Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Καλωδια USB για controllers. HELP!

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

GetisLE userMember since 2013
καλησπερα, προσφατα αγορασα το ddj wego που ερχεται πακετο με το vdj le και ετσι απο τις πολλες κουραστικες και ογκοδες τσαντες με cd περασα και εγω στο ψηφιακο κοσμο. το καλωδιο που ειχε η συσκευασια δεν δουλευε ετσι εβαλα το καλωδιο του εκτυπωτη απλα για να το δοκιμασω.

πηρα τηλ στην εταιρια και μου ειπαν να το στειλω ολο το wego πισω για να μου στειλουν αλλο ή λογικα να αντικαταστησουν το καλωδιο.

οπως ειναι λογικο το αρνηθηκα γιατι μονο και μονο τα μεταφορικα δεν συμφεραν.

στο θεμα μας και συγνωμη για την μικρη εισαγωγη.

εψαξα απο εδω, εψαξα απο κει, ρωτησα μεχρι και καθηγητες μηχανικους πληροφορικης αλλα ακομα δεν μπορεσα να καταλληξω.

το καλωδιο θα πρεπει να εχει πρωτα απ ολα ferrite beads? εκεινα τα μαγνητακια που ειτε ειναι ενσωματωμενα ειτε κολανε πανω στο καλωδιο μετα για να εμποδιζουν διαφορα σηματα RF κτλ να χαλανε τον ηχο και την ισχυ του καλωδιου?

υπαρχουν διαφορες αποψεις για αυτο το θεμα,και επισης να αναφερω πως το καλωδιο της Pioneer ειχε.
σε ενα ποστ ομως διαβασα οτι δεν ειναι χρησημο αυτο και πως το κανουν οι κατασκευαστες για να περασουν ενα τεστ.

2ο καλυτερο ειναι ενα καλωδιο usb2.0 Η να παω για usb3.0 που λενε οτι εχει καλυτερη προστασια κτλ?

3ο εχει διαφορα καλωδια usb απο 0.5 ευρω μεχρι 500. μπορω και θελω να διαθεσω μεχρι 5 ευρω το πολυ για ενα καλωδιο, θα κανω σωστα την δουλεια μου η θα εχω προβλημα;

επισης βρηκα αυτο το καλωδιο χθες βραδυ που μοιαζει πολυ με αυτο της Pioneer, http://www.kotsovolos.gr/site/computing/peripherals/usb-hubs-and-cables/103978-crystal%20audio-usb-1.5m
θα κανει δουλεια; εχει αντιμετωπισει καποιος προβλημα με τα καλωδια usb? χρησημοποιητε ferrite beads εσεις;

κανω ολη αυτην την ερευνα γιατι θελω να αγορασω οχι 1 ουτε 2 αλλα 3 καλωδια.1 για τον controller, αλλο ενα σε περιπτωση που το μαγαζει εχει cd player με ενσωματωμενη καρτα ηχου (Pioneer cdj 350,900,2000 κτλ)για να χρησημοποιω αυτα και οχι τον controller και αλλο 1 για εφεδρικο.

απο αυτα που εχω διαβασει καταλληγω πως το καλυτερο ειναι το usb 3.0 και πως τα ferrite beads δεν παιζουν τοσο ρολο.και θελω να μαθω τι ισχυει πραγματικα ,απο καποιους που το εχουν δοκιμασει στην πραξη.

δωστε μου τα φωτα σας λοιπον!
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 11:30 am
Είναι αλήθεια πως ο φερίττης στα καλώδια δεν παρέχει ιδιαίτερη προστασία . Ωστόσο δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις, οπότε η χρήση του δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος. Εγώ χρησιμοποιώ καλώδια με φερίττη καθώς μια κύρια πηγή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών είναι τα κινητά τηλέφωνα όπου σίγουρα υπάρχουν κοντά στον εξοπλισμό και το καλώδιο. Επίσης αν κοντά στο καλώδιο «ταξιδεύει» και ηλεκτρικό ρεύμα τότε δημιουργούνται προβλήματα, οπότε αν το controller θα τροφοδοτείται από το usb βάλε φερίττη.
Τώρα σχετικά με το καλώδιο. Αν θέλεις να συνδέσεις CD Player θα χρειαστείς ένα για κάθε CD Player! Να αποφύγεις την χρήση hub (όχι ότι θα έχεις απαραίτητα πρόβλημα). Μπορείς να πάρεις ένα απλό καλώδιο της τάξης των 4 ευρώ. Τα MIDI και HID σήματα που θα στέλνονται δεν είναι ιδιαίτερα “απαιτητικά” (με την έννοια ότι ο όγκος των δεδομένων δεν είναι μεγάλος ώστε να επηρεάζουν την ταχύτητα).
Αν τώρα θες να δόσεις κάτι παραπάνω για να έχει "σιγουριά" (όχι ότι χρειάζετε) https://store.djtechtools.com/products/usb-cable-by-djtt
Μείνε μακριά από USB 3. Ο Controller έχει σχεδιαστή για USB 2.0 ή και 1.0 (μην σου φαίνεται περίεργο). Το USB 3.0 και η μετατροπή του από 2.0 έχει προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος να το ριψοκινδυνέψεις.
Αν επιτρέπεται από που αγόρασες το controller.
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 12:03 pm
GetisLE userMember since 2013
το controller το αγορασα απο djmarket.gr δεν το εγραψα για να μην θεωρηθει διαφημιση.

