Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Εξωτερικη καρτα.

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Χαιρετω την ομαδα.

Εχω ως κοντρολερ την Denon MC3000 που οπως ξερετε εχει ενσωματωμενη καρτα ηχου. Για δικους μου λογους "κουμπωσα" πανω της την εξωτερικη καρτα ηχου που εχω AUDIO 2DJ και παρατηρησα πως εχει αρκετη καθυστερηση στο Play button, μιση "μποτα" περιπου. Ειδικα στις κοφτες αλλαγες θελει αρκετη εξοιξειωση.

Την δοκιμασα και στο παλιο κοντρολερ Hercules Mk2 και συμβαινει το ιδιο.
Υπαρχει τροπος να εξαλειψω αυτη την καθυστεριση?
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 4:42 am
Πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του ASIO driver της Audio 2 για να χαμηλώσεις το latency. Αποδεκτές τιμές είναι από 8 έως 12ms
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 5:08 am
Ολα τα παραπανω συμβαινουν με το latency της Audio 2Dj στα 7ms Γιωργο. Θα κανω δοκιμες.

Επισης θελω να σου πω κατι εδω και καιρο αλλα δεν ειχα την ευκαιρια. Επεζα με το latensy της Denon στα 9-11ms αλλα κατα καιρους αλλα ειχα θορυβους στην εξοδο. Πριν δυο μηνες περιπου ειδα τη ντεφακτο ρυθμιση της Pionner Ergo του παρτενερ μου στο clup στα 5,8ms και δουλευε χωρις προβλημα με ενα ιδιο λαπτοπ σαν το δικο μου.
Τρωω φλας και κατεβαζω το latency της Denon στα 7ms και ω ναι!! ουτε τσικ ουτε τσακ και ο ηχος εγινε καλητερος, πιο καθαρος θα ελεγα.

Μακαρι να συνεχισει ετσι.
 

Posted Tue 26 Feb 13 @ 6:21 pm
Δεν είναι μυστικό οτι οι ASIO drivers της DENON είναι "πως θα σου κάτσουν" ενώ οι ASIO Drivers της Pioneer είναι αρκετά πιο καλογραμμένοι.
Τώρα 6ms είναι λίγα και οριακά για ένα σύστημα που δεν έχει στηθεί σωστά και αποκλειστικά για dj-ing (πας γυρεύοντας για μπελάδες δηλαδή)
Τα 7ms είναι μια ασφαλέστερη τιμή "αν σου κάτσει"
Οι ASIO drivers της Audio2 είναι αρκετά κακογραμμένοι και μάλιστα περισσότερο κι απο της Denon (κάτι που δεν ισχύει για τις μεγαλύτερες κάρτες της NI)
Επίσης η έκδοση 3.χ των drivers έχει δύο ρυθμίσεις: USB Buffer και Audio Buffer. Παίξε και με τις δύο αν και προσωπικά συνιστώ να μην πειράζουν οι χρήστες το USB Buffer. Ίσως πρέπει να δοκιμάσεις να βάλεις τους drivers 2.x καθώς έχουν δώσει λύση σε πολλούς χρήστες με παρόμοια προβλήματα.
Πάντως να χάνεις μισή μπότα με το latency στα 7ms δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό... Ακόμα και με WDM drivers και latency κοντά στα 25-30ms δεν δίνει τέτοια "χασούρα"
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 12:53 am
Κ ομως, πεζει με το latency στα 5,8ms απο την αρχη της σεζον με ενα Vaio, το οποιο οχι απλα δεν ειναι ρυθμισμενο, αλλα το χρησιμοποιει και στο σπιτι για εργασιες Internet κτλ. και δεν του εχει κανει κιχ!!

Σημερα και για μερικες μερες θα πεξω με την ιστορικη Herkules MK2 και την Audio2 γιατι εστειλα την Denon για αλλαγη μπουτον Play-Que και στα 2 deck (ενα χρονο αντεξαν δυστηχος με φουλ χρηση χωρις να τα χτυπαω).

Θα κανω δοκιμες με το latency και θα σου πω. Με την Denon η καθυστερηση ηταν ελαφρως μικροτερη.
 

Posted Wed 27 Feb 13 @ 9:17 am


(Old topics and forums are automatically closed)