Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Allen & Heath Xone k2 + MIDI Fighter 3d

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

0rafa0PRO InfinityMember since 2012
Καλημέρα σε όλο το Ελληνικό forum.

Σε Midi Simple Wrapper, δουλεύω από το χειμώνα το Midi Fighter 3d.Ένα απλό προσωπικό map.
Χθες προστέθηκε στην οικογένεια ο Allen & Heath Xone K2.

Τι θέλω να πετύχω στην δουλειά μου? 2 συσκευες με τις βασικές λειτουργίες του VDJ , το ένα ο μικτης (XONE K2) το άλλο (mf3d) basic deck controls

Προβλήματα :
1) ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν βρίσκω official map οπότε ->
2) προσπαθώ να φτιάξω, όπως εφτιαξα στο mf3d σε midi wrapper,ετσι και εδώ ενα δικό μου . ΑΝ δεν είναι συνδεδεμένο το mf3d , δε φαινεται το simple wrapper , και από μόνο του το VDJ τον Allen δεν παίρνει midi signal.
3) με το mf3d λοιπον συνδεδεμένο, μαπάρω κουμπια στον Allen (κλασσικα σε simple wrapper midi) και βλέπω πιο πανω τα midi notes του mf3d, αλλά τα δεν κουμπιά του δουλεύουν , σαν να μου "ακυρώνει" την ύπαρξη του mf3d και βλέπει μονο τον Allen.


Η λύση στο πρόβλημά μου μάλλον είναι ότι πρέπει να φτιάξω definition file η κάτι άλλο για να βλέπει το vdj 2 διαφορετικές συσκευές,όποτε τις συνδέω. Μπορεί η λύση να είναι κάτι άλλο δεν έχω καταλάβει

Έχοντας λοιπόν ψάξει το forum , διαβάσει τι γίνεται , έκανα απόπειρες αποτυχημενες με διορθώσεις xml,txt,να φτιάξω definition files,να δοκιμάσω τα tools VDJ Definer κλπ κλπ κλπ και με μηδενικο αποτέλεσμα γιατί σαφώς κάτι θα κάνω Λάθος.

Αυτό που ζητάω παρακαλώ μια απλή κατανοητή με βήματα επεξήγηση και όχι παραπομπή με λινκ και "τρέχα βγάλε άκρη μόνος σου".

Ευχαριστώ και αναμένω απάντηση σας.

 

Posted Sun 14 Jul 13 @ 5:23 am
Όπως πολύ καλά είπες χρειάζεται να φτιάξεις σωστά definition files και για τις δύο συσκευές.
Το δύσκολο κομμάτι είναι να φτιάξεις σωστά εκείνο το κομμάτι του definition file που αναγνωρίζει τις συσκευές, δηλαδή η πρώτη γραμμή του XML.
Δυστυχώς αυτή η γραμμή δεν είναι εύκολο να γίνει με "γενικόλογα" και θέλει αρκετό ψάξιμο και αρκετές δοκιμές μέχρι να την "πετύχεις"
Παραπάνω βοήθεια από την WiKi για αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να σου δώσω καθώς κι εγώ εκεί καταφεύγω όποτε κολλάω με κάποια μυστήρια συσκευή.

Πάντως αν φτιάξεις σωστά τα definition files όλα θα σου δουλέψουν άψογα.
 

