Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Χρήση audio interface ESI U46 XL με Virtual DJ Pro Full (troubleshooting)

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ το VDJ Pro Full (νόμιμη έκδοση) με την κάρτα ήχου ESI U46 XL και timecodes. Συχνά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Καθ' ότι η συγκεκριμένη κάρτα ήχου δεν "βγάζει" δυνατό ήχο, αναγκάζομαι να ανεβάζω τα gain του μίκτη και κατόπιν και τα gain από το ίδιο το Virtual Dj. To πρόβλημα που συχνά συναντώ είναι ότι κάποιες στιγμές αφού τα έχω ανεβάσει όλα αρκετά, το πρόγραμμα κολλαέι και ακούγεται σε υπερβολική ένταση ο ήχος του mp3 timecode. Αυτό σταματάει είτε αν κατεβάσω ένταση ή αν μπω στο Config και απλά πατήσω Apply στο Sound Setup.
Γνωρίζω ότι δεν είναι συνηθισμένος τρόπος συνδεσμολογίας αλλά ρωτάω μήπως και μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, καθ' οτι σκέφτομαι σοβαρά να πάρω νέα κάρτα ήχου πιθανώς και άλλο software.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λεωνίδας Δεδέογλου.
 

Posted Mon 05 May 14 @ 1:16 pm
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε οτι "χαμηλή" στάθμη εξόδου δεν σημαίνει απαραίτητα και κακός ήχος. Μάλλον το ανάποδο ισχύει τις περισσότερες φορές.
Πέρα από αυτό κανονικά τα gain στο VirtualDj πρέπει να τα βάζεις στο auto και να μην τα πειράζεις (για να μην παραμορφώνει ο ήχος του προγράμματος) και τα gain στον μίκτη να είναι σε τέτοια θέση ώστε τα LED του PFL (της φέτας) να φτάνουν μέχρι και λίγο πάνω από το 0db (σε κάμια μα καμία περίπτωση πάνω από τα +3db)
Από αυτό το σημείο και μετά αν δεν σου φτάνει ο ήχος δεν σου φταίει η κάρτα ήχου, αλλά η γενικότερη ισχύς του ηχοσυστήματος που παίζεις, ή το στήσιμο του.

Τώρα εαν η κάρτα σου κάνει "νερά" μπορείς να δοκιμάσεις να βρεις μια κάρτα ήχου (έστω δανεική από φίλο σου) για να δεις αν όντως φταίει αυτή ή το υπόλοιπο σύστημα. Κάνε ένα τεστ με άλλη κάρτα ήχου και βλέπουμε...
 

Posted Mon 05 May 14 @ 1:40 pm
Άλλοι DJs με CD ή αλλες καρτες και software παιζουν στη μιση ενταση απο μενα. Θα δοκιμασω να συνδεσω τα CDJs απευθειας με USB καλώδια και θα σου απαντήσω.

Ευχαριστώ.
 

Posted Mon 05 May 14 @ 2:38 pm
Κι εγώ έχω την ίδια κάρτα και δεν μπορώ να πω ότι έχει χαμηλή ένταση.

Αν θέλεις, σου την δανείζω (αν μένεις Αθήνα), μπας και βγάλεις άκρη.
 

Posted Wed 07 May 14 @ 11:33 am
Γνωρίζεις εάν έχει ρυθμιση για την έξοδο του ήχου? Έχω δοκιμάσει να ρυθμισω τα πάντα στο λαπτοπ αλλα δεν αλλαζει κατι σε θεμα εντασης ηχου. Μένω Θεσσαλονίκη οποτε μάλλον δεν γινεται να βρεθουμε. Ευχαριστω πάντως.
 

Posted Thu 08 May 14 @ 3:41 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Kai ego exo tin U46dj (oxi XL), kai theoro pos einai ekseretiki karta.
Fysika kai exei diko tis panel kai mixer pou ta outputs prepei na ta exeis sto max.
Manual selida 10
http://download.esi-audiotechnik.com/download/ESI/U46_XL/U46_XL-English.pdf

Kai exei kai ena panel "Directware" pou mporeis na kaneis trella pragmata ekei.
An h Esi eixe ligo kalitero marketinig oi alles kartes tha etrexan na kryftoun :)
 

Posted Thu 08 May 14 @ 4:13 am


(Old topics and forums are automatically closed)