Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ - Page: 1

This part of topic is old and might contain outdated or incorrect information

Κατά καιρούς, έχουν ειπωθεί – γραφτεί πολλά, σχετικά με την καλύτερη επιλογή – λύση της οργάνωσης μουσικής βιβλιοθήκης.
Σαφέστατα και η οργάνωση είναι (τρόπον τινά) υποκειμενικό θέμα, αφού (οφείλει να) εξυπηρετεί το είδος μουσικής, καθώς και τον τρόπο παιξίματος του καθενός. Πλην, όμως, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, έχω “παιδευτεί” αρκετά με το όλο θέμα και (ιδανική?) λύση δεν έχω βρει ακόμα. Συνεπώς, όποιος έχει να προτείνει ιδέες ή “λύσεις” οργάνωσης μουσικής βιβλιοθήκης, ας μπει στον κόπο να γράψει - μοιραστεί – αιτιολογήσει…

Επειδή δε, το όλο θέμα το έχω συζητήσει αρκετές φορές με φίλους και οι απόψεις διίστανται, θα αναφέρω προκαταβολικά τις ακόλουθες (καθαρά προσωπικές) βασικές απόψεις:

1. Η δημιουργία Playlists δεν αποτελεί “λύση”, σε κανένα “πρόβλημα” οργάνωσης!
Η ύπαρξη – χρήση Playlist (είτε ψηφιακής, είτε παλαιότερα τα βινύλια με σειρά στο case), είναι για τους εξειδικευμένους guest DJs, που θα παίξουν σε εξειδικευμένο (και διαφορετικό, κάθε φορά) χώρο, με εξειδικευμένο κοινό (που ανυπομονεί να ακούσει κυρίως white labels).
Διαφωνείτε? Οκ! Όμως…
- Πόσοι από εμάς έχει τύχει να πάνε σε 2 διαφορετικούς γάμους το ίδιο καλοκαίρι, όπου έπαιζε ο ίδιος DJ και να ακούσουν το ίδιο (με ελάχιστες τροποποιήσεις) πρόγραμμα?
- Πόσοι από εμάς έχουμε βρεθεί Σάββατο σε club και έχουμε μαντέψει την επόμενη – μεθεπόμενη – παραμεθεπόμενη – κ.ο.κ. αλλαγή, γιατί τις ίδιες ακριβώς έκανε και το προηγούμενο Σάββατο?
- Πόσοι από εμάς έχουμε δει πρόγραμμα να “κάνει κοιλιά”, κατόπιν μαγαζί να “αδειάζει” και o DJ να μην έχει πάρει πρέφα τίποτα, όντας “βυθισμένος” στο monitor και “υπνωτισμένος” από τις Playlists του?
Εν κατακλείδι, σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώνουν όμως τον κανόνα…

2. Η δημιουργία φακέλων ανά έτος (το έχω δει και αυτό) επίσης δεν αποτελεί “λύση” οργάνωσης!
Όσο mainstream και να είναι το κοινό σου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενθουσιαστεί ακούγοντας σποραδικά μία ωραία (καθ’ όλα) αλλαγή με ένα (ή περισσότερα) hit, π.χ. προ 10ετίας. Όταν όμως η ταξινόμηση κομματιών γίνεται (κυρίως) χρονολογικά, δεν υφίσταται ούτε η αμεσότητα, ούτε η οπτική ποικιλία διευκόλυνσης επιλογής flashback ίδιου στυλ με το πρόγραμμα εκείνης της στιγμής.
Διαφωνείτε? Οκ! Όμως…
- Jump Αround – HOUSE OF PAIN, Gettin' Jiggy Wit It – WILL SMITH, αμφότερα κορυφαία 90s χορευτικά κομμάτια, κανείς δεν το αμφισβητεί. Αλλά, εάν είχαν χέρια θα μούτζωναν, εάν αναπαράγονταν από βινύλιο, θα είχε ανοίξει κανονικό αυλάκι φύτευσης πατάτας πλέον. Γιατί? Διότι (εάν δεν παίζεις με Playlist), είσαι υποχρεωμένος να μεταβαίνεις σε διαφορετικό (χρονολογικό) φάκελο κάθε φορά, “χάνοντας την σειρά σου”, με αποτέλεσμα (στο τέλος) να αποστηθίζεις 4 – 5 κομματάκια των 90s, να τα φορτώνεις μέσω εύρεσης (ώστε να μην χάσεις την σειρά του κυρίως φακέλου σου) και έτσι εσύ να ξεμπερδεύεις μεν, αλλά το κοινό να “υποφέρει” δε.

3. Η δημιουργία Virtual Folders, αποτελεί μια καλή λύση μεν, αλλά όχι ιδανική δε και ιδίως στην ξένη μουσική.
Διότι η ξένη χορευτική μουσική διαθέτει πολύ περισσότερα είδη και υποείδη, άρα οι Virtual Folders θα πρέπει να είναι άπειροι (τρόπος του λέγειν) αριθμητικά.
Διαφωνείτε? Οκ! Όμως…
- Tagάρεις το είδος (genre) π.χ. 1000 κομματιών ως House και δημιουργείς τον αντίστοιχο Virtual Folder. Συνεπώς έχεις πλέον έναν εικονικό φάκελο (House), ο οποίος περιέχει υποείδη τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, όπως π.χ.: Acid, Ambient, Deep, Electro, Euro, Funky, Garage, NuDisco, Progressive, Tribal. Εάν χρησιμοποιείς τα Field #1 & #2 για άλλες χρήσεις, πώς ξεχωρίζεις πλέον τα υποείδη? Δεν τα ξεχωρίζεις (εκτός και εάν παίζεις τα ίδια και τα ίδια), οπότε μιξάρεις Oliver Nelson με Armin Van Buuren (το έχω ακούσει και αυτό) και “όποιον πάρει ο χάρος”…

Εν κατακλείδι, θα μπορούσα να αναφέρω άπειρα παραδείγματα, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία. Όπως επίσης, δεν είμαι ούτε το παίζω Frankie Knuckles. Είμαι εδώ, ψάχνω ιδέες και “λύσεις” και εάν τα παραδείγματά μου ήταν εριστικά για κάποιους, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα…
 

Posted Thu 08 Dec 16 @ 7:34 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
αν και εχω σταματησει χρονια να ασχολουμαι, προς το τελος της "καριερας" μου ειχα βρει την ιδανικη λυση χωρις ολα αυτα που αναφερεις.

