Quick Sign In:  

Forum: Dutch Forum

Topic: Systeemadvies gevraagd

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

wilbergPRO InfinityMember since 2009
Sinds jaar en dag maak ik gebruik van een muziek PC die is gebouwd door een daarin gespecialiseerd bedrijf.
Mijn PC bevat meerdere HD’s vanwege de grote hoeveelheid muziek (in de vorm van videoclips, karaoke en mp3) die ik bezit. Ik gebruik deze i.c.m. een externe controller (Pioneer DDJ SX2)
De muziek pc is ingebouwd in een 19 inch flightcase.
Het geheel weegt heel wat kilo’s.

Mijn systeem komt dus al op leeftijd en hoe lang het nog goed blijft werken is onduidelijk.
Nou is mijn vraag:
Wat is aan te raden wanneer ik mijn systeem wil updaten?
Een nieuwe PC laten bouwen?
Overstappen naar een laptop met externe HD’s?
Andere suggesties?

Ervaringen zijn welkom.
 

Posted Mon 31 Dec 18 @ 9:23 am
Ik gebruik al jaren een gaming laptop/ asus icm 2x een externe harde schijf van Freecom toughdrive 2TB, 1 schijf waarop mijn video’s staan en de andere al mijn muziek. Een gaminglaptop is voor mij goed vanwege een goede snelle videokaart.
https://www.asus.com/nl/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-Strix-SCAR-Edition/

Tevens vind ik het handig dat deze machines zijn voorzien van een verlicht toetsenbord wat in het donker makkelijk is.
 

Posted Tue 01 Jan 19 @ 6:38 pm
stevoqxPRO InfinityMember since 2011
Het verschil tussen een 19" pc en laptop is voor mij het volgende. Als je een laptop koopt en er gaat ergens iets fout op je moederbord of met je processor, dan zal het resultaat altijd zijn: volledig vervangen. Herstellen is quasi onmogelijk. Zoals hierboven vermeld is een gaming laptop zeker goed en vooral voldoende. Ik heb echter zelf een Asus laptop gehad met een i7 processor en een nvidea grafische kaart en op een dag ging er iets fout aan het voedingsgedeelte van het apparaat. Een aantal onderdeeltjes waren verkoold op het moederbord. Hoewel hij nog voor 100% werkte, was het onmogelijk om die onderdelen aan de voeding (de plek waar de stroom op het bord kwam) te vervangen. Eens dus de batterij leeg was het afgelopen. Ik heb toen met veel pijn in m'n hart afscheid moeten nemen van een voor de rest prachtig apparaat. wat ik schrijf is dus een mening op basis van een persoonlijke ervaring. Als jij al een 19" kast hebt met daarin een oude configuratie, (moederbord processor, ram enz.) dan zou ik je aanraden om die te vervangen door een recenter, meer performant nieuw model. Externe schijven zijn ook een goede oplossing. Het besturingssysteem en ook VDJ op een SSD wat voor een snelle opstart zal zorgen. Je kunt tegenwoordig ook gerust voor AMD processoren kiezen. Die zijn een flink stuk goedkoper dan de Intel's. Goed informeren bij je leverancier van je hardware. Succes!
 

Posted Fri 11 Jan 19 @ 10:59 pm
Hoewel ik de argumenten voor en tegen de laptop snap hebben beide systemen ook hun eigen voordelen. Ik ben, met 23 jaar actieve dienst, pas met de 3e laptop bezig en de voorgangers zijn alleen gedegradeerd omdat ze het fysiek niet meer aan konden. (zwaardere software, video (bij voorkeur 1080P), enz) Na een paar jaar is een kapot moederbord van een PC ook best een uitgave omdat voor je processor en geheugen vaak al geen moederbord meer te krijgen is. Moet je evengoed bijna alles vervangen.
Mijn grootste bezwaar tegen de laptop is eigenlijk alleen maar dat de schermen te klein lijken geworden. Al kan dat ook heel goed aan mijn ogen liggen....
 

Posted Mon 04 Feb 19 @ 5:14 am


(Old topics and forums are automatically closed)