δεδομένων δεν εξαρτάται από τον όγκο τους.
Όλα τα "δεδομένα" γράφονται σε μία βάση δεδομένων ποτ την διαβάζει η κονσόλα/CDJ και την χρησιμοποιεί για να σου δείξει τις λίστες και τα αρχεία ή για να κάνει αναζήτηση κτλ. Όταν πατάς να φορτώσεις ένα κομμάτι, τότε παίζει ρόλο η ταχύτητα του USB drive, πόσο γρήγορο είναι ώστε να μεταβιβάσει το αρχείο από το USB στη RAM του controller/CDJ
Γενικά ένα "νορμάλ" αρχείο φορτώνει σε 2-3 δυτερόλεπτα max

Τέλος:
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνδέσει "επιτυχώς" σκληρό δίσκο σε CDJ-2000NXS2
Η XDJ-RX2 χρησιμοποιεί την ίδια γενιά firmware οπότε δεν βλέπω το λόγονα μην μπορεί να γίνει και σ' αυτή.
ΑΛΛΑ, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά:
Α) Αν ο σκληρός δίσκος είναι μεγαλύτερος από 32GB (που θα είναι) και φορμαρισμένος σε FAT32 τότε όπως ανέφερα και παραπάνω, υπάρχει περίπτωση να τρώει τυχαία κολλήματα.
Β) Μπορεί να κάνεις format τον δίσκο σε HFS+ που υποστηρίζει μέγεθος μεγαλύτερο από 32GB και διαβάζεται κανονικά από τα CDJ, αλλά μόνο αν έχεις MAC. To HFS+ είναι σύστημα αρχείων που υποστηρίζεται μόνο από το MAC OS, και αν έχεις υπολογιστή Windows αυτός ΔΕΝ μπορεί ούτε να διαβάσει, αλλά ούτε και να γράψει σε αυτό το σύστημα αρχείων.
Γ) Ακόμα κι αν έχεις MAC, το να χρησιμοποιήσεις σύστημα HFS+ δεν είναι και η καλήτερη ιδέα. Κι αυτό γιατί το σύστημα αρχείων HFS+ μπορεί να γίνει πολύ εύκολα corrupted (και ειδικά αν π.χ. λόγω διακοπής ρεύματος δεν γίνει eject του δίσκου σωστά από την κονσόλα)
ΟΠΟΤΕ:
Ναι, μπορείς να συνδέσεις σε CDJ (και λογικά και στην XDJ-RX2) φλασάκι ή σκληρό δίσκο μεγαλύτερο από 32GB αλλά αυξάνεις κατακόρυφα το ρίσκο κάτι να πάει στραβά (και θα πάει)
Τέλος ισχύει πάντα το όριο των 10.000 κομματιών.

Υ.Γ.:
Αν θες να έχεις τη λύση του USΒ σαν backup σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το laptop τότε με μερικές "έξυπνες" playlist στο φλασάκι είσαι καλυμένος και είναι μια πολύ καλή λύση.
Αν όμως θες να δουλεύεις "εναλλάξ" ή να ρίξεις το βάρος σου στο φλασάκι, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε ένα σύστημα CDJ2000NXS2 ή ακόμα και σε CDJ3000.
Το καλό με τα CDJ είναι οτι έχεις δύο αποθηκευτικούς χώρους ανά μονάδα (USB + SD) δηλαδή 64GB συνολικό χώρο, και οτι μέσω LINK μπορείς να έχεις πρόσβαση και στο δεύτερο CDJ, δηλαδή 64+64=128GB χώρος.
Επίσης η εναλλαγή από PC mode σε USB και τούμπαλιν είναι πολύ πιο εύκολη, και ειδικά αν έχεις και τον DJM900NXS2
 

