Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: ΔΙΕΥΚΡΗΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ SOFTWARE & ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΗΕRCULES DJ CONSOLE MK4

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

DJ DAD Σε ευχαριστω πολλη για τις απαντησεις σου στα ερωτηματα μου.
Θελω ομως να σου διευκρινησω οτι στο προσφατο post μου σχετικα με το software που σου ζητησα αν ξερεις να μου προτεινεις ενουσα ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ V DJ αλλα ενα ''τεχνικης φυσης'' software που να μπορει να ελενξει αν υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ του laptop μου(ΗΑRDWARE KAI SOFTWARE) , τον WIN 7 HOME PREMIUM που εχει εγγατεστημενα με την ΑΚΙΥΑΜΑ ARES SC4 H ΑΛΛΟ οποιοδηποτε τυχον midi controler εχω στην κατοχη μου η θελησω να αγορασω στο μελλον.AN ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ SOFTWARE ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ.
Τελος θα ηθελα την αποψη σου για τον ΗΕRCULES DJ CONSOLE MK4 ως μια οικονομηκοτερη λυση.
Σε ευχαριστω εκ τον προτερων και περιμενω με απολυτο ενδιαφερον τις παντα πολλη ορθα διατυπωμενες και απολυτα χρησιμες απαντησεις σου.
 

Posted Sat 20 Apr 13 @ 12:46 pm
Κατ' αρχήν μην μπερδεύεις τα μήλα με τα πορτοκάλια...

Είναι διαφορετικό πράγμα η κάρτα ήχου και διαφορετικό πράγμα ο controller.

Software που να ελέγχει την "συμβατότητα" της κάρτας ήχου δεν υπάρχει.
Υπάρχει όμως πρόγραμμα που ελέγχει την συμπεριφορά του συστήματος σου και μπορεί να σε βοηθήσει να δεις πόσο εύκολα/"καλά"/"άνετα" μπορεί να διαχειριστεί real-time audio χωρίς παρενέργειες με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κάρτα ήχου κι αν επιλέξεις, ενώ μπορεί ως ένα βαθμό να σε βοηθήσει και να βελτιώσεις τις επιδόσεις στο σύστημα σου εαν αυτές δεν είναι στα αποδεκτά επίπεδα.
Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται LatencyMon.
Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις μερικά νήματα που αναφέρονται σ' αυτό, το πως το χρησιμοποιούμε, τι κάνει, κτλ.
Διάβασε τα πρώτα, και μετά ρώτησε μας οτι δεν καταλαβαίνεις.

Τώρα θέμα "ασυμβατότητας" / κακής απόδοσης ενός MIDI controller ΔΕΝ υφίσταται. Οι midi controllers για τον υπολογιστή σου είναι απλά "κουμπιά" και "ποτενσιόμετρα" που στέλνουν νότες. Ένας midi controller η μόνη ασυμβατότητα που μπορεί να εμφανίσει είναι να μην αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σου, πράγμα που πέρα απο εξαιρετικά σπάνιο, αντιμετωπίζεται και λύνεται επιτυχώς. Άπαξ και ο midi controller αναγνωρισθεί από το λειτουργικό σου, δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα απόδοσης/συμβατότητας/κακής συμπεριφοράς (με μόνη εξαίρεση την αστοχία υλικού, δηλαδή να σου χαλάσει π.χ. κάποιο κουμπί στον controller)

Υ.Γ.:
Εαν μιλάμε για controller με ενσωματωμένη κάρτα ήχου, τότε τον αντιμετωπίζουμε σαν δύο συσκευές και ισχύουν όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Δηλαδή για την κάρτα ήχου του πρέπει να ελέγξουμε το latency του συστήματος μας, ενώ για το MIDI κομμάτι μας αρκεί να γίνει σωστά η εγκατάσταση των drivers.
 

Posted Mon 22 Apr 13 @ 2:47 am


(Old topics and forums are automatically closed)