ΩΡΕΣ (περιπτωση)

δηλαδη φακελους αναλογα την ωρα (ή περιπτωση) του παιξιματος.

πχ αρχη, προετοιμασια, φαγητο (για τους γαμους) κεντρικο, τελος, διωξιμο κτλ

χωρις να μπλεκεις το ειδος! σε ενα φακελο ολα τα ειδη δηλαδη.

τεσταρε το....

μεγαλυτερο λαθος που κανουν πολλοι ειναι που τα χωριζουν ανα ειδος και πολυ χειροτερα σε bpm
 

Posted Thu 08 Dec 16 @ 7:52 pm
Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι ούτε εγώ ασχολούμαι (πλέον) επαγγελματικά με το χώρο και επίσης ότι δεν παίζω (σχεδόν) καθόλου ελληνική μουσική (εάν, όταν και όπου παίζω)...

Από κει και πέρα, έχει μία βάση αυτό που αναφέρεις. Αλλά για φαντάσου ένας φάκελος με π.χ. "προετοιμασία" (warm-up) μουσική, πόσες χιλιάδες κομμάτια θα περιείχε? Εάν ήθελες να ακολουθήσεις ένα Funk / Soul ύφος για καμιά ώρα (άρα 30 - 40 κομμάτια), πώς θα το διαχειριζόσουν? Με συνεχόμενη προ-ακουστική, ώστε να θυμηθείς - βρεις τα κατάλληλα κομμάτια? Αλλά ακόμη και εάν τα έβρισκες, πόσο γρήγορες (και μάλιστα μη "κοφτές") αλλαγές θα μπορούσες να κάνεις?
 

Posted Thu 08 Dec 16 @ 8:19 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
μεσα σε αυτους τους φακελους βαζεις υποφακελους κατα χρονολογια

μετα οταν παιζεις κανεις recurse στο φακελο και μετα sort κατα πληθος παιξιματος του καθε τραγουδιου ή smart sort

ειναι η καλυτερη λυση που ειχα βρει
 

Posted Thu 08 Dec 16 @ 10:14 pm
Βασικά υπάρχουν 2 διαφορετικά πράγματα (ναι είναι διαφορετικά) που πρέπει να λάβεις υπ' όψην σου:

1) Η οργάνωση των αρχείων σαν αρχεία στο σκληρό δίσκο (ώστε να μην έχεις διπλά - τριπλά - πενταπλά αρχεία όσο αυτό είναι εφικτό) και
2) Η οργάνωση της μουσικής σου μέσα στο πρόγραμμα που παίζεις.

Δεν μπορείς να πετύχεις "εύκολα" και τα δύο ταυτόχρονα. Χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο και μάλιστα όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.

Προσωπικά για το 1 ακολουθώ διαφορετική προσέγγιση για τα Ελληνικά και διαφορετική για το διεθνές ρεπερτόριο:

Η βασική φιλοσοφία είναι:
Καλλιτέχνης\Έτος - Όνομα Δίσκου\Τίτλος κομματιού ή εάν το CD είναι live
Καλλιτέχνης\Έτος - Όνομα Δίσκου\Αριθμός κομματιού - Τίτλος κομματιού

Η οργάνωση αυτή βοηθάει απίστευτα στο να ξέρεις τι αρχεία έχεις και τι αρχεία δεν έχεις. Τα διπλότυπα - τριπλότυπα κτλ περιορίζονται στο ελάχιστο και προέρχονται μόνο από συλλογές εάν και εφόσον επιλέξω να κρατήσω μια συλλογή ολόκληρη "ως έχει" στο σκληρό δίσκο.

Εδώ η βασική φιλοσοφία είναι το γένος και τίποτα άλλο εκτός από περιπτώσεις όπως αυτή τις φωτογραφίας που τα τραγούδια είναι πάρα πολλά.
Αντί να ακολουθήσω την τακτική του έτους έχω ένα φάκελο "Mainstream" όπου είναι τα κομμάτια που παίζουν αυτή την εποχή (φροντίζω να μην είναι ποτέ πάνω από 300) και μετά φακέλους ανά πενταετία. Όταν κάποιο κομμάτι δεν το παίζω συχνά πλέον φεύγει από τον φάκελο mainstream και πάει στην πενταετία του.

Δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης γιατί κάποια τραγούδια μπορεί να ανήκουν ταυτόχρονα σε περισσότερα γένη από ένα.
Όμως προσπαθώ να κρατώ την ίδια φιλοσοφία κατά την αρχική ταξινόμηση και έτσι καταφέρνω να περιορίσω τα διπλότυπα αρκετά.

Αυτά λίγο πολύ ισχύουν για μένα στο σκληρό, γιατί στο πρόγραμμα ισχύουν άλλα!
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται κάθε φορά διαφορετικά ανάλογα με το κύριο είδος μουσικής που παίζω. Άλλη οργάνωση είχα όταν έπαιζα 2 χρόνια resident σε μία pub και άλλη έχω τώρα που παίζω κυρίως Ελληνικά σε club.

Αυτή είναι η "βασική" λίστα (αριστερά). Απ' ότι βλέπεις έχω με 2 κλικ προσβάσιμα όλα τα βασικά είδη που θα μου χρειαστούν σε ένα βράδυ.

Και εδώ βλέπεις τη μαγεία των έξυπνων φίλτρων και της βάσης του VirtualDj
Φαντάσου οτι αυτή η εικόνα που βλέπεις επεκτείνεται σε πολλές "κατηγορίες" όπως "Ζεϊμπέκικα", "Χασάπικα", "Μπαλάντες", "ΠΟΠ", "ΡΟΚ", "Reggaeton" κτλ...
Το μυστικό εδώ είναι μια δουλειά που κάνω πάντα όταν προσθέτω καινούργια τραγούδια στη συλλογή μου. Τα κατηγοριοποιώ όχι σε φακέλους, αλλά στα tags:

Αν κοιτάξεις το πεδίο Grouping θα δεις #Summer#Χορευτικά
Δηλαδή το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία Summer (τραγούδια με θέμα το καλοκαίρι) και στην κατηγορία Χορευτικά
Το οτι ανήκει σε 2 κατηγορίες δεν σημαίνει οτι εμφανίζεται στι λίστες μόνο δύο φορές. Ανάλογα με τα κριτήρια των φίλτρων (χρονολογία, grouping, βαθμολογία, play count, days since last play κτλ) μπορεί να εμφανιστεί σε αρκετές λίστες.
Έτσι η αναζήτηση κομματιών και η δημιουργία δυναμικών λιστών γίνεται πολύ ευκολότερη.
Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα είναι οτι αν αύριο "έχανα" τη βάση δεδομένων και έπρεπε να αρχίσω απ' την αρχή, όλες οι "λίστες" είναι στα tags των κομματιών. Ακόμα κι αν αύριο τσουβαλιάσω και τις 60000 τραγούδια που έχω σε ένα φάκελο, οι λίστες θα παραμείνουν στη θέση τους!

Ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης της μουσικής βιβλιοθήκης έχει πολλά και ατέλειωτα πλεονεκτήματα, αλλά έχει και ένα πολύ βασικό μειονέκτημα:
Απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται κάθε φορά που κατεβάζεις καινούργια τραγούδια να τα ακούς ένα-ένα και να τα κατηγοριοποιείς, να τα βαθμολογείς, κτλ, κάτι που οι περισσότεροι συνάδελφοι ΔΕΝ κάνουν και αρκούνται απλά στο να πετάξουν 100 τραγούδια χύμα σε ένα φάκελο.

Θα κλείσω λέγοντας πως διαφωνώ με τι δήλωση οτι για τους επαναλαμβανόμενους συναδέλφους φταίει οτι παίζουν απο "λίστα"
Φταίει που δεν ενδιαφέρονται αυτοί να μην είναι επαναλαμβανόμενοι.
Ξέρω πολλούς συναδέλφους που διαλέγουν τραγούδια από λίστες αλλά δεν επαναλαμβάνονται σχεδόν ποτέ (στο μέτρο του δυνατού) ακόμα και σε mainstream μουσική.
Το πρόβλημα είναι ΠΩΣ διαλέγεις τι θα παίξεις μετά. Όχι από που το διαλέγεις. Αν διαλέγεις το επόμενο τραγούδι με βάση πάντα την "πεπατημένη" τότε πάντα θα επαναλαμβάνεσαι απ' όπου κι αν διαλέγεις τα κομμάτια σου.
 

Posted Sat 10 Dec 16 @ 12:37 pm
Γιώργη, πολύ ωραία και αναλυτικότατη η παρουσίασή σου (όπως πάντα, άλλωστε). Μελετώντας τα γραφόμενά σου, μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

1. Ακολουθείς μία “τακτική”, κατά την οποία περνάς στον σκληρό σου τις όποιες παραγωγές “αυτούσιες”.
- Πού και πώς, όμως, εξυπηρετεί αυτό (γενικότερα ή ειδικότερα)? Προσωπικά, το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι να σου ζητήσει κάποιος να του γράψεις μια δισκογραφική δουλειά “αυτούσια”. Ειδάλλως γιατί?

2. Στο πεδίο Grouping, είδα ότι στο παράδειγμα που αναφέρεις, έχεις χρησιμοποιήσει σύνταξη της μορφής #χαρακτηρισμός#χαρακτηρισμός.
- Κατ’ αρχήν αυτή είναι σύνταξη, κατά την οποία σε ένα πεδίο μπορείς να έχεις 2 “τιμές” (ή και παραπάνω)?
- Εάν ναι, θα μπορούσα π.χ. να χρησιμοποιήσω αυτή την “μορφή” και στο πεδίο Genre? Π.χ. να tagάρω ένα κομμάτι: #House#Deep, ώστε το εν λόγω κομμάτι να εμφανίζεται και κατά το (γενικότερο) φίλτρο House και κατά το (ειδικότερο) φίλτρο Deep?

3. Στην κάτωθι εικόνα φαίνεται ένα μέρος της δικής μου διαμόρφωσης σκληρού, όπου (καλώς ή κακώς) τα “εισερχόμενα” κομμάτια εφόσον tagαριστούν, ταξινομούνται απ’ ευθείας κατά “είδος”.



Το βασικό “αρνητικό” στοιχείο της συγκεκριμένης οργάνωσης, είναι το πλήθος κομματιών ανά φάκελο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο φάκελος House περιέχει ήδη 554 κομμάτια, τα οποία αντιστοιχούν στο ~1/5 της δισκοθήκης μου. Άρα, όταν ολοκληρωθεί το ripping, ο φάκελος θα περιέχει ~2.500 κομμάτια.
- Δεν ξέρω εάν πλέον θα έχω προβλήματα με το VDJ (λόγω μεγάλου αριθμού αρχείων και κατ’ επέκταση όγκου δεδομένων). Θα έχω?
Εάν, όμως, ισχύει το 2 (για το οποίο ρώτησα πιο πάνω), τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί θα μπορώ πλέον να έχω τα ίδια αποτελέσματα στο Browser (χρησιμοποιώντας ανάλογα φίλτρα), χωρίς να έχω τόσα πολλά δεδομένα σε έναν και μόνο φάκελο.
Το βασικό “θετικό” στοιχείο της συγκεκριμένης οργάνωσης, είναι ότι έχω όλα π.χ. τα House κομμάτια “μπροστά μου”. Άρα μπορώ να επιλέξω ένα μικτό ύφος ή να τα κάνω Short By Genre και να επιλέξω ένα συγκεκριμένο ύφος παιξίματος. Και φυσικά, σε κάθε περίπτωση, έχω “μπροστά μου” όλες τις πιθανές επιλογές (βάσει bpm) για άμεσο και γρήγορο flashback, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε άλλο φάκελο, κ.τ.λ.
- Πέραν του τι έχω κάνει εγώ, πως θα tagαρες- ταξινομούσες εσύ τα κομμάτια μου? Π.χ., θα επέλεξες για ένα κομμάτι αυτής της λίστας ως Grouping το χαρακτηρισμό “House” και κατόπιν στο Genre το χαρακτηρισμό “Deep” ή απευθείας στο Genre το χαρακτηρισμό #House#Deep ή κάτι άλλο?
 

Posted Sun 11 Dec 16 @ 7:55 am
(Αν κοιτάξεις το πεδίο Grouping θα δεις #Summer#Χορευτικά
Δηλαδή το συγκεκριμένο κομμάτι ανήκει σε δύο κατηγορίες.)

Γιώργο, υπάρχει περιορισμός στο πόσες "κατηγορίες" θα μπορούσες να προσθέσεις στο πεδίο αυτό???
 

Posted Sun 11 Dec 16 @ 8:04 am
Theios Giorgos wrote :
- Κατ’ αρχήν αυτή είναι σύνταξη, κατά την οποία σε ένα πεδίο μπορείς να έχεις 2 “τιμές” (ή και παραπάνω)?

