Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: VDJ8+Hercules RMX2 = O μίκτης και ο ενισχυτής χτυπάει κόκκινα σε σχετικά χαμηλή ένταση.

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Χαιρετώ,
έχοντας πλέον παίξει σε 5 "μεγάλα" μαγαζιά με το VDJ8 και την RMX 2 (και σε μερικά με την παλαιότερη RMX1), παρατηρώ το εξής: Ο ήχος που βγαίνει από την 8 είναι ωραίος, ποιοτικός, κλπ. Ωστόσο παρατηρώ ότι και οι μίκτες και οι ενισχυτές, χτυπάνει κόκκινο (κάτι που υποδηλώνει παραμόρφωση) σε πολύ χαμηλές όμως εντάσεις ήχου. Ο limiter του VDJ δεν ενεργοποιείτε, επομένως από το πρόγραμμα δεν βγαίνει παραμορφωμένος ήχος 1000%. Τα τραγούδια είναι αγορασμένα ή από CD δικά μου ριπαρισμένα, ενώ σε καποια έχω κάνει decliping των ψαλιδισμένων κυμματομορφών (κάτι που όντως κάνει τα τραγούδια να ακούγονται καλύτερα, κυρίως στις φωνές).
Όχι τίποτα άλλο, αλλά πάει ο επόμενος από εμένα με σπασμένο VDJ και netbook της πλάκας, το συνδέει στο μικτη και παίζει πολύ "δυνατότερα" από εμένα, χωρίς ο ενισχυτής και ο μίκτης να βγάζει κόκκινα. Πως γίνεται αυτό; Μου διαφεύγει κάποια ρύθμιση στο VDJ8;
 

Posted Sat 05 Jul 14 @ 12:00 pm
Θα ξεκινήσουμε από τα απλά...
Τα κόκκινα στον μίκτη (στις φέτες) δεν δηλώνουν απαραίτητα παραμόρφωση. Δηλώνουν δυνατό σήμα, πιο δυνατό απ' οτι πρέπει για τα βέλτιστα αποτελέσματα
Τα κόκκινα στην έξοδο του μίκτη δηλώνουν οτι βρίσκεσαι πολύ κοντά στο να παραμορφώσει η έξοδος του μίκτη.
Τα κόκκινα στους ενισχυτές σημαίνουν οτι παραμορφώνει η επιστροφή του ρεύματος από το ηχείο στον ενισχυτή, πράγμα που σημαίνει οτι το σύνολο "ενισχυτής-ηχεία" παίζει στα όρια του.

Τώρα:
Τρόποι να παίζεις δυνατά χωρίς να πιάνεις κόκκινα υπάρχουν πολλοί... Δεν σημαίνει όμως οτι είναι και σωστοί...
Αυτό που στην ουσία βλέπεις είναι οτι με σωστότερη διαχείριση του ήχου (π.χ. καλύτερο headroom) οι ενισχυτές κλιπάρουν πιο συχνά πράγμα που είναι το σωστό και φυσιολογικό στον ήχο.
Πριν σου γράψω περισσότερα πες μας λίγο πως ΑΚΡΙΒΩΣ συνδέεις την κονσόλα σου στο ηχοσύστημα και ειδικά αν χρησιμοποιείς αντάπτορες (πχ από XLR σε RCA και το ανάποδο)
 

Posted Mon 07 Jul 14 @ 2:31 am
Καλησπέρα Φάντομ,
αυτά που λες πάνω / κάτω ξέρω και εγώ.
Δεν με έχουν αφήσει ποτέ σε κανένα μαγαζί να συνδέσω XLR απευθείας (με την RMX2 την έχω την επιλογή).
Δεν χρησιμοποιώ adaptors όχι. Απλά συνδέω την RCA της RMX2 στην AUX ή σε μια CD θύρα του όποιου μίκτη έχουν. Από εκεί και πέρα, ρυθμίζω με τον γνωστό τρόπο:
Κανάλι σύνδεσης AUX, μέχρι να μην δείχνει "κόκκινα". Master Output του μίκτη, μέχρι να μην δείχνει κόκκινα (ή να αναβοσβήνει μια στο τόσο το πρώτο λεντάκι). Ενισχυτής μαγαζιου, μέχρι να μην δείχνει κόκκινα απαραίτητα (για να μην γκρινιάζουν οι μαγαζάτορες).

Ο ήχος μου είναι πολύ καλός, το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι είναι αισθητά πολύ χαμηλότερος από το οποιοδήποτε netbook που απλά το συνδέουν στο ίδιο σύστημα. Μπορώ φυσικά να δυναμώσω στα "κόκκινα" και να φτάσω τις εντάσεις των άλλων, αλλά και ο ενισχυτής κοκκινίζει τελείως. Και αυτό μου έχει συμβεί και στα 5 μαγαζιά αυτό το καιρό. Έρχετε μετά ο άλλος με ένα netbook της πλάκας, το συνδέει, παίζει "δυνατά" και δεν κοκκινίζει τίποτα.

Τι μπορώ να κάνω για να ακουστεί δυνατότερα το set up μου;
 

Posted Mon 07 Jul 14 @ 4:01 am


(Old topics and forums are automatically closed)