Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Προβλημα με τον ηχο σε cafe bar SOS

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

γεια σας ..ειμαι καινουργιος στο forum και αυτο ειναι το πρωτο μου topic αντιμετωπισω να σοβαρο προβλημα που με εχει παραξενευσει πολυ αυτες τις μερες .. καθε σαββατο παιζω σε ανα cafĂ© bar που τα σαββατοβραδα το γυριζουμε σε clubακι ο εξοπλισμος μου για εκει τουλαχιστον ειναι απλα ενα pc hp pavilion dv6-6100 sv (beats audio ενσωματομενη καρτα ηχου) μερικες φορες χρησιμοποιω και controller αλλα δεν εχουν να κανουν με τον ηχο..στο θεμα, βγαζω λοιπον τον ηχο απο το laptop και το συνδεω στο μικτη..ολα καλα στην αρχη ανεβαζω ενταση ανεβαζω κιαλο και καποια στιγμη τα 4 κεντρικα ηχεια (80 με 100 watt το καθενα) μπουκωνουν ενω τα 2 subwoofer συνεχιζουν και παιζουν σε κανονικη ενταση με αποτελεσμα να πρεπει να χαμηλωσω την ενταση και μετα απο λιγο που ξεμπουκωνουν τα ηχεια να ξαναψηλωσω και παλι τ ιδια... ο ιδιοκτιτης μου φωναζει και δεν ξερω τι να κανω (και καποια αλλη φορα που παιξαμε με cdieres παλι τα ιδια ειχαμε) στην αρχη μου ειπανε πως φτεγανε τα τραγουδια μου κσι για αυτο μπουκωνουν τα καθαρισα ολα (320 kbps) και παλι τα ιδια ο ιδιοκτητης του μαγαζιου επιμενει τωρα και λεει πως εχει προβλημα ο υπολογιστης μου αλλα σε κανεναν αλλο ενισχυτη (ειτε μεγαλυτερο ειτε μικροτερο σε watt) δεν μου το εχει κανει αυτο ..δεν ξερω τι να κανω κι τι φταιει :/ καμια σιμβουλη η γνωμη κανενας??? :)
 

Posted Sat 19 Jan 13 @ 7:38 pm
djppkHome userMember since 2008
Τα ηχεία έχουν και τα όρια τους.
Τι εννοώ;;
Αν φτάσουν στο όριο που να μην μπορούν να βγάλουν περισσότερο ήχο (πιο δυνατό), ΟΣΟ και να αυξήσεις την ένταση εσύ το μόνο που καταφέρνεις είναι να εισάγεις παραμόρφωση. Αυτό το "μπουκωμα" που αναφέρεις είναι ένα στάδιο πριν τα ηχεία "παραδώσουν πνεύμα" (καούν).
Αυτό γίνεται μόνο στους δορυφόρους κυρίως όπως ανέφερες και όχι στα sub-woofer για τον απλούστατο λόγο οτι οι δορυφόροι είναι πιο ευαίσθητοι (σε συχνότητες) από οτι τα sub-woofer.
Κατά την γνώμη μου φταίει ο ηχητικός εξοπλισμός του μαγαζιού, καθώς τα 80-100W που αναφέρεις όσο και μικρό να είναι το μαγαζί το καλύπτουν ΜΟΝΟ για χαλαρή μουσική τύπου (Lounge, Chill Out, Jazz κτλ).
Αν ο ιδιοκτήτης θέλει να το κάνει ΚΑΙ bar με πιο δυνατή μουσική (ορισμένες μέρες) θα πρέπει να αναβαθμίσει τον ηχητικό εξοπλισμό του μαγαζιού.

Υ.Γ: Όλα αυτά είναι προσωπική μου άποψη, δεν λέω οτι είναι 100% σωστά, απλά πιστεύω οτι σε γενικές βάσεις αυτά ισχύουν.
Ωστόσο αν έχω κάνει κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.