Dj Chris Agg wrote :
Γιώργο, υπάρχει περιορισμός στο πόσες "κατηγορίες" θα μπορούσες να προσθέσεις στο πεδίο αυτό???

Δεν υπάρχει κάποιος πρακτικός περιορισμός τόσο στο πλήθος των "κατηγοριών" (#hashes) όσο και στο πως τις καλείς στα φίλτρα σου.
Ο μόνος περιορισμός είναι οτι το ID3 tag του κομματιού μπορείς να κρατήσει κείμενο μόνο μέχρι 256 χαρακτήρες. Οπότε όλα τα hash μαζί καλό είναι να μην ξεπερνάνε τους 255 χαρακτήρες. Η βάση δεδομένων του προγράμματος ΔΕΝ έχει τέτοιο περιορισμό.
Για να "καλέσεις" μια κατηγορία σε ένα φίλτρο μπορείς να γράψεις για παράδειγμα grouping contains '#Χορευτικά'

Theios Giorgos wrote :
Εάν ναι, θα μπορούσα π.χ. να χρησιμοποιήσω αυτή την “μορφή” και στο πεδίο Genre? Π.χ. να tagάρω ένα κομμάτι: #House#Deep, ώστε το εν λόγω κομμάτι να εμφανίζεται και κατά το (γενικότερο) φίλτρο House και κατά το (ειδικότερο) φίλτρο Deep?

1) Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πεδίο Genre αν και δεν θα σου το συνιστούσα. Κυρίως γιατί το πεδίο αυτό χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως από διάφορα προγράμματα.
2) Φυσικά, μπορείς να κάνεις tag #House#Deep. Βέβαια το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι λίγο ατυχές. Κι αυτό γιατί με ένα hash μπορείς να πετύχεις και τα δύο φίλτρα:
#DeepHouse -> genre contains '#DeepHouse' (το ειδικό) και genre contains 'House' το γενικό.
Μην ξεχνάς οτι μπορείς να φτιάξεις και σύνθετα φίλτρα: genre contains 'House' and (grouping contains 'Deep' or grouping contains 'Minimal' or grouping contains 'Chill') and year >2010 and year <2015 and rating > 3

Theios Giorgos wrote :
1. Ακολουθείς μία “τακτική”, κατά την οποία περνάς στον σκληρό σου τις όποιες παραγωγές “αυτούσιες”.
- Πού και πώς, όμως, εξυπηρετεί αυτό (γενικότερα ή ειδικότερα)? Προσωπικά, το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι να σου ζητήσει κάποιος να του γράψεις μια δισκογραφική δουλειά “αυτούσια”. Ειδάλλως γιατί?

Αυτό είναι προσωπική επιλογή και το κάνω μόνο στα Ελληνικά.
Γενικά πλέον προσπαθώ να φτιάξω ένα πλήρες μουσικό αρχείο ελληνικής δισκογραφίας για τους "γνωστούς" τουλάχιστον καλλιτέχνες και σχήματα.
Ο λόγος όμως που το ξεκίνησα ήταν άλλος: Ακούς ένα CD διαλέγεις τα 4-5 δυνατά κομμάτια και πετάς τα υπόλοιπα. Και μετά από κάποιο καιρό σου λείπει κάποιο λιγότερο δυνατό που έγινε επιτυχία αργότερα, ή που σου χρειάζεται για να "γεμίζεις" το πρόγραμμα κτλ... Οπότε μπαίνεις πάλι στη διαδικασία να βρεις το CD, να το κατεβάσεις, να ταγγάρεις το/τα κομμάτια που σου λείπουν και να τα βάλεις στην βιβλιοθήκη... Διπλή δουλειά δηλαδή.

Theios Giorgos wrote :
Το βασικό “αρνητικό” στοιχείο της συγκεκριμένης οργάνωσης, είναι το πλήθος κομματιών ανά φάκελο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο φάκελος House περιέχει ήδη 554 κομμάτια, τα οποία αντιστοιχούν στο ~1/5 της δισκοθήκης μου. Άρα, όταν ολοκληρωθεί το ripping, ο φάκελος θα περιέχει ~2.500 κομμάτια.
- Δεν ξέρω εάν πλέον θα έχω προβλήματα με το VDJ (λόγω μεγάλου αριθμού αρχείων και κατ’ επέκταση όγκου δεδομένων). Θα έχω?

Ως ένα βαθμό ναι, αλλά όχι λόγο του προγράμματος. Θα έχεις επιβάρυνση από το σκληρό σου δίσκο. Κάθε φορά που ανοίγεις ένα φάκελο το VirtualDj ψάχνει να δει αν υπάρχουν νέα κομμάτια στο φάκελο για να τα προσθέσει στην βάση. Αλλιώς "απαντάει" ο σκληρός σου δίσκος όταν ανοίγει ένα φάκελο με 500 αρχεία και αλλιώς με 2500.
Επίσης εκτός από την επιβάρυνση στο πρόγραμμα, θα καταπονήσεις και τον σκληρό σου δίσκο (περισσότερες αχρείαστες αναγνώσεις και μετακινήσεις των κεφαλών του δίσκου). Αυτά ισχύουν μόνο για μηχανικούς δίσκους και ΟΧΙ για δίσκους SSD αλλά δεν νομίζω να έχεις αποθηκευμένη τη μουσική σου (και μάλιστα σε WAV) σε SSD :P

Theios Giorgos wrote :
Το βασικό “θετικό” στοιχείο της συγκεκριμένης οργάνωσης, είναι ότι έχω όλα π.χ. τα House κομμάτια “μπροστά μου”. Άρα μπορώ να επιλέξω ένα μικτό ύφος ή να τα κάνω Short By Genre και να επιλέξω ένα συγκεκριμένο ύφος παιξίματος. Και φυσικά, σε κάθε περίπτωση, έχω “μπροστά μου” όλες τις πιθανές επιλογές (βάσει bpm) για άμεσο και γρήγορο flashback, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση σε άλλο φάκελο, κ.τ.λ.