Posted Thu 20 May 21 @ 8:01 pm
Phantom σε ευχαριστώ πολύ για μια ακόμα φορά για την άμεση ανταπόκριση σου... όπως πάντα ήσουν απόλυτα κατατοπιστικός αν και με έβαλες σε περισσότερες σκέψεις γιατί ο λόγος που σκέφτομαι να πάρω το XDJ -RX 2 είναι για να απόφυγω τα σούρτα φέρτα με όλα τα συμπράγκαλα από μαγαζί σε μαγαζί... βλέπω όμως ότι θα πρέπει να κάνω πολύ δουλειά στο σπίτι για να μεταφέρω λίστες από το laptop σε φλασάκια... οι άλλες λύσεις που προτείνεις και ξεφεύγουν οικονομικά και δεν με γλιτώνουν από το κουβάλημα... Βλέπεις αυτά όλα, κάποτε την εποχή των δίσκων, ήταν προβλήματα του επιχειρηματία κι όχι του dj, αφού το "καλό" μαγαζί το χαρακτήριζε εκτός από τη μεγάλη δισκοθήκη του και η πληρότητα και η ποιότητα των μηχανημάτων που διέθετε... Σήμερα δυστυχώς με κακοποιημένους ενισχυτές και ξελιγωμένα ηχεία στα μαγαζιά, όλα τα περιμένουν από τον DJ.
Any way σε ευχαριστώ και πάλι...
 

Posted Thu 20 May 21 @ 9:39 pm
Εξαρτάται τι τύπος DJ είσαι και τι μουσική παίζεις.
Αν παίζεις "ελληνικά" ή "απ' όλα" ή "freestyle" κτλ το laptop (και την κονσόλα) δεν τα γλυτώνεις.
Αν παίζεις κάποιο εξειδικευμένο είδος τότε θα πρέπει να κάνεις πολύ δουλειά από πριν, να στήσεις καλές λίστες αν θες να πας στη λύση με τα USB sticks. Αλλά και πάλι σε πολλά μαγαζιά δεν θα βρεις CDJ οπότε το κουβάλημα δεν το γλυτώνεις (αλλά ίσως το γλυτώνεις κάποιες φορές)

Γενικά, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σε κάθε περίπτωση. Π.χ. κερδίζεις να μην κουβαλάς "βάρος" (το laptop) αλλά χάνεις την ευεληξία που σου παρέχει.
Κερδίζεις την ευεληξία (laptop) αλλά κουβαλάς και μία κονσόλα, κάνεις κι ένα στήσιμο κ.ο.κ.

Λύση "πάω αεράτος και παίζω" δεν υπάρχει. Και στο λέει ένας άνθρωπος που παίζει μουσική κοντά στα 24 χρόνια τώρα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει "να ρίξεις δουλειά"

Όμως θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο που είπες:
tasoulino wrote :
Βλέπεις αυτά όλα, κάποτε την εποχή των δίσκων, ήταν προβλήματα του επιχειρηματία κι όχι του dj, αφού το "καλό" μαγαζί το χαρακτήριζε εκτός από τη μεγάλη δισκοθήκη του και η πληρότητα και η ποιότητα των μηχανημάτων που διέθετε...


Την πρόλαβες αυτή την εποχή που αναφέρεις ή απλά έτσι σου την περιγράψανε;
Γιατί η δήλωση/περιγραφή σου είναι πολύ ρομαντική.
Εκτός από τα Technics 1200SLMKII που ήταν και είναι αθάνατα και ήταν/είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρεις σε χάλια κατάσταση, εγώ αλλιώς τα θυμάμαι τα πράγματα:
1) Οι φαγωμένες βελόνες ήταν κανόνας. Και για εφεδρική (αν έσπαγε η φαγωμένη) υπήρχε πάντα μία ακόμα πιο φαγωμένη που ανάθεμα κι αν έμενε μέσα στο αυλάκι του δίσκου με το παραμικρό άγγιγμα ακόμα και στο start/stop
2) Μεγάλη δισκοθήκη είχαν κάποια μαγαζιά, αλλά το να συνηθίσεις την οργάνωση της και να μπορείς να βρεις τα κομμάτια που ήθελες σε εύλογο χρόνο ήταν κάτι που δεν γινόταν από την μία μέρα στην άλλη. Πολύ περισσότερο αν έκανες "guest". Δεν έβγαζες άκρη με τίποτα, εκτός αν είχες τον resident από δίπλα να σου δίνει τα βινύλια που ήθελες.
Επίσης θυμάμαι "κλειδωμένες" δισκοθήκες για τους guest dj's, θυμάμαι δίσκους μπερδεμένους σε λάθος εξώφυλλα, δίσκους να λείπουν από μέσα από τα εξώφυλλα τελείως , δίσκους γρατσουνισμένους που το κομμάτι που ήθελες να παίξεις πηδούσε 3 κομμάτια παρακάτω κ.ο.κ.