Φιλικά Θάνος.
 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 4:43 am
sigoura ftaiei pistevw o ixos tou mgaziou opos eipe kai o filos Thanos etsi pes tou magazatora..alla file eipes oti paizeis me tin onboard karta ixou sosta?? mipos lew mipos paizei na ftaei k afto??? prosopiki mou gnomi isos k la8os...to logiko einai oti to provlim ksekinaei apo to ixeia tou magaziou alla isos ftaei k to allo me tin karta ixou tin mamisia.. tora 8a mas pou kai oi mealiteroi tis pio sostes gnomes tous ;)
 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 9:50 am
aledjoPRO InfinityMember since 2005
ParisKts wrote :
ο ιδιοκτιτης μου φωναζει


ParisKts wrote :
o ιδιοκτητης του μαγαζιου επιμενει τωρα και λεει πως εχει προβλημα ο υπολογιστης μου


klasika.... poses fores to exo dei to ergo
oloi oi alloi einai asxetoi, mono autos kserei kai pote de ftaiei autos

opos lene kai ta paidia, to thema einai ston eksoplismo tou magaziou

 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 11:51 am
djppkHome userMember since 2008
Χαίρομαι που είμαι σωστός :)
Ωστόσο @dimitris236:
Δεν ανέφερα το θέμα κάρτα ήχου αν και θα έπρεπε για τον εξής απλό λόγο:

"(και καποια αλλη φορα που παιξαμε με cdieres παλι τα ιδια ειχαμε)"

;)
 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 1:20 pm
symperasnmatika tha elega oti den exei arketh isxyh to hxosysthma me apotelesma na paramorfwnei....frontise ta led ston mikth tou magaziou na einai panta sta prasina ...den ftais esy an ta hxeia den einai auta pou prepei gia ton xwro....ase me to kolhma pou exoun oloi me thn entash....oso pio dynata toso pio kala....kapse tou ta hxeia na ta alaxei....xexexe
 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 1:49 pm
Σίγουρα δεν φταίει ο υπολογιστής σου,ούτε η κάρτα ήχου. Το πρόβλημα είναι στο ηχητικό σύστημα του μαγαζιού. τα ηχεία όταν ανεβάζεις ένταση,υπερτροφοδοτούντε απο τον ενισχυτή με αποτέλεσμα να μπουκώνουν. Υπάρχουν 2 λύσεις στο συγγεκριμένο πρόβλημα. Ή βάζει μεγαλύτερα ηχεία σε watt σε σχέση με την ενίσχυση ή... αυτή είναι η καλύτερη λύση... να ενσωματώσει στο σύστημα ένα equalizer και ένα limiter. Έτσι όστε,όσο και να δυναμώσεις εσύ να κόβει στο επιθυμητό όριο για να μην μπουκώνουν τα ηχεία. Πιστευώ να βοήθησα!
 

Posted Sun 20 Jan 13 @ 5:33 pm
Βασικά εδώ έχουμε το ακριβώς ΑΝΑΠΟΔΟ από αυτό που λένε όλοι:
Δεν υπερτροφοδοτούνται τα ηχεία... Το αντίθετο... Ο ενισχυτής για τους συγκεκριμένους δορυφόρους είναι μικρός (ή έχει πάνω από 2 ηχεία συνδεδεμένα ανά κανάλι) με αποτέλεσμα να αδυνατεί να οδηγήσει τα ηχεία σωστά. Όταν τον push-άρεις (πιέζεις) τότε ζεσταίνεται λόγω παραμόρφωσης και "μειώνει" την απόδοση του για να προστατέψει τα κυκλώματα του και να μην καεί!
Αν τα ηχεία ήταν μικρά (σε σχέση με τον ενισχυτή) δεν θα "παραμόρφωναν" απλά, αλλά θα είχαν καεί ήδη!!!