Αυτό για μένα είναι "αρνητικό" και όχι θετικό. Γενικά οι μεγάλες λίστες με αποσυντονίζουν. Χρησιμοποιώ το mouse ελάχιστα και την αναζήτηση (πλέον) ακόμα πιο σπάνια.
Έτσι όταν θέλω να βάλω ένα τραγούδι που ξέρω οτι είναι στη λίστα αλλά πρέπει π.χ. να κάνω scroll 150 αρχεία 128BPM για να φτάσω σ' αυτό που είναι 129 αποσυντονίζομαι. Χώρια που το να βρεις ένα κομμάτι 129 BPM μέσα σε άλλα 100 είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στ' άχυρα...
Προσπαθώ γενικά οι λίστες μου να είναι κάτω από 300 κομμάτια η μία. Το "ιδανικό" μέγεθος για μένα είναι κάπου μεταξύ 100 και 150 κομμάτια ανά λίστα.
Έτσι μπορώ να κάνω navigation πολύ εύκολα με τον controller και να καταφύγω στο ποντίκι ή στην αναζήτηση πολύ σπάνια.

Theios Giorgos wrote :
Πέραν του τι έχω κάνει εγώ, πως θα tagαρες- ταξινομούσες εσύ τα κομμάτια μου? Π.χ., θα επέλεξες για ένα κομμάτι αυτής της λίστας ως Grouping το χαρακτηρισμό “House” και κατόπιν στο Genre το χαρακτηρισμό “Deep” ή απευθείας στο Genre το χαρακτηρισμό #House#Deep ή κάτι άλλο?

Σου απάντησα εν μέρη πιο πάνω.
Από την άλλη επειδή έχουμε διαφορετικό στυλ παιξίματος και διαφορετικές ανάγκες εγώ θα ακολουθούσα τελείως διαφορετική λογική για να καλύψω τις δικές μου ανάγκες.
Πχ στον φάκελο Beats\Mainstream τα κομμάτια έχουν grouping όπως "#Mainstream#Deep", "#Mainstream#EDM", "#Mainstream#House" κτλ.
Όμως επειδή τα αυτά τα κομμάτια δεν τα παίζω τόσο συχνά τα έχω χρωματίσει παράλληλα ώστε να τα ξεχωρίζω όταν ανοίγω τον φάκελο. Πράσινα είναι τα Deep House, Κόκκινα είναι τα EDM, Πορτοκαλί τα "καθαρά" house και λευκά τα χωρίς ειδική κατηγορία.

Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο που βολεύει εσένα.
Το πρόγραμμα (VirtualDj) σου δίνει ΑΠΕΙΡΕΣ δυνατότητες ώστε να το βάλεις να δουλέψει για σένα και να σε διευκολύνει με την οργάνωση της μουσικής σου βιβλιοθήκης. Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει με βάση το δικό σου στυλ παιξίματος και τις δικές σου ανάγκες.
 

Posted Mon 12 Dec 16 @ 12:28 pm
Respect!!!!! Αλλά, εφόσον ξεκίνησες την διαστασιολόγηση, ολοκλήρωσέ την… :P

1. Ποια είναι για εσένα τελικά η “ορθότερη” επιλογή και γιατί:
α΄) Να αφήνουμε το πεδίο Genre κενό και το ακριβές μουσικό είδος του εκάστοτε κομματιού καθώς και όποια άλλη "κατηγοριοποίηση", να την γράφουμε στο Grouping.
Β΄) Να γράφουμε στο πεδίο Genre το ακριβές μουσικό είδος του εκάστοτε κομματιού και όποια άλλη κατηγοριοποίηση να την γράφουμε στο Grouping.

2. Το σύμβολο #, πριν από την εκάστοτε κατηγορία, πώς λειτουργεί – τι εξυπηρετεί? Εάν, π.χ. στο Grouping χωρίσουμε τις κατηγορίες με κόμμα ή κενό, είναι το ίδιο?

3. Αναφέρω ένα εξεζητημένο παράδειγμα tagαρίσματος π.χ. στο Grouping και το ερώτημα είναι ποια είναι η “ορθότερη” επιλογή και γιατί:
α΄) #BeatHouseProgressiveAlternative
β΄) #Beat#House#Progressive#Alternative


Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω το εξής: Το forum, από άποψη “εμφάνισης” και “οργάνωσης”, υστερεί αρκετά. Εάν υπήρχε τουλάχιστον μία διαφορετική οργάνωση, με κατηγορίες θεμάτων, sticky άρθρα (τεχνικά, εμπειρικά, κ.α.) ανά κατηγορία, κ.τ.λ., νομίζω ότι τα πράγματα για τον κάθε χρήστη θα ήταν πολύ πιο απλά. Π.χ. το θέμα της οργάνωσης μουσικής βιβλιοθήκης θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εάν υπήρχε ένα sticky άρθρο, όπου κάποιος που διαθέτει την γνώση και την εμπειρία (όπως εσύ ή ο Μπάμπης) εξηγούσε στο πως θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να αξιοποιήσει στο έπακρον το tagging, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα γλύτωναν πάρα πολλές ώρες δουλειάς. Το ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί υπάρχει αυτή η υστέρηση?
 

Posted Tue 13 Dec 16 @ 6:27 am
1) Κατά την άποψη μου το κάθε πεδίο έχει το "νόημα" και την αξία του. Στα ελληνικά δεν υπάρχουν "καθορισμένα" μουσικά γένη οπότε η χρήση του Genre είναι ούτως ή άλλως προβληματική. Στα ξένα τα πράγματα είναι πιο απλά. Το τι θα βάλεις στο Genre και τι στο Grouping είναι δική σου υπόθεση. Αλλά έχει περισσότερο νόημα να κάνεις ως εξής: genre=Acid Jazz, grouping=#Uptempo#Funky#BarParty#AllTimeClassics
Μιλάμε πλέον για πολυδιάστατη κατηγοριοποίηση και απεικόνιση ενός κομματιού σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις και "λίστες". Οπότε προσπάθησε να μην σκέφτεσαι "μονοδιάστατα" στο πως θα εισάγεις μία - δύο κατηγορίες ή ένα γένος.
2) Το # είναι προσωπική επιλογή και λειτουργεί ως διαχωριστής πεδίου (delimiter). Άλλα σύμβολα που χρησιμοποιούνται συχνά ως delimiter είναι το κόμμα (,) το ερωτηματικό (semi-colon ;) και το "διαχωριστικό πεδίου" (pipe |). Εγώ διάλεξα το # σαν πιο μοντέρνο και σύμφωνο με τη μόδα του hashing / hashtag.
Το κενό (space) δεν βολεύει σαν delimiter γιατί μπορεί μία κατηγορία να αποτελείται από δύο λέξεις και να σου δημιουργήσει πρόβλημα στα φίλτρα:
Έστω δύο τραγούδια:
grouping=Βαριά Ζεϊμπέκικα και grouping=Λαϊκά Βαριά Ζεϊμπέκικα
Αν δοκιμάσεις να βάλεις φίλτρο "Βαριά Ζεϊμπέκικα" τότε θα πάρεις και τα δύο τραγούδια
Με # αντί για κενό όμως έχουμε:
grouping=#Βαριά Ζεϊμπέκικα και grouping=#Λαϊκά Βαριά#Ζεϊμπέκικα
Οπότε με φίλτρο "Βαριά Ζεϊμπέκικα" θα πάρεις μόνο το πρώτο τραγούδι.
3) Θεωρώ οτι προτιμότερο (πιο βοηθητικό) είναι το β

