Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Περιπέτεια με σκληρό δίσκο;

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Γειά χαρά.
Θα ήθελα να σας περιγράψω τι έπαθα στο μαγαζί που παίζω στην επαρχία.

Βασικά, έχουν αγοράσει ένα πολύ δυνατό μηχάνημα. Το Virtual, το έχω εγκαταστήσει σε λειτουργικό που μόνο εγώ χρησιμοποιώ (Windows 7 - 64 bit).
Οι άλλοι DJ παίζουν με λάπτοπ MAC με το τράκτορ. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, το ίδιο κομπιούτερ που παίζω εγώ, μεταδίδει μουσική από το ραδιόφωνο με windows 7 (32 βιτ).

Γενικά, έχω καιρό να κατέβω κάτω. 'Οπως καταλαβαίνετε, από το στήσιμο, το έχω φτιάξει να είναι στα μέτρα μου.
Το κομπιούτερ αυτό, μέχρι πέρυσι είχε την βερσιόν 7.2 (για να μην πω και παλιότερη).

Χτες. μόλις το άνοιξα, είδα πως μου ζήτησε να κάνω αναβάθμιση. Την έκανα.
ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ αλλά δείτε ένα περίεργο...

Στον υπολογιστή αυτό, έχω συνδέσει τον σκληρό μου δίσκο USB 2.0. Τον ίδιο δίσκο χρησιμοποιώ και στο σπίτι μου και στο λάπτοπ αλλά και στο κομπιούτερ του μαγαζιού που παίζω κάθε Σάββατο. Στο μαγαζί εδώ στην επαρχία, ΔΕΝ σύνδεσα το σκληρό σε πίσω θύρα USB (που να σκύβω νυχτιάτικα;) αλλά προτίμησα μια μπροστινή θέση. Τον δίσκο τον είδε και προφανώς σαν USB 2.0! Αν τον έβλεπε σαν απλό USB θα έγραφε "μπορεί να λειτουργήσει ταχύτερα".
'Οταν φόρτωνα ένα τραγούδι (είτε mp3 είτε βίντεο κλιπ), τη στιγμή του φορτώματος, παρόλο που η CPU ήταν χαμηλότατα (I7 - με μνήμη 8 gb), οι κυμματομορφές έδειχναν σαν να "σκαλώνουν". Το ίδιο και η απεικόνιση στο παράθυρο του βίντεο. Μόλις φόρτωνε το τραγούδι, μετά από λίγο, η ροή των κυμματομορφών ήταν και πάλι ομαλή. Καθώς τελείωνε το ένα τραγούδι και πάταγα PLAY στο δεύτερο deck, εκεί και πάλι οι 2 κυμματομορφές άρχιζαν να σκαλώνουν ή να παγώνουν. Σαν να μην έφτανε δηλαδή το transfer rate του σκληρού δίσκου. Κάπως έτσι συμπεριφερόταν.
Φυσικά θα δοκιμάσω αν αυτό το κάνει και σε πίσω θέση USB. Αν κάποιος από εσάς έχει να προτείνει οτιδήποτε, είμαι γεμάτος αυτιά!
 

Posted Mon 24 Dec 12 @ 12:49 am
Dee PPRO InfinityMember since 2006
Κάνωντας μια μικρή εγκεφαλοθύελλα (brainstorming) θα υπέθετα τα εξής -ξεκινώντας από το πιο απλό και ωδεύοντας προς το πιο πολύπλοκο:

α) Φταίει το καλώδιο USB
Άλλαξέ το! Κάνει κάποια διαφορά;

β) Φταίει ο εξωτερικός σκληρός δίσκος
Δοκίμασέ τον σε άλλο υπολογιστή. Παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα; Έχει δικό του τροφοδοτικό ή παίρνει ρεύμα μόνο από τη θύρα USB (βλέπε κάτω);

γ) Φταίει ο υπολογιστής
Κοίτα τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις θύρες USB ή το τί έχει αλλάξει από τη προηγούμενη φορά (πέρα απ' το update). Δοκίμασε, όπως είπες, αν αυτό το κάνει και σε πίσω θέση USB.
 

Posted Mon 24 Dec 12 @ 8:29 pm
Γεια χαρά και πάλι.

1. Δεν φταίει το καλώδιο. Στο λάπτοπ μου που είναι για κλάμματα, παίζει σωστά.
2. Δεν παίρνει τροφοδοσία από το USB. 'Εχει εξωτερικό τροφοδοτικό.
3. Το ίδιο πρόβλημα το κάνει και σε πίσω USB.

Θα κοιτάξω να βάλω την προηγούμενη βέρσιον και να κάνω και επαναφορά συστήματος σε προηγούμενη ημερομηνία.

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
 

Posted Tue 25 Dec 12 @ 11:52 am


(Old topics and forums are automatically closed)