Posted Sun 14 Jul 13 @ 1:09 pm
0rafa0PRO InfinityMember since 2012
Καλησπέρα,

Aρχικά ευχαριστώ για την απάντηση, αλλα μου είναι ανεπαρκής

Κάποιος δηλαδή που δεν έχει γνώσεις ιδιαίτερες από προγ/σμο κλπ ( εστω και την vdj script που θεωρείται "σχετικά απλή" ), τι θα κάνει?
Κάποιος δηλαδή εχοντας επενδύσει χρηματικά, κατ επιλογήν του, σε ένα πρόγραμμα Official δεν δικαιούται μια καθοδήγηση ?
Θα πρέπει να περιμένω τα official map να βγούν επειδή δεν μπορεί καποιος να με καθοδηγήσει ? To teamviewer/skype γιατι υπάρχει? Καταλαβαίνω ότι γινεται ένας πανικός στο live support σας , αλλα αυτός είναι ο λόγος υπαρξής του.
Δεν θελω να χαρακτηριστώ ενοχλητικος αλλα ως πελάτης σας αξίζω μια καλυτερη απάντηση για τα λεφτα που σας έδωσα, σε αυτούς τους δυσκολους καιρούς για όλους μας - και στο επαγγελμα μας.

Σε προηγούμενη μας κουβέντα , με το DDJ SX αψογη η συνεργασία μας στην επίλυση του προβληματος , εδώ σας εξηγώ οτι "δεν το έχω" με το WIKI και το forum στο περίεργο αυτο προβλημα με τα definition , και με παραπέμπετε πάλι εκει?

Παρακαλώ μια απάντηση στα παραπάνω και ειμαι ανοιχτος για κουβέντα , και φυσικα μια λυση στο θέμα .

Ευχαριστώ
 

Posted Sun 14 Jul 13 @ 5:00 pm
Δεν σε παραπέμπω στη WiKi.
Σου εξηγώ πως έχουν τα πράγματα και περιμένω να μου πεις που κολλάς συγκεκριμένα για να σε βοηθήσω παραπάνω.
Προσωπικά αυτή την εβδομάδα τελειώνω την ανακίνηση και την μετακόμιση που κάνω σε καινούργιο σπίτι, και μέχρι τότε ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για να μπορώ να σου γράψω "σαν να εξηγώ σε 5 χρονών παιδάκι :)" οτι μπορεί να σου χρειαστεί στην διαδικασία αυτή. Αντίθετα παρά τον περιορισμένο χρόνο μου, σου δίνω χέρι βοηθείας εξηγώντας σου ποιο είναι το πρόβλημα σου: Οτι ο απλός MIDI WRAPPER δεν μπορεί να δουλέψει σωστά με 2 συσκευές και οτι πρέπει να φτιάξεις 2 definition files
Απο εσένα θα περίμενα να μου πεις οτι πχ. δεν παίρνω απάντηση SYSEX ή παίρνω SYSEX αλλά δεν ξέρω τι να το κάνω... Ή παίρνω SYSEX από την μία συσκευή αλλά όχι από την άλλη...
Έτσι θα μπορούσα να σε καθοδηγήσω στα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Μακάρι να είχα παραπάνω ελεύθερο χρόνο να σου φτιάξω εγώ τα definition files όπως έχω κάνει ήδη για την DDJ-SX και για τον DJM-T1
Αλλά όπως σου εξήγησα, δεν έχω.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την κατάσταση και να μην έχεις αυτή την αίσθηση οτι το Ελληνικό Support τουλάχιστον σε "παρατάει" στην μοίρα σου...

Υ.Γ.:
Το "σαν να εξηγώ σε 5 χρονών παιδάκι :)" παραπάνω είναι έκφραση, και όχι προσωπικό/υποτιμητικό σχόλιο.

Υ.Γ.2.:
Εδώ και 15 μέρες που κάνω ανακαίνιση/μετακόμιση το δικό σου νήμα είναι το μόνο στο οποίο επέλεξα να αφιερώσω 3 λεπτά να απαντήσω γιατί ακριβώς αφορά ένα σοβαρό θέμα και χρίζει ουσιαστικής βοήθειας.
 

Posted Mon 15 Jul 13 @ 2:09 am
0rafa0PRO InfinityMember since 2012
sas euxaristw kai tous dyo , anamenw email :)
 

Posted Mon 15 Jul 13 @ 9:27 am


(Old topics and forums are automatically closed)