Τέλος θα σου απαντήσω οτι κάποτε το forum ήταν όπως το περιγράφεις και εδώ μέσα υπήρχε πολύς κόσμος, γινόντουσαν πολλές και ενδιαφέροντες συζητήσεις, είχαμε αρκετούς οδηγούς κτλ.
Όμως ο κόσμος σιγά - σιγά έφυγε και μετακόμισε στα social media (π.χ. Facebook) οπότε και το forum σιγά - σιγά παρήκμασε.
Το πρόβλημα είναι οτι τα Social Media ΔΕΝ βολεύουν για οδηγούς, παρουσιάσεις και σοβαρή θεματολογία (ακόμα και σε κλειστά group) κυρίως λόγο της δομής και της φιλοσοφίας λειτουργίας τους. Έτσι δεν ήταν δυνατό από εμάς τους διαχειριστές απλά να ακολουθήσουμε τον κόσμο στα social media ή να μετακομίσουμε εκεί και να συνεχίσουμε οτι κάναμε και παλιότερα. Παραμένουμε εδώ και απαντάμε/βοηθάμε όσο καλύτερα μπορούμε όποτε ζητηθεί ή χρειαστεί.
 

Posted Tue 13 Dec 16 @ 9:09 am
Respect and Thnx Γιώργη...
 

Posted Fri 16 Dec 16 @ 6:22 am
καλησπερα σaς
επιτελους και μια προσεγγιση που πολλα χρονια προσπαθω να δω και να συζητησω
πριν απο πολλα χρονια οταν ακομη το 8αρι ηταν στα σκαρια και μαλιστα ουτε καν υπηρχε προβλεψη για το ποτε θα βγει ειχα κανει ερωτηση αν θα μπορουσε να υπαρχει χρωματικη επιλογη στα κομματια του browser για να μπορεις να κατηγοριοποιεις την μουσικη
τοτε λοιπον δεν γινοταν και το προβλημα μου οπως και το δικο σου φιλε μου ηταν αυτη μπερδεμενη ιστορια με την σωστη οργανωση της μουσικης μας
τεραστια ιστορια με πολλες απειρες ωρες πανω σε υπολογιστη και κτλ
δεν θα σε κουρασω θα σου πω τι εχω κανει εγω που εως σε ενα βαθμο ο φιλος γιωργος εdω καπου το προσεγγισε
μεσα σε εναν φακελο που εχω πχ ραδιοφωνικα κομματια εχω χωρισει ανα κατηγοριες που εμενα στο δικο μου μυαλο βολευει χρωματικα τα ειδη μουσικης
ετσι με βολευει να μπορω ανα στιγμη στο τι θελω να περασω να μπορω με μια ματια να παω σε συγγεκριμενη κατηγορια
ομως και σε αυτην την περιπτωση μαζευονται πολλα κομματια το πληθως που αναφερεις και εσυ
εκει δυστηχως θελει δουλεια να βλεπεις αναλογος που εισαι και τι δουλευεις ποια κομματια θελεις να εχεις ποια οχι δηλ ποια ειναι αυτα που ουσιαστικα χρειαζεσαι.
Πραγματικα και φιλικα μετα απο τοσα χρονια στον χωρο σου καταθετω οτι ολα δεν γινεται να τα εχεις και αν τα εχεις αδυνατον να τα θυμασαι η ξερεις και ααααααν τα καταφερεις τοτε απλα θα εισαι οπως λεω ενα live jookbox..
τωρα απο τον φιλο γιωργο πηρα μια ιδεα για τα # και τις κατηγοριες αλλα εκει θα πρεπει να γινει αλλη δουλεια απο την αρχη
μια ερωτηση οσον αφορα τα tags,η παρατησρηση καλυτερα θα ελεγα..,,θα ηταν καλυτερο οτι διορθωση γινοταν να γινοταν πανω στα κομματια και οχι μονο σε οτι αφορα την database του virtual οπως γινετια και σε αλλα προγραμματα djing.
Δεν ξερω αν θα βοηθουσε πειραματικα στους διαχειριστες-προγραμματιστες αριστερα να υπαρχει ενα <<δεντρο>> με τις ονομασιες ολλων των ειδων η αν οχι ολλων των περισσοτερων σε φακελους και με ενα παραδειγμα μεσα ηχητικο,μπορει να ακουγεται καπως αυτο αλλα εχει παρατηρηθει οτι πολυ νεοι στον χωρο δεν εχουν ακουσματα απο κατηγοριες μουσικης και ετσι δημιουργειτε μπερδεμα σε κατηγοροιοποιηση,και αντιστοιχα..πολλοι παλιοι δεν εχουν σε νεα ακουσματα και χανονται στο πως που να κατηγοροιοποιησω κτλ...αυτη η <<στηλη >> να μπορει να αλλαζει αναλλογα τις προσωπικες προτιμησεις ετσι ωστε ο καθε ενας να μπορει να βαζει κατα του γουστου του την μουσικη του,ετσι εχοντας σαν παραδειγμα τον <<ηχο>>απο εναν φακελο του δεντρου που θα προ-υπαρχει αμεσως οταν θα ακους κατι αναλογο να το τοποθετεις εκει


 

Posted Fri 16 Dec 16 @ 3:43 pm
Mhxanofagos, όπως ανέφερε και ο Phantom, η οργάνωση από ένα σημείο και ύστερα είναι θέμα υποκειμενικό και αφορά το είδος – στυλ μουσικής και τον τρόπο παιξίματος του καθενός.

