Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: movida corina

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

παιδια εψαχνα για deejaying και βρηκα http://www.coronaexperience.gr/gr/movida-corona/competition ενας διαγωνισμος ...ομως λεει κατι π με παραξενευει *ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την μίξη των Set που θα γίνουν upload για την συμμετοχή στο Διαγωνισμό, δεν επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή DJ software.
δηλαδη τι πρεπει να χρησημοποιησω για να φτιαξω κομματι house???
 

Posted Tue 28 May 13 @ 11:04 am
djppkHome userMember since 2008
Προφανώς η ΜΙΞΗ δεν επιτρέπεται με pc & dj software...
Αναγκαστικά θα υπάρχει ένας υπολογιστής που θα κάνει την ηχογράφηση!!!
Για την μιξη θα χρειαστείς σίγουρα CDιερες, και εναν μείκτη,
απο εκεί και πέρα είτε CD είτε USB sticks και απο την rec out του μείκτη στην Line in του υπολογιστή για την ηχογράφηση!!!!
Το κάνουν αυτο για να απορρίψουν το ενδεχόμενο ο νικητής να είναι κάποιος που δεν ξέρει ουτε τα στοιχειώδη (beatmatching π.χ).
 

Posted Tue 28 May 13 @ 12:11 pm
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ μου ακουγεται...δικαιο δεν ειναι παιδια??
 

Posted Tue 28 May 13 @ 12:36 pm
kai pvw ua ftiajv moysikh xvriw πχ ableton με ετοιμα κομματια; γιατι με μεικτη και σιντιερες δεν μπορεις να δημιουργησεις
 

Posted Tue 28 May 13 @ 1:20 pm
ma den 8a ftiakseis live kommatia ekei..apla 8a pekseis to set sou...
 

Posted Tue 28 May 13 @ 3:45 pm
Ρε παιδιά το είδα και εγώ και η απορία μου είναι:
ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ PC?
 

Posted Tue 28 May 13 @ 8:02 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Den to kseroun, alla an kerdiseis i epilegeis se kapoia teliki live dokimasia, tha prepei na apoxwristeis to agapimeno sou SYNC kai na kaneis beatmatching live, mprosta se koino i kapoia kritiki epitropi, kai epomenws na gineis rompa :P
 

Posted Tue 28 May 13 @ 10:14 pm
dimitris236 wrote :
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ μου ακουγεται...δικαιο δεν ειναι παιδια??


Και γιατί είναι πολύ σωστό;;; Δεν καταλαβαίνω...

Κάνεις ένα διαγωνισμό για οδηγούς και "απαγορεύεις" στους οδηγούς τα αυτοκίνητα τους να έχουν αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.
Δικαίωμα σου, αλλά γιατί αυτό π.χ. να είναι σωστό;;; Λες και η οδήγηση είναι μόνο η αλλαγή ταχυτήτων στο κιβώτιο;;; Ή μήπως πρέπει να πούμε σε όλους τους οδηγούς F1 οτι δεν οδηγούν σωστά/καλά...

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το κόμπλεξ που έχουν πολλοί με τους υπολογιστές. Το να είσαι DJ δεν είναι μόνο το χειροκίνητο (ή μη) beatmatch. Είναι χίλια δύο άλλα μύρια πράγματα εκτός από το beatmatch.

Και στην τελική αν εμείς εδώ που χρησιμοποιούμε υπολογιστές για να παίξουμε δεν αντιδράμε σε τέτοιες πρακτικές αλλά μας τρώει το κόμπλεξ τότε ποτέ δεν θα καταφέρουμε να τελειώσει ποτέ αυτή η διαμάχη και να φύγει αυτή "η ρετσινιά" του "κατώτερου" pc-dj vs του "ανώτερου" cd-dj


djdad wrote :
Den to kseroun, alla an kerdiseis i epilegeis se kapoia teliki live dokimasia, tha prepei na apoxwristeis to agapimeno sou SYNC kai na kaneis beatmatching live, mprosta se koino i kapoia kritiki epitropi, kai epomenws na gineis rompa :P


Αχ Μπάμπη μου, και αν πας να παίξεις με CDJ-2000 Nexus ??? :P


Εγώ λέω να κάνουμε διαγωνισμό Dj-ing με γραμμόφωνα... Γιατί και το pitch control που έχουν τα turntables είναι cheat! Καλά για τα στροβοσκόπια δε, δεν το συζητάω, έπρεπε να απαγορευτούν δια νόμου καθώς χαλάνε την πιάτσα...

