Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Stems ερώτηση

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

lakis69PRO InfinityMember since 2011
Αγόρασα νέο υπολογιστή mac book pro 2017 ,3.1gh ,8 ram 256 ssd...
Φορτώνω τα τραγούδια και βλέπω ότι δεν έχει τρελή διαφορά από του 2012 σε ταχύτητα, είναι σίγουρα πιο γρήγορο αλλα όχι τρελή διαφορά... όμως... οταν φορτώνει το τραγούδι στο deck και πάω να το ξανά βάλω, τότε το φορτώνει με την μια ... η ερώτηση μου είναι... πρέπει να φορτώσω ολα τα τραγούδια ένα, ένα για να τα διαβάσει? Ή έχει κάποιο analysis? ... αν παίζω live και βάζω τα τραγούδια, υπάρχει φόβος να μου κολλάει?
 

Posted Thu 14 Jan 21 @ 3:14 pm
Υπάρχουν 2 διαφορετικά πράγματα εδώ.
1) Ο υπολογισμός των stems
2) To φόρτωμα του αρχείου και ο σχεδιασμός της κυματομορφής.

Για τον υπολογισμό των stems:
Όχι, το reanalyze δεν θα κάνει τον υπολογισμό των stems πιο γρήγορο. Τα stems υπολογίζονται πάντα "on the fly" όταν φορτώνεις το κομμάτι στα decks.
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα κομμάτια που εσύ επιλέγεις (με δεξί κλικ πάνω τους) να κάνεις προϋπολογισμό των stems. Θυμίσου όμως οτι έτσι κάθε κομμάτι πιάνει περίπου πενταπλάσιο χώρο στο δίσκο (μία φορά το original και 4 φορές τα παράγωγα stems)
Για την ταχύτητα υπολογισμού των stems θα έπρεπε να μας ρωτήσεις πρώτα τι ισχύει. Γενικά στα MAC ο υπολογισμός των stems γίνεται από την CPU. Όσο πιο γρήγορη η CPU, τόσο πιο γρήγορα γίνεται και ο υπολογισμός των stems. Μην περιμένεις όμως και θαύματα... Σαφώς καλύτερες επιδόσεις μπορείς να έχεις σε MAC που έχουν discrete ATI GPU. Και πάλι οι επιδόσεις δεν μπορούν να συγκριθούν σε σχέση με ένα υπολογιστή Windows που έχει μια καλή nVidia GPU, αλλά είναι καλύτερες σε σχέση με τη CPU.

Για το φόρτωμα:
Εδώ και λίγο καιρό έχει προστεθεί στο πρόγραμμα η δυνατότητα να κάνει cache την κυματομορφή των κομματιών.
Πως λειτουργεί:
Την πρώτη φορά που φορτώνεις ένα κομμάτι σε ένα deck με την ρύθμιση mathsEngine ενεργοποιημένη, το πρόγραμμα εκτός από τον υπολογισμό των stems δημιουργεί και μία "εικόνα" (cache) της κυματομορφής.
Έτσι, την δεύτερη φορά που φορτώνεις ένα κομμάτι (είτε το mathEngine είναι ενεργοποιημένο είτε όχι) βλέπεις την κυματομορφή να φορτώνει με την ταχύτητα που το VirtualDJ διαβάζει το original κομμάτι στη RAM.
Αν το mathEngine είναι ενεργοποιημένο ο υπολογισμός των stems συνεχίζεται κανονικά στο παρασκήνιο, και ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί είναι κάθε φορά ο ίδιος.

Τέλος, το VirtualDJ την ώρα υπολογισμού των stems θα σου φτάνει την CPU στο 100%
Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς
Το πρόγραμμα "εσωτερικά" διασφαλίζει όση CPU χρειάζεται για τον ήχο και τις άλλες βασικές του λειτουργίες, και ότι περισσεύει το χρησιμοποιεί για να τελειώσει τον υπολογισμό των stems.
Για να το πω λίγο απλοϊκά, μπορεί αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί 10% CPU για τον ήχο και 90% για τα stems, και το επόμενο δευτερόλεπτο επειδή οι ανάγκες είναι άλλες να χρησιμοποιεί 20% για τον ήχο και 80% για τα stems. Εσύ θα βλέπεις και στις δύο περιπτώσεις 100% χρήση CPU αλλά είναι φυσιολογικό και ασφαλές.

Αν έχεις άλλες απορίες πες μας!
 

Posted Thu 14 Jan 21 @ 3:39 pm
lakis69PRO InfinityMember since 2011
Σε ευχαριστώ πολύ για το πολύ αναλυτικό κείμενο!
 

Posted Thu 14 Jan 21 @ 5:51 pm


(Old topics and forums are automatically closed)