Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: VirtualDJ 7.4 + Hercules RMX + Terratec Aurreon 7.1 firewire συνεχόμενα disconnect!

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Χαιρετώ τους φίλους του φόρουμ.
Είμαι VJ και κάνω σχεδόν εβδομαδιαία 8άωρα videosets σε διάφορα μαγαζιά.
Μέχρι πρόσφατα έπαιζα συνδιάζοντας μια Hercules RMX με ένα ΑCER Travelmate 6292 laptop (win XP SP3). Επειδή όμως ο ήχος δεν με ικανοποιούσε, άρχισα να πειραματίζομαι για να τον βελτιώσω. Όταν εξάντλησα τις εναλλακτικές (αγορά virtualdj, decliping / decracling επεξεργασία των αγορασμένων mp3 / m4a / aac), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι απλά ο ήχος της RMX δεν είναι καλός για τις απαιτήσεις μου. Έτσι αξιοποίησα μια terratec Aueron 7.1 Firewire που είχα. Ο ήχος αμέσως βελτιώθηκε 60% και όλη η αίσθηση στα event μου ανέβηκε πολλα επίπεδα!

Έκτοτε όμως υπάρχει ένα πρόβλημα:
Στα καλά καθούμενα, κάτι συμβαίνει πάντα και η κάρτα ήχου "κόβεται". Το πότε και πως θα γίνει αυτό, είναι τυχαίο. Εχω βγάλει 12άωρο gig στο ίδιο μαγαζί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά άλλες φορές μου κολλάει και κόβεται άνα 2 κομμάτια και αναγκάζομαι να επανέρθω στην RMX (που όμως ο ήχος της δεν αντέχετε)!
Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον! Έχω φορτώσει ό,τι νεότερα drivers / firmwares υπάρχουν, έχω κάνει άπειρα πολύωρα crash test στο σπίτι μου χωρίς προβλήματα και όμως πάντα μου κόβεται η κάρτα.
Αρχίζω και πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τα στατικά και τις γειώσεις κλπ και η κάρτα ήχου είναι υπερευαίσθητη και κάνει disconnect ή απλά το firewire του laptop ειναι προβληματικό. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι; Το παθαίνουν άλλοι αυτό;
Να επενδύσω σε κανένα UPS; Να αγοράσω κανένα Firewire για την PCMCIA του laptop για να μην χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη; Είναι απλά η κάρτα προβληματική;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 9:39 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
οντως η rmx δεν ειναι για υψηλες απαιτησεις.

οσο για τη καρτα ηχου, θα ελεγα να αγορασεις καποια αλλη USB
ετσι κι'αλλιος αυτη που εχεις ειναι παλια. οποτε μια πιο καινουργια θα εχει καλυτερο ηχο σιγουρα

υπαρχουν και οικονομικες λυσεις περιπου στα 100 ευρω
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 10:17 am
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :)

Η Terratec είναι παλιά, αλλά ως ήχος θεωρείτε καλή κάρτα από ότι ξέρω (ήταν κορυφαία το 2007), ενώ έχει και μια πολύ καλή standalone DAC λειτουργία που μερικές φορές την αξιοποιώ. Η ειρωνία είναι ότι περίμενα η firewire σύνδεση να είναι σταθερή, αλλά συνεχώς με κρεμάει και έχω πολύ προβληματιστεί.

Εδώ να πω ότι η πηγή της μουσικής που χρησιμοποιώ, ειναι συνήθως επεξεργασμένα αγορασμένα τραγούδια (απορώ πως τα κυκλοφορούν οι εταιρίες τόσο ψαλιδισμένα και όλα στα -11.5db, δεν παίζεται αυτό το πράγμα σε club) που το κάνω και upsampled στα 48.000khz από 44.100 για να έχω συμβατότητα στο video format που χρησιμοποιώ (από ό,τι ξέρω, το σωστό upsampling δεν έχει απώλειες). Επομένως χρειάζομαι μια κάρτα που να "γλυκαίνει" κάπως τον ήχο, να τον ωραιοποιεί - στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό. Η aureon 7.1 Firewire με ικανοποιεί σε αυτό το τομέα σε σχέση με κατι άλλες κάρτες που είχα δοκιμάσει, αλλα η αλήθεια είναι ότι αυτό το είχα κάνει πριν 3 (ίσως και περισσότερο) χρόνια.
Όντως οι νεότερες κάρτες έχουν μεγαλη διαφορά ηχου; Και στα 100 ευρώ κάτι αξιόλογο τι μπορεί να θεωρηθεί για χρήση με το virtualdj; (στείλτε μου με PM αν δεν θέλετε δημοσίως προτάσεις).

Για USB δεν έχω ελεύθερη θύρα στο laptop, θα πρέπει να βάλω κάποιο hub. Θα έχω πρόβλημα;
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 12:01 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
Labrokratis wrote :
χρειάζομαι μια κάρτα που να "γλυκαίνει" κάπως τον ήχο, να τον ωραιοποιεί - στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό.