μεχρι τωρα τα παιδια ηταν πολυ εξυπηρετικα και μολις τους ειπα το προβλημα αμεσως προσφερθηκαν. επισης μου εχουν δωσει και 2 χρονια εγγυηση. τωρα κατα ποσο θα ισχυει αυτη η εγγυηση και ποσο καλα θα μπορεσουν να με εξυπηρετησουν δεν μπορω να το πω απο τωρα θα δειξει στο μελλον εαν και ελπιζω να μην χρειαστει!

οποτε καταληγουμε στο γεγονος πως το καλωδιο απο τον κοτσοβολο που εδειξα ειναι υπεραρκετο? και οτι τα cdj με καρτα ηχου δεν χρειαζονται καλωδιο με φεριτη αλλα ενα απλο κανει; καλωδιο χωρις φεριτη για bus powered controller δεν κανει δηλαδη; εχει παρουστει προβλημα σε κανενα;

επισης το wego ειναι bus powered οποτε ναι με το usb τροφοδοτηται.

το καλωδιο που εδειξες φαινεται αρκετα καλο και το ειχα βρει και εγω σε μια αναζητηση, αλλα τι στο καλο 15$ + μεταφορικα για ενα καλωδιο; ... για πιο λογο εαν ειμαι καλυμενος με αυτο με τα 3ευρω?

περιμενω και αλλες γνωμες! ευχαριστω!
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 1:29 pm
aledjoPRO InfinityMember since 2005
σιγουρα εχει προβλημα το καλωδιο του wego? μου φαινεται περιεργο....
το καλωδιο αυτο το δοκιμασες και σε αλλη συσκευη?
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 1:45 pm
GetisLE userMember since 2013
ναι το δοκιμασα και στον εκτυπωτη, δεν στελνει σημα, ουτε ρευμα γιατι το wego δεν ανοιγει δεν παιρνει ρευμα με αυτο το καλωδιο. επισης το δοκιμασα και στο σταθερο μου και ουτε εκει.

μολις αλλαξα καλωδιο δουλευαν. και απο οτι μου ειπε απο το djmarket το καλωδιο ειναι... θα το ξαναδω αλλα δεν νομιζω.
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 2:04 pm
http://www.virtualdj.com/forums/169903/Greek_Forum/__931___965___957___964___945___947___942____947___953___945____964___941___955___949___953___959____968___951___966___953___945___954___972__DJing_.html
Χωρίς να είναι απαγορευτικό είναι προτιμότερο τα καλώδια να έχουν φερίτη...
Επίσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να είναι πιστοποιημένα για το πρότυπο USB 2.0
Ξέχνα τα καλώδια USB 3.0 τα οποία ούτως ή άλλως δεν είναι συμβατά με το USB 2.0 στις θύρες τύπου USB B (την θύρα που έχει ο controller σου)
Γενικά ένα καλό ποιοτικό καλώδιο θα σε σώσει από πολλά προβλήματα. Μπορεί να μην χρειάζεσαι μεγάλο data rate αλλά χρειάζεσαι ικανοποιητικό bandwidth. Ένα φτωχό ποιοτικά καλώδιο μπορεί να σου εμφανίσει προβλήματα όπως παγώματα, ξαφνικές αποσυνδέσεις, audio drop outs κτλ.
Ένα καλό ποιοτικά καλώδιο κοστίζει από 5 έως 10 ευρώ περίπου...
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 2:32 pm
Έχω την εντύπωση πως εκτός της εγγύηση του djmarket έχεις και εγγύηση από την pioneer. Κάνε μια ερώτηση ώστε να θες να μπεις στην διαδικασία να το πας κατευθείαν εκεί χωρίς να πληρώσεις μεταφορικά (αν μένεις Αθήνα).
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 3:12 pm
GetisLE userMember since 2013
σε ευχαριστω. μπορεις να μου προτεινεις καποια σε αυτο το ευρος τιμων;

φιλε μου δυστυχως ειμαι πολυ μακρια...αλλιως δεν θα υπηρχε λογος. τα λεφτα που θα δωσω στα μεταφορικα τα δινω και παιρνω ενα καινουργιο καλωδιο και τελος...
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 3:14 pm
GetisLE userMember since 2013
πηρα ενα καλωδιο απο τον κοτσοβολο, φαινεται αρκετα καλο, εαν και ειναι λιγο πιο λεπτο ή ετσι φαινεται με το ματι απο το γνησιο της Pioneer.

το δοκιμασα και ολα καλα. για παραπανω δεν ξερω καθως το δοκιμασα μονο για λιγη ωρα και για να κανω ενα update στο firmware του wego.

το καλωδιο ειχε 3.99 και με εκπτωση πηγαινε στα 3 ευρω. εαν βγει καλο θα παρω και αλλα 2. εαν εχετε καποια αλλη καλη προταση για καλωδιο την ακουω.

δεν εχει usb certified πανω το καλωδιο αλλα φαινεται μια χαρα και εχει και επιχρυσομενους δεκτες.
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 2:23 pm
ta idia exw parei 5ada...kai ta xw 2 xronia twra kai se sklhrous kai se controllers xwris problhmata...
 

Posted Sun 03 Mar 13 @ 1:23 pm


(Old topics and forums are automatically closed)