Υ.Γ.:
Δεν μας είπες πόσα ηχεία έχει ο χώρος και πόσα Τ.Μ. είναι...
Και αυτό το λέω γιατί έχω στήσει μπαράκι με 12 ηχεία x 100 Watt RMS έκαστο = 1200Watt RMS! Το ηχοσύστημα "βάζει κάτω" αρκετά άλλα ηχοσυστήματα που στήθηκαν ακόμα και για μικρά "club" ;)
 

Posted Mon 21 Jan 13 @ 12:41 am
Γεια σε όλους
εχω το εξης προβλημα:
εχω αγορασμενο το βιρτουαλ ντι τζει και σε ανυποπτο χρονο σταματαει να παιζει η μουσικη
(μπορει να το κανει στο πρωτο κομματι ή σε οποιοδηποτε αλλο) εχω δοκιμασει πολλους τροπους όπως αρχικα
να μην επιβαρυνω τον υπολογιστη με πολλα προγραμματα εχω χαμπ το οποιο παιρνει ρευμα απο πριζα το κανω συχνα ανασυγκροτηση
κ η επιδοσεις του υπολογιστη φανταζομαι υποστηριζουν ενα προγραμμα οπως το βιρτουαλ (intel core i5 2.3GHz 6Gb DDr3
νιωστε ελευθερα για οποιαδηποτε πληροφορια

ευχαριστω εκ των προτερων
Γιαννης
 

Posted Sat 26 Jan 13 @ 3:28 pm
Dee PPRO InfinityMember since 2006
Γιάννη, μία πρόταση: Γιατί δεν ανοίγεις το δικό σου νήμα έτσι ώστε να βρεις λύση στο πρόβλημά σου, τόσο εσύ όσο και ο ParisKts;
 

Posted Sat 26 Jan 13 @ 10:07 pm
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και ζητω συγνωμη που δεν απαντησα εγκερα..ο υπολογιστης μου ειναι ο Hp Pavilion dv6 6100 με την ενσωματομενη καρτα ηχου Beats audio (ο υπολογιστης παρεχει και δικο του EQ της καρτας ηχου ) τα τετραγωνικα του μαγαζιου ειναι 100 με 120 τετραγωνικα εχει 4 δορυφορους δηλαδι εναν σε καθε μια γωνια και 2 subwoofer δεν ξερω τα ακριβη watt αλλα οπως τα υπολογιζω ειναι 100 με 120 watt ο καθε δορυφοροςκαι ο ενισχυτης ειναι τελικα τετρακαναλος τουλαχιστων για τους δορυφορους.. οσο για το ηχητικο προβλημα πιστευω πως φταιει ο ενισυτης γιατι μαλλων δεν μπορει να σηκωσει πολλα watt (αφου ο ενισχυτης ειναι στα ποδια μου και οταν ανεβαζω την ενταση νιωθω την θερμοτητα του στο προσωπο μου) αλλα ο ιδιοκτιτης επιμενει πως φταιει ο υπολογιστης μου..οπως και εγω ετσι και ενας αλλος dj που επεξε εκει μας εκανε την ιδια ιστορια ..κυριως εχουμε παιξει με ηχο απο το pc..καποιες αλλες φορες απο καρτα ηχου της native instruments και με cdieres και μας εκανε τα ιδια...ο ιδιοκτητης του μαγαζιου συνεχιζει να επιμενει πως φταιω εγω και ακρη δεν βγαζουμε..αμα του πω να παρει και eq η να αλλαξει τα ηχεια θα με αφορησει :P ειναι καπως ξεροκεφαλος..και με εχει φερει στα ορια μου ..
 

Posted Sun 27 Jan 13 @ 6:51 am
abdulx7Home userMember since 2009
ftaiei o kafouras tou afentikou.
ti ennow?!
den vgazei lefta apo thn tseph gia kaluterous doruforous.
me ta hxeia pou anafereis (80-100w)einai gia to spiti na akous mousikh.
mporouse kalesta na eixe pio megalous doruforous gia na kanei kalutera thn douleia tou ws ''club''.
h karta hxou tou laptop den einai sta8erh ston hxo oso k na thn ru8miseis swsta.

 

Posted Mon 11 Mar 13 @ 6:11 pm


(Old topics and forums are automatically closed)