αυτο ακριβως εψαχνα και γω και το βρηκα στην pioneer wego.

τωρα για αλλες καρτες ηχου, θα σου πουν τα παιδια που ξερουν καλυτερα.
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 12:09 pm
Dee PPRO InfinityMember since 2006
Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι απαραίτητα η κάρτα, αλλά το καλώδιο ή το στήσιμο του υπολογιστή σου. Έχεις τρέξει το DPC Latency Checker;

Μερικές καλές καρτες στα λεφτά αυτά είναι οι: Echo Audiofire (firewire), η σειρά Echo Indigo (PCMCIA). Σε USB, η NI Audio 2 και από ESI η Maya/ σειρά Uxxx.

Παίζεις σε πολλά μέρη; Το πρόβλημα παρουσιάζεται σ'όλα ή μόνο σ'ένα;
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 2:19 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
H terratec Aueron 7.1 Firewire, einai firewire karta.
Ena gnosto problima me firewire kartes hxou einai h symbatotita me kapoia chpset, h gia na to po allios autoi pou kseroun frontizoun na exoun karta firewire (host sto pc), tis Texas Instruments, kai oxi kapoies ftinoteres me Via chipset h analoges.
Kata ta alla to firewire einai kata poly anotero tou usb, gia na bazoume ta pragmata sti thesi tou.
Etsi xoris na mporo na po sigoura tha symfoniso me ton DeeP oti to problima mporei na prokeiptei apo kakes syndeseis / kalodia / aneparkis trofodosia kai geioseis h tin asymbatotita pou proanefera, pote den mporeis na ksereis.

Ena symperasma einai sigouro !
Osa ligotera kalodia "kremas" sto laptop toso pio aksioposto systima tha exeis, oso ligotera usb, (kai firewire) toso kalytera.
Gia auto ego den tha proteina na allakseis apla tin karta hxou, alla mia kai h Rmx einai etsi kai allios palia, na doseis kati parapano gia enan AIO controller me kalous kai aksiopistous drivers kai kalous D/A.
H Pioneer Wego pou sou proteine o Aleksis einai mia kali lysi se auti tin kateuthinsi kai oikonomiki, mia alli lysi tha htan na pas stin Rmx2 pou h karta hxou tis einai poly anabathmizmeni se sxesi me tin proti.


ps.(Exo mia mikri epifilaksi me tin Rmx2 pou mou parousiase ena analogo problima alla tin dokimasa mono me 5m usb kalodio pragma pu einai anepitrepto, ara theoro pos einai kati apo tin pleura mou kai mporeis na to agnohseis)
 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 3:42 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Tora pou to skeftomai thinmame pos eixa dei en patch tis microsoft gia Firewire kai WinXp pou isos den perilambanetai sto SP3.
Psaksto, xoris na simainei pos auto einai sigoura h lysi.

 

Posted Sun 31 Mar 13 @ 3:55 pm
Όπως αναφέρθηκε το Firewire είναι κατά πολύ ανώτερο από το USB (και πολύ πιο σταθερό μάλιστα)
Επειδή λογικά μιλάμε για laptop εγώ θα δώσω μια άλλη συμβουλή:

Προσοχή στα ρεύματα!!!
Το Firewire σαν πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ρεύμα. Η Aureon δέχεται εκτός από την τροφοδοσία μέσω Firewire και εξωτερικό τροφοδοτικό. Εάν δεν χρησιμοποιείς κάποιο εξ. τροφοδοτικό τότε να χρησιμοποιήσεις άμεσα. Εάν ήδη χρησιμοποιείς εξ. τροφοδοτικό τότε έλεγξε το και στην ανάγκη αντικατέστησε το με ένα καλό ποιοτικό σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 9V-1500mA (Η κάρτα ζητάει 1000mA αλλά καλό είναι το τροφοδοτικό να είναι μεγαλύτερο)
Τέλος αν η κάρτα παρουσιάζει αστάθεια μόνο σε συγκεκριμένα μέρη (π.χ. μόνο στο μαγαζί που δουλεύεις αλλά όχι στο σπίτι) τότε μπορεί να φταίει και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του μαγαζιού. Το UPS δεν θα σε σώσει σ' αυτή την περίπτωση καθώς "δουλεύει" μόνο όταν "κόβεται" το ρεύμα. Στην ουσία χρειάζεσαι ένα σταθεροποιητή τάσης. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται είχα δει πρόσφατα λόγω κακής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης να κολλάνε CDJ-400 και μια κονσόλα φωτισμού κάθε φορά που έπαιρνε μπρος το ψυγείο στο bar (μεγάλη στιγμιαία πτώση τάσης).
Φυσικά η λύση δεν ήρθε με UPS αλλά με 1 σταθεροποιητή τάσης!!!
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 2:21 am
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Το Acer που έχω φοράει Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller, έτσι το πρόβλημα του δεν είναι αυτό.