Υ.Γ.: Κάποτε θεωρήθηκε "κλέψιμο" - cheating η χρήση του crossfader. Τώρα δεν βλέπω κανένας να διαμαρτύρεται... :P
 

Posted Wed 29 May 13 @ 1:54 am
giati einai poli sosto?? gt enw emeis mporei na atame to sync kai kala 8a kanoume egw den eipa kati o allos 8a prepei na kanei beatmatchng me ta xeria tou..kai s leei oti afou kai ta paidia me ta laptop kai controller exoun kai jog kai faders tote 8a mporoun na anoun beatmaching...etsi einai stin krisi mou..
 

Posted Wed 29 May 13 @ 2:37 am
Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι δεν είναι το beatmatch που θα σε κάνει dj ούτε θα σου δώσει το SYNC πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα όπως Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΙΞΗ των κομματιών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ο super duper wow Dj, αλλά μπορώ να βάλω "κόντρα" πολλούς συναδέλφους (και ειδικά νέους) που αυτοί θα πατάνε όλη την ώρα το SYNC και το Beatlock ενώ εγώ θα παίζω χωρίς να πειράζω καν το pitch (όλα τα τραγούδια στην αρχική τους ταχύτητα) και να τους κοντράρω στα ίσα!!!

Επίσης με την λογική σου θα έπρεπε ο διαγωνισμός να γίνεται με turntables (που δεν έχουν loops, hot-cues, SLIP, κτλ) ή ακόμα καλύτερα όπως ανέφερα με γραμμόφωνα που δεν έχουν ούτε start stop, ούτε pitch control.
Και για να ευθυμήσουμε και λίγο η Formula1 θα έπρεπε να έτρεχε ακόμα με αυτοκίνητα του 1960 αφού μετά κάθε "εξέλιξη" και "κάθε" ηλεκτρονικό βοήθημα που έβαζε μια εταιρεία θα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός για την άλλη.

Το Software και οι CD-ιέρες είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ. Τα εργαλεία αν δεν ξέρεις να τα δουλέψεις, δουλειά δεν κάνεις. Επίσης αν δεν ξέρεις την δουλειά, και τα καλύτερα εργαλεία του κόσμου να έχεις πάλι δουλειά δεν κάνεις...
 

Posted Wed 29 May 13 @ 4:34 am
ankosPRO InfinityMember since 2009
αυτή η κοντρα pcdj vs cdsdj καλά κρατεί αλλά να ρωτησω κάτι αν ενας dj πατάει το sync δεν διασκεδάζει ο κόσμος? ενώ αν δεν το πατάς ο κόσμος διασκεδαζει? (χιουμορ)ρωτάω επειδη δυο φορες που το πάτησα σε γαμους που έπαιζα μουσική ο κοσμος συνεχιζε να χορευει...δεν τους πείραξε καθολου που το πάτησα.
 

Posted Wed 29 May 13 @ 6:04 am
ilias7Home userMember since 2005
prwsopiki apopsi : to sync xrisimopoiite kyriws otan xoreyei o kosmos gia na min xasei ton rithmo toy kathws me alogakia tha girisei kai tha se koitaksei.Apo kei kai pera xrisimopoiite gia kapoion pou thelei na kanei ena kalaisthito programma gia kapoious logoys dikoys toy.
Opws leei o Giwrgos to sync se mparakia kai genikotera opou den yparxei pista mporei kai na min xreiazete.
Brethika prin 7 xronia se ena mparaki stin Gallia (tyxaio epagg taksidi tsampe) opoy eixe ena megalo stroggilo bar pou mesa douleve ws barman kai to afentiko.Se mia akri ypirxe to dj setup pou env doyleye prosexe kai allaze kai ta tragoydia xvris beatmatch.Epeze foberi moysiki kai oyte mia stigmi den gonatise to programma.Itan fantastika ..... xwris beatmatch !
 

Posted Wed 29 May 13 @ 12:18 pm


(Old topics and forums are automatically closed)