Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Συνδεση με κινητό Android

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Γειά σας...
Σε προηγούμενο topic με θέμα εκπομπή live στο Facebook κατάλαβα οτι απ ευθείας μεσω του virtual δεν πρόκειται να γίνει λογω τεχνικών προβλημάτων στην Ελλάδα τουλάχιστον!

Υπάρχει κάποιος τρόπος λοιπον να κανω live στο Facebook χρησιμοποιώντας τον controller μου απευθείας στο κινητό ή TABLET?
Χωρίς φυσικά να χρησιμοποιήσω αλλού το mic κι αλλου τον ήχο!
Με πιο.... Λαϊκά λόγια.... Όπως βγαίνει συνολικά ο ήχος απ το controller να πηγαίνει στο κινητό κ να μη λειτουργεί ταυτόχρονα το mic του κινητού πάρα μόνο απ το controller το εξωτερικό που έχω!
 

Posted Wed 01 Apr 20 @ 1:15 am
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
μαλλον δε τα καταλαβες καλα....το προβλημα δε το χει η Ελλαδα το fb το χει... δοκιμασε αλλη πλατφορμα.. twitch periscope κλπ
 

Posted Wed 01 Apr 20 @ 10:49 am
Και πως θα ανεβάσω live το πρόγραμμα στο fb? Μεσω άλλη πλατφόρμας? Δεν κατάλαβα
 

Posted Fri 03 Apr 20 @ 8:59 pm
Το VirtualDJ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνδεθεί στο Facebook και να κάνει εκπομπή ήχου και video.

Το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεσαι αφορά μάλλον το πρόβλημα που έχουμε όλοι (και θα το έχεις και με το κινητό) με τα πνευματικά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, κάποιες δισκογραφικές εταιρείες (κυρίως η Sony/Universal) έχουν απαγορεύσει στο Facebook να μεταδίδονται τραγούδια ή ηχητικά αποσπάσματα μεγαλύτερα των 20-30 δευτερολέπτων συγκεκριμένων τραγουδιών.
Όταν εσύ παίζεις κάποιο τέτοιο τραγούδι το Facebook το αναγνωρίζει, σου εμφανίζει μια ειδοποίηση και πρέπει άμεσα να αλλάξεις κομμάτι. Αν αγνοήσεις την προειδοποίηση, τότε μετά από λίγο το Facebook θα σου τερματίσει την μετάδοση. Αν σου τερματίσει αρκετές φορές την μετάδοση λόγω πνευματικών δικαιωμάτων τότε το Facebook μπορεί να αναστείλει την δυνατότητα που έχεις να κάνεις live για κάποιο διάστημα, ή μπορεί να αναστείλει και το λογαριασμό σου για κάποιο διάστημα.

Αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με το VirtualDJ. Και με το κινητό σου να τραβάς ήχο και εικόνα και να κάνεις live, το ίδιο θα συμβεί.

Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι είτε να παίξεις κομμάτια των οποίων δημιουργός είσαι εσύ (και επομένως έχεις τα πνευματικά τους δικαιώματα) είτε (επειδή το πρώτο είναι μάλλον δύσκολο/απίθανο) να παίξεις κομμάτια που δεν προστατεύονται στο Facebook από πνευματικά δικαιώματα.
Θα ρωτήσεις εύλογα, ποια είναι αυτά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάπου κάποια επίσημη λίστα έστω με το τι απαγορεύεται.
Από εμπειρία πολλών χρηστών και μόνο, απαγορεύεται οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει από τη Sony/Universal, καθώς και οτιδήποτε "mainstream/top40" κτλ των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών.
Τραγούδια από μικρά Labels, Bootleg Remixes που δεν "φέρνουν" κοντά στο αρχικό κομμάτι κτλ έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να μαρκαριστούν ως προστατευμένα.
Επίσης όσο πιο γρήγορα κάνεις αλλαγές μεταξύ των κομματιών τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να παραπονεθεί ο αλγόριθμος για πνευματικά δικαιώματα.

Τέλος, παρόμοιο αλλά σε λίγο μικρότερο βαθμό πρόβλημα έχει και το YouTube.
Αντίθετα υπάρχουν άλλες πλατφόρμες όπως το Periscope (Twitter) και το Twitch που γενικά είναι πολύ πιο ελαστικά στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων (μπορεί απλά να σου διαγράψουν την εκπομπή μετά το πέρας της)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να σε βοήθησα
 

Posted Fri 03 Apr 20 @ 9:23 pm
Σ ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!
Αν δηλαδή κάνω live στο Twitter η σε αλλη πλατφόρμα υπάρχει η δυνατότητα να το να βλέπουν στο Facebook? Πχ... Φαντάζομαι εγω... Με τη μορφη κάποιας συντόμευσης!
Στην... Φανταστική... Αυτη περίπτωση...
Την ευθυνη των πνευματικών δικαιωμάτων φέρει πχ το Twitter κι οχι το fb.?
 

Posted Sun 05 Apr 20 @ 7:45 pm
Να το βλέπουν, όχι. Να κάνεις όμως κοινοποίηση (όπως κάνεις κοινοποίηση οτιδήποτε) ναι μπορείς.
Και ναι την ευθύνη την έχει η πλατφόρμα στην οποία συνδέεσαι
 

Posted Sun 05 Apr 20 @ 8:04 pm


(Old topics and forums are automatically closed)