Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Οταν "κρασαρει" το συστημα πανω στη δουλεια...

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Τι κανουμε οταν ο χειροτερος εφιαλτης ενος dj γινεται πραγματικοτητα? Οταν πανω στο dj-ιλικι κρασαρει το laptop,τι γινεται?Αρκει μια επανεκινηση η χρειαζονται κι αλλα βηματα ουτως ωστε να ξανπαρει μπρος το θεμα?
 

Posted Sun 03 Mar 13 @ 10:55 am
DimitKHome userMember since 2013
βαζεις το cd player και προσπαθεισ να το σωσεις..η μονη λυση ;ρ..η συνδεεισ την κονσολα με το κινητο σ κ παιζεισ απο κει ;ρ
 

Posted Tue 05 Mar 13 @ 9:07 am
Εξαρτάται από το πρόβλημα.
Δηλαδή εξαρτάται από τον λόγο που "κράσαρε" ο Η/Υ.
Για παράδειγμα αν κράσαρε επειδή κόλλησαν τα Windows τότε η επανεκκίνηση θα λύσει το πρόβλημα. Αν κράσαρε λόγο σφάλματος π.χ. του σκληρού δίσκου του συστήματος (C:) τότε η επανεκκίνηση μάλλον δεν θα διορθώσει τίποτα. Τέλος αν κράσαρε λόγω θερμότητας η επανεκκίνηση μετά από μερικά λεπτά θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσεις καλύτερο αερισμό του laptop για την συνέχεια της βραδιάς για να μην υπερθερμανθεί ο Η/Υ πάλι και ξανακρασάρει.

Γενικά ο "σωστός" dj πρέπει να είναι προ-ετοιμασμένος για τέτοιες περιπτώσεις.

Προσωπικά το Backup Plan μου είναι το εξής:
1. Με το που ξεκινάω να παίζω με το VirtualDJ βάζω στον Winamp να παίζει ένα πρόσφατο μιξαρισμένο πρόγραμμα, κατα προτίμηση από το ίδιο μαγαζί ή από μαγαζί με παρόμοιο μουσικό ύφος. Ο Winamp παίζει στην On-board κάρτα ήχου του laptop που την συνδέω με ένα καλώδιο σε κάποιο ελεύθερο κανάλι του μίκτη μου. Αυτό μου επιτρέπει να βγάλω στον αέρα άμεσα μουσική σε περίπτωση που κολλήσει το VirtualDJ. Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ συνήθως είναι ολόκληρα sessions διάρκεια 7-8 ωρών ή και παραπάνω.
2. Όταν παίζω με τα S3700 έχω φορτωμένο στο ένα deck ένα φλασάκι με 4-5 έτοιμα μιξαρισμένα προγράμματα διάρκειας 20-30 λεπτών το καθένα. Αυτό μου επιτρέπει αν κολλήσει το laptop να βγάλω μουσική στον αέρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.
3. Όταν παίζω με την MC-6000 έχω ένα φορητό USB player που επίσης έχει 4-5 έτοιμα μιξαρισμένα προγράμματα διάρκειας 20-30 λεπτών το καθένα.
4. Πάντα έχω μαζί μου στο μαγαζί που παίζω (ή στο αυτοκίνητο όταν είμαι τελείως mobile) ένα δεύτερο laptop πλήρως ενημερωμένο και έτοιμο να παίξει μουσική. Σε περίπτωση που το κυρίως laptop τα "παίξει" θέλω 3 με 5 λεπτά να αλλάξω laptop και να συνεχίσω. Το δεύτερο laptop που έχω είναι το παλιό "κυρίως" laptop μου το οποίο για audio only events είναι ακόμη υπεραρκετό από άποψη ισχύος.
5. Πάντα έχω μαζί μου ένα δεύτερο εξωτερικό σκληρό δίσκο που κρατάω ενημερωμένο όσο πιο συχνά μπορώ (συνήθως κάνω συγχρονισμό κάθε 10-15 μέρες το πολύ) ώστε αν κρασάρει ο εξωτερικός δίσκος που έχω τα τραγούδια μου να αλλάξω δίσκο και να συνεχίσω.

Γενικά αυτό που σε "σώζει" είναι η προετοιμασία και η ψυχραιμία. Και αν κάποιο αφεντικό σου πει τίποτα επειδή κόλλησε ο Η/Υ θύμισε του οτι και τα CD Players κολλάνε ή κρασσάρουν. Έχει συμβεί σε όλους μας και κυκλοφορούν στο YouTube και 2-3 ωραία βιντεάκια όπου Pioneer CDJ-1000 και CDJ-2000 κολλάνε στον Tiesto και τον Guetta... :P
 

Posted Wed 06 Mar 13 @ 12:54 am


(Old topics and forums are automatically closed)