Όσον αφορά σε αυτά που πρότεινες – έγραψες, θα κάνω τις ακόλουθες γενικές και ειδικές παρατηρήσεις (και σε καμία των περιπτώσεων κριτική):

A. Θεωρώ πως (ίσως) η ιδεατή οργάνωση (στον εκάστοτε σκληρό δίσκο) θα ήταν αυτό που ανέφερα στο αρχικό μου post, δηλαδή κάθε “μουσικός δίσκος” ως ένας ξεχωριστός φάκελος και ένας υποτυπώδης διαχωρισμός, όπως: Artists, Groups, Collections. Από κει και πέρα, με ένα πλήρες tagάρισμα, θα μπορείς να κάνεις παπάδες στο VDj. Πλην, όμως, κάτι τέτοιο στην ξένη μουσική, όπου και υφίστανται άπειρα maxi singles και άπειρες φορές κατεβάζουμε “μεμονωμένα” κομμάτια, δεν εξυπηρετεί και τόσο…

B. Ο διαχωρισμός κομματιών, κατόπιν χρωματικής απόδοσης, (προσωπικά και μόνον) δεν θεωρώ ότι εξυπηρετεί, για 2 κυρίως λόγους:
α΄) Διότι, εάν χρησιμοποιήσεις πάρα πολλά χρώματα, οπτικά το όλο θέμα αρχίζει και “μπερδεύει”. Πέραν αυτού, εάν χρησιμοποιήσεις κάποιο skin ανοικτόχρωμου background (Phantom, ακόμα περιμένουμε το SilverSleek για Daylight :P), οπτικά το όλο θέμα γίνεται ακόμη πιο “δύσκολο”.
β΄) Εάν δεν κάνω λάθος, η χρωματική απόδοση δεν είναι κάτι το οποίο tagάρεται και σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο “φαίνεται” στον Explorer. Συνεπώς, δεν θα ήθελα να μπω ποτέ στην διαδικασία να αφιερώσω αμέτρητες ώρες, για μία εργασία η οποία δεν “αποθηκεύεται” στο εκάστοτε κομμάτι, αλλά στην βάση δεδομένων ενός προγράμματος. Διότι (πολύ απλά) εάν πάψω να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο software ή το οποιοδήποτε DJ software και επιθυμώ απλά μουσική ακρόαση σπίτι μου (π.χ. μέσω WMP) συγκεκριμένων ειδών – στυλ κομματιών, τότε όλη η συγκεκριμένη δουλειά έχει πάει περίπατο…

C. Όσον αφορά στη λίστα - samples που ανέφερες (προς ευκολότερη ταξινόμηση), ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.musicgenreslist.com/ στο τι θα έπρεπε να περιέχει! Και εάν όλα αυτά σου φαίνονται υπερβολικά, μην ξεχνάς ότι για κάποιον που συλλέγει – παίζει μόνον εξειδικευμένα είδη μουσικής, δεν είναι υπερβολικά. Συνεπώς, είτε θα όφειλε να τα περιέχει όλα (υλοποίηση ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη), είτε κανένα…


Phantom, όταν βρεις χρόνο και όρεξη, θα ήθελα να μου απαντήσεις στα κάτωθι:

1. Όταν στον Tag Editor του VDj επιλέξουμε “Get Artist/Title from Filename”, πως ακριβώς υλοποιείται αυτό από το software? Με άλλα λόγια, ποια μορφή θα πρέπει να έχει το filename, ώστε η ενημέρωση να είναι ορθή?

2. Από όλα τα fields (frames) που περιλαμβάνει ο Tag Editor του VDj, ποια συμπεριλαμβάνονται στο ID3v2 και ποια γράφονται μόνον στην βάση δεδομένων του VDj? Για παράδειγμα, το Grouping αντιστοιχεί στο CONTENT GROUP TIT1 frame? Το Field1 & Field2?
 

Posted Sun 18 Dec 16 @ 7:35 am
Δεκτη η απαντηση και η τοποθετηση λογικη
Υποκειμενικα τα παντα ειναι σιγουρα
πχ εσυ ενα ροκ κομματι θα το ακους ποιο βαρυ απο εμενα και θα το χρωματισεις διαφορετικα αλλα αν το κανεις σε βαθος χρονου αυτο το μαθαινει το μυαλο σου και παει αυτοματα στο πως αναλυει το χρωμα σε κομματι ανα ειδος μουσικης,,,το αφηνω μιας και νομιζω οτι εδω εσυ οπως και εγω θελουμε μια λυση σε ενα προβλημα που ειναι οντως υπαρκτο σημερα,και λεω σημερα γιατι οταν υπηρχαν τα cd δεν το ειχες σε τετοιο βαθμο και ποσο αλλοτε οταν ειχαμε βυνιλια!!,,με τεραστιες εικονες να αποθηκευονται και ως οικονα στο μυαλο,, αλλα παει αλλου η συζητηση, τοτε ηταν και η μουσικη ποιο αλλιως χωρις πολλα <<αχρηστα>> και λιγα καλα tracks οπως σημερα...
Λοιπων αυτο για τα tags ειναι σωστο και το ειχα πει και εγω οτι ειναι ενα μειων του vdj
αν θελεις να αλλαξεις προγραμμα για καποιον λογο, οτι δουλεια εχεις κανει εχει χαθει...αλλα αν εχεις σε εναν φακελο σου με την ονομασια funk για παραδειγμα με εναν χρωματοτυπο πχ πορτοκαλι τα ποιο δραστηρια κομματια σου μπορεις να τα παρεις ολα αυτα μαζι να τα μεταφερεις σε εναν φακελο ενος αλλου εξωτερικου δισκου με ΑΝΑΛΟΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ χωρις το χρωμα μιας και θα θελεις να δουλεψεις ενα αλλο προγραμμα
Τοτε ετσι ολη η δουλεια σου δεν παει στραφη
Για τα ηδη μουσικης που ανεφερα απλα θελω να προτεινω και λυσεις δανειζωμενες και απο αλλα προγραμματα που εχω δει οτι δουλευουν ως ενα βαθμο της υποκειμενικοτητας παντα
Τωρα για τα χρωματα σε ανοιχτοχρωμο περιβαλον δεν μπορω να σου απαντησω μιας...και παιδι της νυχτας μια ζωη...:::)))
 

Posted Mon 19 Dec 16 @ 10:48 am
Phantom, εάν δεν γίνομαι κουραστικός...

1. Όταν στον Tag Editor του VDj επιλέξουμε “Get Artist/Title from Filename”, πως ακριβώς υλοποιείται αυτό από το software? Με άλλα λόγια, ποια μορφή θα πρέπει να έχει το filename, ώστε η ενημέρωση να είναι ορθή?

2. Από όλα τα fields (frames) που περιλαμβάνει ο Tag Editor του VDj, ποια συμπεριλαμβάνονται στο ID3v2 και ποια γράφονται μόνον στην βάση δεδομένων του VDj? Για παράδειγμα, το Grouping αντιστοιχεί στο CONTENT GROUP TIT1 frame? Το Field1 & Field2?

