Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Βοηθεια automix Με VDJ.

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

GetisLE userMember since 2013
καλησπερα στην παρεα, ηθελα να μαθω με ποιο τροπο μπορουμε να παιζουμε της ζωντανες ηχογραφησεις. δηλ live του αλκαιου πχ, που τα τραγουδια οταν τα ειχαμε στα cd τα γραφαμε χωρις κενα μεταξυ τους και πεζανε συνεχομενα. δοκιμασα με το playlist αλλα δεν τα κανει ακριβως τελεια, υπαρχει αλλος τροπος;

επισης εχω ακουσει και στο αγγλοφωνο μερος της παρεας οτι πριν τα set τους, σε γαμους εισαγωγη προγραμματος για αρχη βαζουν playlist. πως γινεται αυτο; αφου το playlist ουτε μιξαρει, ουτε κανει καλες αλλαγες. υπαρχει τροπος να ακουγονται ομορφα οι αλλαγες ή καποιο αλλο τρικ;

περιμενω την βοηθεια σας.
 

Posted Tue 26 Mar 13 @ 1:14 pm
Η playlist (λίστα αναπαραγωγής - θηλυκό είναι) έχει διάφορες επιλογές για τον τρόπο μίξης.
Δεν ξέρω αν και πόσες από αυτές τις επιλογές είναι διαθέσιμες στην έκδοση LE που έχεις. Πάντως για να μπορέσεις να παίξεις Live CD σωστά θα πρέπει πρώτα απ' όλα το rip αυτών των τραγουδιών να έχει γίνει σωστά, δηλαδή να μην υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ κενό (νεκρός αέρας) στην αρχή και στο τέλος των τραγουδιών.

Έτσι, εαν δεν υπάρχει καθόλου κενό μπορείς να βάλεις τα τραγούδια να παίξουν "Back to Back" Το VirtualDj δεν θα μιξάρει τα τραγούδια αλλά θα παίζει το επόμενο αμέσως με το που τελειώνει το προηγούμενο.
Επίσης υπάρχει και η λύση του Relay Play η οποία εμένα προσωπικά με βολεύει περισσότερο. Όταν ενεργοποιείς το Relay Play (εντολή relay_play) τότε με το που σταματάει το ένα deck ξεκινάει αυτόματα το άλλο.
Σε κάθε περίπτωση, τέλεια αλλαγή σε μιξαρισμένο/Live CD/Rip δεν μπορεί να γίνει, αλλά εάν τα τραγούδια σου είναι σωστά rip-αρισμένα τότε 8 στις 10 φορές δεν "καταλάβεις" την αλλαγή.

Τέλος:
Το VirtualDj ΔΕΝ είναι πρόγραμμα αυτόματης αναπαραγωγής ούτε πρόγραμμα αναπαραγωγής playlist. Είναι πρόγραμμα για live dj's. Έχει βασικές δυνατότητες αναπαραγωγής και διαχείρισης μιας playlist αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποιοι dj's του εξωτερικού λένε οτι βάζουν playlist νωρίς εννοούν οτι φορτώνουν μια playlist και την αφήνουν να παίζει χαμηλά μέχρι να αναλάβουν οι ίδιοι και να ξεκινήσουν το πρόγραμμα. Για αυτή την χρήση ένα απλό fade-in / fade-out σαν "ραδιοφωνική" εκπομπή/μίξη είναι συνήθως υπερ-αρκετό.
Για παράδειγμα εγώ όταν παίζω σε γάμους από την ώρα που θα στήσω τον ήχο και κάνω sound check θα αφήσω μια playlist να παίζει με απλό crossfade (5sec) σε χαμηλή ένταση μέχρι να αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι καλεσμένοι. Μόλις έρθουν οι πρώτες 2-3 παρέες βγάζω την playlist και από εκεί και πέρα παίζω χειροκίνητα. Στην τελική, για αυτό με πληρώνουν. Για να παίζω. Όχι για να τραβάω τραγούδια δεξιά στο παράθυρο σαν "χειριστής jukebox"
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 2:53 am
GetisLE userMember since 2013
με βοηθησες αρκετα και σε ευχαριστω.

δεν θελω να παιζει μονο του το προγραμμα, απλα να μπορει για αρχη που τα μαγαζια ειναι αδεια να παιζει μεχρι να ρθουν 2-3 παρεες οπως ειπες.

ολα τα τραγουδια μου ειναι υψηλης ποιοτητας και σωστα κομμενα, τα Live ειναι χωρις κενα.

αυτην την εντολη relay play δεν μπορεσα να την βρω. επισης εψαξα και στο YT αλλα τιποτα... μπορεις να μου πεις απο που την ενεργοποιω;
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 10:25 am
διαλεξε ενα πληκτρο απο το πληκτρολογιο σου και δωστου την εντολη relay_play
Εαν δεν γνωριζεις τον τροπο πηγαινε config-mappers διαλεξε το keybord απο το dropdown και πατα το κουτακι με τον πρασινο σταυρο κατω αριστερα. επειτα στο δεξι μερος και επανω εκει που λεει key βαλε το κουμπι απ το πληκτρολογιο που σε βολευει και απο κατω στο action την εντολη relay_play και πατα οκ. οταν πατας αυτο το κουμπι ενεργοποιεις την εντολη και οταν το ξαναπατας την απενεργοποιεις.

Και τωρα μια ερωτηση φιλε Phantom... τι μπορουμε να κανουμε στο skin μας για να βλεπουμε οτι ειναι ενεργοποιημενο?
Η ερωτηση ισχυει και για αλλες εντολες οπως pitchlock ή vinyl_mode πχ μια και το skin wego που χρησιμοποιω και με εχει βολεψει
ειναι πολυ φτωχο σε ενδειξεις τετοιες....
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 1:17 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
@PhantomDeejay

Διαφωνω!

αυτο το ειχα αναφερει και παλιοτερα και ειχα πει οτι μπορει να υπαρξει λυση αλλα τελικα δεν ασχοληθηκε κανεις...

ναι πραγματι τα mp3 εχουν κενο μπρος και πισω αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει τροπος.

Στο winamp εχει επιλογη που κανει "remove silence" καθως παιζει τη playlist.
ετσι αμα βαλεις mp3 στη σειρα που ειναι απο μιξαρισμενο cd ή livd cd, ακουγεται κανονικοτατα!

Στο virtualdj ενω ΕΧΕΙ επιλογη fade (remove silence), σε αναγκαζει να κανει fade!
ετσι αμα το βαλει αυτο, τοτε δεν ακουγεται το κενο αλλα ακουγεται μια καμπυλη που χαμηλωνει αφου μπαινει το επομενο τραγουδι.

ΑΦΟΥ μπορει να το κανει, γιατι κανουν μισες δουλειες?
αν φτιαξουν remove silence + back to back τοτε θα παζει αψογα!

μη ξεχανς οτι δεν ειναι στο χερι μας να γινει σωστο rip γιατι τα κατεβαζουμε απο το νετ που ολοι τα κανουν mp3 και οχι σε wav
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 1:56 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
τωρα που το ξαναειδα, ΑΝ ειχε επιλογη να οριζουμε εμεις τα db του silence (οπως εχει το winamp) τοτε θα μπορουσε με συνδιασμο των
fade (remove silence) και automix length = 0s να επαιζε κανονικα....
αλλα τωρα τα επιπεδα του silence ειναι πολυ χαμηλα για να αναγνωρισει ολο το κενο
 

Posted Mon 01 Apr 13 @ 2:12 pm


(Old topics and forums are automatically closed)