Ερεύνησα όμως αυτό που ανέφερε ο Apopsis για firewire patch και εντόπισα αυτό: http://support.microsoft.com/kb/955408/en-us
Θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω για το αν υπάρχει αποτέλεσμα από Δευτέρα!

Αυτό για τα ρεύματα το γνωρίζω και εγώ, για αυτό θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα αγοράσω ένα ποιοτικό τροφοδοτικό να αντικαταστήσω αυτό της Terratec, αλλά και έναν σταθεροποιητή τάσης. Τα ηλεκτρολογικά στα μαγαζιά είναι τραγικά και όντως αυτό έπρεπε να το είχα σκεφτεί και να το είχα κάνει από καιρό!

Όταν δοκιμάζω το DPC Latency Checker, δεν έχω προβλήματα.
Τα προβλήματά μου τα έχω κυρίως σε 2 (από τα 5) μαγαζιά που παίζω τακτικά, σε όλα όμως κάποια στιγμή είχα προβλημα. Το Virtualdj πολλές φορές με το crash guard που εχει μου επαναφέρει το σύστημα χωρίς να τυρανιστώ (απλά πρέπει να βγάλω / βάλω την μπρίζα της firewire κάρτας για hard reset), αλλά αυτό δεν είναι λύση, άσε που μου χαλάει την ψυχολογία και τον ειρμό οπως παίζω μουσική... (είμαι ζοχάδας στην δουλεια μου...)

Αν και δεν είμαι για αγορές αυτό το καιρό, θα έχω κατά νου όλες τις προτάσεις σας και αν δεν βρεθεί λύση με αυτα που ήδη έχω, θα κινηθώ ανάλογα για αγορές βάση αυτών που μου λετε. Αυτή η κάρτα / controller της pioneer φαίνεται πολύ καλή πάντως! (δεν την ήξερα)
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 8:31 am
Μετά την εγκατάσταση του patch από την microsoft (που πρέπει να τo ζητησεις με email για να στο στείλουν, δεν το διαθέτουν δημόσια στην ιστοσελίδα τους), έψαξα και έμαθα ότι στις firewire audio κάρτες, τα περισσότερα προβλήματα τα δημιουργεί η επιλογή "firewire network adaptor" από το σύστημα του υπολογιστή! Ήταν μια λεπτομέρεια που μου διέφευγε τελείως. Την απενεργοποίησα και αυτή λοιπόν.

Έκοτε, έχω αναπαράγει τεχνιτά όλα τα προβλήματα που θα μπορούσα να αντιμετωπίσω σε μια εκδήλωση και έβαλα το virtualdj να δουλεύει 16άωρα. Έβαζα / έβγαζα USB, Firewire, έκανα επίτηδες διακοπές ρεύματος, κλπ κλπ κλπ

Πρώτα από όλα να δώσω συγχαρητήρια στο virtual dj team, γιατί το πρόγραμμα δεν κρασάρει ποτέ! Στα χειρότερα χάνεται ο ήχος και κολλάει το τραγούδι εκει που το έχεις. Πας μετά στις επιλογές για τις κάρτες ήχου, επιλέγεις κάτι άλλο και όλο το σύστημα επανέρχετε στιγμιαία.
Ενα "χούι" που παρατήρισα (ίσως να είναι της hercules αυτό), είναι ότι ο ευκολότερος / γρηγορότερος τρόπος να επαναφέρεις το VDJ, είναι να πας να ενεργοποιήσεις την RMX μετά από κάθε πρόβλημα σε wdm και μετά να επιλεξεις την όποια άλλη εξωτερική κάρτα ήχου έχεις (εφόσον την έχεις επαναφέρει από το disconect της)

Θεωρητικά λοιπόν, το πρόβλημά μου δείχνει να επιλύθηκε! Μένει να το δω στην πράξη τώρα. Έχω δύο event αυτό το ΣΚ, άντε να δούμε!
 

Posted Thu 04 Apr 13 @ 8:42 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
Labrokratis wrote :

Ενα "χούι" που παρατήρισα (ίσως να είναι της hercules αυτό), είναι ότι ο ευκολότερος / γρηγορότερος τρόπος να επαναφέρεις το VDJ, είναι να πας να ενεργοποιήσεις την RMX μετά από κάθε πρόβλημα σε wdm και μετά να επιλεξεις την όποια άλλη εξωτερική κάρτα ήχου έχεις (εφόσον την έχεις επαναφέρει από το disconect της


ναι αυτο ισχυει!

 

Posted Thu 04 Apr 13 @ 10:56 am
Δυστηχώς, πάλι με κρέμασε η κάρτα 2 φορές στο χθεσινό μου gig....
Το σύστημα το επανέφερα αμέσως βέβαια, αλλά το γεγονός είναι ότι το προβλημα παραμένει... :/
Θα πάρω σταθεροποιητή τάσης, μήπως το πρόβλημα είναι από εκεί.
 

Posted Sun 14 Apr 13 @ 7:49 pm


(Old topics and forums are automatically closed)