3. Τι είναι πιο "επώδυνο" για το performance του VDj ή του εκάστοτε laptop: Ένας μεγάλος (π.χ. 1000 κομματιών) "φυσικός" φάκελος ή ένας μεγάλος Filter Folder? Ή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο το "είδος" του φακέλου?
 

Posted Wed 28 Dec 16 @ 9:08 am
1) Artist - Title (Remix)

2) Για MP3 γράφονται όλα τα πεδία ΕΚΤΟΣ από τα:
α) Color
β) Gain
γ) First Seen, First Play, Last Play
δ) Playcount
ε) Field1, Field2

3) Ένας μεγάλος φυσικός φάκελος φυσικά.
Οι εικονικοί φάκελοι ή τα filter folders έχουν σχεδόν μηδενική επίδραση στις επιδόσεις του προγράμματος και του υπολογιστή ανεξαρτήτως μεγέθους.
 

Posted Thu 29 Dec 16 @ 5:29 pm
Καλη χρονια με υγεια , ευτυχια κι επιτυχια σε ολους! Post-αρω εδω αν και ειναι λιγο off topic οσον αφορα τον τιτλο, αλλα ταιριαζει σαν προεκταση της κουβεντουλας... Δεν ξερω αν υπαρχει κατι που μου διαφευγει αλλα νομιζω οτι τα playlist και τα history δεν "παντρευονται" με τα virtual και filter folders....
Αυτο δημιουργει σε μενα προσωπικα ενα μεγαλο browser tree οταν κανω expand τους παραπανω φακελους με αποτελεσμα οταν θελω να μετακινηθω απο ενα π.χ. virtual folder με ελληνικα pop που βρισκεται στην κορυφη να πρεπει να scroll-αρω αρκετα για να φτασω στα Playlist που ειναι στον "πατο". Θα βολευε πολυ να μπορουσαμε να εχουμε στα virtual folders υποφακελλο με playlist. Εναλλακτικα και εφοσον αυτο δεν ειναι εφικτο θα προτεινα στη δεξια στηλη που υπαρχει το automix και εφοσον μας δινει δυνατοτητα για shortcuts των playlist στο κατω μερος, να υπηρχε και δυνατοτητα να βλεπουμε που αντιστοιχει το καθενα. Γιατι φτιαχνοντας 6-7 shortcuts και βλεποντας 6-7 εικονιδια ιδια δεν μπορουμε να βγαλουμε ακρη. Θα ηταν επισης ενδιαφερον αν μπορουσε να αναπτυχθει αλλο ενα browser tree στη δεξια μερια της οθονης και να αφορα τη side list- automix. Αυτα!
 

Posted Mon 02 Jan 17 @ 7:50 pm
Λύσεις:

1) Μέσα στον φάκελο Playlists μπορείς να φτιάξεις υποφακέλους και έτσι να οργανώσεις τις playlists σου
2) Μέσα σε ένα κανονικό φάκελο του υπολογιστή σου μπορείς να αντιγράψεις κάποιες playlist. Αν αυτό τον φάκελο τον ορίσεις σαν "Αγαπημένο" τότε μπορείς να τον τοποθετήσεις μέσα σε κάποιο "Εικονικό" φάκελο και έτσι μέσα στον εικονικό φάκελο να έχεις και playlist

Για το History δεν υπάρχει κάποιο Work-around πέρα από την αυτόματη κατηγοριοποίηση ανά έτος και μήνα που κάνει αυτόματα το πρόγραμμα.

Μπόνους τρικ:
Σε custom buttons μπορείς να ορίσεις "shortcuts" για οποιαδήποτε λίστα ή εικονικό/αγαπημένο κτλ φάκελο θέλεις.
 

Posted Thu 05 Jan 17 @ 11:59 pm
Για να μην ανοίγω άλλο σχετικό thread, συνεχίζω στο υπάρχον περί βάσης δεδομένων…

1. Ποιο είναι το “καλύτερο” (τρόπον τινά) free software, για να πραγματοποιήσει κάποιος edit στην βάση δεδομένων? Το ρωτάω αυτό, διότι το “Σημειωματάριο” των Windows έχει αναφερθεί ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή…

2. Γίνεται “συγχώνευση” δύο διαφορετικών βάσεων δεδομένων?
Παράδειγμα:
- Στο Laptop υφίσταται η κύρια βάση και στο VDj έχουμε δημιουργήσει και ένα φάκελο “Import”.
- Στο Pc έχουμε μία “κενή” βάση και στο VDj έχουμε δημιουργήσει επίσης ένα φάκελο “Import”.
- Φροντίζουμε δε, η “διαδρομή” (και αυτό είναι που μας ενδιαφέρει) είναι ίδια και στις 2 περιπτώσεις.

Εάν στο Pc προσθέσουμε κάποια κομμάτια στο φάκελο Import, τα “επεξεργαστούμε” (Tag, Bpm, Poi) και κατόπιν:
- Αντιγράψουμε τα κομμάτια στο φάκελο Import του Laptop…
- Αντιγράψουμε μόνον το text κείμενο που αφορά τα κομμάτια της βάσης του Pc και το επικολλήσουμε κάτω από το τελευταίο κομμάτι της βάσης του Laptop…

Τότε η βάση δεδομένων του Laptop είναι κανονικά ενημερωμένη (με τα νέα κομμάτια) ή όχι? Εάν όχι, τότε υπάρχει άλλη λύση “συγχώνευσης”?
 

Posted Mon 06 Mar 17 @ 5:46 am
1) Έχει αναφερθεί από εμένα δεκάδες φορές: Notepad++
Free Opensource Text Editor που κάνει παπάδες.

2α) Ναι, με κάποιο πρόγραμμα όπως το Notepad++. Κάνουμε αντιγραφή τα <song /> nodes από τη μία βάση και επικόλληση στην άλλη (χρειάζονται μόνο 3 βασικές γνώσεις της δομής των XML αρχείων προκειμένου να γίνει σωστά)

2β) Ναι. Αν και δεν βλέπω τον λόγο να το κάνεις έτσι καθώς άπαξ και επεξεργαστείς τα κομμάτια μπορείς να κάνεις αντιγραφή/μετακίνηση μέσα από τον browser του VirtualDj και το πρόγραμμα να συγχωνεύσει τις σχετικές πληροφορίες αυτόματα.
 

Posted Mon 13 Mar 17 @ 6:18 am
91%