Οπότε την εποχή του βινυλίου ή ήσουν πολύ τυχερός εκεί που συνεργάστηκες, ή απλά σου την έχουν περιγράψει πολύ ρομαντικά (δηλαδή λάθος)
Σε εκείνη την εποχή ήταν πρακτικά αδύνατο να κάνεις guest χωρίς να κουβαλάς τελάρα ολόκληρα με δίσκους (μιλάμε για βάρος, όχι αστεία). Οπότε το να κουβαλήσεις ένα laptop και μια κονσόλα μπροστά στα τελάρα για πολλούς από μας που το ζήσαμε μοιάζει με το να πας να παίξεις σήμερα με μια κάρτα micro SD σε σχέση με ένα laptop :P

Μπορώ να σου περάσω και στην εποχή των CD αν θες.
Λίγο πολύ ίσχυαν τα ίδια και χειρότερα:

Αν ήσουν τυχερός και εκεί που πήγαινες είχε CDJ-1000 είχες μια σχετική ασφάλεια οτι τα CDJ θα είναι προσεγμένα και δεν θα κολλάνε.
Αν έβρισκες οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα (Pioneer η όχι δεν παίζει ρόλο) έκανες το σταυρό σου οτι δεν θα κολλάνε τα πλήκτρα, οτι δεν θα κολλάνε τα μάτια, οτι δεν θα αρνείται το CD player να κάνει eject το CD κ.ο.κ.
Επίσης για την "δισκοθήκη" στην εποχή των CD ισχύει οτι και για τα βινύλια, αλλά με μερικά πρόσθετα προβλήματα.
Πολλά CD ήταν γραμμένα από υπολογιστή. Που σημαίνει οτι χωρίς εξώφυλλο, δεν μπορούσες γρήγορα και εποπτικά να βρεις το κομμάτι που ήθελες ακόμα κι αν θυμόσουν (που θυμόσουν) σε ποιο CD είναι.
Όταν το CD της Θεοδωρίδου, του Ρέμου και των Prodigy είχε "το ίδιο" εξώφυλλο, το ψάξιμο γινόταν ακόμα πιο δύσκολο.
Επίσης ανάλογα με την μάρκα του CD player, τη μάρκα του γραμμένου CD και την κατάσταση που βρισκόταν τα μάτια του CD player έκανες προσευχές είτε να σου διαβάσει το CD είτε να μην σου κολλήσει και ξαφνικά από Ρέμο αρχίσει να παίζει Rage Against The Machine

Δεν λέω οτι εκείνες οι εποχές ήταν "δύσκολες" Είχαν και τα καλά τους.
Αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα όπως ίσως άθελα μας οι παλιότεροι τα παρουσιάζουμε πολλές φορές εξαιτίας του ρομαντισμού μας.

Εν κατακλείδι:
Προσωπικά το να κουβαλάω ένα laptop και μία κονσόλα δεν με ενοχλεί καθόλου. Έχω κουβαλήσει πολύ περισσότερα και πολύ χειρότερα στη διαδρομή μου μέχρι σήμερα.
Επίσης επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα από το να θες να παίξεις ένα κομμάτι στο "peak" της βραδιάς και να μην το βρίσκεις (ή να μην το έχεις καν μαζί σου) - ξέρεις εκείνο το κομμάτι που λες "αν το έβαζα τώρα θα τους έπερνα και τα σ*βρ*κ*" - εεε, προτιμώ το κουβάλημα!
 

Posted Thu 20 May 21 @ 11:14 pm


(Old topics and forums are automatically closed)